mimmynmama

Todella allergiset lapset

374 posts in this topic

Mistä noita Bonne-soseita kannattaa ruveta etsimään?

Mun mielestä tavallisista marketeista saa, jostain hillojen luota :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä tavallisista marketeista saa, jostain hillojen luota :girl_wink:

 

Heh..pitkästä aikaa :girl_haha: Thanks :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko täällä kala-allergikkoja joilla allergia alkoi jo täysimetyksen aikana?

Meillä ollaan kalalle takuulla allergisia, kun olen muutaman kerran nyt syönyt kalaa, niin pojan iho oireilee tosi voimakkaasti ja ei nukuta kun mahaan sattuu. Ilmeisesti myös kakka polttaa vaipassa, kun yleensä aina kiukuttelee ja huutaa kun on kakattu kalan syömiseni jälkeen.

Vaikka poika on 2 kk niin ilmeisesti on atoopikko jo.

 

Se vain mietityttää, onko kala vain alkusoittoa? Voiko myöhemmin puhjeta lisää allergioita, vai voiko kala olla ainoa allergia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi toki olla ainoa allergia, mutta minun kokemukseni mukaan kala-allergikot on usein muillekin allergisia.. Vaan yksilöitä nämä ipanat on allergioineenkin. Kyllä tuo allergialta kuulostaa, meillä oli samanlaista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on molemmat muksut reagoineet kalaan myös äidinmaidon kautta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaverin lapsi on allerginen ainoastaan kalalle ja on ilmeisesti reagoinut siihen jo äidinmaidon kautta, mutta lievemmin. Muita allergioita ei siis ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuolla edellisellä sivulla kirjoitin, että meidän maitoallergikkotyttö (5,5kk.) sai mustikasta oireita ja nyt kokeilussa on ollut päärynä, keitettynä. Ekat pari päivää tuntui menevän ihan ok ja ajattelinkin, että hyvä kun päärynä sopii, mutta sitten ilmestyi näppyinen ihottuma poskiin, punoitusta ja vasta 6-7 päivää päärynää syötyään sai kovasti suolisto-oireitakin, vatsa veti ihan jumiin ja sitä tummaa, paksua tuotosta tehtiin huudon säestyksellä. :girl_to_take_umbrage2: Että se siitä päärynästä sitten.. Ja vatsaoireet kesti vielä pari päivää päärynän lopettamisen jälkeenkin, kunnes vatsa taas toimii normaalisti, kun saa pelkkää kesäkurpitsaa. Poskissa on vielä näppyä, onneksi jo haalistumaan päin. Nyt tainnut olla 4-5 päivää ilman päärynää.

 

Ois kiva saada tytölle puuroja silmällä pitäen joku hedelmäsosekin sopimaan. Seuraava onkin sitten vadelma, kunhan noi iho-oireet saadaan parantumaan kunnolla. Kasviksista on parsa- ja kukkakaali vuorossa ennen kuin kokeillaan riisiä ja maissia, niiden jälkeen sitten bataattia ja hirvenlihaa yli 6kk:n iässä. Tällä menolla vaan tuntuu, että meillä mennään tuolla pelkällä kesäkurpitsalla vielä monta monta viikkoa. :girl_impossible:

8kk:n iässä meillä on kontrolli allergiapolille ja silloin pitäis olla kokeiltuna ainakin nuo kaikki yllä luettelemani.

 

 

Millaisia määriä sosetta teillä on syötetty, jos kiinteät maistuu hyvin, mutta ei voi käytännössä antaa kuin yhtä makua? Tyttö on nyt reilun kuukauden syönyt tuota kesäkurpitsaa ja syö noin 1,5dl/vrk. (lounas ja päivällinen), maitoa menee normaalimäärä, mitä ennen kiinteitäkin, n. 850ml. Tylsältä tuntuis syöttää tytölle yhtä ja samaa sosetta monta kertaa päivässä, kun ei saa mitään vaihtelua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on todella allerginen poika, jolla allergiat alkoivat iho-oireisina jo vauva-aikana (n.5kk iässä). Maitoaltistuksessa oireet tuli 10ml:sta (iho alkoi erittää ja tuli punaisia laikkuja) ja vehnäaltistuksessa aloitusmäärä (tl:n kärjellinen) sai huulen turpoamaan voimakkaasti eli altistukset loppuivat lyhyeen. Pitkään meillä mentiin ruokavalion suhteen ilman vaihtelua, mutta ravitsemusterapeutti osasi ihanasti perustella, että niin pieni lapsi ei vielä osaa kaivata vaihtelua.

Nyt poika on reilu 1,5v ja ruokavaliossa on jo n.20 ruoka-ainetta, jotka sopivat. (Osa tekee hieman kutinaa ja oiretta iholle, mutta poika on myös atoopikko ja oireet pysyvät hallinnassa kunnon voiteilla (meillä apobase oily creme ja tarvittaessa kuuriluonteisesti kortisoni (sibicort1%).

 

En käy yleensä (ajan puutteen takia) lukemassa tätä ketjua, vaikka mielenkiintoa olisikin.

Halusin vain tulla kirjoittamaan tämän jos siitä on apua tai lohtua jollekin.

 

YV:llä saa ihan rohkeasti lähestyä jos jokin askarruttaa.

 

muoks. unohdin kirjoittaa sen mitä piti :grin:

Ruokamäärät ovat meillä (edelleen) todella pieniä ja poika on aina ollut pieniruokainen. Puurot (riisihiutalepuuro veteen tehtynä ja maissipuuro veteen tehtynä) ovat sen sijaan maistuneet niin aamulla kuin illalla melko hyvin.

Almiron Peptiä onneksi juo hyvin (vieläkin menee 8dl/vrk).

Edited by Saimi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emni: Noin pienihän periaatteessa pärjää ihan pelkällä maidollakin, joten ei kannata ottaa stressiä siitä, että sopivia ruokia on vain yksi. (tiedän kyllä, että ei ole helppoa olla stressaamatta, kokemusta ongirl_wink.gif) Ja tosiaan lapsi ei osaa kaivata vaihtelua, onhan hän tähänkin asti syönyt vain yhtä sorttia (=maitoa). Nyt on sentään kahta eri makua jo. En ehkä sinuna vielä lähtisi kasvattamaan kesäkurpitsan määrää kauhean suureksi. Kesäkurpitsa on kuitenkin todella ravintoköyhää tavaraa eli maito pitää varmasti paremmin nälkää ja sisältää enemmän energiaa ja tärkeitä ravintoaineita.

 

Kun teillä noita oireita ei selvästi tule ihan pienistä määristä (vai onko muista ruuista tullut?), suosittelen uusien ruokien kokeilemista rotaation avulla! (olen siitä kirjoitellut varmasti tähänkin ketjuun aikaisemmin) Mitä tulee tuohon, että tietty määrä ruoka-aineita pitäisi olla kokeiluna johonkin ikään mennessä, niin sanoisin, että parempi edetä hitaasti ja varmasti, kuin hötkyillä. Eli älä tosiaan ota stressiä siitä! Usko pois, lapsi ehtii loppuelämänsä syödä erilaisia ruokia, nyt ei ole kiire!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän pitäisi kokeilla ensi viikolla vehnää, mutta missä muodossa sitä voisi kokeilla?

Ensin ajattelin vehnäpuuroa, mutta soitin Raisiolle Nallepuurohiutaleista, eivätkä voi siellä taata että olisi täysin puhdasta. (aika jännä kun tuota Nallen vehnäpuuroa tarjoavat sairaalassakin)

Meidän neiti oireili Nallen riisihiutaleista siksi haluaisin mahd.puhdasta vehnää, mutta onko sellaista?

 

Ostin nyt luomuvehnäjauhoja jossa ei ollut jauhonparannetta niinkuin melkein kaikissa muissa jauhoissa näytti olevan, vaikken kyllä ole ihan varma tämänkään viljan puhtaudesta.

Ajattelin sitten leipoa jotain, mutta mitähän sitä leipoisi kun ei voi käyttää munia eikä sitä maitoakaan? No maito on helppo korvata.

 

Huoh :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Jotkut teeleipä-tyyppiset leipäset voisi olla aika helppoja..? Vettä, jauhoa, öljyä, ripaus suolaa ja leivinjauhetta (sopiiko leivinjauhe?).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jee. Lääkäri luovutti aika helpolla tänään ja keskeytti Almiron-altistuksen jo pienestä punoituksesta. Viime viikon Soija-altistus vietiin loppuun ja huuto oli kotona kova :girl_sad: Nyt meillä korvaus Neocateen, joka sopii tällä hetkellä parhaiten. Jospa sitten saataisi huomiselta ihotautilääkäriltä hyviä ihonhoitovinkkejä ni aletaan metsästää urakalla niitä uusia ruoka-aineita pojalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites teidän ruoka-allergikot reagoi muihin allergeeneihin? Esimerkiksi siitepölyyn tai ötököiden pistoihin?

 

Meillä siis moniruoka-allerginen poika. Vielä ei suuremmin siitepölyallergiaa, mutta jonkinmoista oiretta kuitenkin. Nyt kuitenkin nuo hyttyset sun muut on aiheuttamassa suurta ongelmaa kesäksi. Ensin hytynpistosta tuli sormenpäänkokoinen vesikello iholle. Sitten tuli pari normaalimpaa reaktiota, vaikkakin paljon punaisempia ja isompia kuin normaalin ihmisen reaktio moiseen. Viikonloppuna hyttynen tahi muu (ei kuitenkaan amppari), pisti otsaan ja siihen kohosi noin kananmunakokoinen patti. Helpotti kyllä Ataraxilla, mutta mietinpähän vain millainen kesä meille on tulossa..

 

Kokemuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meidän esikoinen nyt ei enää ole niin paha moniallergikko, mutta kuitenkin. Tosi allerginen siitepölyille ja myös pistäville ötököille (kuten minäkin). Mulla just hyttysen pistostakin turpoaa esim koko jalka, ei voi kävelläkään :girl_sigh: Teemua pisti kerran amppari ja tuli pikakäynti pikku jättiin--> palasivat epipenin kera. Näyttäisi siis siltä, että yhteydessä ovat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika kävi tänään ihotautilääkärillä ja hän totesi kylmän rauhallisesti (ja mun mielestä ihan asiantuntevan oloisesti) pojalla olevan nummulaarinen (tarkottaa pieniä pyöreitä läiskiä) atooppinen ekseema. Ei kuulemma liity yleensä ruoka-aine-allergioihin :girl_impossible: Siis en tiedä itkeäkö vai nauraako? Poika on syönyt kaksi kuukautta pelkkää perunaa ja porsaanlihaa ku kaikki muut kokeillut ruoka-aineet ovat mielestäni selvästi pahentaneet päivä päivältä ihottumaa niin kauan kuin jotain ainetta on saanut ja oireet myös helpottavat kun ruoka-aineen lopettaa. Nyt mulle sanotaan, että anna vaan, joka tapauksessa toi ihottuma lehahtelee, sen kanssa vaan pitää jotenkin pärjätä ja saada raapiminen aisoihin.. :girl_sigh: Antibioottia sitten taas jos tulehtuu. Mikään ei ole helpottavampaa kuulla, kuin että lapsi ehkä voikin syödä normaalia ruokaa, mutta mulla on nyt vähän pää pyörällä, kun pojalla on kuitenkin todettu verikokeissa herkyys kananmunalle ja altistuksella maitoallergia. Onko Almiron ja Soija-korvike lehahtelut ollut nyt jotain muuta kuin reagointia juotuun maitoon? Voinhan mä antaa pojalle nyt mitä vain, mutta mistä tiedän onko siitä alkava märkivä ihottuma ruoasta johtuvaa vai muuten vaan tyypillistä meijän atoopikolle..?

 

Onko meillä kohtalotovereita? Vai oonko mä väärässä ketjussa? :girl_impossible:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ hui, vetäis kyllä pään pyörälle.. en siis osaa auttaa, ihmetellä vaan.

 

Meillä (nyt 1 v) pojalle sopii edelleen vain peruna, hirvenliha ja Althera. eli hiukan on tiukka ruokavalio. huoh. paljon epäsopivia on testailtu, yhtenään. tänään kävin ravitsemussuunnittelijalla ja taas on vaan kurja olo itsellä, harmittaa toisen pienen puolesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kuulostaa kurjalta. :( Mä taas kerran ehdotan rotaatiota kokeiluihin avuksi. girl_wink.gifVai millä systeemillä te ootte edenneet tähän asti? Mitä ravitsemusihminen sanoi teidän tilanteeseen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ ollaan kokeiltu yksi ruoka-aine kerrallaan. eipä tuo ravitsemussuunnittelija paljoa uutta osannut sanoa, kokeilla pitää... puhui rotaatiosta vähän ja lupasi jutella siitä myös lääkärin kanssa ja jos lääkäri suhtautuu myönteisesti tekee meille siitä ohjeen. eli odotellaan. positiivista tässä on se, että poika kasvaa hyvin ja saa altherasta riittävästi vitamiineja ja hivenaineita yms. ainoastaan kalkkilisää pitäisi aloitella ja tästäkin odottelemme reseptiä.

 

ehkä tässä taas tuntuu oma ihan fyysinen väsymys ja unenpuute, ne kun sais tasapainoon jaksais taas kummasti paremmin allergioidenkin kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän neidille tuli kutsu allergiaverikokeisiin-mitähän ne kokeet pitää sisällään?

 

Nyt on tarkoitus kokeilla pikkuhiljaa kaikkia uusia juttuja, mutta viljojen voi antaa olla syksyyn. Vehnää en saanut vielä tänä keväänä kokeiltua joten se on vielä kokeiltavien listalla.

Päärynä saatiin uutena joukkoon. :girl_dance:

 

Juustoa maistatin neidillä sellaisen pienen juustoraastepalasen verran, olisko sellainen sentin parin mittainen. Muuten neiti on voinut ihan hyvin hyvin mutta kakkavaippoja on saatu vaihdella useampi kuin yleensä. Ei auta kuin kokeilla uudestaan mihin suuntaan homma etenee. Ei tämä nyt pariin ylimääräiseen kakkavaippaan saa kaatua, tosin sisältökin on ollut kyllä jo muuta kuin yleensä, mutta tarkkaillaan tilannetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaksi juustoraastepalasta maistettu, yksi siis eilen ja toinen tänään. Tosi karsealle ripulille veti neidin mahan ja vaippa-alueen iho meni tosi pahaksi, vaikkei kakka ehtinyt vaipassa kauaa ollakaan, siis max. pari minuuttia. Taitaa jäädä juuston kokeilu (ja maidon) syksymmälle... :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

vau minkä palstan satuin löytämään. Vertaistukea JEEE!

Meillä 1v3kk poika, moniallerginen. Maito, kotim.viljat, peruna, porkkana, soija, omena, nauta, ja muutamia muita..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapsukaiset ovat kasvaneet sitten ketjun alkuajoista. Esikolla nyt allergioista (tosi herkkä suolisto, ei reagoi iholla) jäljellä maitoproteiini, vehnä ja soija. Kakkosella vaivaa maitoproteiini-, soija-, vadelma- ja banaaniallergiat (reagoi myös iholla, ei kuitenkaan allergiatesteissä mitään reaktiota).

Esikoisen ruokavaliota on jouduttu todella nyt syynäämään, ikää pojalla jo 3v 3kk ja ainainen löysä uloste, lähestulkoon ripuli. Ongelmaksi tämän tekee se, ettei poika erota pissaa ja kakkaa toisistaan eikä myöskään pysty hallitsemaan sulkijalihastaan lainkaan. Parhaan syntymäpäivälahjan sain viikko takaperin kun poika teki ensimmäisen kakkansa pottaan ja se oli vielä kiinteä. Ainut kiinteä sitten vuoteen. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta jokainen joka on joutunut pesemään yli kolmivuotiaan roikaleen kuvottavan hajuisia allergiaripuleita, jotka yleensä vielä leviävät vaipasta hiukan muuallekin, ymmärtää miten ihanalta tämä saavutus tuntui. Sama löysä linja on kuitenkin jatkunut jälleen ja välillä pelkään todella lapseni suoliston puolesta. Voiko tämmöistä kukaan kestää? Vaikeaksi uusien allergisoivien ruokien löytämisen tekee se, että ärtynyt suolisto toipuu niin kovin kovin hitaasti. Allergisoivan ruuan poisjättämisen jälkeen ripulia voi kestää vielä viikon verran.... joskus tuntuu ettei jaksa kertakaikkiaan..... girl_sad.gif Pojan itsetunto on välillä koetuksella kun kakkaaminen ei onnistu pottaan, ja kaverit osaavat jo itse hoitaa tarpeensa pytylle. Ruuanlaitto onneksi on jo rutiinia, eikä pakkausselosteita tarvi kovin usein enää lueskella ja muistaa jo itsekin mitä kukanenkin voi syödä.girl_smile.gif

Harmittaa, kun lääkäreillä ei ole tarjota mitään apua tähän sopivan ruokavalion etsintään. Itse on välttämis-altistus kokeilla selvitettävä, ja esim mummulavierailut kaatavat kaiken päälaelleen, kun mummu niin kovin harvoin muistaa katsoa herkkujen sisältöä, ja useimmiten unohtaa mitä pojat eivät saisi syödä. skilletgirl.gif

Vauvalla ruokakokeilut ovat helpompia toteuttaa kuin isolla, omatahtoisella ja sosiaallisella lapsella, joka aina haluaisi tietenkin samoja ruokia ja herkkuja kuin muutkin. joskus olen soittanut ja kysynyt etukäteen kyläpaikasta että mitä ajattelitte tarjota (niiiiiin noloa blush.gif, ei kehtaa kuin kaikista läheisimmiltä kysyä) niin osaa varata pojalle samantyylistä syötävää mukaan. Ei vaan aina jaksa eikä raski sulatella pakkasesta montaa eri piirakkaa ja pullaa ja leipää laukussa. Eikä lähestulkoon kukaan tuttava osaa varata pojille syötävää kun on niin "monta muistettavaa" rolleyes.gif

Anteeksi kauhea purnaus... nyt vain harmittaa niin kovasti!!!!

Positiivinen asia tässä viikossa oli se, että leivoin hienosti onnistuneita gluteenittomia, maidottomia ja soijattomia mokkapaloja ja aprikoosimuffineita ja ne pysyivät vielä hyvin kasassakin girl_dance.gifgrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mimmynmamma: meilla oli samaa mutta diagnoosina ei ollut allergia vaan "Non-Specific chronic toddler diarrhea".Britanniassa lastenlaaketiede on vakaasti sita mielta etta jos lapsella ei ole ulkoisia allergian oireita ( ihottumaa, turvotusta, punoitusta jne.) kyseessa EI ole allergia vaan jokin muu.

 

Lue taalta lisaa.

 

http://www.patient.co.uk/health/Toddler's-Diarrhoea.htm

http://www.gpnotebook.co.uk/simplepage.cfm?ID=2040135687

 

Meilla oireet loppuvat lisaamalla ravintoon rasvaa (hidastaa aineenvaihduntaa) ja kuitua.

Edited by Best1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helpolla ollaan meillä päästy, kun lukee muiden allergialistoja, vaikka meilläkin repertuaaria löytyy! Pojalla on vuoden vanha diagnoosi kaikista kotimaisista viljoista, maidosta ja kananmunasta. Lisäksi raaka porkkana aiheuttaa kutinaa suuhun. Kaura ei tosin noussut prick-testeissä, mutta siitä saatiin pahimmat suolisto-oireet. Ehkä syynä oli sekin, että ei itse hoksattu hänen voivan olla allerginen kauralle ja syötettiin vaan kaurapuuroa... Kunnes tajutttiin lopettaa. Hän täyttää kohta kaksi ja altistukseen saadaan aika syksylle. Itse en ole alkanut vielä kokeilla - laiska minä - mahtaisivatko jotkut viljat jo käydä, kun jotenkin olen arastellut sitä huonojen öiden määrää tässä työelämän ohessa. Mutta kaipa tulevan (viikon) loman aikana voisi vaikka jo jotain kokeilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now