Coordinator

Kuinka paljon vauvat syö?

51 posts in this topic

Täytyi perustaa hölmöltä kuulostava topikki, kun tunnen synnyttäneeni varsinaisen suursyömärin. Meillä seisenkuinen aterioi tällä tapaa:

 

 

Aamulla: ÄM

 

Aamupäivällä: kaurapuuroa (hiutaleita 0,5 dl, korviketta puuron lisäksi)

 

Lounaaksi: kasvis-lihasosetta (kasvista vähintään kukkurallisen muffinssivuoallisen ja lihaa 1,5 rkl), siihen päälle purkillisen hedelmäsosetta. Usein lisäksi ÄM. Vaikuttaa, että kasvis-lihasosetta menisi enemmänkin.

 

(tässä välissä usein ÄM)

 

Päivälliseksi: kasvissosetta, taas se kukkurallinen muffinsivuoallinen. Jos nälkä jää, täydennetään hedelmällä tai kaupan valmisruoalla...

 

Iltapalaksi: riisipuuroa + kokonainen banaani soseutettuna puuron joukossa (puurohiutaleita 0,5 dl). Lisäksi yleensä ÄM.

 

Yöllä: ÄM (2-3 imetystä)

 

****

 

Jotenkin nuo ruokamäärät vaikuttavat suurilta, ainakin tuon puuron suhteen. Aikuinenkin pärjäisi sillä määrällä puuro-banaani-sekoitusta, jonka tuo natiainen syö suurella halulla iltaisin. Ja erityisen hämmentävää tämä on, koska a) luulin, että kiinteitä syödään aluksi tyyliin teelusikallinen, sen jälkeen jääpalan kokoinen köntti ja siitä sitten vähitellen enemmän - meillä hypättiin suoraan muffinsivuoallisiin ja B) tästä syömisestä huolimatta sälli käy öisinkin 2-3, joskus neljäkin kertaa rinnalla.

 

Poika on normaalikokoinen ja hoikanpuoleinen.

 

Minkäslaisia syömäreitä muiden vauvat ovat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin kysyin juuri neuvolan th:lta, että kuinka paljon meidän jäbälle voi antaa oikein ruokaa, kun sitä tuntuisi menevän.. Meillä on alusta asti soseet kelvanneet, ja viisikuukautis-neuvolassa tulikin ohje, että niin paljon kuin toisen maha vain vetää, puklauttaa ulos liiat jos ahtaa itsensä turhan täyteen.. Ja kehoitettiin lisäämään ruokailukertoja, nyt menee (5,5 kk) imetysten lisäksi sosetta päivällä (noin piltti-purkillinen) ja puuroa illalla n. desi. Toinen sosekerta päivään lisätään siis meillä huomisesta lähtien.. Poika on melko pitkä ja melko hoikka, että ei ainakaan liikalihavuutta havaittavissa hyvistä ruokahaluista huolimatta..

 

Ai joo, neuvolan th sanoi myös, että jotkut 10 kk vanhat voivat syödä enemmän kuin isänsä, että ei kannata säikähtää :rolleyes::D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiinteät on meillä aika uusi juttu, vasta vähän ennen joulua aloiteltiin. Ollaan menty enemmän maistelulinjalla, mutta nyt pyritään pikku hiljaa siihen, että kiinteistä tulisi pääasiallinen ravinnonlähde. (Tätä kirjoitellessa Jäppis on n. 6,5 kk.)

 

Meillä menee:

* reilu 0,5 dl aamupuuroa jossa pari kolme teelusikallista hedelmäsosetta

* lounaaksi puoli pientä purkkia (tai n. 0,5 dl omatekemää) kasvissosetta

* sama illalliseksi (vielä ei ole lihaa kokeiltu, mutta se on tulossa lisäksi tähän)

* iltapuuro 0,5 dl ja pari tl hedelmäsosetta

 

Lisäksi jokaisen aterian päätteeksi Jäppis saa ensin hörpyn vettä ja lisäksi niin paljon äidinmaitoa kuin haluaa. Yleensä lounaan ja illallisen välissä on tarjolla välipalaksi äidinmaitoa, myös öisin syödään edelleen pari kolme kertaa.

 

Tarkoituksena olisi kasvattaa pikkuhiljaa annoskokoja, nyt kun ollaan ateriamäärät ja -aikataulut saatu meille sopiviksi. Jostain syystä vain käy niin, että kun valmistelee enemmän kuin tuon puoli desiä, niin silloin ei tietenkään ruoka maistu ja päinvastoin. :rolleyes:

 

Meillä siis myös hoikka, mutta omalla käyrällään uskollisesti kasvava vauveli. :)

Edited by Rozie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä maisteltu kiinteitä nyt n. kuukausi.

 

- lounaaksi menee muffinssivuoallinen (mitähän se ois, yli 0,5 dl joka tapauksessa) kasvissosetta

- välipalaksi hedelmäsosetta 1/3 - 1/2 -purkillista

- iltaruokana maissipuuroa muffinssivuoallinen hedelmäsosesilmällä

 

Lisäksi ämmää sen mukaan mitä haluaa imeä. Tarjoan joka aterialla lisäksi vettä tuttipullosta, juo vähäsen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me aloitettiin soseiden maistelu 5 kk iässä.

Nyt menee:

 

- aamulla n. 1/2 dl banaani-riisipuuroa ja n. 1/2 (pienen) pilttipurkillisen verran hedelmäsosetta

- lounaaksi 1/2-1 (pienen) pilttipurkillisen verran lihasosetta

- "päivällisellä" 1/2-1 (pienen) pilttipurkillisen verran kasvissosetta, usein 1/2 purkillista hedelmää jälkkäriksi

 

Maitoa (korviketta) menee keralla 160 ml. Joko heti samaan syssyyn soseen kanssa tai sitten vähän myöhemmin. Maidon menekki ei ole vähentynyt soseiden aloittamisen jälkeen. Yösyötöllä menee 2 dl maissivelliä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä aloitettiin kiinteiden maistelu 5 kk iässä ja nyt 6 kk iässä meillä syödään suunnilleen näin:

 

- aamulla hedelmää (tuoretta banaania, omaa omenasosetta tai purkista) n. ½ purkillisen verran

tähän tulossa vaihtoehtoisesti aamupuuro

 

- puolilta päivin kasvissosetta ½ purkillisen verran

 

- neljän-viiden maissa kasvissosetta ½ purkillisen verran. Tänään aloitettiin lihan maistelu, se tulee jatkossa tälle aterialle

 

- iltapuuroa korvikkeeseen tehtynä. Korviketta n. ½ dl, hiutaleita siihen määrään sopivasti

 

Äidinmaitoa menee pitkin päivää aina kun pojalla tuntuu olevan siihen tarvetta. Imetyskertoja päivällä tulee n. 5-6, öisin 2-4 (tai kauhuöinä paljon enemmän).

 

Pikkuhiljaa pitäis vissiin noita annoskokoja alkaa nostaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika (vajaa 6kk, pitkä ja hoikka) syö:

- 1 dl hedelmää

- 1,5 dl kaurapuuroa

- 1 dl kasvista

- 1,5 dl kasvista tai hedelmää

- 1,5 dl kaurapuuroa

ja lisäksi äidinmaitoa pitkin päivää ja yötä.

Meillekin neuvolassa sanottiin, että niin paljon voi syöttää kun vain syö.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun näitä lukee niin tulee ihan helpotuksen huokaus että meidän tyttö on koko ajan syönyt ihan normaalisti. Meidän neuvolan terkka sanoi tytön ollessa n. 6-7kk että minä tuputan tytölle ruokaa kun paino oli yläkäyrällä. Yritä nyt siinä sanoa että sehän on upeeta kun lapsi syö! Kyllä tuo painokin lähti sitten alas kun tyttö alkoi liikkua mutta kun mua syyllistettiin niin paljon. Tunnen monia äitejä joiden lapset on tosi huonoja syömään ja ei sekää ole hyvä homma. Parempi näin. Vähän OT, mutta tuli niin hyvä mieli kun luin että muidenkin lapsille maistuu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta tuntuu, että meidän äijä syö niin paljon kuin syöttää... Mun vanhemmat jaksaa joka vierailun yhteydessä (eli ainakin kerran viikossa) varmistella, että voivatko he räjäyttää pojan, jos sen antaa syödä miten paljon vaan. :rolleyes:

 

En tiedä pitäiskö lisätä vielä annoksia, mutta musta nämäkin tuntuu paljolta. :unsure: Poika on nyt kohta 11kk, mutta aikalailla saman määrän on syönyt jo kolmisen kuukautta. Pieni ja hoikka poikanen on.

Aamu- ja iltapalaksi syö puuron, johon tulee n. 0.8dl hiutaleita ja 1.6dl vettä, muffinssivuoallinen hedelmä/marjasosetta ja 1.5dl maitoa + vettä.

Lounaaksi ja päivälliseksi syö kasvis- tai kasvis-liharuoan, joka on n. 3 muffinssivuoallisen verran, ja päälle maidot ja vedet kuten puurojen kera.

Välipalaksi pilttipurkillinen (kotitekoista) hedelmä- tai marjasosetta tai hedelmiä tms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 8,5kk ikäinen hoikka poika syö:

aamulla 2dl puuroa+luumusosetta

lounaaksi ison valmispurnukan liharuokaa (niitä 8kk eteenpäin)

välipalaksi pikkupurkki hedelmäsosetta

päivälliseksi pikkupurkki (kotitekoista tai kaupasta) kasvissosetta

iltapuuroa 2dl

Nämä määrät siis nyt. Silloin kun aloiteltiin, niin toki määrät oli ihan toista. Tämän verran on syönyt ehkä kk verran, paitsi pari viikkoa (eli 8kk ikäisestä) noita isoja lihapurkkeja, sitä ennen siis niitä pieniä. Meidän poika siis elää pääasiassa kaupan valmiilla ruuilla. Sille ei oikein mun ruuat kelpaa, kun olimme kuukauden matkoilla ja siellä poika tottui kaupan ruokiin. Kyllä me yritetään antaa mun tekemiä kasvisruokia, mutta harvemmin kelpaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä nyt 9kk poika, ja syö tosi epätasaisesti. Mä teen sapuskat itse, ja mittaan pakkaseen ruokavaa'an avulla samankokoisia annoksia. Monesti punnitsen myös jäljelle jääneet ruuat, ja poitsu syö ihan miten sattuu 20-200g annoksia... Oon välillä ihan helisemässä, varsinkin kun tuntuu, että tässä iässä pitäisi jo syödä isompia annoksia... Ruokailuja on päivässä 5. Nirsoudestakaan ei ole kyse, kun samaa ruokaa voi upota koko kipollinen yhdellä kerralla, ja toisena päivänä sitten hyvä jos muutaman lusikallisen syö. Ruoka-ajat pitää puolen tunnin tarkkuudella paikkansa. En sitten tiedä. Olisiko tolla hampaiden tulolla sitten vaikutusta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika 6kk on pullakka kaveri, vaikka syö vaan 4x päivässä. Aamulla/illalla puuroa, päivällä 1x kasvis/liha-purklki (½-1dl) ja yksi hedelmäsose (½-1dl). Lisäksi unilla ja joskus välillä maitoa ja illalla nukkumaanmennessä iltavelli.

 

Poika siis viime neuvolassa pari päikvää sitten painaa 10kg, ja terkkari ei oo sanonut mitään muuta kuin sen että poika syö hyvin ja kasvaa hyvin. Roteva, mutta ketterä kaveri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä maistelu aloitettiin heti 4kk täytettyä, toooosi hitaasti aloiteltiin ja saatiinpa ainakin rauhassa maisteltua yksitellen uusia makuja. Nyt reilu 7kk syö jo todella reippaasti ja suuria annoksia, en ole kyllä edes kokeillut paljonko todellisuudessa uppoaisi, maito kun syödään aina kiinteiden päälle ;) Tosin näidenkin allamainittujen annosten jälkeen usein syö silti hartaudella molemmat rinnat tyhjiksi.

 

Eli:

 

Aamu: 0,75dl puurohiutaleita+ 1,5dl vettä, valmistuksen jälkeen sekaan 3 reilua teelusikallista hedelmä-/ marjasosetta. ÄM tarvittaessa ennen puuroa jos herää hirmu aikasin.

 

Lounas: Liha-/kana-/ tai kalasose, yhden pikkusosepurkin verran, selvästi liian vähän, mutta otamme tähän nyt raasteen piakkoin alkupalaksi ennen kuin nostan soseen määrää... ÄM

 

Välipala: Ensin puolikas riisikakku käsipelillä, sitten 1 pikkupurkki hedelmäsosetta. Tämäkään ei tahdo riittää, joten mietin että josko sen soeen sekottaisi pieneen määrään riisi-/ mannapuuroa (veteen keitettyä) :huh: . ÄM

 

Päivällinen: Käsipelillä jonkin verran kurkkua ensin, sitten 1,5dl-2dl kasvissosetta+ ÄM. Tämä tuntuu olevaan juuri sopivasti, kun iltapuuro usein tulee vajaan 2h päästä tämän aterian jälkeen :rolleyes:

 

Iltapala: 0,75 dl kaurahiutaleita+1,5 dl vettä, valmistuksen jälkeen sekoitetaan puolikkaan (junior-)banaanin kanssa. ÄM.

 

Pojan pituus kasvaa tasaisesti käyrällään, paino pudonnut nyt -10 käyrälle, eli hoikka mutta hyvin kasvava poika kyseessä. Liikkeelle lähti jo 5kk täytettyään, nyt kävelee tukia pitkin ja konttaa, joten energiaa kuluu huimasti päivän mittaan, ei ihme että ruoka maistuu! :) Mutta kyllä nuo määrät tuntuu silti suurilta :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kiinteät aloitettiin 5 kk:n iässä, kun pituutta ei neuvolatädin mielestä ollu tullu tarpeeksi.

Nyt alle 7 kk:n iässä poika syö:

- aamupalaks: 1 dl puuroa

- lounaaks: 0,5 purkkia liha-kasvissosetta ja 0,5-1 purkkia hedelmäsosetta

- päivälliseks: 0,5 purkkia kasvissosetta ja 0,5 purkkia hedelmäsosetta

- iltapalaks: 1,5 dl puuroa

 

Eli yhteensä 2,5 dl puuroa ja n. 2,5 purkkia soseita päivässä. Tähän lisäks äidinmaitoa monta kertaa päivässä ja yössä, eli yleensä 4-5 kertaa päivässä ja 2-3 kertaa yössä. Ja poika on hoikka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

... Löysin jo vastauksen kysymykseeni toisesta ketjusta...

Edited by Mrs A

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä alan huolestua kun luen näitä määriä mitä muut vauvat syö... Meillä siis on aloitettu kiinteät 5 viikkoa sitten ja tyttö on tänään tasan 7 kk. Määrät tällä hetkellä ovat:

-aamupäivällä n. 1/4 dl kasvissosetta ja nyt parina päivänä ollaan alettu antaa tässä kasvissoseen tilalla lihasosetta

-iltapäivällä max. 1/2 dl hedelmä- tai marjasosetta

-päivällisaikaan 1/4 dl kasvissosetta + jälkkäriksi pari tl hedelmäsosetta

-illalla puuro, äidinmaidolla pehmennettynä max. 1 dl hedelmäsoseen/marjojen kanssa

 

Miltä kuulostaa? Imetyskertoja on aterioiden välillä ja yölläkin useita, en ole laskenut mutta veikkaan n. 10 / vrk. Tyttö ryömii ja heijailee konttausasennossa ja on kyllä energinen päivisin (ja öisin :girl_sigh:) mutta kovin pieniltä nuo ruokamäärät tuntuvat.

Edited by Xanor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä alan huolestua kun luen näitä määriä mitä muut vauvat syö... Meillä siis on aloitettu kiinteät 5 viikkoa sitten ja tyttö on tänään tasan 7 kk. Määrät tällä hetkellä ovat:

-aamupäivällä n. 1/4 dl kasvissosetta ja nyt parina päivänä ollaan alettu antaa tässä kasvissoseen tilalla lihasosetta

-iltapäivällä max. 1/2 dl hedelmä- tai marjasosetta

-päivällisaikaan 1/4 dl kasvissosetta + jälkkäriksi pari tl hedelmäsosetta

-illalla puuro, äidinmaidolla pehmennettynä max. 1 dl hedelmäsoseen/marjojen kanssa

 

Miltä kuulostaa? Imetyskertoja on aterioiden välillä ja yölläkin useita, en ole laskenut mutta veikkaan n. 10 / vrk. Tyttö ryömii ja heijailee konttausasennossa ja on kyllä energinen päivisin (ja öisin :girl_sigh:) mutta kovin pieniltä nuo ruokamäärät tuntuvat.

Mun korvaan kuulostaa nuo ruokamäärät ihan riittäviltä. Teillä on kiinteitä syöty vasta vähän aikaa, ja 1. ikävuodenhan maito on pääosassa vauvan ravinnossa. Ei kannata kauheasti vertailla muiden vauvojen syömisiin, vaan luottaa itseensä ja siihen, että vauva ottaa kyllä tarvitsemansa. :girl_smile: Seuraavaksihan teillä tulee varmaan aamupala kuvioihin mukaan, ja siitä sitten pikkuhiljaa alkavat ruokamäärätkin kasvaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Huh, kiitos, helpotti! :) Tosiaan seuraavaksi olisi tarkoitus lisätä aamupala kuvioihin. Päivällissose lisättiin vasta viime viikolla, siihen asti mentiin kolmella kiinteällä aterialla. Syöminen on ollut vähän tavallista huonompaa nyt parina päivänä, eli noita määriä mitä tuossa edellisessä viestissä kerroin ei ole nyt mennyt, mutta olen pistänyt sen tuloillaan olevan hampaan piikkiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xanor, meillä syödään max samoja määriä, jopa vähemmänkin, vaikka harjoiteltu on jo 7 viikkoa. Tyttö on todella valikoiva syöjä ja näin jälkikäteen mietin, että olisiko pitänyt tuputtaa sitä perunaa monta viikkoa, että olisi oppinut ei-niin-makeaan ruokaan. Mutta siis jos maku ei miellytä, niin laittaa suun kiinni ja yökkii jos yrittää syöttää. Muutenkin alkaa helposti itkemään kun yritän saada syömään ja ei maittaisi. Nielee kuitenkin kiltisti, paitsi sitä perunaa (huutaessa suu on sopivasti auki), mutta en ole viitsinyt syöttöä jatkaa paria lusikallista pidempään kun ilmeisesti ei halua syödä. Herkkua meillä olisi maissi (mutta en ole ihan varma sopivuudesta), bataatti pelkiltään (jos laittaa possua tai parsakaalia sekaan niin syö irvistellen) ja päärynä. Luumusta ei kauheasti tykkää mutta syö kuitenkin jos lusikalla ujuttaa suuhun, mutta ei kunnolla avaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiitos vastauksesta! Meillä nuo hedelmä- ja marjasoseet sekä luumu menevät parhaiten. Porkkana ja bataatti ovat herkkua myös, puuroa syö vaihtelevalla menestyksellä. Nyt muutamana kertana annettu lihasose (itsetehty peruna-maissi-jauheliha sekä kaupan valmis kinkku-kasvis) eivät ole napanneet vielä oikeastaan yhtään. Olen tehnyt soseet itse hedelmäsoseita lukuunottamatta mutta nyt kokeilin tuota kaupan lihasosetta jos se maittaisi paremmin. Tässä vaiheessa olisi varmaan ihan hyvä saada jo lihapitoisempaa ruokaa menemään. Välillä kuitenkin tyttö vain itkee syöttötuolissa eikä syöminen kiinnosta yhtään, ei sitä väkisinkään voi ruokaa tuputtaa.

 

Pitäisikö antaa vauvan syödä reilummin esim. hedelmäsosetta iltapäivällä jos se tuntuu maistuvan, vaikka se sitten vastaavasti vähentäisi muiden (ravitsevampien?) ruokien määrää? Olen senkin takia vähän huolissani, koska tytön paino ja etenkin pituus ovat olleet laskusuunnassa ja meillä on nyt 7 kk neuvolaa aikaistettu sen takia (on siis 7 kk iässä vaikka muuten vasta 7,5kk). Tosin täysimetin lähes 6 kk ikään asti joten voihan sekin olla yksi syy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin syöty kiinteitä jo 5 kuukautta, eikä määrät ole tuon suurempia girl_haha.gif

 

 

aamupalalla puuroa + hedelmä-/marjasosetta 0,5-1,5dl

lounaalla liha-kasvissosetta 1/2 pieni prk + leivänpala/maissinaksuja tms

välipalalla hedelmiä + jugurttia/rahkaa/viiliä

päivällisellä liha-kasvissosetta 1/2 pieni prk + leivänpala/maissinaksuja tms

iltapalalla 1,5dl puuroa + hedelmä-/marjasosetta

 

Jossain vaiheessa poika ei välttämättä syönyt lusikallista enempää, mutta toisinaan nälkä yllättää ja saatan joutua lämmittämään lisää ruokaa.

Ja mäkin siis imetän vielä, yösyöttöjä ollaan tässä just vasta lopeteltu.

 

Ruokaa rupesi uppomaan enemmän, kun annoin pojalle oman lautasen + lusikan, ja lautasen pohjalle vähän sosetta/puuroa. Suuri osa menee lattialle ja pöydälle, joten jos tähän leikkiin ryhtyy, matto kannattaa vuorata syöttiksen alta sanomalehdillä. girl_wink.gif Lisäksi jos lautaselta löytyy samaa ruokaa kuin äidiltä ja isältä, on ruoan suosio taattu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tyttö on myös kova syömään, tosi hoikka on aina ollut. Nyt ollaan saatu paino pysymään 0-käyrällä.

 

Aamu: Piltti kaurapuuroa, jossa maitojauhe mukana 2 dl, Nannia 1-1,5 dl

Lounas: Lihasosetta 1 pieni purkki, lisäksi maissinaksua, riisikakkua, hedelmäpalaa tms. sormiruokaa. Vettä ruoan kanssa

Välipala: 2 dl samaa kaurapuuroa kuin aamulla, Nannia 1-1,5 dl.

Päivällinen: 1 pieni purkki kasvissosetta + sormiruokaa, vettä ruoan kanssa.

Iltapala: taas kaurapuuroa 2 dl ja vettä.

Iltamaito 1,5-2 dl klo 19 nukkumaan mennessä.

 

Välipala on sikäli ongelma, että tyttöä ei kiinnosta mitkään hedelmäsoseet tai muut puurot. Kaurapuurolla siis kasvetaan. Hedelmiä menee kyllä paloina, mutta määrä jää tällöin tosi pieneksi. Kaikki hapan, kuten kaalit jne. on suurta herkkua. Jos tuota puuroa ei antaisi, jäisi syömiset paljon vähemmiksi.

 

Ja kuten muutkin ovat vastailleet, ei syömismääriä kannata kauheati vertailla. Jos lapsi on virkeä ja hyvinvoiva, saa hän tarpeeksi ruokaa :)

Edited by IirisK

Share this post


Link to post
Share on other sites

En nyt tarkkaan lukenut edellisiä kirjoituksia mutta ajattelin tulla kertomaan miten meillä.

 

Olen joka syöttökerralla ihmeissäni, iloinen ja tyytyväinen kun meidän poika syö niin hyvin. Alusta saakka (5kk eteenpäin) on syönyt hyvin, kaikki käy. Alkuun hieman yritin hillitä sitä syömistä mutta nyt 7kk juuri täyttäneenä on jonkin aikaa syönyt sen minkä syö. Tarkkoja määriä en tiedä, syö oma tekemää ruokaa (paitsi hedelmä/marjasoseet kaupasta). Laitan vaan kippoon sopivan tuntuisen määrän tai sen minkä annoksen olen pakkaseen tehnyt minigrippussiin. Meillä tosin saattaa olla vaan neljä ateriaa kun en saa unien vuoksi aina/useinkaan enempää mahdutettua. Kun poika ei enää halua syödä pitää suun kiinni tai kääntää pään pois, useimmiten syö koko laitetun annoksen. On pitänyt mittata noita määriä koska joskus kun on laittanut kaupansosepurkin kippoon niin se onkin isomman tuntuinen kuin se miltä se tuntuu/näyttää kun on siinä purkissa, ehkä meidän poika ei sitten syökään niin paljon :grin: olenkin miettinyt koska pitäisi syödä jo kaupan ison purkin verran.

 

Ja se miksi olen joka kerran iloinen ja tyytyväinen ja jaksan sen mielessäni "sanoa" itselleni on se kun esikoinen oli huono syömään ja on edelleen. Esikoisen aikaan ei meinannut mennä pitkään aikaan juuri mitään. Ruokia maisteltiin kuukausi tolkulla kun meni useimmiten vain muutama teelusikallinen tms. Onneksi puuro tosin maistui paremmin. Oma tekemät ruoat ei maistunut juuri ollenkaan, turhautti ja itkettikin kun ensin teet ruoat ja sitten yrität lapsen saada syömään ja suurimman osan sitten joutuu heittämään pois. Kaupan ruoat meni vähän paremmin.

 

Meillä tämä pienempi paremmin syövä on kasvanut tähän saakka "n. kuukauden, kaksi isoveljelä edellä" eli on hieman pidempi mutta kuitenkin kevyempi, kuitenkin kyseessä vain 1-2cm erot tähän saakka. Jotta näin jälkeenpäin voi sanoa ettei tämä paremmin syövä niin suuresti ole isoveljeään isompi tai "paremmin kasvanut". Ja aina tuo esikoinen on kuitenkin ollut omalla käyrällään kasvava vaikka onkin "meidän mimi-mies" kokoinen pakkaus :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mittasin tänään, minkä verran Toiska syö. Yksi suupala on lusikankärjellinen, joka tarkkaan mitattuna on 0,5 ml. Näitä menee yhdellä aterialla sopuisasti sellaiset 4-6, keskimäärin siis 2,5 ml aterialla. Puoli teelusikallista :o Suunnilleen sama määrä menee oli tarjolla sitten puuroa, sosetta, itse tehtyä tai kaupasta ostettua, makeaa tai "suolaista". Sormiruokaa järsii innokkaasti, kunnes se puoli teelusikallista on mahassa, ja sitten ei enempää sitäkään lajia.

 

Aika jännää, kun kuitenkin jo kuukausi sitten aloitettiin nämä maistelemiset. En viitsi joka päivä edes tyrkyttää ruokaa, kun se on aika turhauttavaa. Maito ilmeisesti nyt vielä riittää ravinnoksi, mutta alkaakohan tuo Toiskakin jossain vaiheessa kiinnostua kiinteistä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 6 kk punkeropoika on aina ollut hyvä syömään mutta kun opittiin kierimään kasvoivat ruokamäärät vielä entisestään. Tällä hetkellä meillä uppoaa:

 

-aamulla puuroa noin desi (joko veteen vai vastikkeeseen) + 1 rkl hedelmäsosetta

-lounaaksi kaupan pikkupurkillinen kasvissosetta ja usein vielä 1/2 purkillista hedelmäsosetta jälkkäriksi

-päivälliseksi pikkupurkillinen liha-kasvissosetta

-iltapalaksi puuroa samanlainen satsi kuin aamulla tai vaihtoehtoisesti desi myslivelliä

 

Joka ruoan päälle maitoa, joko rinnasta tai sitten Tuttelia vaihtelevasti 50-100 ml kerrallaan. Rintamaidon osuus on kyllä vähentymistään vähentynyt, nykyään tissillä käydään usein enää kerran päivällä ja kerran yöllä.

 

Usein poika alkaa aterian loppupuolella touhuta ja pyöriskellä syöttiksessä mutta olen todennut että ruokaa kannattaa tuputtaa niin kauan kun sen saa jollain vippaskonstilla ujutettua suun sisäpuolelle koska muuten pojalla voi kohta olla taas nälkä vaikka olisikin hetkellisesti kiinnostuneempi jostain muusta kuin edessään olevasta ruoasta. Jos ei oikeasti enää halua syödä niin kääntää päänsä pois eikä avaa suuta millään houkuttelulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now