Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Miaka

Alkoholi raskausaikana

462 posts in this topic

Join enne kuin tiesin olevani raskaana. En onneksi paljoa, mutta muutamia viinilasilisia jne. Olin täysin varma että en odota, mutta sitten yllättikin tämä kaveri :) 

Nyt olen sitten ihan nollalinjalla muuten, kuin että juhlissa saatan kilistellä skumpalla ja ottaa pienen hörpyn hämäykseksi. Miehelle sitten loput :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikosta tuli nautittua alkoholia kovalla kädellä vähän ennen plussaa, ja plussankin tein vasta toosi myöhään kun en untuvikkona ymmärtänyt kaiken johtuvan raskaudesta.. :D Ja appiukon vaimon 50v kemuissa maiston appiukon tekemää boolia. Hurjaa. :D

 

Tästä toisesta tein tietoisesti testin pari päivää ennen omia synttäreitäni, koska oli kutina äässissä että plussaa pukkaa. Niin pukkasi. Onneksi ei oltu suunniteltu mitään megakemuja, vaan menin syömään hyvän ystävän kanssa ja siitä oli tarkoitus jatkaa aamuun asti, mutta kerroin sitten tilanteen ja hommat vähän muuttui.. :) Join ruuan kanssa toki lasillisen viiniä ja jälkkärin kanssa sain vielä kuoharin mitä yritin juoda, mutta lopulta pakotin ystävän juomaan sen. :D Jos sitä sitten vuoden päästä uudestaan.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minua kiinnostaa tietää, miksi monet sanovat olevansa täydellä nollalinjalla imetysikanakin. Raskausajan ymmärrän hienosti ja itsekin olen, vaikken usko, että yksi annos satunnaisesti mitään tekisikään. Tunnen itseni sen verran hyvin, että jos jotain sitten tapahtuisi, syyttäisin itseäni, vaikka järjesn tasolla en uskokaan, että puolikkaalla viinilasillisella voisin sikiötä vammauttaa.

 

Asiaan. On fakta, että rintamaitoon erittyy alkoholia saman verran kuin vereen. Tämä tarkoittaa, että promillen kännissä rintamaito on 0,01-prosenttista alkoholia. Siinä ei päästä reilullakaan imetykselle edes siihen määrään, mitä on alkoholipohjaisissa D-vitamiinitipoissa. Ja jos on promillen humalassa, toivon todella, ettei imetä, mutta se ei liity rintamaidon alkoholipitoisuuteen, vaan äidin humalatilaan.

 

Jossain on sanottu, että vähänkin alkoholia juonut äiti haisee lapsesta kummalliselta ja maito maistuu pahalta. En oikein usko, että vaikutus on kuitenkaan sen kummempi kuin vaikka valkospipulilla. Moni käyttää voimakkaita hajusteitakin ihan ongelmitta, joten miksi se alkoholi on niin iso mörkö?

 

Jos on tottunut juomaan vain humalahakuisesti, niin sitten ymmärrän, ettei lasillisesta viiniä ruoan kanssa saa mitään irti. Useimmilla ei kai kuitenkaan ole kyse tästä. Mistä siis on kyse?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä ainakin imetysaikana otin lasin viiniä toisinaan ja saunassa joskus siiderin.

Kai siinä syynä on, miksi imetysaikaista juomista (vaikka kyse olisi vain lasista viiniä) ei hyväksytä, on se, että semmoista äitiä ei pidetä muiden silmissä hyvänä jos on "pakko juoda vaikka on pieni lapsi ja imettääkin vielä". Yhden kaverin mielipide ainakin on vähän tämän suuntainen rivien välistä lukiessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo on kyllä kumma asenne. Ei minun ole pakko maksaa tai medium-pihviäkään saada, mutta ajattelin nauttia niistäkin imetysaikana. Raskausaikana toki en, koska ne voivat aiheuttaa sikiölle vahinkoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä siivestän miehen saunaoluesta ja viinilasista kulauksen tai pari. Imetysaikana voin juoda 12 cl lasillisen viiniä, ei enempää, koska sitten alan tuntea jo vaikutuksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen käynyt pari kertaa ehtoollisella raskausaikana. :D Taitaa kuitenkin aika pieni kulaus olla siinä pikarissa. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussaamista käytin alkoholia noin 1-3 annosta viikossa. Plussaamisen jälkeen ei edes tehnyt mieli pahoinvoinnin vuoksi. Ekan kolmanneksen jälkeen olen satunnaisesti  maistanut miehen lasista pienen hörpyn, jos on ostanut jotain erikoisempaa olutta. Pari kertaa olen sitten ottanut lasillisen 0,5 prosenttista viiniä, esimerkiksi jouluaterialla.

 

Kunhan lapsi syntyy, on tarkoitus imettää ja en kyllä ajatellut alkoholia täysin vältellä vaan ottaa halutessani esim. saunasiiderin tai ruuan kanssa lasin viiniä. Ja tosiaan vain sen 1-2 annosta kerralla ettei kyky hoitaa lasta huonone (toki täytyy alkuun ottaa varovasti kun on ollut pitkään ilman, voihan se olla ettei kestä enempää ottaa kuin yksi pieni annos). Täysi komps Maustekahvin aiemmille kommenteille :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nollatoleranssi täälläkin. Raskaus on niin kauan ja hartaasti toivottu ja odotettu, etten halua riskeerata mitään, vaikka tiedänkin ettei pienistä määristä harvoin liene mitään haittaa. Parempi kuitenkin olla kokonaan ilman.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nollalinjalla (alkoholittomia oluita ja valkkaria olen maistellut ja yllättynyt siitä miten hyviä ne on :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nollalinjalla raskausaikana, mutta imetysaikana alkoholiannoksia aina hyvän ruoan ja juustojen kanssa. Kohtuudella tietenkin. :) Olen imettänyt aiemmat lapseni noin kahden vuoden ikään, joten kyllä sinä aikana haluan nautiskella mm. juustojen kanssa punaviiniä.

Edited by Xanti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en ole nyt esikoisen odotuksen aikana ottanut yhtään hörppyäkään, vaikka tulihan sitä ennen raskautta jonkun verran juotua.. Nyt ei ole vain tehnyt mieli.. Mutta tosin nyt ollaan menossa ensi viikolla käymään Tallinnassa, niin haluan tietää miltä yksi uusi siideri maistuu, että kannattaako sitä ostaa varastoon odottamaan juojaansa, niin en ajatellut potea huonoa omatuntoa jos pari hörppyä tölkistä otan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoinen tutkimus. Tosin vain yksi tutkimus monien joukossa, ja minä ainakin luotan enemmän siihen nollalinjaan ja aion olla kokonaan ilman. Alkoholinkäyttö on kyllä muutenkin ollut (no opiskeluaikaa ehkä lukuunottamatta..) melko vähäistä joten en usko että tulee tekemään tiukkaa :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon pääasiassa kyllä alkoholittomalla linjalla raskauden ajan. Juon varmaan jonkun skoolausskumpan jos sellainen tilanne on ja voisin kuvitella että pieni lasi punaviiniä maistuisi hyvin ruuan kanssa joskus, mutta koska yhdistän sen himon puoliraakaan pihviin - enkä siis aio syödä pihviä raskauden aikana koska kypsän pihvin syöminen on täysin turhaa - niin eipä taida olla tarvetta sillekään :) 

 

Imetyksen aikana sitten taas varmasti juon ns. ihan normaalisti alkoholia. Eli sen saunasiiderin, ruuan kanssa (tai muuten) pari laskia viiniä jne. Humalaan en tietystikään itseäni juo jos olen vauvasta vastuussa. Mielenkiintoista toki on että mikäköhän tulee olemaan alkoholitoleranssi kun sen 40 viikkoa on lähes täysin holiton  :ph34r: Että voi olla että "pari lasia" on sitten liikaa kun palaa punaviinitissuttelijasta teinimäiseksi noviisiksi alkoholin suhteen  :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkoholin jätän raskausajaksi pois jos joskus raskaana olen :) Alkuraskaudessa toki voi sattua niin että juo jos ei vielä tiedä olevansa raskaana, yritysvaiheessa en nimittäin alkottomaksi rupea, johan tässä olis monta vuotta muuten oltu ilman :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samoilla linjoilla kuin viime raskaudessakin, eli en juo lainkaan alkoholia odotusaikana. Ennen plussaa käyttö oli vähäistä, saunajuoma sillon tällöin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tein testin ennen festareille lähtöä varuiksi, sillä vauva oli yrityksessä ja joitakin oireita oli jo, kuten mahan turvotusta. Negaahan se testi näytti, joten uskalsin juhlia ihan normaalisti. Kun oireita tuli lisää testasin viikkoa myöhemmin uudelleen, ja plussahan sieltä tuli <3 Mies oli vielä edellisenä iltana yrittänyt mua saada juomaan lasillista viiniä, mutta olin päättänyt, että testaan seuraavana aamuna, enkä halua juoda mitään ennen sitä. 

 

Nyt raskausaikana olen maistanut pari kertaa pienen kulauksen miehen olusesta, joita en ole aiemmin maistanut. Noista en tunne huonoa omaatuntoa, sillä siinä määrässä ei juurikaan alkoholia ole. Holittomia oluita on tullut jonkin verran juotua, mutta 0,5 % oluset ja siiderit oon skipannut ihan suosiolla, kun noita kokonaan holittomiakin on saatavilla. Eli periaatteessa mielestäni pieni kulaus ei haittaa, mutta mitään lasillisia en alkaisi alkoholia juomaan. Mulla on kans ikävä ihania punaviinejä ja vahvoja tummia oluita, mutta niitä ehtii sitten taas ens vuonna nauttimaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Holittomana aijon itse olla raskausajan. Ensimmäistä odottaessa suullisen viiniä maistoin laivan buffetissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä (ainakin joidenkin silmissä) paska mutsi moi. Joku täällä kyseli, miksei voi olla täysin ilman alkoholia 9kk. Mulla on ainakin käynyt nyt raskausaikana niin, että himoitsen kaikkia alkoholijuomia ihan sikana. Vesi tulee kielelle kun ajatteleekin siideriä, olutta, punaviiniä tai esim. rommikolaa. Olenkin sortunut mieheltä kahdesti maistamaan suullisen punaviiniä ja yhdestä oluestakin suullisen. Samoin olen juonut sen 0,5% siiderin, joka ei muuten maistunut kuin vedeltä, sekä yhden alkoholittoman oluen, joka sekin oli pahaa. Sen sijaan olen nuuskinutkin mihen kaikki juomat perusteellisesti vesi kielellä. Untakin näin yhtenä yönä alkoholillisesta jäätelöstä, jota hain joltakin trokarilta.

 

Tähän täytyy nyt sanoa, etten kaipaa humalatilaa yhtään ja ennen raskautta oli alkoholinkulutus siinä 2-3 annosta vko tasoa.

 

Olen kyllä muutenkin huono mutsi, koska olen joutunut syömään paljon särkylääkkeitä migreenin ja muiden syiden takia. Lisäksi sokeria limujen ja suklaan muodossa on tullut syötyä hirveästi alkuraskauden pahoinvoinnin takia, joka on pitänyt myöskin pääsääntöisesti vuodelevossa nämä raskausviikot. Eli hyvistä päätöksistä huolimatta en ole kyennyt terveelliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon, alkoholittomuuteen, stressittömyyteen, säännölliseen liikuntaan tai mihinkään muuhunkaan, johon raskaana olevien pitäisi pystyä. Parhaani olen kuitenkin tehnyt.

 

Nyt täälläkin pyörineet täydelliset-minä-en-lastani-vaaranna-äidit voivat tulla kivittämään minut ja toivomaan minulle sitä vammaista lasta, koska sehän on selkeästi ja pelkästään oma syyni, kun elin tärkeä alkuraskaus on näin kammottavasti pilattu.

 

Viikkoja 15.

 

(Myönnän, hiukan hormoonihernettä tässä vedän nenääni, mutta syyllisyys ja tuska on hirveä, mistä tulee lisää syyllisyyttä ja tuskaa. Ei hyvä.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä voin nyt tässä 10 päivää ennen laskettua aikaa tulla tunnustamaan syntini. Oon juonut viiniä max yhden annoksen kerrallaan kun sitä on ollut tarjolla. Siis en kotona, mutta häissä, illalliskutsuilla jne. Veikkaisin että keskimääräiseksi kun tän vetää niin olen juonut yhden annoksen kolmen-neljän viikon välein.

 

Ei ole kyllä yhtään paskamutsifiilis noista.

 

Mun paskamutsifiilis on tullut liiallisesta suklaasta, roskaruuasta ja cola zerosta. Eli llisin halunnut elä terveellisemmin raskausajan mutta sen sijaan olen elänyt normaalia epäterveellisemmin.

 

Ja ymmärrän Ashley sun alkoholihimon, mähän kävin jo pari kuukautta sitten alkossa ostamassa varastoon hyviä punaviinejä synnytyksen jälkeiseen aikaan. Kun sittenkään määrät ei ole kovin isoja niin panostin laatuun. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kinuskimansikka: mä luulen kanssa, että on LA tienoilla kauppareissu tulossa, jossa ostan kaikkea tällä hetkellä kiellettyä- myös niitä punaviinejä! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0