masu

Hoikat, pienet ja sirot vauvat

212 posts in this topic

Ajattelin aloittaa uuden aiheen, kun en vastaavaa löytänyt.

 

8kk neuvolalääkäri takana ja neiti kasvaa reilusti miinuksilla. Eli paino 6500g ja pituus 68cm (syntymä 2860g, pituus 51cm). Koko ajan tuota siksakkia mennään, milloin paino laskee alaspäin, milloin taas pituus. Nyt oli pituus nousussa.

 

Neiti ryömii, konttaa, istuu, nousee seisomaan ja liikkuu sivuaskelia, joten siksi lääkäri ei erityisemmin ollut huolissaan neidin pienuudesta. On kuulemma motoorisesti niin kehittynyt, ettei ole syytä huoliin. Äidilläpä se huoli silti painaa takaraivossa. Neiti myös syö mielestäni normaalisti, kaikki ruoka uppoo. Liikkuminen on vaan niin valtavaa, että kuulemma se energia menee siihen liikkumiseen.

 

No, meille suositeltiin rypsiöljyä ruokiin 3-4rkl päivässä. Onko muilla kokemuksia lapsen "lihottamisesta"? Kuullostaa ihan kamalalta, kun näkee itse lapsensa ihan normaalina.. Onko muilla samanlaisia kokemuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on hoikka vauva, jonka syntymämitat 49cm ja 2635g. Pituus on kasvanut koko ajan hyvin, mutta paino menee reippaasti miinuskäyrällä. Meillä on seuraava neuvola vast 9kk:n iässä, mutta epäilen, että tällä hetkellä painoa vajaat 8 kg ja pituutta vähän yli 70 cm. Kuukausi sitten oltiin lääkärissä ripulin takia ja silloin paino 7200g.

 

Meillä on ihan sama juttu, että poika on tosi aktiivinen ja ryömii kovasti ja ruoka maistuu tosi hyvin, niin kaikki energia menee siihen. En nyt muista missä neuvolassa meitä ohjeistettiin lisäämään rypsiöljyä ruokiin ja antamaan kiinteitä 5 kertaa päivässä. Taisin joskus satunnaisesti laittaa puuroon öljyä, mutta muuten en ole laittanut kun tuntuu hurjalta alkaa lihottamaan poikaa ihan vaan sen takia, että käyrät näyttäisivät hyvältä. Lisää ruokaakin kokeiltiin antaa, mutta jos pojalla ei ole nälkä, niin en voi väkisinkään syöttää eli mennään ihan pojan omassa tahdissa ruokailujen suhteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Lihottamisesta" mekin ollaan aina välillä siis vitsailtu, mut puolitosissaan vaan :) ... Tuttu aihe!

 

Eli meillä oli syntyessään ihan normikokoinen vauva (49 cm ja 3340 g), mut sitten siitä pikkuhiljaa alettiin menemään käyrillä alaspäin. Esim. 7 kk neuvolassa 68 cm ja 6600 g. Suht tasaiseen on kasvanut omilla käyrillään (alun käyräsiksakin jälkeen...), mutta tuo huoli syömisen suhteen on ihan tuttu juttu mullekin. Ruokaa on aina mennyt sen minkä menee, en oo väkisin alkanu syöttämään että typy ei ala inhoamaan koko ruokailua - se kun on kuitenkin oleellista että sitä menee edes se vähä mitä menee. Liikkumisen suhteen ei meilläkään ole ollut mitään ongelmia, neiti käveli ilman tukea jo ennen 1v. synttäreitään.

 

Kannattanee verrata muksun tietoja omiin neuvolakortteihin, meinaan meillä ollaan molemmat isännän kanssa oltu varsinaisia hoikkeliineja pienenä, siksi ollaan koitettu olla suuremmin huolestumatta (ihan normaalikokoisia meistä on tullut...). Sukuperimä kun selittää kaiketi aika paljon tuossa pituus/paino -kehityksessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on melko pikkarainen neiti, 10kk-neuvolassa painoa oli 7405g ja pituutta 71,1cm. Vuoroin ollaan oltu paino- tai pituuskontrollissa, mutta nyt lääkäri oli vihdoin tyytyväinen käyriin ja seuraava neuvola on vuoden iässä. Aikaisemmin terkka rauhoitteli, että kun lapsi on vilkas, motoriset taidot kehittyneet ja muutoinkin terve, niin ei kannata olla huolissaan. Ja meilläkin ruoka maistuu, iltaisin ja aamuisin esimerkiksi menee aikuisten annos puuroa. Meillä syntymämitat olivat 3140g ja 49 cm ja tyttö syntyi raskausviikoilla 37+0. Tuo pituus ainakin näyttää nyt menneen "geneettiselle" käyrälle, kun itsekään en ole kuin 156cm pitkä eikä isäkään mikään hujoppi ole.

 

Kysyin myös tuosta rypsiöljyn lisäämisestä, ja vastaukseksi sain, että antaa voin halutessani, mutta ajankohtaiseksi se tulee sitten tuossa vuoden iän jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun omaa korttia on tosiaan tullut luettua. Olin itse 700g painavampi syntyessä ja 8kk neuvolassa minä olen ollut 7100g ja 68cm pitkä. Eli ihan samoissa mennään neidin kanssa ;) Tuo tiettekö helpotusta, kun emme ole ainoita, jotka "kärsivät" tästä pienuudesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Jostainhan ne sirotkin muksut on niille käyrille saatu laskettua, eikös ne perustu kuitenkin ihan otantaan tosielämästä ;) ? Näin ainakin itse oon ajatellu, eihän nyt kaikki millään voikaan olla sillä nollakäyrällä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös pienikokoinen neiti. Vuoden ikäisenä tyttö oli 7315 g/72,8 cm. 1,5-vuotismitat olivat 8500 g/78,2 cm. Syntyessään (rv 41+5) neidin mitat olivat 3666/52 cm eli silloin hän oli ihan keskikokoinen vauva.

Mekin ollaan käyty neuvolassa lähes joka kuukausi kasvukontrolleissa. 1 v 3 kk iässä neidistä otettiin keliakia- ja kilpparikokeet, jotka olivat ok. Samoihin aikoihin kävimme neuvolalääkärin suosituksesta myös ravitsemusterapeutilla. Neuvolalääkäri ja th ovat koko ajan olleet samoilla linjoilla kanssamme siitä, että tytön pienikokoisuus on varmasti pääsääntöisesti geneettistä. Ja samoilla linjoilla oli ravitsemusterapeuttikin ja hän totesi myös, että pitkään imetettynä (1 v 3 kk) tytöllä toimii säätely normaalia paremmin eli hän kyllä ottaa sen, mitä tarvitsee.

Meillä neiti syö (on aina syönyt) todella pieniä annoksia, yleensä jokaisella aterialla menee n. 1-1,5 dl ruokaa. Hampaita tehdessä tyttö saattaa olla kuukaudenkin syömättä kunnon ruokaa (puurot maistuvat kyllä silloinkin aika hyvin). Välillä tuntuu, että tyttö ei syö mitään! Pakko myöntää, että tuollainen pidempiaikaisen syömättömyys stressaa ihan hirveästi. Ja tietenkin ärsyttää tehdä ruokaa, jos neiti ei suostu edes maistamaan sitä. Öljylisä meillä on ollut käytössä 8 kk iästä saakka. Eipä näillä ruoilla ainakaan saa meidän neitiä lihomaan...

Meidän tyttö on myös todella vilkas, siis poikkeuksellisen vilkas! Neidillä on vauhti päällä aamusta iltaan. Hän lähti aikaisin konttaamaan ja käveli jo 9 kk iässä. Muutenkin tyttö tuntuu olevan koko ajan edellä motorisessa kehityksessä.

Myös puheen kehitys on normaalia. Sanoja tulee paljon sekä joitakin 2-3 sanan lauseita. En siis ole lainkaan huolissani noista syömisasioista kehityksen kannalta.

 

 

Mä oon ollut syntyessäni 2960 g/48 cm ja mies 4630 g/55 cm. 13 kk iässä mä oon ollut 9050 g/75 cm ja mies 1-vuotiaana 9700g/77,5 cm. Me vanhemmat olemme siis myös olleet melko pienikokoisia lapsia, mutta kuitenkin reippaasti isompia kuin meidän neiti on. Nyt aikuisiällä olemme edelleen hoikkia. Varsinkaan miehelle ei kerry painoa millään (185 cm/60 kg) ja hän onkin kasvanut vasta armeijassa (ollut siis aina luokkansa pienin koulussa). Mies ei ole oikeastaan edes koskaan nälkäinen tai mitenkään erityisen kiinnostunut ruoasta (ja lapsena olemme molemmat olleet huonoja syömään). Tietää kyllä, kehen meidän neiti on tullut... ;)

Edited by Khi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jotain tuollaista vajaata 2dl ruokaa neitikin syö kerrallaan. Jos yritän antaa lisää (arvatkaa olenko yrittänyt), tulee oksennus kaaressa ja kaikki ruoka tulee siis pois (että kasva sitten siinä :huh: ). Mä olen sitä mieltä, ettei noin pieneen tyttöön mahdu edes isoa mahalaukkua, joten ei voi millään 6,5 kiloinen syödä yhtä paljon kun 8,5 kiloinen. Olenko oikeassa????

 

Otettiin eilen käyttöön heti se öljylisä. Neiti on hyvä syömään kaikkea, joten ei aristellut öljyn outoa makua. Ruoka meni alas niinku tavallisesti. Öisin neiti syö vielä kerran tai kaksi. Johtuiko öljyn antamasta energiasta vai mistä, mutta neiti heräs vasta kolmelta ja sitten yöuniltaan ylös. Vau, toivottavasti oli sitä! :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
^Jostainhan ne sirotkin muksut on niille käyrille saatu laskettua, eikös ne perustu kuitenkin ihan otantaan tosielämästä ;) ? Näin ainakin itse oon ajatellu, eihän nyt kaikki millään voikaan olla sillä nollakäyrällä!

 

Juuri näin ajattelee myös tämä siron tytön äiti.

 

Pari kuukautta neiti kasvoi ihan kivasti, mutta sitten kasvu hidastui ja siitä alettiin olla huolissaan. Neiti on kyllä ollut koko ajan kovin energinen ja kova liikkumaan, joten mä en ollu kauheen huolissani.

 

Vilpsu alkoi kasvaa uudestaan kunnolla vasta kahdeksankuisena, sairaalassa käydyn unikoulun jälkeen, meillä koon 68 vaatteet meni monta kuukautta. Mun tulkintani on, että neiti ei nukkunut riittävästi kasvaakseen. Ruoka meinaan maistui kyllä ja sitä menikin ihan hirveitä määriä. Unikoulun jälkeen ruoka ei ole niin hyvin maistunut, mutta pituutta ja painoa on tullut. Yksivuotisneuvolassa painoa oli vihdoin tullut niin paljon, ettei tarvi mennä kontrolliin enää :). Ja yksivuotisneuvolan jälkeen mun silmääni neiti on kovasti paljon saanut painoa lisää.

 

Lisäys: Koska Vilpsu on syönyt koko ajan hyvin, ei neuvolassakaan oltu ihan hirveän huolissaan. Lihan syönnin ne käskivät aloittaa vähän aikaisemmin - samoin ehkä normia aikaisemmin lisättiin toinen liharuoka päivään, että saatiin tytölle proteiinia. Öljylisää ei olla annettu missään vaiheessa.

Edited by Strutsi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin alettiin lihansyönti tosi ajoissa. Neiti ei ole myöskään koskaan nukkunut paljoakaan. Ihan sellaisia puolen tunnin päiväuniakin syntymästään saakka. Nyt kun neiti on alkanut liikkumaan ovat päikkäritkin alkaneet olemaan sellaista tunti-puolitoista luokkaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan (tai siis neiti ;) ) kohta viikko syöty sitä öljylisää. Käytiin puntarilla ja painoa oli tullut noin 300g lisää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös pikkuruinen tyttö. Tänään 7 kk neuvolassa pituus oli 68 cm ja paino 6,6 kg. Tämä neuvolakerta oli varattu vain, koska painonnousu on ollut niin vähäistä tytöllä. Viime kerrasta kolme viikkoa sitten painoa oli tullut vain 45 g eikä pituutta yhtään. Aiemmin oli sentään kasvanut pituutta ihan hyvin ja painoakin parisataa grammaa kuussa.

 

Soseita alettiin antamaan viiden kuukauden iässä juuri tuon vähäisen painonnousun takia, mutta syöminen ei vain kiinnosta tyttöä. Perunaa, maissia ja niiden joukossa ehkä porkkanaa tai kesäkurpitsaa suostuu syömään jotenkin. Kaikkiin makuihin totutteleminen kestää kauan. 6kk:n neuvolassa saatiin vähän satikutia ruokien vähäisestä määrästä (söi silloin vain muutamia lusikallisia) ja aloitettiin kotona sitkeä soseiden tarjoaminen. Ruokaa uppoaa tyttöön paremmin, hyvänä päivänä noin puoltoista pilttipurkillista päivän aikana, ei siis edelleenkään mitään suuria määriä. Uskoin jo toiveikkaana painon nousseen tällä kertaa, mutta ei. Öljyä neuvottiin meillekin laittamaan tytön ruokaan.

Tosi aktiivinen tyttönen meilläkin on, ei pysy hetkeäkään aloillaan ja motoriikka ihan hyvin kehittynyt. on ryöminyt viiden kk:n vanhasta ja nyt opettelee karhunkävelyä ja nousemista. Istuminen ilman tukea on vielä kyllä hataraa. En siinä mielessä ole huolissani tytöstä.

Pitkäjänteinen totuttaminen ruokailuun on kai ainoa vaihtoehto, mutta olisi kiva kuulla miten muut huonostisyövät lapset on saatu syömään vai tuleeko kaikista nirsoja aikuisia ;) .

 

 

edit- tarkennusta

Edited by Anski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttö syö 8kk pilttipurkista edelleen puolet, puuroa desin aamuin illoin ja välipalaa pikkuinen pilttipurkki tai puolet siitä. Mielestäni neiti syö hyvin, koska sitä painoakin aina vähän tulee. Mä en ole nyt huolissaan tuosta syömisestä, sillä eilen kuulin, että isommatkin tytöt syö saman verran kun mein kirppu. Siis tosi yksilöllistä tuo syöminen on!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä taas tänään melkein itkun kanssa väännettiin aamulla parin sentin mittainen pala banaania soseutettuna alas. Tyttö ei jaksais kiinnostua syömisestä lainkaan. en mäkään ollut huolestunut painosta aikaisemmin vaikka pikkuinen onkin, mutta eilinen neuvola vähän säikäytti, kun kasvua ei ollut tullut juuri lainkaan. Kaikki energia tietysti menee liikkumiseen eikä paljon kasvunvaraa jää. Nyt on tyttö flunssassa ja tissin syöminenkään ei kauheasti kiinnostaisi. Pelkään, että maidon tuotanto vähenee flunssan aikana niin, että ei riitä pikkuiselle ja jos soseiden syönti jatkuu näin vähäisenä, laihtuu entisestään. Öisin on melkein ainoa aika jolloin malttaa syödä ilman vetkutuksia. Tyttö syö edelleen kaksi kertaa yössä, enkä uskalla edes harkita sen vähentämistä.

Neuvolassakaan ei mitenkään ylireagoitu asiaan, sanoivat vain, että hoikka on, ei kuitenkaan mikään luuviulu ja että 8 kk:n lääkärissä katsotaan niitä kasvukäyriä tarkemmin.

Masu: teille ja muillekin oli suositeltu ilmeisesti proteiinin aikaista lisäämistä ruokavalioon. Tärkeiden aminohappojen takiako? Mitä eläinkunnan tuotteita olette syöttäneet ja miten on mennyt alas? Meille ei ole puhuttu mitään proteiinista neuvolassa eikä ainakaan hoputettu lisäämään, vaikka pari kuukautta soseita ollaan jo harjoiteltu. tietysti tärkein kai on saada tyttö vaan syömään ylipäänsä mitään. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä luulen, että meidän öljykuuri alkaa tuottaa tulosta ja painoa olisi kertynyt hieman lisää. Tällä viikolla on 8 kk neuvolalääkäri, joten uudet mitat saadaan. Syöminen ei tyttöä edelleenkään kovin kiinnosta, mutta jotain sentään alas saadaan kun sinnikkäästi yritetään. Huijaamista ja valppautta vaaditaan äidiltä, että lusikka saadaan nopeasti työnnettyä suuhun, kun se hieman aukeaa. :)

Ainoa mitä tyttö suht mielellään syö, on kaupan maissisose. Sitä saattaa mennä jopa puoli purkkia hyvänä päivänä kerrallaan. Porkkanasosetta on myös nyt hieman saatu alas ja eilen jopa lohta porkkanasoseen seassa. Ekaa kertaa tarjosin eilen siis kalaa tai ylipäänsä lihaa.

Vuoropäivinä ollaan syötetty maissisosetta, jolloin syö paremmin ja vuoropäivinä sitten yritetty totuttaa muihin kasviksiin. Tulisi ainakin joka toinen päivä syötyä paremmin. Mutta huoli alkaa helpottaa, kun syö kuitenkin jotain ja edes joku maistuu. Ehkä toiset on vaan hitaampia oppimaan syömään ja tottumaan makuihin. Kaikki kai on loppujen lopuksi syömään oppineet, ennemmin tai myöhemmin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Meillä muutes öljyn ohella ruokamäärän lisäämiseksi tepsi se, että antoi typylle eteen jotain mitä sai omin sormin työntää välillä suuhun - eli pehmeäksi keitettyä porkkanaa, herneitä jne. Oppi samalla sujuvasti pinsettiotteen, tosin alkuun kun turhautui niin sitten piti omin sormin laittaa välillä suuhun jotain. Muutoin meillä oli kans tuskaa saada edes pientä purkillista ruokaa (1-1,25 dl) alas. Ja syömiseen (tai oikeammin alasmenneen ruoan määrään) tuskastuneena aloittelin sormiruoan antamisen just tossa 8 kk tienoilla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Syntyessään neiti oli 3240g ja 50cm. (isän syntmitat 3130g ja 49cm ja äidin 5560g ja 54cm)

 

Koko vauva-ajan meille hoettiin neuvolassa, että se on laiha, syötä syötä syötä, ja minähän yritin. Tuloksia ei tullut. Lapsi kasvoi omalla tahdillaan ja käyrillään. Neiti konttasi 5kk, käveli puita pitkin 6,5kk, käveli tuoetta 10kk, eli energiaa kului.

 

tossa muutamia mittoja

5kk 6530g ja 65cm

6kk 7170g ja 67cm

10kk 8805g ja 74cm

 

Itse en koe että lapsi olisi ollut aliravitunnäköinen.

 

Nyt kun tyttö on viisi, meille hoetaan neuvolassa että se on lihava, älä anna sitä, älä anna tätä.... eli koskaan ei ole hyvä. (tyttö oli 5v nla 116cm ja 26kg eli pari kiloa 'liian paksu')

 

Antakaa rauhassa lastenne kasvaa niin kuin kasvavat. :sydan . He ovat justiinsa hyviä juuri niillä käyrillä kuin ovat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika taisi aika lailla vuosi sitten päästä pois painotarkkailusta. Ruokaöljyä lisättiin ruokaan (kun muistettiin), tuttipullo oli käytössä tosi pitkään kun ei muusta suostunut juomaan. Koin ruokahetket aika stressaaviksi, enkä ikinä olisi voinut silloin kuvitella että meidän poika jaksaa joskus syödä ruokaa sellaisen ison ruokapurkin verran! Mutta nykyään poika syö yleensä kohtuu hyvin, juo maitoa sujuvasti lasista ja tykkää tosi paljon tuoreesta kurkusta ja tomaatista ;)

Sirohan hän on edelleen, pitkää ei koskaan tulekaan (kun ollaan miehen kanssa lyhyenläntiä). Mutta tuntuihan se aikanaan hurjalta kun pojan pari viikkoa nuorempi pikkuserkku söi yli kaksinkertaisen määrän ruokaa kerralla meidän illiäiseen verrattuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kanssa pikkuruinen lapsi. Syntyessään 2,5 kg ja 48 cm. 1-vuotiaana 8,5 kg ja 74,5 cm. Itse en ole ikinä ollut huolissani tytön pienuudesta, sillä typykkä on aina ollut kova syömään ja liikkumaan sekä on _todella_ aktiivinen. Silti lisäilin esim. öljyä ruokaan että painoa ois tullut enemmän. Käyillä ollaan silti aina kuljettu tasaisesti ja kiinteätkin aloitettiin reilu 5 kk:n ikäisenä.

 

Nyt 1v 5 kk - ikäisenä huomaa, että kova syöminen rupeaa näkyämään. Tytöllä on reisimakkarat, kaksoileuka ja pömppövatsa :D Tosi sopusuhtainen tyttö on silti vieläkin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tai poika :D ei oikeastaan kuulu tähän ryhmään kun tuota painoa kuitenkin on enemmän kuin mitä täältä voi muilla lukea olevan ( 8kk, 8,4kg,69,5cm) mutta kävin lukemassa teidän juttuja. Meille suositeltiin tänään öljyn lisäämistä ruokavalioon sekä niin että söisi kaksi liha ateriaa päivässä (siis toinen liha annos kasvissoseen tilalle). Meillä pojan kasvukäyrät menee nyt alaspäin, toinen kasvukontrollikäynti. Itse ajattelen kuten lääkärikin puhui että johtuu lapsen aktiivisuudesta (kolme kuukautta kontannut, noussut ylös ja liikkuu tukea vasten ja vauhdikkuus vaan koko ajan lisääntynyt) kuluttaa paljon, poitsu on kuitenkin sopusuhtainen. Mutta onhan sitä nyt sitten kuitenkin miettinyt esim. oman maidon riittävyyttä (korvikketta ei huoli juurikaan), mitäs sitten jos... Mä ajattelen ton öljyn silleen että lapsi saa siitä energiaa jottei kuluta jo olemassa olevia varojaan ja vähän ehkä saisi painoakin kasvatettuun mutten halua silti ajatella asiaa lihottamisen kannalta :P . Mutta kiva kuulla täällä että öljyllä on saatu aikaan tuloksia :) Kuukausi olisi aikaa meillä tai siis pojalla kasvaa ja sitten joutuu lähtee antaa verikoetta.

Edited by violetti

Share this post


Link to post
Share on other sites
Koko vauva-ajan meille hoettiin neuvolassa, että se on laiha, syötä syötä syötä, ja minähän yritin. Tuloksia ei tullut. Lapsi kasvoi omalla tahdillaan ja käyrillään. Neiti konttasi 5kk, käveli puita pitkin 6,5kk, käveli tuoetta 10kk, eli energiaa kului.

 

tossa muutamia mittoja

5kk 6530g ja 65cm

 

Aika jännä miten eri neuvoloiden mielipiteet vaihtelee. Meidän poika oli tänään 5 kk neuvolassa 6245 g ja 65 cm ja terkka oli tyytyväinen, että hyvin on poika kasvanut! :D Ei mitään puhunut, että olisi liian laihan näköinen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä on siron tytön äiti, mutta nyt vasta löysin tämän ketjun. Meidän neiti oli syntyessään 3175g ja 52cm. Tässä tähän astisia mittoja:

 

1kk 4000g, 55.5cm

2kk 4605g, 58.0cm

3kk 5215g, 61.5cm

4kk 5705g, 63.3cm

5kk 6265g, 67.9cm

6kk 6570g, 68.5cm

 

Tyttö on nyt siis 6.5kk. Täysimetyksellä mentiin 3.5kk, kun 3kk neuvolassa saatiin ohjeeksi aloittaa kiinteät. Imetän tyttöä yhä kiinteiden ohella. 5kk neuvolassa saatiin ohjeeksi lisätä 1tl ruokaöljyä liharuoan sekaan sekä aloittaa puurot. 6kk neuvolassa puolestaan neuvottiin lisäämään 1-2tl ruokaöljyä liharuoan sekaan ja antamaan 5 kiinteätä ruokaa päivässä. Nyt neiti syö siis aamu- ja iltapuuron marjasoseen kera, lounaaksi ja päivälliseksi lihasosetta + tilkka ruokaöljyä ja välipalaksi hedelmäsosetta.

 

Kuten monen muun siro ja pieni vauva, niin myös meidän neiti on melkoisen vilkas ja liikkuvainen tapaus. 3kk vanhana osattiin jo kääntyä, 5kk ryömiä ja nyt harjoitellaan konttausta. Neiti oli jo mahassa todella liikkuvaista sorttia, eikä meno ole syntymän jälkeen rauhoittunut :D Neuvolassa eivät ole olleet kovin huolissaan kasvusta, kun sitä kuitenkin tapahtuu. Kuten mitoista näkee, niin käyrät sahaavat edelleen. Pituus menee vähän plussalla, paino miinuksella. Nyt mennään 7kk painokontrolliin katsomaan, onko massaa tullut lisää. Neuvolatäti myös lohdutti, että onneksi ei tarvitse pelkästään käyriä tuijotella, vaan voi myös silmämääräisesti arvioida kasvua. Meidän neidillä on kuitenkin vauvanpyöreyttä, vaikka käyrien mukaan on "laiha". On vain siroluinen tyttö ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tänään 10kk neuvola. Eli uudet mitat 7240g ja 68.8 cm. Taitaa olla ketjun pienin tytsy ;) Painoa oli tullut nyt yli puoli kiloa kuukaudessa (ollaan aina käyty kuukausittain kontrollissa), pituutta ei oikeastaan yhtään.. No, huolissaan ei oltu, koska energia mennyt tällä kertaa painon nousuun.

 

Meillä neiti on kuukauden verran yrittänyt kävellä ilman tukea. Nyt on tullut rohkeaksi ja irrottaa käsiä jo ihan sujuvasti. Askeleita ei toki ota muuta kun taaperokärryllä (ja sillä mennäänkin lujaa).

 

Tavallista maitoa saa alkaa juomaan, ei kuitenkaan rasvatonta. Ykkösmaitoa, ruokaöljyä ruokaan ja leivän päälle Oivariinia tai voita!!! Hee, tyttö alkaa tosissaan syömään "paremmin" kuin vanhempansa :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on kaksi miinuskäyräpoikaa. Nuorempi on nyt 1-vuotiaana vajaa 9kg ja 74cm ja vanhemman 2-vuotismitat olivat 84cm ja 10,5kg (1v:nä 8,7kg ja 76cm). Puolivuotiaaksi kasvoivat ihan hyvin (vanhempi 68cm ja 7kg, nuorempi 67cm ja 7,2kg), mutta kasvu on sen jälkeen hidastunut. En kuitenkaan ole huolissani, kun syövät hyvin ja ovat terveitä. Nuoremmalla on vielä pientä vauvanpyöreyttä raajoissa, mutta vanhempi on tosi hoikka. Ei kyllä miehenkään kanssa olla lapsena oltu isoja ja edelleen hoikkia kumpikin, vaikka pitkiä ollaankin. Pojat kasvavat kuitenkin suunnilleen omalla käyrällää koko ajan, niin ei terkkarikaan ole mitää kasvusta sanonut. Mä olen vaan ajatellut niin, että itselle on kätevämpi kun nuo ovat vähän pienikokoisempia ja vaatteetkin menevät kauemmin. Vanhempi mahtui turvakaukaloonkin kähes kaksivuotiaaksi :D .

 

Mekin saatiin molemmilla pojilla paino nousuun öljylisällä. Esikko soi aika huonosti sosevaiheessa ja syötettiin sitten niitä mitkä maistuivat, eli lähinnä maissi-perunasosetta eikä tuputettu niit huonosti maistuvia. Yksivuotiaana alkoi syödä ihan mitä tahansa ja nyt vetelee suunnattomia annoksia ruokia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on taas ollut jättilapsi, näihin ketjun lapsiin verrattuna (4kk n. 10kg jne). Nyt on paino jo ihan normi, mutta pitkiä ollaan yhä. Kyllä meillekin tuosta öljylisästä aina muistettiin mainita. Ei siis missään lihotusmielessä, vaan siksi, että niitä rasvojakin saa. Valmisruokiin ei niitä tarvinnut laittaa, mutta muistutettiin, että omatekoisiin soseisiin niitä laitettaisiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now