Kirppu

Phil & Teds [sport vs vibe]

1200 posts in this topic

Kiitos cranberry ja Mintsu! Mä näin sitten koko viime yön unia näistä kieseistä ja heräilin vähän väliä miettimään jotain istuimien kallistuskulmia sun muita :rolleyes: En muista, kumpaan malliin unissani päädyin, pitää varmaan käydä uudelleen liikkeessä tutkimassa noita vielä tarkemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkälaisia toimitusaikoja on ollut Vibeillä Snowflakesta tilattuna? Vielä on kolme kuukautta laskettuun aikaan enkä haluaisi yhtään ylimääräistä tavaraa nurkkiin pyörimään, mutta miten pitkälle sitä tilausta uskaltaakaan venyttää..? :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

kaptus: Vauvan tilan pituus on aika tarkalleen se 80cm, ehkä pari senttiä yli. Eli kyllä se 80cm kantokassi siihen mahtuu, mutta meidän poika kyllä piti istuessaan jalkoja sitten siinä päällä mihin se kantokassin jalkopääty ulottuisi. On 1v ja 7kk ja jalat eivät vielä yllä siihen varsinaiselle muoviselle jalkatuelle kun sisaristuin on ylhäällä. Eli 70cm kantokassi jäisi kyllä enemmän piiloon ja olisi sopivampi muttei 80cm pituinenkaan mahdoton ole. Pitää koittaa löytää 70cm pitkä kassi. Meillä poika oli 6kk iässä 67,5cm ja nyt tyttö täyttää heinäkuussa sen 6kk joten luotan että 70cm menis ku ei tarvi paksua vaatekerrosta. Babystylesta ostettiin kans ja hintahan oli se vajaa 600 sisaristuimen kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, nyt on uudestaan tarkemmalla ajatuksella käyty liikkeessä vertailemassa Exploreria ja Vibeä, enkä kyllä tiedä tulinko hullua hurskaammaksi girl_crazy.gif Jotenkin Explorerit tuntuu näppärämmiltä ja sirommilta (oon itse melko pienikokoinen ja nämä ominaisuudet vaunuissa tekee heti hyvän vaikutelman) ja niitä saisi kivammissa väreissä (sitä musta-vihreää havittelisin), mutta Vibeissä mm. vaunujen kokoontaittaminen istuimen kanssa tuntuu näppärämmältä, paljon kun autoillaan.

 

Yksi kysymys kuitenkin vielä heräsi: Kumpaankaan malliin ei ilmeisesti saa turvakaarta sisaristuimen ollessa ylhäällä? Miten teillä taaperot ovat viihtyneet vaunuissa valjaissa? Meillä neiti on nimittäin viihtynyt Emmaljungissa paljon paremmin ilman valjaita niin, että on saanut istua pystymmässä asennossa turvakaaresta kiinnipitäen sen sijaan, että olisi valjailla köytetty selkänojaan kiinni.

 

Ymmärsinkö oikein valmistajan sivuilta, että myös Vibeihin olisi saatavilla pehmusteita istuimiin eri väreissä? Snowflakesissa taisi olla vain pinkkejä, vihreä tosiaan miellyttäisi eniten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

vibeen ei saa sisaristuimeen turvakaarta kiinni. Mä laitan 2-veen vaunuihin kiinni valjailla vain vyötäröltä, en siis pistä hartioista kiinni penkkiin vaan tyttö saa könöttää pystyssä istuessaan, mut on kuitenki kiinni vaunuissa. hyvin viihtyy ku istuin on niin korkeella :)

 

Meillä se jarru on melko jäykkä,mut ei mitään mikä häirittis. Minä tykkään,koska mitään vahinkoja sen päälle tai pois menosta ei voi nyt tapahtua. Yhdellä kädellä se jarru on käytettävissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän Vibet tuli eilen :girl_dance: Hirveän kelin ja lapsukaisten räkätaudin takia ajeltiin vaan sisällä, mutta hyvältä vaikuttaa!

 

Toimitusajasta - meidän vaunujen toimitus Snoflakesista kesti varmaan keskimääräistä kauemmin mitä täällä muilla on kestänyt. Tilasin 25.2. ja kotiovelle tuotiin 11.3. eli kaksi viikkoa meni. Viikon kesti ennenkuin tavara lähti Snowflakesilta, mutta siinä aikana olivat kyllä infonneet tilanteesta sähköpostitse kahteen kertaan. Eli ei tosiaankaan paha - Saksasta tilatessa toimtitusajat on olleet 3-8 viikkoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tosin meidän vaunut tuli Saksasta muutamassa päivässä. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä meidän Vibeihin ja esikoinenkin istuu niissä mielellään. Saksasta tilattuna ehdoton plussa oli se, että saatiin samaan pakettiin XL Cocoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mistäköhän mahtaisi saada tällä hetkellä sportit tai classicit halvimmalla? (toimituskuluineen) Olen katsellut vaikka mistä, mutta kertokaahan jos jossain olisi joku hyvä tarjous menossa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ymmärtäisikö joku paremmin miten tämä "tarjotin" käytännössä kiinnitetään Vibeihin:

 

http://www.prams-pushchairs.co.uk/phil-teds-vibe-food-tray-p-762.html

 

vibe%20food%20tray_01.jpg

 

Sen saa ilmeisesti kiinni vain jos sisaristuin on alhaalla/ilman sisaristuinta? Tai siis eikö se kiinnity niihin samoihin koloihin kuin sisaristuinkin? Mietin vain olisiko tuosta ikäänkuin turvakaareksi, mutta enemmänkin kaipaisin sitä nyt aluksi vauva-taaperomoodille...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan käyttänyt jonkinlaista jalkapeitettä sisarustuolissa istujalla? Onko olemassa joku sopiva malli vai meneekö teetätyshommiksi? Meille rattaat tulisi talvea vasten käyttöön ja nyt tässä jo hyvissä ajoin asiaa mietiskelen :girl_smile:

 

 

Muoks. Luin edellistä sivua ja..

 

Kantokassi-pohdintaan sen verran, että Oran pehmeä kassi sopii mielestäni Explorer-malliin oikein kivasti. Sisaristuin tulee päälle sopivan väljästi, ei litistä kantokassia ja sisaristuimessa olevan jalat ei yllä potkimaan kantokassia. Eikä sitä mun mielestä pahan näköisesti jää sieltä sisaristuimen alta pilkottamaankaan, ainakaan kun on mustat rattaat ja musta kantokassi.

 

Lisäys edelliseen: Tänään koitin niin, että esikoinen (n.11kg) istui sisaristuimessa. Istuin painuu sen verran, että en nyt oikein tiedä miten mukavasti se vauva sinne alas mahtuu?! Mutta p&t:n oma pussukka meni mun mielestä myös siihen asti, missä ahtain kohta tulee kun kaveri istuu päällä. Emmä tiedä, kai se asia on mietitty kun rattaita on suunniteltu, eikä siitä kukaan ole valittanut mitä nyt oon keskusteluja seurannut ja tutuilta kokemuksia kuullut.

Edited by kupla

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ se tarjotin kiinnitetään turvakaaren päälle vetoketjulla. Se vetskari näkyy siinä kuvassa. On ihan kätevä, mutta meillä esikoinen tykkää pitää jalkoja sen päällä, eikä se nyt mikään hirveän tukeva ole. Enimmäkseen kangasta..

Edited by cranberry

Share this post


Link to post
Share on other sites

^No niinpä tietenkin :rolleyes: Mä yritin ja yritin mieltää, että miten se oikein tulee mutta kun ei jummarra niin ei jummarra :girl_haha: Kiitos taas cranberry!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaako kukaan sanoa, tai viitsiikö mitata, minkä pituiset nuo Explorerit ovat etupyörä-työntöaisa-akselilla? Mietin siis, mahtuvatko ne meidän hissiin.

Niiden leveys on ilmeisesti 62cm, eli sen puolesta ei ole ongelmaa, mutta tuo pituussuunta mietityttää.

 

Nykyiset rattaat (Teutonia Spirit) mahtuvat hissiin työntöaisa ylöskäännettynä juuri ja juuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Eturenkaan uloimmasta reunasta mitattuna takarenkaan uloimpaan reunaan on pituus noin pari senttiä vajaa metri. Jos vaunujen istuin on vaaka-asennossa (vauvaa varten), niin vie noin 15cm enemmän tilaa, mutta jos tämän istuimen nostaa pystyyn ja samoin työntöaisan, niin pituus on alle sen metrin. Taapero-taapero käytössä pituus menee varmasti myös yli metrin, mutta tarkkaa mittaa en nyt ehdi tähän hätään alkaa mittailemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Mintsu! Meidän hissi on just reilut 100cm syvä, eli on ihan senttipeliä, mahtuvatko vai ei. Yhden lapsen käytössä mahtuvat varmasti kevyesti, mutta kun niissä pitäisi kuitenkin kuljettaa kahta lasta. Käytiin tänään liikkeessä tutkimassa Explorereita ja tuntui, että vauva-asennossa alas laskettu selkänoja antaisi sen verran periksi tai ainakin sitä saisi vähän nostettua hississä, että todennäköisesti vauva-taapero-moodissa mahtuu. Taapero-taapero-moodi onkin sitten hankalampi, kun eikös se alhaalla oleva sisaristuin ulkone aika paljon? Siis jos työntöaisa on ylöskäännettynä, niin sisaristuin ulkonee huomattavasti pidemmälle.

Vaunuliikkeestä lupasivat, että voidaan joku päivä hakea rattaat kotisovitukselle, niin sittenhän tuo selviää.

 

Mies kiinnitti huomiota, että lokasuojat olisivat aika lähellä renkaita. Että talvella lumi saattaisi paakkuuntua renkaan ja lokasuojan väliin. Onko kenelläkään kokemusta tästä?

 

Tuo Explorer on kyllä meille ihan ainoa vaunuvaihtoehto. Jos ne eivät mahdu hissiin, niin ei sinne sitten mitkään muutkaan tuplat mahdu. Sitten on vain pärjättävä seisomaladalla ja erilaisilla kantovälineillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän vibet tuli Snowflakesista reilussa viikossa. Tilauksessa kesti vähän pidempään kun säädettiin UV-suojan kanssa. Mutta kun se asia oli kunnossa lähtivät samantein ja olivat perillä alta viikossa. Tämän yhden kokemuksen perusteella voin kyllä snowflakesia suositella :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, sain vihdoin aikaiseksi laitettua tilauksen Snowflakesille Vibeistä. Settinä otin vaunut, sisaristuimen, cocoonin ja tuplasadesuojan, lisäksi tilasin vielä single-uv-suojan. Saa nähdä milloin päästään vaunuja testaamaan :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^eeei! Mä oisin halunnu tilata jonkun kanssa single uv-suojan..

 

Meidän uusi runko ja etupyörä tuli tänään ja mä oon ihan in love! Työntökahvan muotoilu on niin paljon parempi tässä v2 versiossa ja muutenkin liikkuu paljon sutjakkaammin. Ainoa asia mikä mietityttää on että kun lukitsee etupyörän niin se liikkuu kuitenkin vähäsen, kun vanhan pyörän kanssa se oikeasti pysy aivan suorassa.. Siinä taitaa olla hieman liian iso reikä tapin kohdalla, joten sen takia se liikkuu hieman..

 

Viime perjantaina runko lähetettiin ja tänään tuli joten aika nopeasti mielestäni. Ja muutenkin taas pisteet snowflakesille hyvästä palvelusta!

Edited by cranberry

Share this post


Link to post
Share on other sites

^eeei! Mä oisin halunnu tilata jonkun kanssa single uv-suojan..

Voi harmi girl_sad.gif Sieltä tuli vielä eilen ilmoitus, että lähetys lähti vielä saman päivän aikana liikkeelle. Hurjan nopeaa toimintaa tosiaan! Kiva kyllä kuulla, että uusi runko tuntuu hyvältä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saako noissa kummissakaan malleissa taaperoistuinta (siis sitä joka istuu edessä) makuuasentoon?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan testannut sopiiko Maxi-cosi Pebble tuohon Cabriofixille tarkoitettuun Explorer/Sport/jne adapteriin?

P&T omilta sivuilta kehoittivat vain testaamaan, mutta heidän virallista turvatestiä ei ole vieläkään ilmeisesti tehty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kookos: Vibessä ei ainakaan saa, enkä usko, että Explorerissakaan.

 

Turvakaukaloasiaan en osaa vastata :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suzy: ainakin Bugabooissa sama adapteri käy Maxi-cosi pebbleen, cabrioon, cabriofixiin ja citi sps:ään eli näissä kaikissa on pakko olla samanlainen se kiinnityssysteemi siellä kaukalossa. Sellainen tosi simppelin näköinen koukkusysteemi on vaan siellä kaukalon alareunassa meidän citissä ainakin. Toi turvatesti sitten varmaan liittyy siihen, että noi kaikki kaukalot on eri painoisia ja vaunurunkoon liitettynä voi sitten painopiste vaihdella suurestikin. Näin mutuilen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisiko kellään myydä kuljetuslaukkua joka sopii Sporteihin (sama sopii Explorereihin)? Pahoittelen jos tämä osto/myynti ei kuulu tänne, mutta kun ko laukkua ei oikein löydä mistään edes uutena ja reissu alkaa 2.4.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.