Strutsi

Hampaiden tulo ottaa voimille

33 posts in this topic

Onko teidän muksuilla kuumetta hampaiden puhkeamisen aikaan? Typyllä 1v4kk todettiin kaksi viikkoa sitten korvatulehdus, johon söi ab-kuurin. Nyt on taas kuumetta, ruoka ei maistu ja yö meni itkeskellessä. Nenä vuotaa, kuola valuu ja ikenet pullottaa. Mietin, että onko hysteeristä käydä tarkistuttamassa korvat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko siitä haittaa, että antaa panadolia? meillä vauva huutaa ihan suoraa huutoa, ääntä jota ei olla muuten kuultu. Ollaan annettu aika herkästi, koska se auttaa ja en halua pienen kärsivän turhaan. mutta onko siitä tutkitusti jotain haittaa? :girl_sad:

Mä olen ihan huoletta lääkinnyt meidän molempia tyttöjä Panadolilla (ja nyttemmin myös Buranalla kun siitä on tullut lasten versio) kun ovat öisin itkeskelleen hammaskipuja. En keksi mitä haittaa siitä voisi olla. Jos mitään haittaa olisi niin olisihan ne mainittu lääkkeen selosteessa. Kyllä se lapsi kivusta enemmän kärsii varskinkin kun ei ymmättä mistä kipu johtuu. Eiköhän se vauva halua itkullaan kertoa "äiti mulla on kurja olo, ota tää olo pois!".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika on kärsinyt tosi paljon hampaiden puhkeamisesta. Onneksi nyt alkaa olla jo aika hyvin hampaita suussa. Yhdessäkin vaiheessa puhkesi 4 poskihammasta ja 2 kulmahammasta samaan aikaan. Me on jouduttu antamaan aika paljonkin panadolia kipuun kun poika on ollut niin itkuinen. Tuossa syksyllä jouduttiin monena viikkona putkeen antamaan panadolia kipuun. Joinakin viikkoina panadolia piti antaa useampana päivänä viikossa. Kipulääke kuitenkin aina auttoi tosi hyvin. En mä siitä kauheesti stressiä jaksanut ottaa kun pakko se on yrittää helpottaa pienen oloa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällä viikolla puhkesi toinen yläetuhammas viimein ja toinen puoli ikenestä on ihan turvoksissa eli näyttäisi toinenkin tulevan. Pojalla on ollut kuumetta 37 ja 38,5 välillä. Soitettiin HUSin neuvontapuhelimeen ja sanoivat että itse hampaiden puhkeaminen ei kuumetta aiheuta mutta usein samaan aikaan tulee jokin virusinfektio. Vähän tuo kuume kyllä huolettaa.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poika täyttää ens maanantaina 5kk. Päivät kuolaa, imee alahuulta ja jyrsii kaikkea, yöt huudetaan PUOLEN TUNNIN välein. Hampaita tulossa.. Mutta miks ei huuda hampaita päivällä, miks huutaa vaan öisin?? :hysteric:Illalla nukahdettuaan menee se puol tuntia ku ekan kerran kitisee. Sitte saattaa mahdollisesti parikin tuntia nukkua, kunnes alottaa lohduttoman huutamisen ja venkoilun.. Joka ikinen kerta saa rauhottumaan vaan tissille. Yön kauhuista kun selvitty, nii aamulla on ku aurinko sängyn pohjalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Makuuasennossa tuntuu ikenissä ja jopa korvissa enemmän painetta kuin pystymmässä, ja tämä yhdistettynä väsymykseen tekee yöt rikkonaisiksi. Kannattaa antaa ennen nukkumaanmenoa parasetamolia ja imetellä lapsentahtisesti, hammashuutojen pitäisi sitten kyllä loppua kuin seinään, kun hampaat puhkeavat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyttö tekee poskihampaita. Se herää öisin valvomaan 2-5 tunniksi, särkylääkkeen kanssa se vain valvoo ja ilman lääkettä valvoo ja huutaa. Ja jokaista hammasta tehdään useampi viikko. Heti kun hammaskipu helpottaa, nukkuu tyttö taas täydet yöt. Enää 6,5 poskihammasta ja kulmat päälle. Huoh.

 

Muoks. Tänään tökkäsin sormen sen suuhun, ja siellähän on vielä yksi tulossa läpi. Sitä se valvominen taas oli.

Edited by Nirppu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now