masu

Hoikat, pienet ja sirot vauvat

212 posts in this topic

Nostan ja utelen, että onkos tässä ketjussa enää mitään elämää? :) Meillä asuu 4 kk vanha pikku tirppana, joka kasvaa tasaisen hitaasti omilla miinuskäyrillään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostoa myös.. Josko kukaan muu pähkäilis asioiden kanssa vielä/enää.

Aarre on nyt 6kk, kasvu alkoi hidastu rakenneultran jälkeen ja ramppasin tiuhana kasvukontrolleissa. Syntyi sektiolla 36+2, mitoin 2330g ja 44 cm. Aloitettiin keskostippa ja rauta. Hyvä kasvu siihen asti kun keskostippa jatkui, heti keskostipan loppumisen jälkeen (3kk) kasvu alkoi hidastua. Nyt 6kk kohdalla mitat 64,5cm ja paino 6425g. Pituutta oli tullut nyt 1,5cm ja painoa tasan 0g.

Ollaan jo fysioterapiaseurannassa jäntevyyden/jäykkyyden vuoksi. Alkaa hirvittää mikä on, th konsultoi lääkäriä ja saatiin ylimääräinen lääkäriaika kesäkuulle. Vauva syö hyvin ja on hyvin "perustyytyväinen" ja iloinen poika. Nukkuu hyvin. Paniikki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meiltä löytyy myös pieni kirppu. Kasvaa tasaisesti omalla miinuskäyrällään. Syntyi rv38+2, 3275g ja 48cm. 1v neuvolassa oli 7440g ja 71cm. Nyt reilu 1v4kk mitat ovat 8215g ja 73.4cm.

"Pahimmillaan" mennyt -20käyrällä, nyt -14. Tasaisesti kuitenkin kasvaa, joten huolta ei ole. Öljylisää ollaan annettu n.6kk asti, mutta eipä siitä ole hyötyä ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä kuulla kun teillä on kaikki hyvin Hannelore. :) sain tänään kasvukontrollissa käskyn aloittaa öljylisä, 7kk mitat oli 66,6cm ja 6885g.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin pieni, hitaasti kasvava tyttö.

37+5 viikkoilla syntyessään painoi 2915g ja oli 46cm pitkä. Paino laski reippaasti, alimmillaan oli 11vrk ja 18vrk iässä punnittuna 2600g. Eilen viimeksi punnittu 2kk1vko iässä, 3460g ja pituutta 52,6cm.

Painoa tullut tähän asti vähän vaihdellen noin 120g/vko - nyt viimeisten 2vkon aikana 130g/vko. 2 viikon välein on puntarilla hypätty.

 

Osittaisimrtyksellä mennään. Nla käskytti lisämaidolle, kun paino jumahti tuonne 2600g.

 

Tyttö on nukkunut hyvin koko ajan, herää yöllä 1-2krt syömään. Päikkäreitä nukkuu vaihtelevasti. On perustyytyväisen oloinen. Hymyilyä ja juttelua tulee päivittäin.

 

Itseä ahdistaa nyt kovin se, ettei näytä siltä että päästäis takas täysimetykselle (2vkon iässä otettiin korvike mukaan) vaikka toki pääasia että tyttö kasvaa. Pohdin sitäkin, että kasvaisko tyttö paremmin jos ois pelkällä korvikkeella...? Tähän mennessä ei oo ollu nlassa terkka huolissaan, eikä oikein lääkärikään (määräsi vaan näitä vähän tiheämpiä seurantoja).

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ En usko, että välttämättä korvikkeella kasvaisi yhtään nopeampaa. Meidän esikoinen oli myös pieni ja nimenomaan siro (on edelleen, pitkä mutta tosi hoikka), ja oli pelkällä korvikkeella 6 viikkosesta lähtien, sitä ennen imetin. Eikä se pullolle siirtyminen yhtään kasvua nopeuttanut, aina on kasvu ollut 0-käyrän alapuolella.

 

Jotkut vaan kasvavat hitaammin kuin toiset, ilman että mitään olisi vialla tai eivät saisi tarpeeksi ruokaa. Ja kyllä tuon ikäinen vauva varmasti sen hyvin äkäiseen ilmasee, jos joutuisi nälkää näkemään. Pääasiahan on se että painoa tulee, vaikka sitten vähän hitaammanlaisesti. Ei kaikki vauvat ole niitä keskikäyrän lapsia, tai niitä jotka keräävät massaa hirveällä tahdilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Näin mäkin sitä oon järkeillyt, mut aina hetkittäin sitä epäilee...

Ja meillähän kaksi isompaakin kasvaneet - käyrillä. Esikoinen taitaa nyt olla ainaki lähellä 0-käyrää, mut keskimmäinen tyttökin varsinkin painosta selkeesti pakkasella. Ettei sinänsä pitäis olla ihme, että tämäkin "samalla muotilla tehty" suurinpiirtein samalla kaavalla kasvaa....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jännä, meille ei kertaakaan tuputettu korviketta mukaan. Nyt vasta tuli kehotus antaa öljylisät (kun oli kolme kuukautta peräkkäin painoa tullut yhteensä 35 grammaa eli 35g, 0g ja 0g ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosi erilaisia käytäntöjä ja suosituksia näyttää neuvoloissa olevan.

 

Meidän eiliset 2kk3vko mitat oli 3790g (+165g/vko) & 54,3cm (+0,85cm/vko).

Painoa tuli nyt viikossa eniten tähän mennessä, hitusen paransi omia fiiliksiä.

 

Yhden tyhmän harmituksen keksin eilen, kun tajusin ettei me päästä vauvauintiin, kun ei ehditä varmaankaan saada vaadittua painoa kerättyä siihen mennessä kun uinnit jo alkaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille ehdotettiin korviketta, mutta olin yhteydessä imetystukihenkilöön ja imetystä tehostettiin. Mulla tuli maitoa vaikka kuinka, joten en nähnyt järkeä korvikkeen annossa. Öljylisä on edelleen käytössä. Tyttö pian 1v7kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suosittelen lämpimästi Imetyksen tuen FB-ryhmää! Neuvolassa osa terkoista suosittelee lisämaitoa ilman todellisia syitä. Tukiäideillä on hyvää tietoa riittävästä painonnoususta. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä sinne laitoinkin tukipyynnön ja sain pari ihan hyvää vinkkiä. Se vaan olis ehkä pitäny tehdä jo aiemmin, jos nyt olis mitään muuttanut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now