Sign in to follow this  
Followers 0
keijutiira

Lits läts!

36 posts in this topic

Me alettiin käyttää shampoota tuossa joskus 1,5-vuotiaana. Tällä hetkellä tytön ollessa 2v.9kk hiukset pestään normaalisti kahdesti viikossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttö (2v8kk) rakastaa kylpemistä ja saunomista yli kaiken, mutta hiustenpesu aiheuttaa joka kerta ihan mielettömät kilarit. Ollaan kokeiltu rauhallista pesua, nopeaa pesua, pesulaulua, kiinnittää huomiota muualle, annettu pestä itse... mikään ei auta.

 

Hiukset on aina pesty lastenshampoolla, jonka ei pitäisi kirvellä. Emme laske vettä pahemmin naamalle ja korviakin joudumme putkien takia välttelemään. Ajattelin seuraavaksi mennä lapsen kanssa kauppaan ja antaa hänen itse valita shampoon, josko kivan näköisestä purkista olisi mitään apua.

 

Kun noita paksuja hiuksia olisi kuitenkin välillä hyvä pestä ihan shampoollakin, kaipaisin lisää vinkkejä:

 

miten tehdä hiustenpesusta lapselle miellyttävä kokemus? :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Meillä auttoi kun sai pestä äidin tai isän hiuksia tai jalkoja/käsiä/mahaa suihkussa. Käytiin siis samaan aikaa suihkussa illalla, nyt ei käydä enään samaan aikaan kun pitää kylvettää tyttökin samalla.

Välillä taas auttoi kun sai mennä ammeeseen vaahtokylpyyn ja silloin pestiin hiukset.

 

Me ollaan kummankin hiuksia pesty kerran 1-2vk välein, kummallakin on paksu ja pitkä tukka ollut ihan syntymästä asti. Natusanin shamppoota on käytetty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 2-v tytöllä on paksu, hartioille ulottuva tukka. Pesin sitä ennen jollain vauva-shampoolla, mutta tuntui että se rasvottui aina vain nopeammin ja nopeammin. Sitten päätin kokeilla jättää shampoon kokonaan pois ja pesin pelkällä vedellä, ja hieromalla sormilla päänahkaa. Yllätys olikin, kun se toimi! Nyt pesen hiukset n. kerran viikossa vedellä ja ehkä kerran kuussa shampoolla. Kesällä toki pestään useammin, melkein joka päivä kun hiukset on täynnä hiekkaa ja pää hikoaa helpommin.

 

Mikään miellyttävä kokemus hiustenpesu ei lapselle ole, ja joskus menee itkeskelyksi, mutta hän on kyllä oppinut sen hyväksymään. Pesen hiukset useimmiten niin, että tyttö istuu kylvyssä ja mä siinä suihkuttelen käsisuihkulla. En suihkuta koko aikaa, vaan tyyliin: kastelen, hieron, kastelen, hieron jne. Näin tyttö ei joudu koko aikaa olemaan veden alla.

 

Kotona käydään aika harvoin saunassa. Yleensä niin, että tyttö istuu kylppärin puolella leikkimässä kylpyammeessa ja me aikuiset ollaan saunan lauteella (läpinäkyvä saunanovi). Vähäksi aikaa tyttö sitten tulee saunan puolelle istumaan ja heittämään löylyä, kun ei viihdy siellä yhtä kauan kuin me.

Edited by tigru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olikohan täällä ollut tästä puhetta tai onko tälle omaa ketjua.... No, kyselenpä nyt täällä.

 

Pelkääkö kenenkään taapero suihkua? Meidän tyttö, 13,5kk, pelkää suihkua ihan kuollakseen. Tärisee ja huutaa vaan. On yritetty antaa sen tutustua "suihkukapulaan" (mikä tuon virallinen nimi on :D ) ilman että sieltä vettä tulee , suihkutettu niin, että on mun sylissä, niin että on istunut kylpyammeessa.. Mutta kaikki aiheuttaa hirveän huudon ja paniikin. Meneeköhän tuo ajan kanssa pois vai pitäiskö meidän nyt vaan opettaa ja totuttaa tyttöä suihkulle, huudosta huolimatta? Ollaan nyt kylvetty pari kertaa viikossa, mutta kun kesä ja lämpimät ilmat lähestyvät, varmasti olisi kiva joskus kylpeä vaikka joka päivä, mutta se olisi niin paljon helpompaa suihkussa kuin että joutuu joka ilta sen ammeen täyttää..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pelättiin vielä vähän aikaa sitten suihkua ihan samalla tavalla. Ihan pikkuhiljaa totuttelemalla kuitenkin poika tottui suihkutteluunkin. Ja ääripäästä toiseen, nyt haluaisi suihkuun jatkuvasti. Ikää pojalla on siis nyt vuosi ja 10 kk. Muistelisin, että tuossa puolitoistavuotiaana alkoi suikukin kiinnostaa. En kyllä osaa oikeastaan edes sanoa, mikä meillä auttoi, varmaankin pääasiassa ihan aika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos hiustenpesuvinkeistä! :) Viime kerta meni jo ehkä hieman paremmin, kun tehtiin niin, että tyttö sai pestä ensin mun hiukset. Sai vaahdottaa shampoota ja läträtä veden kanssa ihan reippaasti. Mä vedin kesäteatteria ja esitin nauttivani kauheasti hiustenpesusta.

 

Kai tämä tästä hiljalleen... ja kuten kaikki muutkin vaiheet, onneksi se menee jossain vaiheessa ohi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli hiukan alle 1v suihkukammo, se tuli ihan puskista koska ennen sitä tykättiin suihkusta ja kylvystä ja sitten ruvettiin pelkäämään. Kesti pari kolme viikkoa, piti käydä suihkussa joka päivä niin että poika oli sylissä ja harhautin laulamalla ja loruttelemalla. Ja sit se loppui yhtä nopeaa kuin alkoikin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä sama juttu suihkun kanssa, tyttö pelkäsi sitä tosi paljon vielä n. vuoden ikäisenä. Vähitellen tottui siihen, istui ammeessa kun me käytiin suihkussa ja jossain vaiheessa ei vaan enää pelännyt, olisko ollut siinä 1v 3-4kk tietämillä. Nyt tyttö rakastaa suihkua, juoksee sen alle hihkuen ja on innoissaan aina sinne menossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista! Toivottavasti meilläkin menee pelko ohi. Tai siis pois, on aina suihkua pelännyt. Pitääkin ruveta ahkerammin käymään suihkussa niin, että tyttö vieressä kylpee. Jos se auttaisi sitten vähän, kun niin aika harvoin toimitaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lapset peseytyyvät 3-5kertaa viikossa. Ja yleensä kun yksin olen tätä peseytymis rumbaa pyörittämässä tehdään niin että kaksi lasta on ammeessa ja minä aina vuoritellen suihkussa pesen jokaisen erikseen. Muumi shampoota käytetään pojilla. Sillä pestään hiukset kerran viikossa suunilleen. Kuopuksella ei olla shampoota vielä käyetty laisinkaan.

 

Saunassa käydään 1-2kertaa viikossa. Saunominen on meidän lasten mielestä mieluista puuhaa. Aina kun kerrotaan että on sauna ilta on riemu suuri :) !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0