Hyppää sisältöön


Kuva

Oksennustauti


 • Kirjaudu vastataksesi
34 vastausta aiheeseen

#21 Vieras_-Jonski-_*

Vieras_-Jonski-_*
 • Guests

Lähetetty 31 tammikuu 2009 - 17:02

Kuinka pitkään oksennustaudin jälkeen voi tartuttaa tautia? Mietin vaan uskalletaanko maanataina (2 pv päästä) mennä harrastuksiin.

#22 Adelita

Adelita

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 3 186 Viestit

Lähetetty 02 helmikuu 2009 - 19:24

^ Kysyin asiaa mieheni äidiltä, joka on lääkäri, ja hän totesi, että tauti voi tarttua tervehtyneestä lapsesta vielä viikonkin päästä. Mutta kyllähän noita pöpöjä on muutenkin paljon liikkeellä (ja erityisesti aina siellä, missä on pikkuisia paljon, kuten päiväkodeissa), joten ihan huoletta voi mennä jo harrastusten pariin. :)

Meidän tyttö on sairastanut vatsatautia tasan viikon (kyseessä ilmeisesti sitkeä Noro-virus). Ekat kaksi päivää hän oksenteli ja sitten tauti muuttui oksennustaudista ripuliksi. Nesteytys oli pääasiassa Osmosalia, joka onneksi upposi hyvin lääkeruiskulla annettuna. Viimeiset pari kolme päivää tytölle on maistunut jo normaali ruoka ja maito, joten uskon tuon ripulin ns. vetelevän viimeisiään.

Viimeksi muokannut Isabelleza, 02 helmikuu 2009 - 19:25 .


#23 Vieras_-Jonski-_*

Vieras_-Jonski-_*
 • Guests

Lähetetty 02 helmikuu 2009 - 20:21

Kiitti Isabelleza! Tänään ei vielä oltu liikenteessä, huomenna sitten. Kovasti tuntuu erilaisia pöpöjä olevan "ilmassa", kun vähän väliä on oltu vähintään nuhassa ja yskässä <_< .

#24 Tiitiäinen

Tiitiäinen

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 3 181 Viestit

Lähetetty 12 huhtikuu 2009 - 21:55

Meillä on saatu rotarokotteet mutta vauvat sairastavat jo toista vatsatautia kuukauden sisään. (Nyt ikää reilu 7kk) :( Eli ei suoja muita vatsataudinaiheuttajia vastaan aina ole ihan selviö, valitettavasti. Ja tietysti huoli nostaa päätään, kun poitsu on oksentanut kahtena päivänä, syö ja juo tosi huonosti vaikka mitä hyvänsä olen tarjonnut. Ja molemmilla vauvoilla on ripuli. Muuten on kyllä pirteä ja leikkisä. Täytyy nyt toivoa, että tauti alkaisi jo taittua pikkuhiljaa.
♥ Mun elämä...♥
En tiennyt, miltä tuntuu, kun sydämeni on ruumiini ulkopuolella, ennenkuin minusta tuli äiti.
Lähetetty kuva

#25 laala

laala

  Tavis

 • Jäsen
 • PistePiste
 • 42 Viestit

Lähetetty 22 huhtikuu 2009 - 15:39

Mun pojalla oli mahatauti parikuukautta sitten, oli tuolloin 8 kk. Vaikka oksenteli varsinaisesti vain yhtenä iltana ja alkuyöstä, niin silti puurot ja perunaruuat alkoivat pysyä sisällä vasta viikon kuluttua. Jos siis pysyttiin neste, maissinaksu ja hedelmäsoselinjalla ei oksennuksia tullut. Ripulia kesti kanssa noin viikon ajan, mutta ripuliakaan ei tehny ikinä vaippaan, vaan aina potalla käydessä.
Sinä iltana kun poika oksenteli annettiin vain vähän vettä kerrallaan, aamuyöstä taisin imettää, mutta en antanut silloin syödä kovin paljoa. Seuraavana päivänä sitten hedelmäsoseita aluksi lusikallinen kerrallaan, juomaksi osmosalia ja vettä ja tissiä usein ja vähän. Kun ei ollut oksentanut koko päivänä ja ripuliakin tullut vain muutaman kerran, kokeiltiin sitten illalla puuroa, joka tuli välittömästi ulos.
Ystävien lapsi oli juuri sairastanut saman taudin ja silloin olivat käyneet lastenlääkärillä ja hän oli sanonut, että näin pienellä suoliston palautuminen ottaa aikansa ja siksi ei kannata kovin tukevia ruokia antaa muutamaan päivään.

Viimeksi muokannut laala, 22 huhtikuu 2009 - 15:40 .


#26 Nalah

Nalah

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 612 Viestit
 • Location:Uusimaa

Lähetetty 23 toukokuu 2009 - 14:19

Nostelen ketjuja..

Helpottavaa lukea, että täällä on kestänyt muillakin maha/oksu taudit useamman päivän. Huoli on silti kova.

Pojalla alkoi viime maanantaina tauti, ripuloi ja oksenteli. Ja miehen kanssa sairastuttiin sitte tiistaina... omasta mielestäni tauti oli aika raju, kuumetta ei kuitenkaan meillä ollut. Kun meillä helpotti, pojalla vaan jatkui.. keskiviikkona käytiin päivystyksessä kun oksentelu oli jatkuvaa ja poika heikko ja vetämätön.. sielä verikokeet, nesteytystä ruiskulla 5ml osmosania 5 min välein. Kuumetta oli 38 kainalosta mitatattuna. Verikokeet oli ok, mutta pientä kuivumista. Pojalle laitettiin suppo joka ehkäisee pahoinvointia ja oksentelua, ja samaa lääkettä kotiin liuoksena. Torstai ja perjantai vaikutti jo paremmalta, ripuli jatkui edelleen mutta "ruuat" mitä annoin pysyivät sisällä..tosin poika ei edelleenkään ollut oma itsensä. Eilen illalla oksentelu sitten jatkui taas, ja oksensi kerran myös yöllä ja tänään on ollut tosi itkuinen ja väsynyt, ja ripuli jatkuu.. ei se rajua ole, mutta n. 3-5 krt vuorokauden aikana.

Puhkeava hammas on tulossa ylös, oisko kulmurin viereinen... ottaisko se näin koville? Rotarokote ollaan saatu.

Itse aletaan olemaan aika hajalla tähän oksennus-kakka rumbaan, kone pyörii koko ajan.. ja tuntuu että loppuuko tää ikinä.

Maitohappobakteeria olen antanut, ja eilen annettiin tuota "Oksennus lääkettä", mutta onko sekään nyt mikään ratkaisu..

:( :blink: <_<
Rouvaksi 19.8.2006, Äidin oma Leijonan poika 17.6.2008, äidin oma menninkäinen 19.9.2011Lähetetty kuva

Lähetetty kuva

#27 Sesami

Sesami

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 474 Viestit

Lähetetty 14 helmikuu 2010 - 10:50

Nostelempa tätä vähän kun täällä on tyttö oksennustaudissa. Kannattaisikohan nyt sitten pysytellä maito/ hedelmäsose linjalla kokonaan pari päivää?
Ripuloi 3 kertaa perjantaina ja oksensi iltamaidon, lauantaina heräsi alkuyöstä oksentamaan ja nyt sunnuntai aamuna oksensi vähän aamumaitoa. Lauantaina ja sunnuntaina ei ole enää ripulikakkaa tullut mutta muuten on vatsa löysällä ja itkee kun kakka tulee.

Tyttö on todella huono syömään, joten mahdotonta tietää onko ruokahaluttomuus taudista johtuvaa vai tähtien asennosta (todennäköisesti tällä hetkellä taudista). Aikaisemmista viesteistä vain lueskelin tuota että vatsa ei välttämättä vielä kestä vihannessoseita tai puuroja.
Lähetetty kuva


Lähetetty kuva

Pikkuinen pesä


Kaikki kirjoittamani tekstit ja liittämäni kuvat on tarkoitettu vain ja ainoastaan tälle foorumille.
Niitä ei saa lainata, kopioida eikä muutenkaan käyttää ilman lupaani tämän foorumin ulkopuolella.

#28 Rhia

Rhia

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 503 Viestit

Lähetetty 16 helmikuu 2010 - 22:57

Millaista on pienen vauvan, n 6kk, ripuli? Kun kakka on muutenkin normaalisti loysaa niin mista tietaa, etta se on ripulia? Ulostamisen lukumaarista vai vetisyydesta? Onko ripulikakka vihreaa?

#29 Angervo

Angervo

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 4 976 Viestit

Lähetetty 17 helmikuu 2010 - 22:11

Ainakin rotaripuli haisee niin järkyttävältä että sitä ei vain voi sekoittaa mihinkään muuhun, ja sitä tavaraa tulee sitten todella isoja määriä.

#30 Vieras_*OA*_*

Vieras_*OA*_*
 • Guests

Lähetetty 19 joulukuu 2011 - 18:11

Nyt illalla tyttö on oksentanut kahdesti, meillä ei ole ollut aiemmin näin pientä oksentelijaa eli ohjeistaa saisi :)

#31 Cinna

Cinna

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 989 Viestit
 • Location:Etelä-Suomi

Lähetetty 19 joulukuu 2011 - 22:58

1. Luota vaistoosi.
2. Luota vaistoosi!
3. LUOTA NYT VAAN SIIHEN VAISTOOSI, vaikka tk:ssa sanottaisi mitä

Meillä siis sairastettiin 10kk vanhana ilmeisesti noro, joka vei osastolle asti. 12 tunnissa kuivui tippakuntoon, vaikka lopulta annoin milli kerrallaan osmosalia pakolla ruiskulla suuhun. Sitä tavaraa kun tuli molemmista päistä ja vauhdilla, ei vaan edes se pakkonesteytys auttanut. TK:sta ei annettu aikoja, mentiin suoraan päivystykseen. Vajaan 2h odotuksen aikana vaihdoin muistaakseni 15 vaippaa. Lapsi oli edelleen arvion mukaan virkku ja jaksoi itkeä. Mä tiesin, että lapsi on heikossa kunnossa, ihan... outo ja lötkö, vaikka itkikin. Meidät lähes käskettiin kotiin takaisin potemaan "otetaan nyt sitten äidin mieleksi ne kuivumakokeet... :girl_sigh: " Ja tadaa, siitä lähdettiinkin kiireesti sitten lastenosastolle pariksi yöksi.

Eli mitä haluan sanoa, on se, että sä äitinä tiedät parhaiten lapsesi. Pakota ottamaan ne verikokeet, vaikka yleistilan arvioinnin perusteella lapsi vaikuttaisi olevan ok. Pienet kuivuu nopeasti.

Lähetetty kuva


#32 Vieras_*OA*_*

Vieras_*OA*_*
 • Guests

Lähetetty 19 joulukuu 2011 - 23:11

Annettiin illalla puuroa, oksensi 30min päästä sen pois samoin maidon. Sain vinkin keittää hätävaraksi Osmosalin korvaavaa lientä (aamulla haen oikeaa tavaraa) eli 1l keitettyä vettä, 1tl suolaa ja 1rkl sokeria. Sen jälkeen kun puuro on oksennettu niin tyttö on nukkunut eli kohta 3h eikä ole herännyt oksentamaan, saa nähä mitä yö tuo tullessaan.

#33 Cinna

Cinna

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 989 Viestit
 • Location:Etelä-Suomi

Lähetetty 19 joulukuu 2011 - 23:27

Tuli mieleen yksi (ehkä aika itsestäänselvä) vinkki, joka pelasti lopulta meillä paljon. Vuoraa lapsen sänky kaikilla taloudesta löytyvillä kylpypyyhkeillä. Ei pinkeästi lakanan päälle viritettynä, vaan pyyhe noin kaksin- kolminkerroin taiteltuna ja päällekkäin/limittäin aseteltuna. Siitä on sitten helppo vetäistä päällimmäinen oksupyyhe pois, ilman koko sängyn ja patjan putsausta.

Lähetetty kuva


#34 Vieras_pikku_kolikko_*

Vieras_pikku_kolikko_*
 • Guests

Lähetetty 16 huhtikuu 2012 - 20:00

Osaisko joku auttaa meitä. Tytöt ovat oksentaneet viime torstaista lähtien. Eivät koko ajan vaan max kaksi kertaa päivässä. Nyt ollaan sunnuntaista (vai lauantaista...) lähtien annettu vain hdelmäsoseita ja maitoa ja vettä. Soseita saavat aamulla, lounaalla, päivällisellä ja iltapalalla n 1/2 pikku pilttipurkillista tyttöä kohden. Ja silti joka pävä on ainakin toinen oksentanut. Onko tämä nyt vielä oksennustautia vai mitä ja mitä ihmettä tehdään? Kohta ei enää uskalleta antaa mitään ruokaa.

#35 Goomba

Goomba

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 189 Viestit

Lähetetty 17 huhtikuu 2012 - 13:51

Meillä oli ihan vastaavanlainen tauti, saattoi olla parikin välipäivää välissä ja sitten tuli taas oksu. Meillä ei uponnut nesteetkään, pienempi lapsi kävi tiputuksessakin asti, kun vaipat lakkasivat kastumasta. Tauti kesti molemmilla lapsilla viikon ja sitten lapset alkoivat parantumaan ja ruokahalukin palasi :)
Lähetetty kuva
&
Lähetetty kuva