Sign in to follow this  
Followers 0
masu

Vauvan turvonnut rintarauhanen

8 posts in this topic

Mitä tarkoittaa, jos vauvalla on turvonnut toisesta rinnasta rauhanen? Mein neidillä tehtiin havainto tänään 10kk neuvolassa.. Varattiin nyt ensi viikoksi aika lääkärille, mutta olisi kivaa kuulla aiheesta ennen sitä! Siis jos jonkulla on kokemusta tai muuten tietää aiheesta! Googlettamalla ei löytynyt paljon mitään..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei oo kokemusta vauvan turvonneesta rintarauhasesta, joka vaatisi lääkäriä. Meidän esikoisella oli kyllä vauvana rintarauhaset turvonneet, mutta neuvolassa sitä pidettiin normaalina. Vauvan keho saattaa kuulema reagoida äidin hormoneihin, joita saa imetyksen vuoksi.

 

Ei kannata liikaa huolehtia etukäteen. :) Suosittelen myös erittäin lämpimästi googlettamisen lopettamista. Oman kokemuksen mukaan siitä ei ole muuta kuin haittaa.

 

Nimimerkillä keskimmäisen tracheomalasiaa googlannut ja monta yötä turhaan itkenyt. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo olen kuullut tuosta, että äidin hormonit saattaa aiheuttaa turvotusta imetyksen aikana.. mutta en siitä, että tässä iässä ilman imetystä :( Google on paha paikka, mutta tästä rinta-asiasta en onneksi ole löytänyt mitään negatiivista.. saattaa olla esim. tukossa oleva rauhanen ym. Voi olla et ultrataan tai sit vaan seurataan.. vauvoillahan ei ole rintasyöpää (siis tää tuli ekana mun mieleen.. aina vaan jostain syystä ajattelee aina vaan pahinta..) :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ihan uteliaisuudesta, mitä lääkäri sanoi? Siis, mistä tuo turvotus voisi johtua? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lääkäri vaan tapansa mukaan totesi, että näitä aina näkee välillä. Ei turhia selitellyt, enkä paniikissa/huojentuneena mitään älynnyt kysyä.. Saattaa olla tulehtunut, mut neidin mielestäni jo hieman laskenut, joten siitä ehkä ei ole kysymys.

 

Ennen niitä on kuulemma ultrattu, mutta ei enää kun ei niille kuitenkaan mitään tehdä. Siis aika suurpiirteinen oli lekuri!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poju nyt päälle viikon ja mies huomasi että pojulla on nännin alla patti. Mun mielestä ilmestynyt aamun jälkeen, taitaa sitten olla tuollainen hormoonipatti,poju ei ainakaan arista sitä? Pitäiskö kuitenkin ottaa yhteyttä lääkäriin? Kauankohan tollasella menee laskea?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meillä oli jätkällä myös tollon ihan vastasyntyneenä turvonnut toinen rintarauhanen. Ei kantsi olla huolissaan eikä tarvi lääkäriä tuossa iässä. Johtuu just äidin hormooneista. Meillä se siitä sitten jossain vaiheessa laski, neuvolassa sitä käyntien yhteydessä seurattiin. Ainoo ohje, mikä saatiin oli, ettei sitä saisi painella/hieroa. Vaan pitää antaa olla rauhassa, jotta ei ärtyisi. :) Seuraavalla neuvolakäynnillä ota asia puheeksi, mutta ainakin meillä terkka olis tarkastanu sen muutenkin. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0