Anastasia

Yhteis-/kaksosristiäiset

5 posts in this topic

Meillä on tulossa mahdollisesti yhteisristiäiset siskon perheen kanssa, heillä kun on laskettu aika pari viikkoa ennen meitä.

 

Kaipaankin vastaavista kokemuksia. Kaksosten ristiäiset ovat tietysti lähes sama asia, tosin vieraita taitaa olla jonkin verran vähemmän ja kaikki ovat "omaa sukua".

Miten kasteet hoituvat käytännössä? Ovatko kaikki yhtä aikaa seisomassa maljan äärellä, vai kastetaanko vauvat selkeästi vuorotellen niin, että toinen kummiryhmä on sillä aikaa istumassa (kirkon)penkissä? Piteneekö tilaisuus puolella? Meillä pienenä hankaluutena on myös se, että minusta ja miehestäni tulee siskon vauvan kummeja, joten meidän pitää olla siunaamassa molempia vauvoja.

 

Entä miten olette hoitaneet tarjoilun? Jos olette nimikoineet keksejä tai kakkuja, onko molemmille vauvoille tehty omansa vai oliko kaikki yhteistä? Kaiken kaikkiaan järjestelyissä säästyisi kuitenkin huomattavasti, kun ei tarvitsisi pitää kaksia juhlia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kastetilaisuudessa kummit olivat yhtäaikaa kastemaljan ympärillä. Sylikummit saivat istua vauvat sylissään ja toiset kummit seisoivat sitten siinä vieressä. Kasteseremonia ei venynyt kovin paljoa, sillä pappi kastoi muksut vuoronperään ("vettä päähän + siunaus"... Siunaamiseen osallistuivat muuten kaikki kastemaljan äärellä olijat molemmilla kerroilla!). Olisiko se perusseremonia ollut n.5-10 min pidempi?! En muista enää kovin tarkkaan... Kannattaa kysyä asiasta papilta. Mielestäni yhteiskastajaiset sukulaisten kesken onnistuvat varmasti siinä missä kaksoskastajaisetkin.

 

Tarjoilu oli ns. yhteinen, mutta koska meillä on poika ja tyttö, niin olimme hankkineet vaaleansinisiä ja vaalenpunaisia...*pois

 

Tuo tarjoilu on varmasti helpompaa vielä siinä tapauksessa, jos molemmat vauvat (olivat sitten kaksosia tai serkuksia) ovat samaa sukupuolta. Mielestäni silloin on turhaa erotella "vauva A:n ja vauva B:n tarjoiluja". :)

Edited by Isabelleza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli pojan kastetilaisuudessa myöskin siskoni pojan kaste sekä minun ja mieheni avioliiton siunas. Eli siis yhteen juhlaan oli tungettu kolme erillistä tapahtumaa ja pappi sanoi, ettei koskaan ole aiemmin tällaisessa tilaisuudessa ollut. Siskoni poika joka samalla on myös minun ja mieheni kummipoika oli kaste hetkellä jo 2,5vuoden ikäinen.

 

Ensin pappi siunasi avioliittomme jonka jälkeen meidän poika sai kasteen ja heti perään siskoni poika. Papilla olikin vaikeuksia suunnitella koko tilaisuus mahdollisimman tiiviiksi kokonaisuudeksi ja näin jälkeenpäin ajateltuna hän onnistui siinä erinomaisesti. Siskoni piteli poikaamme sylissä koko kasteen ajan ja minä mieheni kanssa seisoimme taas oman kummipoikamme takana (poika istui siis panda-tuolissa). Virallinen osuus kesti varmaankin noin 30minuuttia.

 

Meillä tarjoilut oli yhteiset vaikkakin minä niistä päätin :P Siskoni ei ole innokas juhlien järkkääjä, joten sain kaiken päätösvallan ja avuksi sain oman äitini ja anoppini. Meillä oli yhteiset keksit jotka oli koristeltu poikien alkukirjaimilla.

 

Musta oli mahtavaa saada järjestää tällainen tilaisuus oman siskoni kanssa, olipahan ikimuistoinen hetki niin meille kuin papillekkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kastettiin samaan aikaan meidän tyttö ja siskon poika. Serkut kun syntyi samana päivänä niin pitihän juhlatkin järjestää yhteiset.

Vuokrattiin isompi tila jonne kaikki mahtuivat. Kastepöytä jaettiin niin et oli tyttöpuoli ja poikapuoli. Punaista ja sinistä. Kaikki olimme pöydän ympärillä samaan aikaan ja yksillä puheilla menimme kasteen läpi. Tyttö sai ensin vettä päähänsä ja heti perään poika.

Tarjoilut oli yhteiset. Servetit oli punaisia ja sinisiä. Ja kakkukoristeita oli kaksi. Punainen ja sininen tuttipullo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista. Kiisulla olikin mielenkiintoiset juhlat!

Täytyy tosiaan kysyä sitten aikanaan papilta, miten ja missä järjestyksessä kaikki on järkevintä tehdä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now