masu

Hoikat, pienet ja sirot vauvat

212 posts in this topic

Lisään vielä....

 

Tuosta kysyisin vielä teiltä muilta, ruokalakkoilusta.

 

Meillä neiti söi mukisematta noin 11kk ikään saakka. Sitten alkoi ihme lakkoilut, suu viivana kun lusikka lähestyi, jopa ne lempiruuat (ei siis edes maistanut, ei edes tarkistanut mitä on tulossa, tarjolla...). Tämä veti vähän haavin auki meiltä, että mitä nyt tapahtuu. Ei onnistunut lastenohjelmien avulla, ei taikatemput ei mitkään. Hassua on, että neiti syö päiväkodissa (jossa käy 2 pv viikosta) ilman ongelmia (liekö siellä paremmat ruuat heh tai sitten vaan vertailukohteita: muutkin aukoo suuta, miksen siis minäkin-aatteella).

 

Nyt olen antanut neidin opetella itse syömään, osa menee suuhun, osa lattialle ja ties minne, mutta ainakin edistystä siinä mielessä. Onko teillä ollut mtn hyviä vinkkejä, miten ruokalakkoilusta on päästy eroon vai pitääkö vain odotella..... kuuta nousevaa....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on edelleen ruokalakkoja aina välillä, mutta en ole jaksanut niistä stressata, kun pääasiassa neiti syö kuitenkin ihan hyvin (siis meijän mittapuulla). Ruokalakkoja on meijän neidillä aiheuttaneet yleensä hampaiden puhkeamiset, flunssat yms. ikävät olot. Sitten tulee taas välillä kausia, kun neiti syö ruokaa ihan älyttömiä määriä :D Ja näihin kausiin osuu myös yleensä pituuspyrähdys. Viimeisin ahmattikausi oli toukokuussa, mutta siihen perään tuli taas ruokalakkokin, kun iski räkätauti ja korvatulehdus. Meille sanottiin neuvolasta, että tämän ikäinen taapero saattaa olla kolmekin päivää syömättä, mutta pääasia, että juo hyvin esim. maitoa.

 

Muutenkin tuntuu, että ruokastressi helpotti 1v tietämillä, kun neuvolassa todettiin jälleen kerran, että meillä on vain siroa mallia oleva neitokainen. Syöttäminen lopetettiin samoihin aikoihin (neidin omasta tahdosta, ei enää antanut syöttää ruokaa, 10kk iässä alkoi jo pääasiallisesti murkinoimaan itse), joten neiti syö itse sen minkä syö. Joinain päivinä, kun syöminen on huonoa, saatan tarjota useita eri vaihtoehtoja pitkin päivää, ja kyllä tuo jotain aina kelpuuttaa. Lämmintä ruokaa en kuitenkaan valmista miljoonaa eri sorttia, joten jos se ei maistu, niin sitten ei maistu. Hedelmät ja kasvikset ovat täällä vakioherkkuja, joten niitä uppoaa hyvin yleensä ruokalakkojen aikanakin. Liharuoat saattavat välillä teettää vaikeuksia, mutta me annetaan tytölle sen takia Multi-Tabs Miniä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän sirpukka kävi eilen 2-vuotisneuvolassa ja mitat oli 11300 g ja 85,7 cm. Mies käytti neuvolassa, joten en tiedä käppyröistä, mutta melkein 1,5 kg tuossa on puolessa vuodessa tullut painoa lisää ja senttejäkin kuusi. Jollain se kasvaa, vaikka melkosia linnun annoksia välillä syö :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ollaan käyty 4kk iän jälkeen useasti painotarkkailussa ja olinkin aluksi ihan hermona. nykyää en edes välitä mitä se neukkutäti jauhaa öljyistä sun muista kun tiedän ettei tuo lapsi nälkää kuole eikä imeytymishäiriöitä ole (testattiin tämäkin).

Mullakin kiinnostais tietää miten tuo imeytymishäiriö testattiin?

 

Meillä on tytölle tullut painoa viiden kuukauden aikana 500g eli sinä aikana kun on kiinteitä syöty. Aiemmin kasvoi maidolla ihan hyvin, mutta sitten tuli stoppi. Pituus menee nollakäyrällä, onneksi. Oma neuvolan tätsy ei ole aiheuttanu tästä stressiä mulle, mutta jos joutuu jollekkin vieraammalle käymään, niin ne on ihan paineessa ja passittamassa lääkäriin samantien. Tyttö on tyytyväinen, iloinen, erittäin liikkuvainen ja aktiivinen pieni ihanuus. Syö ihan ok, suurempia lakkoja ei ole missään vaiheessa ollut, mutta toki annokset voisivat olla isompia. Tykkää syödä itse, joten ruokaillaan aika pitkän kaavan mukaan. Kohta on 1v neuvola ja jännittää jo valmiiksi. Painoa ei varmasti ole tullut juuri yhtään, mutta pituutta uskoisin tulleen. 10kk neuvolassa mitat olivat 74cm ja 8,3kg, joten ihan hirmu pieni tyttö ei mielestäni kuitenkaan ole. Huolettaa vaan vähän kun painoa ei meinaa millään kertyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei painon noususta kannata niin olla huolissaan, usein jos pituutta tulee ja lapsi alkaa liikkua enemmän, painon nousu saattaa pysähtyä tai jopa lähteä laskuunkin. Meidän tyttö on ollut 1 v- neuvolassa 8,5 kg ja 72,5 cm. :) Nyt 4 v -neuvolassa 13,8 kg ja 95,2 cm. Pieni tyttö, pienet ruuat ja runsaasti liikuntaa. lipsrsealed.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen itekki miettinyt, että ei tässä suurempaa huolta voi olla kun tyttö kasvaa kuitenkin pituutta koko ajan ihan hyvin. Kasvaa siis kuitenkin johonkin suuntaan. Meillä myös lähdettiin aikaisin liikkumaan ja uusia juttuja harjoitellaan koko ajan. Tyttö on aina viihtyny tosi hyvin lattialla. Kait tyttö tosiaan kuluttaa vaan niin paljon ettei pääse lihomaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suunnilleen vuoden iässä se ensimmäinen "tasoittuminen" yleensä tuleekin ja todennäköisesti painoakin alkaa taas kuukauden tai kahden kuluttua tulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään ollut sellaista tilannetta, että vauvan kasvu olisi hidastunut niin, että olisitte joutuneet lisätutkimuksiin? Entä onko kasvun hidastumiselle ollut jotain syytä? Meidän poika oli 4 kk neuvolassa 62 cm, 5 kk 62,7 ja 6 kk 63,5. Kasvukäyrä laski aika jyrkästi 2 kuukauden iästä alkaen. 7 kk kasvukontrollissa mittaa oli onneksi sentään 65,5 cm. Jännityksellä odotan 8 kk neuvolaa, sillä poitsu on ihan selkeästi lyhyempi kuin ikätoverinsa ja pelkään, että pituutta ei taaskaan ole tullut tarpeeksi. Kaikki mahdolliset labranäytteet on otettu: keliakia, kasvuhormonit, tulehdusarvot... jne eikä niistä ole löytynyt mitään. Mikäli kasvu alkaa taas hidastua niin saamme lähetteen lastenlääkärille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin jo 2v neuvola takana. Neidin mitat olivat 87.5cm ja 11050g :) Sirppana edelleen, mutta kasvaa tasaisesti, joten se riittää. Nyt sitten jännäillään, minkälainen kirppu masusta tämän kuun aikana putkahtaa, kun ultrassa tämä vauva on kasvanut pituuden suhteen +1 käyrällä ja painon suhteen -1 käyrällä.. Ei siis isoa vauvaa tulossa tälläkään kertaa :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meiltä löytyy myös pieni poikanen, viime painokontrollissa (ikää silloin 1v. 4kk) mitat oli 8,6kg ja 76,5cm.

Nyt on selkeästi alettu syödä enemmän ja tuntee että painoa on tullut ihan reippaasti lisää! Lokakuun alussa on 1,5vuotis neuvola, joten sitten uusia lukuja.

 

Meillä on sairastettu todella paljon, joten siksi tuo paino varmaan on jäänyt noin pieneksi. Poika on myös tähän saakka ollut huono syömään eikä vatsakaan ole toiminut, joten nämä kaikki yhdessä selittävät tuon koon.

 

Miten se nyt menikään, että pienestä pennusta kasvaa vielä iso tiikeri.... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on 8 kk neuvolassa käyty ja niinkuin arvelinkin niin kasvua ei ole tullut. 7 kk neuvolassa poika oli 65,5 cm ja 8 kk neuvolassa 65 cm. Tuossa on mittausvirhe, mutta johtunee siitä, että mitat on kahden eri neuvolantädin ottamia. Tänään mitattiin oikein kahteen kertaan ja kyllä se 65 senttiä näytti. Ensi maanantaina on neuvolalääkäri ja sitten mietitään jatkoa. Katsotaan saadaanko lähete erikoislääkärille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ihana oli löytää tää ketju jo nyt loputtomalta tuntuvien painokontrollien ja toivottomien ruokailuhetkien lomassa.

Meidän neiti pieni jo syntyessään (48cm 2900g)sai tiputettua painoaan laitoksella (heti ekana yönä 250g) jo siihen malliin, että seurattiin jo siellä, viisi päivää vietettiin osastolla että saatiin tarpeeksi nousua (varsinkin kun lisämaitosuhtautumine oli lääkärin suosituksesta huolimatta hyvin nihkeää, eikä sitä joiltain kätilöiltä saanut niin millään), ja sen jälkeen on ollut yksi normaaliväli neuvolakäynneillä, neiti nyt 9kk.

Kiinteät aloitettiin jo 3kk iässä kun paino ei noussut tarpeeksi.

Puurot jo 5kk ja lihat heti samaan aikaan. Aikuisten puurot ja öljylisä 6kk painonnousun vieläkin ollessa vähäistä.

Koko ajan neiti on mennyt siellä miinuksilla ja kunnolla. Kahteen kertaan on käyty hieman ylempänä käyrällä -14.3 ja -17.6 mjuuten menty siinä -20 pintaan, ja 7kk ikäisenä käytiin jo -21,5 kohdallakin.

Pituudessa on kirinyt sillä käyrä tasaisesti nousussa nyt siellä +1 paikkeilla muistaakseni.

Ruokailut ovat aina olleet sitä ja tätä, niin imetys kuin pullo kuin kiinteätkin. Kuten neuvollassakin terkka totesi, neitiä ei kiinnosta ruokailut, eivät ole tarpeeksi mielenkiintoisia.

Tyttö on myös aina ollut todellinen töhötin, hetkeäkään ei paikallaan ole jos ei ole juuri nukahtamassa.

Ennen liikkeellelähtöäkin jo piti aina olla jokin mitä teki... selällään aina pää irti alustasta tms.

ei mikään ihme siis että hyvin tehokkaasti aina käyttänyt kaiken saamansa ravinnon, eikä varastoa ole oikein kertynyt.

Vaatteet ongelmallisia täälläkin, varsinkin kun pituutta on niin että oman ikäisten koko on oikea pituudessa, mutta tippuu läpi, esim. housuissa varsinkin. Tarkkaan kun miettii ja etsii löytää vielä joitain malleja joissa mittasuhteet hyvät. JOitain 86 cm paitoja jo käytössä, kun niissä usein kapeampi malli kuin "vauvamalleissa", Name It on pelastanut aika paljon kapeiden bodyjensa ansiosta, mutta housut ovat ne hankalin. Nytkin suurin osa 74 cm housuista alkaa olla lyhyitä jo mutta jotkut eivät vieläkään ole leveydestä sopivia vaan meinaavat tippua jatkuvasti.

 

Eniten rasittaa juuri se jatkuva tarkkailu, kun itse tietää että kaikki on aina ollut hyvin, lapsi on aktiivisempi kuin moni muu ja voi hyvin.

Kyllä sen huomaisi jos jotakin olisi, tomaatti on ainut joka ei ole sopinut, joten allergiaongelmaakaan ei pohjalla...

8kk neuvolassa lääkäri totesi ettei enää saa tulla käyrällä tiputuksia alaspäin, saas nähdä.

ei kyllä yhtään tekisi mieli mihinkään tutkimuksiin, kun kaikki menee muuten ihan kuten kuuluukin.

 

tulipahan purettua ;)

 

Joku kyseli 8kk mittoja...

meillä pikkuneidin mitat olivat 7390g ja 74cm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on kaksi pienikokoista lasta. Toinen on enemmän hoikkeli kuin toinen. Molemmat ovat poikia.

 

Esikon mittoja:

Syntyi rv 39+3, 2870g 48cm

3kk 6365g 60,0cm

6kk 7740g 66,5cm

1v 8980g 74,0cm

1,5v 10,1kg 80,0cm

2v 11,3kg 86,4cm

Kiinteät aloitettiin 3,5kk iässä kun oli jatkuvasti nälkäinen. Sai rintamaitoa 1v asti, ei korviketta. Käveli 9kk ikäisenä. Ei allergioita todettu. On vähän huono syömään ja flunssien yhteydessä oksentelee. Pienenä pulautteli tosi paljon. Nyt poika on 2v7kk ja painoa ehkä 12,5kg ja pituutta 89cm.

 

**

 

Kakkosen mittoja:

Syntyi rv 39+4, 3460g 48cm

3kk6565g 60,0cm

6kk 7575g 66,0cm

1v 9025g 73,4cm

Kiinteät aloitettiin 4kk iässä vähitellen, ei ollut kuitenkaan mitään pakottavaa tarvetta siihen. Alusta asti sai korviketta jonkin verran ja siirtyi kokonaan korvikkeelle 6-7kk iässä, kun lopetin imetyksen jatkuvien rintatulehdusten vuoksi. Vehnä- ja kananmuna-allergikko, muita on saanut syödä aika vapaasti (vehnä, ohra ja ruis sellaisia että pieniä määriä saa syödä, kauraa vapaasti). Muuten ollut pienestä lähtien tanakampi kuin isoveikka mutta 10kk alkoi sairastelukierre jolloin lapsi yski ja oksenteli pari kuukautta ja painokaan ei noussut. Sen jälkeen oli kolmen viikon jakso kun oli terveenä ja painokin lähti taas nousuun. Nyt taas toivutaan antibioottikuurin kera yhdestä sairastumisesta, mutta tällä kertaa avaava on helpottanut niin ettei ole oksennellut. Käveli 10kk iässä ja eka hammas puhkesi vasta vähän ennen kuin täytti vuoden.

Edited by Lizz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kanssa kääpiö, nyt 4 kk neuvolassa pituus 63 cm, paino 5310g. Rintamaidolla elänyt, nyt kolmen viikon ajan saanut kerran päivässä sosetta imetyksen päälle. Viimeisen parin päivän ajan olen antanut illalla imetyksen päälle vielä korviketta pullosta. Kaiken tyttönen syö, minkä luukusta sisään laittaa. Jännä kyllä, kun luulisi että olisi tyytymätön jos imetyksen jälkeen jäisi vielä nälkä! Ja onhan se jonkun kerran itkeskellytkin, siitä älyttiin että saattaisi haluta lisää ruokaa. Useimmiten kuitenkin tyytyväinen, maito valuu nenästäkin kun tulee niin paineella ja vähän pulauttelee syönnin päälle. Silti lisäruokaa menee yllättävän isoja annoksia. Siis tyytyy paljon vähempään, kuin mitä jaksaisi syödä. :girl_impossible: Ajateltiin jos seuraavaksi alkaisi tarjotta sosetta kaksi kertaa päivässä, ja sen iltalisäpullon jos siltä näyttää. Pelottaa vaan, että jos hirveesti työntää muuta ruokaa, niin hiipuuko imetys. :girl_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kolme isona syntynyttä nykyistä kirppua. Esikoinen oli syntyessään 4,1 kg ja 53 cm (rv 40+5), kakkonen 4,7 kg ja 53,5 cm (rv 41+2) ja kuopus 3,9 kg ja 50 cm (rv 39+2). Aika pian syntymän jälkeen kaikkien kasvu hidastui ja pudottiin miinuksen puolelle. Esikoisen kanssa käytiin painokontrolleissa, mutta kahden muun kanssa ei ole käyty kuin kerran. Kaikki ovat syöneet hyvällä ruokahalulla, ovat tosi liikkuvaisia ja tyytyväisiä lapsia. Allergiatkaan eivät ole erityisemmin vaivanneet. Jostain syystä meillä vaan kasvetaan näin ja se näyttää olevan sukuvika molempien vanhempien puolella. Esikoinen esim. kasvaa ihan samoissa luvuissa kuin enonsa.

Esikoinen kävi juuri lääkärillä ja pituutta 4,5-vuotiaalla oli 105 cm ja painoa 18 kg. Kakkonen on nyt vajaa 3-vuotiaana 92 cm ja 14 kg ja kuopus oli 1-vuotisneuvolassa 72 cm ja 7,9 kg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Esikoinen kävi juuri lääkärillä ja pituutta 4,5-vuotiaalla oli 105 cm ja painoa 18 kg. Kakkonen on nyt vajaa 3-vuotiaana 92 cm ja 14 kg ja kuopus oli 1-vuotisneuvolassa 72 cm ja 7,9 kg.

 

Hyvin samoissa mitoissa teillä mennään kuin meilläkin. Nyt nuo hitaasti kasvaneet olivat viime viikon mittauksessa 4-vuotias 98cm ja 14.5kg ja 2v 8kk 89cm ja 12,5kg. Meillä on menty koko ajan samoja miinuskäyriä, mutta tasaisesti. Meillä on ollut ihana terkkari, joka on kannustanut, eikä ole turhista hätäillyt. Kasvuseula on hälyttänyt pari kertaa lapsilla, mutta yleensä seuraavassa neuvolassa kasvu on aina sitten vähän ottanut kiinni. Ylimääräisiä kontrolleja ei ole tehty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citronella: Samoja lukuja näyttäää tosiaan olevan. Esikoinen oli 4-vuotisneuvolassa 99 cm ja on nyt puolessa vuodessa kasvanut huimat 6 senttiä. Samoin kakkonen on ottanut melkoisen pyrähdyksen, kun 2-vuotisneuvolassa mittaa oli muistaakseni 85 cm. Kuopus on ainut, jolla seula on kuitenkaan hälyttänyt. Tasaisesti omalla käyrällään nuo ovat muuten kasvaneet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on pienikokoinen taapero. Syntyessään painoa oli 3220 g ja pituus 48 cm. Allergioita löytyy ja pieniä sukulaisia, me vanhemmat itte ei olla kuitenkaan erityisen pieniä tai pitkiä.

1-vuotiaana oli 7,620 kg (pituutta ei otettu, mutta 2 viikkoa aiemmin huutava kippuraan menevä lapsi mitattiin 68,2 cm pituiseksi, todellisuudessa hieman pidempi)

1 v 4 kk neuvolassa painoa oli 8,640 kg ja pituutta 73,5.

Painokontrolleissa käydään parin kuukauden välein.

Allergioita löytyy, mutta käytetään paljon rasvalisää neidillä ja syö hyvin. Rasvalisä aloitettiin 11 kk iässä. Vastapainoksi liikkuu paljon ja kävelemään lähti hieman alle 11 kk iässä.

 

Lueskelin noita vanhoja viestejä, ja meiän neiti on pienimmästä päästä.

Onko kellään tullu myöhemmin noita tutkimuksia pieneen kokoon liittyen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on poikaa tutkittu pienikokoisuuden vuoksi. Verta otettiin 7 putkea ja tutkittiin kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Mitään ei kuitenkaan ole löytynyt.

Poika täyttää kohta 2v. ja mitat tällä hetkellä n. 10,5kg ja 81cm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

IHANA keskustelu!!! Pitää lukea oikein ajalla. Meillä 8kk tyttö, painaa 7,4kg ja pituutta reilu 70cm. Hoikka on ja syö äärettömän huonosti.. onneksi löysin tämän!!! :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 10kk typy 7650g ja 70cm ja ei tosiaan tahdo ruoka maistua vaikka tekee kaikki sirkustemput tai on tekemättä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toukka, teillä on "kohtalotovereita" meidän sippura on koko tään ajan kulkenut teidän neidin kanssa melkein samoissa mitoissa, joten kyllä muitakin pikkaraisia löytyy. :)lipsrsealed.gif Meillä ei tytöllä ole edes allergioita, jotka vaikuttais tuohon kasvuun, huono syöntinen on vaan olemassaan. Ja kasvukontrolleissa on kyllä ravattu joka kuukausi yli yksvuotiaaks saakka, kunnes vaihdettiin paikkakuntaa, niin sitten tuli parin kk:n tauko.

 

Neidin syntymämitat oli 2970g ja 47 cm, puolivuotiaanakin tämä painoi vasta 6160g ja pituutta oli 61,5cm. 1- vuotiaana 7640g ja 70,5cm ja nyt olikin sitten pituuskasvu oikein hurahtanut puoltoistavuotisneuvolan mittojen mukaan, kun sitä oli jo (!!!) 77,3cm. No painoa vaan se sitten 9060g. Mutta, että pituudessa päästiin -2 käyrältä nyt -1,5:lle, paino sen sijaan (ja ihan varmaan tuon pituuskasvn rypäyksen takia..) laski sitten -10:ltä -13 käyrälle.

Mutta eivät olleet huolissaan. Neuvolakortissa lukee, että "kasvu hyvä".girl_sigh.gif

 

Lapsi on kuitenkin muilta osin hyvin kehittynyt, oikein tarmokas ja vilkas tapaus. Eiköhän kaikki ihan hyvin ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän kuukausiklubissa meillä on tosiaan useampi näitä pikkuisia tyttölapsia. :) Meidänkin tyttö, kun on aina ollut hoikka ja pikkuinen.

Syntyessä 2970g ja 47cm, 6kk 6095g ja 64.cm, 12kk 7505g ja 71.9cm, viimeksi vähän vajaa 18kk 8445g ja 79cm(pituutta siis tullut tosi hyvin tuossa välissä!).

Käyristä en tiedä yhtään missä mennään. Meidän oma th on ottanut ihanan rennosti kokoajan tuon kasvun suhteen ja ollut sitä mieltä että tyttö on vaan pieni luonnostaan eikä meillä ole ollut kai kuin yksi ylimääräinen käynti kasvun takia.

Mitään allergioita ei tytöllä ole. Esikoinen meillä on ollut aina aika keskikokoinen, mutta itse olen ollut lapsena pieni vaikka en ihan yhtä pieni kuin meidän tyttö. Ja mies on keskivertoa lyhyempi, kun on saman mittainen kuin minä ja minä olen naiseksi aika keskipitkä. Niin kai suurimmaksi osaksi pienuus selittyy sillä. :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän kuukausiklubissa meillä on tosiaan useampi näitä pikkuisia tyttölapsia. :)

 

Niin on kyllä :girl_smile:. Ja silloin, kun Aava oli pikkuinen, musta tuntui, että kellään ei ollut pienikokoista lasta :girl_haha:. Nyt niitä sitten riittäisi, mutta meillä taas Neela on suht keskiverto kooltaan, ehkä hieman lyhyt vaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän sirppanan pituuskasvua ollaan nyt seurattu muutama kuukausi. Syntyessään oli 2740g ja 46cm, nyt 7kk iässä 6640g ja 63,5cm. Nyt neidiltä pitäisi ottaa verikokeet, joissa otetaan ainakin kilpirauhanen, leukosyytit, vissiin keliakia. Mita kaikkea teiltä on katsottu verikokeilla?

Itse en ole asiasta kovinkaan huolissani, itse olen alle 160cm ja äitini just päälle 150cm. Tietenkin vähän mietityttää miksi kasvu 5kk iästä on hidastunut, mutta nyt 7kk kontrollissa käyrän putoaminen oli kuitenkin tasaantunut. Ja neiti syö tosi hyvin, välillä tosin joudutaan käyttämään erinäiset tanssi ja lauluesitykset hyödyksi... girl_haha.gif

Mutta kiva lukea muidenkin mittoja ja kokemuksia. Välillä ärsyttää kun neuvolassa syynätään niin tarkkaan, mutta hyvähän se on kun tarkistetaan ettei mitään ole vialla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now