mimmynmama

Todella allergiset lapset

374 posts in this topic

Miksihän meidän ravintoterapetti oli sitä mieltä ettei meidän kannata kokeilla tattaria? :huh:

 

Nupulle siis käy riisi, maissi ja puhdas kaura uusimpana. Vehnää kuulemma pitäisi taas kokeilla toukokesäkuussa, mutta tattaria ei ole kertaakaan kokeiltu ja nytkin sanottiin sille ei kun siitä kysyin. En sitten älynnyt tarkemmin kysyä että miksi se ei sopisi.

Sitä vaan on vähän kaikkialla ja monissa ruokaresepteissäkin, joten olisi todella kätevä tuote...

 

Nyt kun saatiin tuo puhdas kaura takaisin niin uskalletaan kohta kokeilla tavan kauraakin.

 

Meilläkin tuolle moniallergikolle ihan yllättäen sopi lohi, en olisi kyllä ikinä uskonut :girl_impossible:

Muuten ei käy kuin possu ja kana, joten kyllä tuon lohen sopiminen oli iloinen yllätys.

Ainaki sillä tavalla käy, että pystyy antamaan pieniä määriä pari kertaa viikossa.

 

Ravintoterapeutti sanoi siitäkin että sekin on ihan riittävä jos saa jotakin ruoka-ainetta käyttöön edes silloin tällöin. Niinkuin kalakin, eihän sitä muutenkaan syödä joka päivä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Josko se olis ollut sitä mieltä, että kannattais testata noita yleisempiä viljoja ensin, kun olisivat ehkä vähän monikäyttöisempiä kuitenkin..? Eikös teillä ole vehnää jo kerran vai useammankin kerran kokeiltu? Entäs ohra tai ruis? Hmm. En mä kyllä keksi mitään syytä, miksi tattaria ei voisi kokeilla.

 

Mäkin aion seuraavaksi kokeilla lohen, kiva että täällä on monia ilahduttavia esimerkkejä siitä, että on ollut sopiva. Meillä oli kaloista seiti jo jonkin aikaa ruokavaliossa, mutta se tippui epäselvänä pois monen muun kanssa tuossa ennen joulua ja ei huvittaisi ottaa sitä takaisin kokeiluun, koska mua ällöttää sen haju. ph34r.gif

Edited by Tiity

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 8kk ikäisellä tytöllä todettiin juuri maito- ja muna-allergia, oireilivat ihotestissä tosi voimakkaasti. Nämä allergiaepäilyt alkoivat viikko sitten jolloin tyttö sai anafylaktisen reaktion syötyään pari teelusikallista valmispuuroa sillä seurauksella, että hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan (meni tajuttomaksi, oksenteli, nokkosrokko). Ensi viikolla ollaan menossa osastolle vehnäaltistukseen ja myöhemmin on maitoaltistus vuorossa. Nyt tytön ruokavaliosta on poistettu kaikki maitoa ja munaa sisältävät tuotteet ja viljoista annetaan vain kauraa.

 

Imetän ja olisinkin halunnut kuulla kokemuksia siitä, miten herkästi lapsi voi reagoida ruoka-aineisiin äidinmaidon kautta? Toki se on yksilöllistä, mutta sain sairaalassa kahdenlaista ohjeistusta asiaan: hoitaja oli sitä mieltä, että kaikki maito ja muna myös omasta ruokavaliosta nyt pois ja lääkäri taas kehotti syömään kuten ennenkin, elleivät oireet selvästi pahene. Tytöllä on myös atooppinen iho mikä kuitenkin nyt on hyvässä kunnossa.

 

Mietityttää vain kun tuo reaktio oli noin voimakas, että mitä uskallan syödä. Vaikka nyt ei oireita ole äidinmaidon kautta tullut niin jos se "raja" kuitenkin jossain kohtaa ylittyy niin ollaanko sitten taas ambulanssia tilaamassa... :girl_sigh: Tosin nyt meillä on lääkkeet adrenaliinikyniä myöten kotona ensiavuksi, joten ihan yhtä pahoja tilanteita ei toivottavasti vastaan enää tule.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xanor, hui miten paha reaktio :girl_sad: En ole ihan varma tästä, mutta onkohan niin, että kun nyt on altistunut ja kerran voimakkaasti oireillut maidolle, niin reaktio saattaisi sitten tulla äidinmaidonkin läpi?

 

Meillä onneksi nyt on nämä syömishommat melko hyvällä tolalla, ainoastaan aprikoosi, päärynä ja maissi on aiheuttaneet vähän oireita, eli ei onneksi ehkä kuulutakaan tähän ketjuun. Valmispuuroakin olen antanut (missä oli maitoa) ja ei tullut oireita. Jään seurailemaan tilannetta ja lisätään vieläkin aika hitaasti uusia ruoka-aineita, kalaa ja kananmunaa vasta vuoden ikäisenä (näistä tullut oireita äidinmaidon läpi). Meillä siis paha allergiaperimä, joten siksi olen ollut tosi varovainen, kun noita ihon lehahteluja on ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei Nupulle sitten sovikaan puhdas kaura :girl_cry2:

 

Iho on niin pahassa kunnossa, että pakko se on lopettaa. Nupullehan on yleensä tullut suolioireita tai sekä suoli-että iho-oireita, mutta nyt tuli vaan iholle.

Ja varmaan jollekin muulle tuo on lievä iho-oire, mutta meidän neidille ei ole vielä ennen tullut koko keholle.

 

Mitähän siihen ihoon kannattaisi laittaa? Meillä ei ole mitään voiteita tällaiseen, kun ei ole kerran ennen ollut.

 

Eikä meillä ole ollut mitään Xanorin tytön allergiseen reaktioon verratavissa olevaa, mutta kyllä tämä silti on uuvuttavaa... :girl_sad:

Xanorille tsemppiä :lipsrsealed:

 

Niin ja Nupulle on kolmesti kokeiltu vehnää ja joka kerta kokeilu on loppunut siihen, että neidille on tullut korvatulehdus :hysteric:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meiän taaperokin alkaa kuulua tähän ketjuun, niin vastaan Nevenille. Meillähän neiti reagoi useimmiten iholla. Laitetaan vain kortisonia. Viime kokeilullahan iho meni nilkoista ihan verille, siis päällimäinen nahkakerros vain lähti. Vähän vajaa viikko pidettiin keittosuolahauteita, niin että välillä oli ilman, ja ne alkoi vihdoin parantua. Nyt sitten haavojen kohdalle laitetaan locobase repairia ja haavattomalle ihottumalle 1 % kortisonivoidetta. Muutamana päivänä kortisonia ja sitten muutaman päivän tauko. ja pahimpina kutinajaksoina illalla ataraxia kutinaa hillitsemään. ja tosin kun noi nilkat oli tosi pahana niin annettiin ihan panadolia.

Kurjaa ettei toi kaura nyt käykään girl_sad.gif

 

 

 

Meillä on allergioina maitoallergia (joka on pikkuhiljaa väistymässä), kananmuna, kana, banaani, ohra, ruis (käy joka toinen päivä pieninä määrinä). Ja uusimpana todennäköisesti on koiralle allerginen. Uusia allergiatestejä odotellaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

toukka:harmillista, että on noin monta sopimatonta, mutta onneksi maitoallergia on väistymässä, jospa meilläkin sitten joskus :girl_wink:

 

Niin ja kiitos noista ihonhoitovinkeistä. Täytyy varmaan soitella sinne polille ja kysyä sieltäkin tarkemmin ja sitten vielä tietysti ilmoittaa sinnekin päin että nyt tulee sitten iho-oirettakin :girl_sigh:

 

Kuinka usein noita prick-testejä tehdään? Nupulle on tehty viimeksi vuosi sitten yksityisellä ja nyt tuli sitten kutsu toukokuulle Kysille. Kutsu tuli kyllä ihan yllärinä kun ei tuosta ole ollut mitään puhetta. Ahdistaa jo etukäteen, kun on tuota meidän pientä ronkittu ihan tarpeeksi viimeisen vuoden aikana vaikka pikkujuttuja ovatkin olleet :girl_to_take_umbrage2:

Edited by Neven

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tehdään noi uudet testit eläinallergioitten takia, muuten en tiiä tehtäiskö.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä reagoidaan herkästi äidinmaidon läpi, ilmeisesti vaihtelevaa tuokin, kun jotkut sanoo ettei pitäisi ja maito ja muna kuulemma ainoat joita "virallisesti" suositellaan jätettäväksi äidin ruokavaliosta pois. Meillä kuitenkin mun on ollut ihan pakko pitää tiukkaa diettiä, jos haluan saada ihon pysymään edes jonkinlaisessa kunnossa :girl_sad: Ja poika siis alkanut reagoida pelkän rintamaidon aikana, joten ei epäilystä etteikö olisi ollut siitä.

 

Me käytiin ihan sairaalassa asti hoitamassa ihoa tammikuussa kun tulehtui niin pahasti, noita keittosuolahauteita sielläkin käytettiin (2xpäivässä 30min) ja kortisonia aamuin illoin. Sibicort oli silloin käytössä (ehkä tulehduksen takia). Mutta nyt kun iho on taas pahana, kysyisin, saako tuota keittosuolaa muuten millaisissa pakkauksissa apteekista?

 

Meillä edelleen syödään perunaa ja possua 5xpäivässä, Almironin toinen testauskerta jäi 4 päivään..ei se käy :girl_sad: Riisiä kokeiltu pari päivää ja iho tosi pahana, jatkan vielä toistaiseksi. :girl_sad: Mietin sitäkin, että tarttiskohan alottaa noita uusia ruokia vähän pienemmissä määrissä? Mä olen aika nopeasti lisännyt aina annosta.. :girl_to_take_umbrage2:

Edited by RouvaS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me asutaan täällä kaukana apteekista, niin saatiin neuvolasta litran pullo sitä keittosuolaliuosta. Josta kului ehkä tyyliin desilitra. Mut luulisin että toikin on apteekista peräisin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kommenteista. :lipsrsealed: Olen nyt toistaiseksi itsekin maidottomalla ruokavaliolla, vauva alkoi oireilla enemmän (iho + puklailu) joten katsotaan auttaako tämä. Olemme huomenna menossa osastolle vehnäaltistukseen joten sieltä saa varmasti muutenkin lisätietoa näihin allergiajuttuihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun piti noista keittosuolahauteista vielä sen verran sanoa, että meiän neidillä ne oli sen 8 tuntia (hoitopäivä) ja yön yli (yli 9 tuntia) kerrallaan. Muun ajan ilman. Samaan aikaan antibioottikuuri, ettei tulehdu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on maito, kananmuna, kotimaiset viljat (myös kaura), soija, pähkinät, kala ja joitain muita ruoka-aineita pannassa. Nyt poika on 1v8kk ja alkaa näyttää siltä, että vehnä ja maito alkavat sopimaan!

 

Pääasiassa oireilut ovat olleet iho-oireita, soijasta ja maidosta on tulleet myös suolioireet. Pähkinöitä ei olla edes syötetty, kun pelkästä pähkinänkuorien kädessäpidosta meni naama punaiseksi. Vehnä on myös ollut ultimatepahis, pelkkä vehnäjauhojen käsittely samassa huoneessa aiheutti oireita. Siksipä onkin yllätys, että juuri se viljoista alkaa sopimaan ensiksi. Kaurahan sopi pitkään, mutta lopulta piti jättää sekin pois.

 

Iho on ollut tällä ruokavaliolla suorastaan loistava, kun miettii mitä se oli vielä vuosi sitten..

 

Ja prickeillä eikä verestä jäänyt meidän pojalla mikään kiinni. Verestä vaan sen verran tuli selvyyttä, että igE oli koholla, mutta ei mistään tullut muuten plussaa. Tosin kaverini pojallekaan ei prickeistä tullut mitään, mutta sai kuitenkin maitoa suunkautta saadessan anafylaktisen shokin..

 

Olen ollut kiitollinen, ettei meillä oireet ole olleet hengenvaarallisia (niin ikäviä kuin ne ihonverilleraapimiset ovat olleetkin). En itse ole kokenut tätä ruokavaliota ollenkaan hankalaksi ja nyt kun alkaa helpottaa muutenkin, niin hyvillä mielin mennään.

 

Siitä tulikin mieleeni, että tuotatin juuri ison satsin luomumaissijauhoja veljeni kautta Jenkeistä ja siellä maissijauhot (luomutkin) on todella paljon halvempia kuin täällä. Voisin myydä siis tuosta satsista osan pois, kun ei todellakaan enää tarvita noin paljon. Jos on kiinnostuneita, niin laittakaa yksityisviestiä

Edited by ninuski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun piti noista keittosuolahauteista vielä sen verran sanoa, että meiän neidillä ne oli sen 8 tuntia (hoitopäivä) ja yön yli (yli 9 tuntia) kerrallaan. Muun ajan ilman. Samaan aikaan antibioottikuuri, ettei tulehdu.

 

Meillä taas poika oli tuolloin 4kk ja köllötteli lähinnä selällään ja sylissä ja sätki ja potki, joten ei olisi ollut mahdollista noin pitkä aika (niin ja hauteet oli melkein koko vartalon peittävät :girl_wink: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tjaah, ei tuo maito sittenkään taida sopia.. Liekö tuon venhän kanssa tulee jotain ristiinreagointia, mutta nyt ei siedä enää edes juustonpalaa suussaan (ei siis nielaissut sitä). Ei pahaa reaktiota, mutta ihottumaa poskiin ja vatsalle.. Odotellaan ja katsellaan. Sitähän tämä on ollut ja tulee olemaan :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juuri kun meillä huokaistiin helpotuksesta, niin eiköhän tämä yöhuuto - iho-oireet - suolioireet - kategoria palannut. (ja vielä molemmilla :girl_impossible: ) Kai tämä on vaan nyt tajuttava, että tällaista on niin pitkään, että tytöt kasvaa isoiksi ja vanhemmat saa nukkua sitten joskus. :girl_sigh:

 

ninuski,

meillä saatiin hapanmaitotuotteita viime kesänä/syksynä ruokavalioon, mutta loppuvuoden vehnäaltistus vei nekin pois kokonaan ja pahensi oireita muutenkin. Nyt taas on saatu noin 2-3 kuukauden tauon jälkeen taas juusto/rahka ruokavalioon. :girl_sigh:

 

Tosin enpä tiedä, että johtuuko maidosta vai mistä - tytöllä taas yöhuutoa ja vääntelemistä. Annettu siis minitilkka maistaa maitoa. Juustosta ja rahkasta ei ole tullut mitään ja nyt noin kuukauden pian syönyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annoin neidin maistaa eilen kananmunaa, tänään tyttö on ihan pilkullinen. Pitääkö minun jatkaa kuitenkin kananmunakokeilua kun muuta oiretta ei ole eikä nuo näpyt näytä kutiavan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meillä ainakin oli allergologin ohje, että jos eivät häiritse eikä mitään hengenvaarallista oiretta tule (kurkun turpoaminen), niin ei tarvitse turhia vältellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äh, vehnäkin jouduttiin jättämään taas pois. Ensin näytti, että sopisi, mutta viikon jälkeen (lieviä oireita koko ajan) maha veti ihan jumiin ja poika alkoi oksennella. Itki yöt ja kitisi päivät. Masu ja ilmeisesti myös pää oli kipeä koko ajan. Oireet helpottivat reilussa viikossa ja nyt ei ole mitään.

 

Tosin jollekin reagoi nyt lievästi koko ajan (siitepöly?). Naama on ihottumalla ja jalat samoin. Ei siis mitään kovin rajua, mutta selvää reagointia. Yötkin taas hieman levottomia. Mä kun jo luulin, että oltaisiin parempaan päin menossa. Voi toki olla, että tuosta vehnäaltistuksesta johtuvaa on vielä. Parin kuukauden päästä pitäisi testata vielä tuo vehnä uudelleen. Aion kuitenkin testata ensin kauraa, jota sieti pitkään. Vehnä muutoinkaan niin välttämätön ole. Maito sitten joskus sen kauran jälkeen uudestaan..

 

Omena on tullut uutena nounouna nyt. Ensimmäinen hedelmä joka jää pois. NOh, viinirypäleet on olleet kanssa sellaisena ei-suositeltavana, kun rusinoista tulee oireita.

 

Meillekin allergologi sanoi, että lievistä oireista ei heti pidä säikähtää, vaan jatkaa altistusta. Mutta jos lievätkin oireet jatkuu pitkään ja häiritsee elämää, niin sitten jätetään pois.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin muistelinkin, neidillä on yleensä tullut vain suolioireita tai sitten sekä iho-että suolioireita, taidan kokeilla siis uudestaan meneekö pahemmaksi vai ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä nyt jankuta edelleen tätä samaa, mutta jos Nupulle tulee jatkuvasti siitä kananmunasta näppyjä ympäri kehoa, niin onko se kananmunan käyttö oikeasti ok?

Vai voiko siitä sitten tulla myöhemmin pahempikin reaktio vai voiko tuo jäädä jossain vaiheessa pois?

 

Neiti ei raavi niitä näppyjä, mutta näyttää ihan kauhealta, en viitsisi kyllä tuon näköisenäkään pitää, alkavat pian epäillä että neidillä on joku rokko tai muu sairaus... :girl_sigh:

 

Peppuunkin oli tullut näppyjä ihan kamalasti, voi olla että kokeilu loppuu sitten siihen jos tuo pepun alue menee huonommaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sinuna lopettaisin altistuksen, ei noi näpytkään kivoja oo. Ja voihan siitä tulla vaikka se ihanainen (not) korvatulehduskin kaupan päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nupulle ei ole tullut enää korvatulehduksia altistuksen yhteydessa (eikä muutenkaan) helmikuisen putkituksen jälkeen. Suurin ongelma napyissä tällä hetkellä on kosmeettinen.

 

Täytyy yrittää muistaa soittaa ensi viikolla Kysille ja pyytää soittoaika niin ei tarttis enää arvuutella :girl_crazy:

Aion lopettaa altistuksen joka tapauksessa, kun meillä on kohta puoleen prick-testit, iho sais olla hiukan siistimpi silloin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now