Supsa

Naistenklinikka, Kätilöopisto vai Haikaranpesä?

37 posts in this topic

^ Tuolla NKL:n omassa ketjussa joku kertoi kuulleensa, että ensi huhtikuussa näillä näkymin. Mutta tuotahan on jo monen monta kertaa siirretty eteenpäin :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^juu siis minä kuulin NKL:lla, että remppa alkaa nyt vihdoin huhtikuussa -13.

Edited by nonna-marie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän valinta on NKL ihan siitä syystä, että asutaan lähietäisyydellä. Ja onneksemme saatiin juuri tuo sama tieto, että ennen huhtikuuta NKL toimii normaalisti, eli vielä ehditään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Millaisia kokemuksia teillä on näiden sairaaloiden pelkopoleista? Mun kannalta NKL:n remontti tulee aika pahaan väliin. Kärsin pahasta synnytyspelosta, odotan ensimmäistä lasta. Haluaisin synnyttää NKL:lla, mutta la on vasta kesäkuussa, joten remontti on silloin varmaankin jo päällä. Sain kuitenkin vielä neuvolasta lähetteen sinne mm. ultriin. Nyt pohdin, että pitäisikö minun siirtyä jo nyt jonnekin muualle, niin sairaala ehtisi tulla tutummaksi vai toivonko vain parasta, että pääsisin kuitenkin NKL:lle synnyttämään. Aaargh, päätä kiristää, en halua synnyttää!! :girl_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on hyviä kokemuksia NKL:n pelkopolista. Mä myös veikkaisin, että se pelkopolikäynti auttoi myös siinä, että synnyttämään mennessä kätilöt tiesivät asiasta ja heillä oli tiedossa jotain toiveitani ja tietoa siitä, mikä pelottaa jne. Suosittelen pelkopolikäyntiä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei te,

jotka olette käyneet tai synnyttäneet Kättärillä tai NKL:llä nyt tänä keväänä 2013.

Onko konkreettista tietoa remonteista?

Olenko oikeassa, että tosiaan _kaikki_ perhehuoneet sekä Haikaranpesä jne. lakkaavat olemasta, kun remontit päällä? Eli ei ole perhehuoneita NKL eikä Kätilöopistolla?
Onko niin, että tosiaan mitään valmennuksia ei enää järjestetä Haikaranpesään tai onko sitä enää olemassakaan..? 

Omia tietoja:

- kävin ekassa ultrassa Kättärillä ja siellä oli joulukuussa eka kerros (jossa ultra normaalisti on, nyt oli 9. kerroksessa) täynnä muoveja ja tuulettimia. Osastoja en tietenkään nähnyt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heinänen: Mä sain neuvolasta semmoista informaatiota että Haikaranpesä poistetaan kokonaan käytöstä ja ilmeisesti perhehuoneita on jonkinverran käytössä mutta todella vähän. Nämä siis Kättärillä. Naistenklinikalle ei ilmeisesti oteta muuta kun riskisynnytykset ja suunnitellut sektion kun heidän kapasiteettinsa taisi olla alle puolet normaalista määrästä. Naistenklinikan perhehuoneista mulla ei oo mitään käsitystä.

 

Mä synnytin esikoisen kättärillä ja siitä jäi melko ristiriitaiset fiilikset. Synnytyssalissa oli tosi ihanaa henkilökuntaa ja siitä osiosta tykkäsin. Osastolla olo olikin sitten ihan tuskaa. Me saatiin miehen kanssa onneksi perhehuone, mutta sinne meidät sitten unohdettiinkin. En saanut juuri mitään neuvoja ja apuja imettämiseen ja lähtöpäivänä sitten oltiinkin itku kurkussa kun olin imettänyt vauvaa ihan väärin ja vauvan paino oli pudonnut "liikaa" kun hän ei ollut saanut tarpeeksi syödäkseen.

 

Tämän seuraavan kanssa varmaan olosuhteiden pakosta menen taas Kättärille mutta haluan viettää siellä osastolla mahdollisimman vähän aikaa, mikäli mahdollista niin valitsen poliklinisen synnytyksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käytiin tällä viikolla neuvolassa ja tosiaan Haikaranpesä on toistaiseksi kuulemma pois käytöstä. Muutenkaan ei kuulemma voida luvata, että pääsisi toivomaansa synnytyssairaalaan synnyttämään. Laitoimme kuitenkin toiveen Kätilöopistosta, koska se on meitä lähinnä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odotan ensimmäistä lasta. Raskaus on vielä aivan alussa, kuudes viikko alkaa huomenna.

 

En tiedä yhtään, missä tahtoisin synnyttää. Aloimme todella todella varovasti haaveilla lapsesta kevättalvella ja silloin ajatelin, että NKL kuulostaisi turvallisimmalta paikalta. Remontin takia en varmaan pääse sinne - toivottavasti en kuulu riskisynnyttäjien ryhmään... Nyt en yhtään tiedä, olisiko Jorvi vai Kätilöopisto. Jorvi olisi kotiamme lähimpänä tosin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naikkari VS kättäri - Naikkari pesee kättärin aivan mennen tullen 6 - 0. Miksi.

Naikkarilla ruoka tulee astiossa, joista itse saa valita haluamansa määrän tai jättää ottamatta. Mun mielestä ruoka oli myös parempaa. Kätilöt toki vaihtuvat työvuorojensa takia, mutta muuten pyrkivät pitämään samat tyypit samojen kätilöiden / hoitajien "potilaina", jolloin ei tartte kertoa kaikkea mahdollista alusta ;) Neuvonta asioissa oli mun mielestä paljon ammattitaitoisempaa ja tuntui että kätilöitä oikeasti kiinnosti. En törmännyt ainoaankaan töykeään henkilöön.

 

Kättärillä juuri päin vastoin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä varmaan valitsen Kätilöopiston. Olen siellä itse syntynyt ja jotekin aina olen ajatellut että jos synnytän niin menen sinne. 

 

Toinen josta olen lukenut paljon positiivista on Porvoon synnytyssairaala. Tavallaan se houkuttaisi myös, olisi sellainen pieni ja kodinomainen. En sitten tiedä onko mitään järkeä kun on kerran kättäri 20km päässä, ja Porvooseen on 80km. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekalle lapselle valittiin kättäri, koska haluttiin silloin perhehuone. Se oli todella positiivinen kokemus (9-vuotta sitten).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now