Kirppu

Phil & Teds [sport vs vibe]

1200 posts in this topic

mitä ootte maksaneet sporteista, nyt lähiaikoina? mun on oikeasti pakko ostaa varmaan sellaset, meille ei mahdu kaksia rattaita (tai mies saa sydärin :D ) ja esikoinen nukahtaa nykyään_päivittäin_rattaisiin.. argh sanon minä, pirun talvi ja 7 liinailuvuoden jälkeen jaksa ja saa kannettua enää mukavasti 15kg 2½vtä liinalla tai repulla :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meijän sportit tais olla jotain 450€ paikkeilla rahteineen. En muista tarkkaan enkä jaksa nyt alkaa kaivelemaan. Varmana jos Ebaysta jaksais kaivella niin löytäis halvemmallakin.

 

Pakko muuten hehkuttaa, käytiin aamulla pitkällä lenkillä noilla rattailla esikoisen kanssa ja on ne vaan ihanat. Käsittämätöntä miten tuplarattaat voi olla niin paljon ketterämmät kuin meijän yhdistelmät (nojoo, brio kombit on iiiisot B) ).

 

Sitä piti kysellä, et oletteko käyttäneet sporteissa joidenkin muiden rattaiden kantokoppaa. Sportien oma koppahan ois huimat 60cm pitkä joten jätin sen tilaamatta. Mallailin tota lainaksi saatua Emman koppaa rattaisiin ja huomasin et eihän se makuualusta olekaan tasainen noissa rattaissa. Millainen se pohja on siinä sportien omassa kopassa? Miten siinä on huomioitu tuo että istuinosa onkin hieman korkeammalla. Vai tuleeko se koppa vaan siihen taitteeseen asti. Ajattelin että tohon emman koppaan vois askarrella lyhyemmän kovikkeen sinne pohjaan (koppa itsessään 70cm pitkä). Onko joku tehnyt tälleen? Toimiikohan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

se omakin koppa mun käsittääkseni menee sinne alle vähän

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oma koppa menee ehkä hiukan sinne alle. Mutta suunnilleen siihen taitteeseen se jää. En laittais kovin paljon pidenmpää koppaa sinne, koska vauvan jalat ei mahdu sinne alle. Ainakaan, jos on paksumpaa vermettä päällä.

 

Meillä oli elokuussa syntyneellä tytöllä se oma koppa ja käytettiin reilut pari kuukautta sitä. Oli tosi näppärä alkuaikoina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko tulla jo hehkuttamaan, että meidän sportit tulee tänään :P Jakelufirma oli ilmeisesti käynyt jo eilenkin pimputtelemassa oven takana, muttei oltu kotona. Nyt vaan odottelen innolla iltapäivää! Ja toivon, ett paketissa on kaikki kuten pitääkin.

 

Kirppu, me maksettiin Baby baby onlinen kautta tilattuna 449e (rattaat+sisaristuin+koppa+sadesuoja) sekä rahti 51e siihen päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiva et saitte kanssa kärryt kotiin! Niin meijän paketissa oli rattaat, tuplaistuin ja tuplasadesuoja. Ei tota cocoonia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuosta kahvassa olevasta narusta:

meillä Poikanen pitää siitä kiinni, mikäli haluaa kävellä kärryjen vieressä eikä olla kyydissä.

Jos kävely naru kädessä ei onnistu, niin "pääsee" takaisin rattaisiin istumaan. Tähän asti uhkailu on toiminut... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

jos joku jaksaisi leikkiä ja ehkä ottaa mulle pari kuvaa VIBEistä.

eli jos kuomua taivuttaisi alas kokonaan (tai kääntäisi, en tiedä kummin saa tehtyä) niin että saa laitettua vauvan makaamaan kasvot työntäjään (näin pari päivää sitten kaupungilla näin, se näytti omituiselta :D ) niin mahtuisiko sinne sitten täysimittainen pehmeä tai kova koppa? siis jos on ihan piiiiiienen vauvan kanssa kaupungilla yksin liikkeessä.. lähinnä mietin että miltä se näyttäisi :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Meillä käytettiin noin kun poika oli pieni, tosin me pidettiin aina sitä hyttys/uv-suojaa antamassa näkösuojaa pienelle. Olihan se ihan omannäköisensä ratkaisu mutta toimiva :D Mä en nyt ehdi kuvaamaan, mutta jos ei kukaan ole kuvaa postannut huomiseen mennessä mä voin laittaa :) Meillä oli Viben oma koppa mutta muistelen että olisi sinne vähän isompikin mahtunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No nyt on Sportit koeajettu ja olen tosi tyytyväinen :) Kulkee hienosti ja kevyesti! Teutonian nelipyöräiset alkoikin tuntua jo vähän raskailta varsinkin silloin, kun kyydissä on ollut sekä poika että alakori täynnä kauppaostoksia.

 

Ja osasin ihan itse kasatakin nuo kiesit, vaikka olenkin ihan peukalo keskellä kämmentä :D (Kai sieltä nyt sitten pyörät vähintään putoilee pois tai muuta kivaa...) Ainoa, mikä jäi vähän hämäämään oli se pyörien lokasuojien asentaminen... Ohjeessa neuvottiin kiinnittämään se ruuveilla, mutta ei meidän paketissa ollut ensinnäkään ruuveja eikä toisekseen lokasuojissa ollut mitään reikiä niitä varten. Olisikohan tuo kiinnitystapa sitten muuttunut, mutta vanhastaan se on jäänyt siihen esitteeseen/kokoamisohjeeseen tuolla tavalla? Mä vaan kliksautin ne paikoilleen ja sitten pyörät siihen päälle ja hyvin ne tuntuu toimivan silleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Huomattiin toi sama juttu. Varmaankin on muuttunut se lokasuojien kiinnitys tai ainakin ohjeissa tais olla väärin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun "huominen" on vasta nyt, sorry että kesti. Mutta tässä näitä nyt olisi:

 

Kantokoppa kyydissä, kuomu taitettu eteen:

 

IMG_0313.jpg

 

Työntäjälle näkymä on tällainen:

 

IMG_0314.jpg

 

Edestä näkyy että isompikin koppa mahtuisi:

 

IMG_0315.jpg

 

Meillä vaunuja käytettiin uv-suojan kanssa:

 

IMG_0317.jpg

 

Huomatkaa pienet linssiluteet kuvissa :D Toivottavasti näistä oli apua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, onhan noi aika "erilaiset" :D Mutta ainakin meillä aika jolloin kantokoppaa käytettiin oli niin lyhyt, ettei ihan oikeasti olisi ollut järkeä hommata muita kärrejä siksi aikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilen testattiin ekaa kertaa Vibejä tositilanteessa. Hyvin kulkivat tuolla vähän jäisellä lumella.

 

Meillä kantokoppana on tosiaan Gessujen C-lift (muistaakseni). Hyvin se sinne alle mahtuu niinkin, että sisaristuin on alemmassa asennossa. Kunhan vauva kasvaa, niin sitten täytynee nostaa sisaristuinta ylemmäksi, vielä kuitenkin tommoselle 50 senttiselle pänikälle riittää tilaa ihan hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ohjeessa neuvottiin kiinnittämään se ruuveilla, mutta ei meidän paketissa ollut ensinnäkään ruuveja eikä toisekseen lokasuojissa ollut mitään reikiä niitä varten. Olisikohan tuo kiinnitystapa sitten muuttunut, mutta vanhastaan se on jäänyt siihen esitteeseen/kokoamisohjeeseen tuolla tavalla?

Mä muistan ihmetelleeni samaa juttua silloin syksyllä kun me koottiin omia Sportejamme, ja jos oikein muistan viimein tajusin että ne ruuvit oli siellä jo valmiina. Eli siis ruuvit oli jo Sporteissa kiinni, ne piti vaan irrottaa, laittaa lokasuojat paikoilleen ja ruuvata takaisin. Huom. jotain tällaista muistelen, en mene takuuseen että se näin meni mutta kyllä siinä joku juttu oli. Me koottiin vaunut jo Briteissä eikä käsillä ollut sillä hetkellä ruuvimeisseliä, joten me myös vaan napsautettiin renkaat paikoilleen - lopputuloksena lokasuojat on vieläkin meidän hattuhyllyllä :lol:. No ehkä sain tästä motivaatiota yrittää laittaa ne suojat paikoilleen, voi olla että se tulee tarpeeseenkin jos viikonloppuna lämpötila nousee plussan puolelle ja me kahlataan täällä tuhannessa metrissä loskaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Jes en ole ihan lahoaivo, juuri noin se menikin! Eli tartuinpas välittömästi itseäni niskasta kiinni, kävin raahaamassa Sportit sisään ja laitoin lokasuojat viimein paikoilleen. Eli

1) renkaat irti

2) renkaiden takana piilotelleet ruuvit irti

3) lokasuojat paikoilleen

4) ruuvit takaisin

5) renkaat takaisin

 

Kiitos motivaatiosta! ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

ahdistaa kun ei oo noin vaan varaa tilata näitä, onni taas olla opiskelija </3 tänäänkin vedin pulkassa nukkuvaa esikoista ja tuupin rattaissa tuolla sohjossa nukkuvaa kuopusta.

 

vibeihin joutuisi säästämään kauemmin, mutta jos se kolmonen tulisi niin sille (ehkä) olisi sitten rattaat. siis kun eihän ole taetta että tulee Tarve vaihtaa. sportteja ja classickeja saisi paljon halvemmalla, mutta ei ne oo niin ihania.. ja se ensisijainen tarve olisi nyt+kesä.. vaikeaa. :D myynkö tuon miehen vaikka, tai jos tarjoaisi vaihtokauppaa ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin vähän haaveilen näistä P&T vaunuista. Pitää käydä muksutallissa kokeilemassa, ovatko näppärät käytössä vai eivät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ei ole ollut nyt oikeen tarvetta enää. Ja ollut niin hirveesti lunta, että eivät liikkuis varmaan mihinkään.

 

Viimeks käytettiin noita, kun oltiin Tukholmassa tammikuun loppupuolella.

 

Jos mä nyt lähtisin ostoskeskukseen ja molemmat muksut lähtis mukaan, niin pakkaisin noi tuplat auton persiiseen mukaan. Mutta nyt talvella ollaan käytetty yhdistelmiä ja pulkkaa. Välillä poika on innostunut käveleenkin.

 

Katellaan tilannetta sitten, kun lumet sulaa. Ja joka tapauksessa yhden lapsen rattaina nuo ovat niin verrattomat, että jahka vaunuissa nukkuminen loppuu, niin sitten myydään yhdistelmät pois ja käytetään noita.

 

Me ei siis vaunujen kaa oikeestaan lenkkeillä. Käydään puistossa ja silloin isompi pulkassa ja pienempi nukkuu vaunuissa. Noissa Sporteissa kyllä kaatumisvaara, jos pienemmän jättää sinne alle itsekseen.

 

Vaikka nyt kärryt olleen olemattomalla käytöllä, niin olen silti erittäin tyytyväinen niihin. Tosin, jos olis paaaaljon rahaa, niin ottaisin ehkä mieluummin sen Britaxin version näistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

eihän ne britaxin kärryt maksa kuin suunnilleen saman verran?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haavis, ok. Eli vaunut ovat verrattomat sekä kahdella lapsella että yhdellä, mutta tällä hetkellä kelistä ja muista olosuhteista johtuen niitä ei ole paljon tullut käytettyä.

 

Hurjat hintaerot noiden kärryjen hinnoissa ulkomaiden ja Suomen välillä!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.