mimmynmama

Todella allergiset lapset

374 posts in this topic

Neven, meillä alkaa monesti oireet just tuollaisilla "rokkomaisilla" näpyillä ja siitä ne oireet pahenee aika nopeesti jos ei keksitä, että mikä ne on aiheuttanut.

Minäkin varmaan lopettaisin altistuksen ja pitäisin vähän taukoa. Tsemppiä <3

 

 

On tämä kyllä aika suossa tarpomista. :girl_sad: Meidän pikkulikka vaan oireilee ja taas pamahti molempiin korviin tulehdukset. Tuntuu, että kaikesta tulee oireita ja yöhuutoa. Päärynää ja tuoretta banaania + riisikakkuja. Riisiä ei syö, ei sitten mitenkään, maissisosetta oon saanut uppoamaan ja Muksun riisipuurojauheesta tehtyä puuroa. Lisäksi oon keittänyt soijarouhetta. Et aika pienet on eväät. :girl_to_take_umbrage2: (etenkin kun ei olla vieläkään varmoja, että oireileeko nyt kuitenkin tuosta maissista)

 

 

Isosisko voi jo vähän paremmin ja hapanmaitotuotteet käy taas pienissä määrin.

 

 

Mikä ihme siinä on, että (lehmän)maito ei käy, mutta jogurttijuoma/rahka käy? Mä oon nyt sitten antanut tuota mansikkajogurttijuomaa (Kidius). Tietääkö kukaan, onko sitä muissa mauissa? (kävisi päärynä, banaani, vadelma, mustikka ja rypäle)

 

 

Hyvää pääsiäistä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minttuliini: tsemppiä :lipsrsealed:

 

On tämä kyllä aikamoista, kun ei ikinä tiedä, mikä liittyy mihinkin...

 

Muistin yhtäkkiä että neidin käyttämä maito, Almiron pepti on saanut uuden nimen sekä samalla siihen on lisätty jotakin rasvahappoja. No herkkävatsaiselle tuollainen pienikin muutos voi aiheuttaa vatsavaivoja.

 

Nupulle tulee selkeästi siitä kananmunasta niitä näppyjä, mutta nyt nämä mysteeriset yövalvomiset voisivat johtua tuosta maidosta.

 

Kakka oli jälleen kerran vihreää ja pahanhajuista sekä neiti on piereskellyt kivasti-ota tuosta nyt sitten selvää johtuuko maidosta vai kananmunasta. :girl_sigh:

 

Joka tapauksessa lopetettiin se kananmunakokeilu että saataisiin jokin selvyys tähän maitoasiaan, se on kuitenkin tärkeämpää tietää kuin että sopiiko se kananmuna vai ei.

Apteekissa sanoivat että maidon koostumus on sama kuin siinä almiron pepti 1:sessä ts. siinäkin on ollut noita rasvahappoja ja Nupulla oli silloin toista viikkoa tämän kaltaisia oireita eli toive on että tää menisi pian ohitse.

 

Toivottavasti kun alkaa taas nämä yövalvomiset painaa...ollaan siis valvottu neljään asti...

Mies päästi minut nukkumaan viime yönä 2.30 ja itse pääsi unille sitten silloin neljältä, onneksi on pystytty vähän jakamaan näitä univuoroja :lipsrsealed:

 

Normaalisti laitettaisiin Nuppu nukkumaan yksin tuonne lastenhuoneeseen mutta kun mummo on kylässä ja nukkuu siellä niin toisen täytyy sitten jakaa olkkari Nupun kanssa, isompi neiti on tietenkin isossa sängyssä. No tämä on poikkeustilanne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt jouduttu vehnäaltistuksen jälkeen jättämään omenan lisäksi vielä sitrukset (ainakin appelsiini), mansikka ja herneet pois kokonaan. Pienestäkin määrästä menee maha sekaisin ja yöt valvotaan, päivät inistään..

 

Piti vielä lisätä, että meillä jo pienet ihottumat, näppylät ja poskien punoitukset indikoi tulevaa eli suht ikäviä suolioireita: ilmavaivoja, löysää kakkaa/ummetusta, itkua ja hammasten kiristelyä ja lopulta vielä rikkinäistä peräaukon ympärysihoa ja punaista pyllyä..

 

Eli allergiat ei tosiaan helpota, vaan muuttaa oireet muotoaan. Tiedä sitten kuinka tyypillistä moinen on. Ennen siis lähestulkoon vain iho-oirein, nyt enemmältikin suolioirein, joskin lieviä iho-oireita on edelleen.

 

Täytyy Kelaa kehua vähän asiaan liittyen (kerrankin!). Saatiin siis tuo hoitotuki nyt vehnäaltistuksen jälkeen ja päätös oli siis positiivinen ja tuli alle viikossa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuodaanpa vähän iloisia uutisia tähän ketjuun. Meillä on alettu vähitellen purkamaan allergiaruokavaliota, koska tuntui, että kaikki uudet kokeillut ruuat sopivat. Ja JEE! Poika on syönyt vaikka mitä ja mitään selkeitä oireita ei ole! Jopa viiliä on syönyt noin desin verran! Silloin tosin tuli vähän ihottumaa naamaan ja yölläkin jotain huutoa, mutta ei tosiaan mitään kestämätöntä (tai edes sellaista, mistä olisin voinut olla 100% varma, että johtui juuri siitä viilistä). Ihan mielettömän ihanaa antaa lapselle maistiaisia erilaisista ruuista. girl_in_love.gif Saas nähdä miten tästä eteenpäin, mutta nyt näyttää niiiiiin hyvältä.

 

Tosi isot tsempit kaikille allergioiden kanssa taisteleville. lipsrsealed.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienoa Tiity. Kuulostaa mahtavalta :girl_dance:

Tsemppiä, että jatkossakin alkaa ruoat käydä paremmin ja oireet hälvenee!

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä onko tämä oikea paikka kysyä, mutta jospa osaisitte auttaa.

 

Meillä lähestyy 1-vuotissyntymäpäivät ja olen miettinyt kovin, että mitä laittaisin kakun täytteeksi? Pitäisi olla siis maidoton viljaton. Olen suunnitellut prinsessakakkua sokerimassasta kuorrutettuna ja väliin vadelmaa. Nyt vaan pitäisi saada joku kaveri vadelmalle, en vaan keksi mistä.

 

Mitä olette käyttänyt leivonnassa rahkojen, kermojen yms. tilalla kakuissa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä onko tämä oikea paikka kysyä, mutta jospa osaisitte auttaa.

 

Meillä lähestyy 1-vuotissyntymäpäivät ja olen miettinyt kovin, että mitä laittaisin kakun täytteeksi? Pitäisi olla siis maidoton viljaton. Olen suunnitellut prinsessakakkua sokerimassasta kuorrutettuna ja väliin vadelmaa. Nyt vaan pitäisi saada joku kaveri vadelmalle, en vaan keksi mistä.

 

Mitä olette käyttänyt leivonnassa rahkojen, kermojen yms. tilalla kakuissa?

 

Soijako siis käy? Soijakermaahan saa "vaahtoutuvana". Ja Allermiinasta löysin -ton-ton-ton vaniljakastikejauhetta!

 

Laittaisin siis soijakermaan sekoitettuna vadelmaa ja ehkä ihan vadelmasosetta sellaisenaan. Sokerimassan alle voisi kai laittaa myös sen soijakerman, tosin en tiedä onko tarpeeksi rasvaista, jotta käy kosteuseristeeksi. Banaanista ja vadelmasta saa tosi hyvän soseen kanssa. Tai persikasta ja vadelmasta.

Edited by ninuski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tytöllä (viikkoa vajaa 5kk.) on maitoallergia, joka todettiin 6 viikon iässä, altistus tehtiin 2kk:n iässä ja oli positiivinen. Tuolloin ihan pikkuvauvana korvikkeesta tuli lähinnä vain vatsa- ja suolisto-oireita, mutta vaippaihottumaakin oli ja nivuset tulehtuivat. Altistuksen aikaan tuli myös ihoreagointia, eli punoitusta, vaippa-alueen ihottumaa, ja kun annosmäärä nousi, niin ilmestyi punoitusta myös rintakehälle ja reisiin, lisäksi suolisto-oireita.

 

Ollaan aloitettu ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaan kiinteät ja aloitettiin kesäkurpitsalla, josta ei ole oireita tullut. Nyt eilen ja tänään ollaan maisteltu mustikkaa. Eilen sai aamupäivästä ekan kerran mustikkaa (kotimainen mustikka, keitetty ja soseutettu) ja suussa kävi ehkä 1/5 teelusikallista, ei juuri niellyt. Ehkä vajaan tunnin kuluttua tuli poskille punoittavaa lievää ihottumaa, joka laski pois lähitunteina. Iltapäivällä sai uudelleen mustikkaa max. noin 1/2 teelusikallista ja taas tuli jo hetken kuluttua punoittavaa ihottumaa poskille ja myöhemmin illan mittaan huomasin, että rintakehä, reidet ja vaippa-alue punoitti samaan tapaan kuin maitoaltistuksen aikaan. Punoitus laski pois yön aikana. Aamulla teki kakan ja kakka oli varmaan jo tuon mustikan värinkin takia tummempaa kuin normaalisti, mutta peppu punoitti tosi paljon kakan jälkeen vielä ainakin 2-3 tuntia, mitä ei normaalisti tee.

 

Tänään sai taas aamupäivällä mustikkaa, ehkä 1/4 teelusikallista ja punoitus tuli poskiin vasta taas noin tunti soseen syömisen jälkeen ja laski nopeasti pois. Iltapäivällä sai 1/2 teelusikallista (puolet kukkurallisesta teelusikallisesta) ja ihan syömisen lopettamisen jälkeen punoitus tuli vahvana poskille, rintakehään, reisiin ja vaippa-alueelle. Illan myötä laski taas pois.

 

Ravitsemusterapeutin ohje oli, että jos tulee reaktiota jostakin uudesta ruoka-aineesta, niin korkeintaan kolme päivää koittaa ja jos oireet jatkuu, niin lopettaa. Mietin vain, että voiko tuollainen iholla reagoiminen olla jokin alkureaktio uuteen ruoka-aineeseen vai selkeä allerginen reaktio? Kannattaako siis edelleen antaa mustikkaa suurempia annoksia vai lopettaa ja koittaa jotakin muuta ja palata mustikkaan joskus myöhemmin? Ei haluaisi turhaan jättää pois, jos kuitenkin sopisikin ja jos melkein kaikesta rupeaa tuollaista reagointia tulemaan. Että mikähän nyt sitten on sitä riittävää reagointia? Selkeästi kuitenkin huomasi, että vähänkin isompi annos nosti nopeammin ja enemmän tuota punoitusta/lievää ihottumaa, kun taas pienen pieni annos vähän jälkijunassa ja lievemmin.

 

Kiitos, jos joku jaksaa vastata :girl_smile: Näiden allergioiden kanssa on vielä vähän hukassa, kun tuo maitoallergia on niin helppo, hoitui allergiamaidolla ja niistäkin sopi heti ensimmäinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos oireita tulee yli kolmena päivänä ja selvästi voimistuen tai samanakin pysyen, niin olen lopettanut. Meillä iho-oireet indikoi niin vahvasti ikäviä suolioireita, joten en jaksa valvoa vaan kokeilemisen ilosta ja rääkätä lasta. Kokeillaan sitten oireista riippuen uudelleen 1-5kk jälkeen jälkeen.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos ninuski, meillä suolioireita tulikin sitten viime yönä :girl_to_take_umbrage2:

Ähisi ja kitisi, heräsi itkemään, piereskeli kovasti pahanhajuisia ja teki yöllä kakan (ei ikinä tee yöllä) ja tuotos oli tumman myrkynvihreää, tahmaista ja todella kovasti haisevaa. Kakka tehtiin itkun säestyksellä ja jalkoja piti pumpata samalla, että sai kaiken tulemaan.. Tänään teki taas kakan itkien ja tuotos samanlaista myrkynvihreää ja tahmeaa. Eli aika selkeä oire tuosta mustikasta. No, kokeilu jatkuu sitten parin päivän päästä päärynällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emni: meidän neidillä tuli samanlaiset oireet mustikasta

(jolle neuvolan mukaan juuri kukaan ei ole allerginen...) ja sitä kakkaa tuli kolme päivää yli äyräiden monta kertaa päivässä, meni sitten ne päivät pesukoneen laulaessa...Tsempit! :lipsrsealed:

 

Meille on sanottu että noin voimakkaiden oireiden takia seuraavaan uuden ruoka-aineen kokeiluun pitäisi olla viikko, tai kaksikin. Meille suositeltiin silloin alkuun kahta viikkoa veripulautusten takia noiden muiden oireiden lisäksi. Joten ei varmaan kannata parin päivän päästä vielä kokeilla päärynää vaan antaa mahan ja ihon rauhoittua kunnolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Neven.

"Kiva" kuulla, etä muillakin on tullut tuosta mustikasta oireita, kun siitä saa niin paljon lukea, että sille on niin harva allerginen. Joo, täytyypä pitää kunnolla taukoa ennen päärynää, että ehtii varmasti palautua tuosta mustikasta ennen uutta ruoka-ainetta :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

No just, mäkin olen tyrkkinyt pojalle sitä mustikkaa, kun meidänkin neuvolan mukaan "sopii yleensä kaikille" :skilletgirl: Heh..no meille ei tunnu sopivan kyllä mikään muukaan, mutta meille nyt viimeisin ohje lääkäriltä ja ravitsemusterapeutilta oli kokeilla antaa maitohappobakteeria päivittäin tasoittamaan vatsan toimintaa ja sitten kokeilla "kierrätystä" eli tänään vähän jotain, huomenna jotain muuta ja kolmantena päivänä kolmatta ainetta ja taas uudelleen. Kun tuntuu ettei poika siedä mitään sitä kolmea päivää enempää, jos yhtään reilummin tai useamman kerran päivässä antaa.

 

Meillä siis EDELLEEN possu ja peruna ruokalistalla. Poika 8kk. Ravitsemusterapeutti neuvoi keskittymään kasviksiin ja hedelmiin ja sopivan viljan etsimiseen. Lihoista kuulemma toistaiseksi riittää mainiosti yksikin. Mutta Neocate tuntuu sopivan ja taidan alkaa lopettelemaan imetystä, niin voisi sekin vähän selkeyttää tilannetta.

 

Tiitylle kiitos rohkaisevista iloisista uutisista :lipsrsealed:(ja maidosta! :girl_wink: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Neven.

"Kiva" kuulla, etä muillakin on tullut tuosta mustikasta oireita, kun siitä saa niin paljon lukea, että sille on niin harva allerginen. Joo, täytyypä pitää kunnolla taukoa ennen päärynää, että ehtii varmasti palautua tuosta mustikasta ennen uutta ruoka-ainetta :girl_smile:

 

Meillä myös mustikka- allergia ja tätä jaksetaan kyllä ihmetellä ja todeta että "on tuo kyllä kumma, oletko ihan varma"- Ei, kun huvikseen elelen syöden pariakymmentä raaka- ainetta :girl_sigh::girl_cry2::hysteric:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis onko täällä joku riisille allerginen!? Tää ei oo menny mun jakeluun ja oon vaikka kuinka monesti kokeillut riisipuuroa uudestaan ja itse käyttänyt riisiä (imetän), mut tänään kun totesin ton pojan reagoineen possu-peruna-valmissoseelle (jota normaalisti ei käytetä,mut tänään ja eilen sai kun en ehtinyt kauppaan, yhteensä kaksi isoa purkkia) niin tajusin, että kaikissa meidän kaapista löytyvissä hedelmä ja marjasoseissakin on riisitärkkelystä ja joissain lisäksi riisijauhoa!? Tää selittäisi kyllä monta asiaa, mut onko meillä kohtalotovereita???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä riisi on ollut todennäköisesti yksi pahimmista. Nyt en ole edes vielä kokeillut sitä uudestaan. Pari kertaa on yhteensä kokeiltu aikaisemmin ja molemmilla kerroilla jo tosi pieni määrä aiheutti refluksioireet. Eli ei se riisikään ole mikään takuuvarma juttu.. Muistaakseni myös myonin pojalle riisi oli paha.

 

Meillä on hedelmät ja marjat testattu Bonnen soseilla (,joita oon täälläkin tainnut jo aikasemmin mainostaa pariin kertaan), joissa ei oo muuta kun yhtä hedelmää/marjaa. Noi vauvanruokien tärkkelykset sotkee mun mielestä ihan liikaa kuvioita.girl_sigh.gif

Edited by Tiity

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuppu on nukkunut viimeiset neljä kuukautta luvattoman huonosti. Kaytiin lekurissakin tänään, mutta eipä se osannut muuta kuin arvailla.

 

Itse ajattelin kokeilla sitten (vähän kuin viimeisenä oljenkortena) keitellä riisipuuroa ryyneistä, tähän asti ollaan käytetty Nallen hiutaleita, mutta kuinka ollakaan, se saattaa sisältää pieniä määriä muita viljoja.

Mistähän sitä sitten voisi riisipuuron valmistaa, millä valmistajalla on varmasti vain riisiä?

 

Lisäksi saatiin sitten Aerius-nimistä allergialääkettä, onko siitä jollakin kokemuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Aerius ja Atarax käytössä. Ataraxiahan voi ottaa vaikka päivittäin, toisin kuin Ataraxia. Aerius on käytössä siitepölyaikaan myös itselläni.

 

Aeriuksen vaikutus kestää kohtuupitkään, mutta Atarax on meillä ainakin nopeampivaikutteinen ja katkaisee oireet nopsempaan. Aerius on hyvä peruslääke ainakin meillä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän esikoinen on riisille allerginen, reagoi tosi kovin. Sieti pienenä, mutta kun viljat (vehnä, ohra,ruis,kaura) ei käy niin on nyt herkistynyt tosi kovin riisille (on syönyt sitä vuoden verran paljon) eikä se enää mitenkään käy. :girl_sad:

 

Pikkunen on mustikka-allerginen. Mustikasta alkaa oksentaminen -> iho-oireet -> suolisto-oireet. :girl_sigh:

 

 

 

Mä oon nyt miettinyt tuota kakkuasiaa ja taidan tehdä jokaiselle omat kakut. Tytöt on niin eri jutuille allergiset, ettei taida löytyä sopivia yhteisiä juttuja, vaan teen kolme kakkua sitten suosiolla.:girl_sigh: Tai pikkuselle vaan yhden cupcake-leivoksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites toi Farinan riisijauho? Ostin sitä tänään, kun sen nyt luulisi olevan aika puhdasta.

Tein siitä sitten "manna"puuroa ja hyvin kelpasi :girl_smile:

 

En nyt tähän hätään saanut tuota Tiityn ehdottamaa. Meidän neitihän on jo 1v8kk joten ei sen ruoan tartte sileää ollakaan. Tähän asti syönyt tavallista riisipuuroa.

 

Ootteko tehneet vispipuuroa vadelmasta ja riisijauhosta tai aprikoosista ja riisijauhosta?

Täytyy yritellä kehitellä kaikkea uutta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

RouvaS: Meilläkin on molemmat lapset olleet allergisia riisille ja myös riisitärkkelys on ollut paha. Pojalla siis edelleen. Ja riisihän kuuluu kans niihin, joille harva on allerginen... <_< Mustikka on vielä vähän epäselvä, mutta ilmeisesti ei ainakaan täysin sopiva ole, vaikka muut marjat käykin. Tapiokatärkkelystä sisältäviä purkkeja löytyy sentään muutama. Riisitärkkelys on kuitenkin hirveän hallitseva noissa purkeissa ja hankaloittaa tosi paljon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on tyttö riisitärkkelykselle allerginen. Sellaisia hedelmäsoseita missä sitä ei ole on ainakin Piltin omena, Piltin päärynä, Piltin aprikoosi, Bonan päärynä-omena(vai omena-päärynä) ja Bonan päärynä-mango(tai mango-päärynä) ja varmasti on muitakin.

Lihasoseiden kanssa mulla on ollut vaikeuksia löytää sellainen mikä kävisi meidän tytölle kun sillä on muitakin allergioita. Mut ainakin Hipp-merkillä on lihasoseita joissa eli ole riisitärkelystä (mm. 6kk-sose Nuudeleita,vihanneksia&Kinkkua).

 

Meillä muuten on käynyt niin että tytöllä on nyt alkanut tulla pahempia iho-oireita mitä pienempänä on ollut. Tuntuu oudolta, kun allergioidenhan pitäisi helpottaa kun lapsi kasvaa. Tai sitten kun nyt on mukana enemmän ruoka-aineita niin on enemmän juttuja mille olla allerginen. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now