Sinikka

Tuulimunaraskaus

181 posts in this topic

Buranaa ja Panadolia ei saisi ihan samaan aikaan nykytiedon mukaan ottaa, mutta vuorotellen otettuna niistä on parhaiten apua supistuskipuun (esim jälkisupistuksiin). 1 g Panadolia ja mieluiten 600mg Buranaa.. Voimia Elena..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos neuvoista! Mulla nyt ei oo tällä hetkellä täällä kämpillä kuin viissatasta panadolia, joka ei oo kyllä tehokkaimmasta päästä mutta kun ostin sitä raskauden kanssa sopivuuden takia.. Oon ottanut sitä nyt 1 mg:tä. En kehtaa enempää ottaa, kyllä tuokin melko ok:sti jo auttaa, vaikkei vie kipua kokonaan pois. Mulla on menkkakivut normaalistikin niin voimakkaat, että usein oon joutunut myös tyyliin 1 mg ottamaan särkylääkkeitä. Ja yleensä sekään ei auta, varsinkaan alaselän jomotukseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikä, voi Sinikka, olen niin kovin pahoillani. Ihan liian epäreilua että teille kävi taas näin :girl_to_take_umbrage2:. Voimia :lipsrsealed:.

 

 

Elena

Soitin sairaalaan Cytoteccien ottamisen jälkeen, sillä kipu oli kamalaa Panacodeista huolimatta. Päivystävä gyne kehoitti ottamaan Buranaa Panacodien lisäksi, joten kyllä munkin mielestä kannattaa hakea huomenna niiden Panadolien kaveriksi Buranaa (tai vastaavaa), jos kivut vielä jatkuvat kovina. Ja voithan samalla kysäistä apteekista asiaa ja annostusta. Pahoittelut vielä :lipsrsealed:.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös tuulimuna. Eilen todettu rv 7+0. Nyt tästä tilanteesta tekee kamalan se että pitää vaan odotella josko vuotais itsekseen ulos.

 

Alusta asti kyllä jotenkin tiesin, monesti totesinkin miehelle ja parille ystävälle jotka plussasta tiesivät, ettei ole ollenkaan raskaana oleva olo ja epäilyttää että onko tuolla oikeasti ketään. Ja valitettavasti olin sitten epäilyksinenä oikeassa :(.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mulla oli ihan samat fiilikset. Pahoittelut! Ja kannattaa ihan rohkeasti vaatia tyhjennystä, turhaan pitkittää tuollaista. Täällä ainakin automaattisesti tm-diagnoosin jälkeen tehdään lääkkeellinen tyhjennys tai kaavinta potilaan valinnan mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Mulla tuli vuotoa pari tuntia yhtenä iltana. Seuraavana päivänä todettiin vahva tm-epäily ja lopulta reilun viikon päästä tuosta (7+2) epäily vahvistui. (Välissä mittailtiin raskaushormoneita, jotka nousi periaatteessa normaalisti, mutta siitä noussut toivo katosi sitten kuitenkin viimeisimmässä ultrassa.) Annettiin vaihtoehtoina spontaanin odotus, lääkkeet tai kaavinta, mutta lääkäri oli hyvin samaa mieltä kanssani siitä, että odottaa saataisiin ehkä kauan, koska ei tuon kertavuodon jälkeen ollut vuotanut yhtään eikä näin ollut todennäköistä, että alkaisikaan uudestaan pian. Ja kyseisen lääkärin mukaan tuulimunan poisvuotamista voisi joutua odottamaan kuukausia (!).

 

Tuulimuna tai keskenmeno muutoin on muutenkin riittävän kurja juttu, ei siihen enää ylimääräistä odottelua tarvitse!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja edelleen odottelua. Tämä tuntuu niin epäreilulta. Olin jo uudessa ultrassa, ei sikiötä, mutta koska raskausontelo (tai onkalo tai mikälie) on kasvanut, niin pitää vielä reilu viikko odotella... Millään matikalla mä en saa tätä täsmäämään niin että siellä vauva olis. Jotenkin tuntuu ihan lyödyn lyömiseltä tämä odottaminen :(. Elämä ei jotenkaan pääse jatkumaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mutta toisaalta ehkä kuitenkin kivempi nyt odottaa kuin että jäisi ajatuksia siitä, olisiko "sittenkin voinut". Itsestä jotenkin tuntuu, että olisi ehkä oman itsen vuoksi voitu odottaa vielä viikko, jotta olisi ollut ihan varmaa (itsestäkin), ettei mitään ole kasvamassa oikealla tavalla. Lääkärit tosin olivat varmoja, mutta kun kuulee kaikenlaisia ihmetarinoita "tuulimunaraskauksista", joissa sikiö ilmaantuu rv 9, jäi jotenkin olo, että josko sittenkin olisi jotain tapahtunut. Esikoinenkin kun oli vaikeasti löydettävissä alkuraskaudessa ja näytti alussa paljon viikkoja pienemmältä kai ainakin osittain kohdun asennon vuoksi. Ja samalla tiedän itsekin, että nyt jo raskauspussikin oli omituisen mallinen ja muutenkin merkit itsellekin näyttivät selvästi huonoilta. Mutta silti miettii sitä pientä "pistettä", jonka itse näki raskauspussissa yhdessä ultrassa, ja jota lääkärikin katseli, mutta josta ei mainittu mitään missään vaiheessa eikä itse saanut kysyttyä. Mutta tuota ei oletettavasti enää viimeisessä näkynyt ja se tehtiin kahden lääkärin voimin. Silti.

 

Ensimmäisessä km:ssa odotettiin yli 2 vk (ultria viikon välein), kun "jokin" kasvoi, ennen kuin saatiin varmuus. Ja nyt odottelua eri vaiheiden kanssa myöskin melkein 2 vk. Kamalaa aikaa. Yhtä aikaa yrittää toipua, varautua huonoihin uutisiin ja kuitenkin toivoo ihmeitä ja yllätyksiä. Voimia sinulle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi edelee, koitahan jaksella :lipsrsealed:.

Ymmärrän ihan täysin sun kurjan olon, itse jouduin odottamaan melkein kolme viikkoa ja tiedän kuinka kamalaa se "olen raskaana, mutta en kuitenkaan ole raskaana" -fiilis on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Yhtä aikaa yrittää toipua, varautua huonoihin uutisiin ja kuitenkin toivoo ihmeitä ja yllätyksiä."

 

Just tämähän tässä onkin niin kamalaa. Peruspessimistinä toki tiedän, ettei sinne ketään tule, mutta siltä ENTÄ JOS fiilikseltä ei kuitenkaan voi säästyä.

 

Ja joo toi raskaan/ei raskaana olo. Todella vaikeaa käsitellä. Esitäyttöpapereissa kun kysyttiin olenko raskaana, niin en osannut vastata :(.

 

No viikko ja päivä vielä ja sitten toivottavasti pikkuhiljaa tämä piina loppuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei kaikki,

 

Mä kävin tänään yksityisellä varhaisultrassa, ja suureksi surukseni sain kuulla, että tuulimunasta on kyse. Näkyi vain pieni pussi, joka vastasi viikkoja 4+4, kun taas menkkojen mukaan olisin 6+6. Mitään varmennus ultraa ei tarjottu, sanottiin vaan, että odota viikko, ja jos ei vuoto ala, niin sit vois saada lähetteen tyhjennykseen.

 

Sydän särkyneenä taas, tämä on neljäs kerta kun on olen vauvan menettänyt. Pahinta on nimenomaan tämä odottaminen, haluaisin saada edes fyysisen puolen hoidettua loppuun, jotta voisin edes kuvitella voivani alkaa suremaan ja toipumaan. J myös, kuten eledee sanoikin, joku idiootti toivonkipinä elää vielä ja sekoittaa päätä entisestään...

 

Kuinka kauan mun oikeasti pitää odottaa? Voinko mä vaatia yleisellä puolella ultraa ihan varmuuden vuoksi?

 

Kiitos, jos joku jaksaa vastata xxx

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Pahoittelut tilanteesta. Kamalaa, että sun kohdalla on sattunut usempikin menetys.

 

Vaadi sieltä yksityiseltä nyt lähete julkiselle puolelle. Siellä julkisella sitten tekevät aina uuden ultran ennen kuin mitään muuta eli ennen lääkitystä tai kaavintaa varmistavat kyllä vielä tilanteen ja sen mukaan sitten edetään .

 

Mutta musta on ihan kamalaa että näissä pakotetaan ihmisiä odottelemaan. Ei mun pää ainakaan olisi kestänyt odotella kun tiesin että siellä ei mitään ole ja raskaus ei jatku. Pahimmillaanhan sitä ois voinut joutua odottelemaan viikkokausia.

Soita siis sinne yksityiselle asemalle ja pyydä niitä kirjoittamaan sulle heti se lähete! Voit vaikka sanoa, että olit silloin siellä käynnillä niin shokissa ettet tajunnut sitä vaatia, mutta nyt sellaisen haluat etkä halua enää odotella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu Salla vaadi lähete julkiselle puolelle. En tiedä missä päin asut, mutta ainakin täällä Helsingissä sain lähetteen automaattisesti.

 

Voimia jatkoon, todella kurjaa että sinulle jo noin mones pettymys :(. Mulla kun vaikeuksia selvitä jo tästä yhdestä :(.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään viikoilla 7+1 saatu tuulimuna epäily :girl_sad:

Lähete lähti kättärille ja sitten odotellaan millon sinne armollisesti pääsee ultrattavaksi vielä. Lääkkeelliseen en meinaa suostua, viimeksi se ei toiminut ja muutenkin pelottaa holtiton vuotaminen ihan kamalasti. Pitää varmaan tapella että "pääsee" kaavintaan. Tää odottelu on melkein pahinta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pahoittelut Ompukalle ikävistä uutisista! :( Luultavasti noin viikossa pääset ultrattavaksi. Ainakin ennen soittelivat heti kun olivat lähetteen saaneet ja antoivat ajan. Ja tm-tapauksissa viikon tauko ultrien välillä on järkevää, jotta varmistutaan siitä, että mitään ei ole kehittymässä. Vaikka pitkältä ja kurjalta tuntuukin. Enkä usko, että kaavintaa joudut mitenkään erityisesti vaatimaan. Kerrot vain, mitä haluat. Mulle on molemmilla km-kerroilla annettu vaihtoehdot, joista on saanut vapaasti valita haluamansa. Kohdalleni on siis osunut henkilökunta, joka on ymmärtänyt, että ihmisillä on eri syitä valita lääkkeet tai kaavinta eikä syitä ole oikeastaan edes kysytty. On ymmärretty että tilanne on muutenkin niin kurja, ettei auta yhtään se, jos km:n hoitotavoistakin alettaisiin vielä vääntämään. Voimia sinulle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiitos :) Tosiaan toivon että ei tarvitsisi alkaa vielä vääntämään hoitotavoista tässä tilanteessa. Olisi vaan homma ohi jo, huokaus.

 

Muoks. Soittivat jo kättäriltä että pääsen heti huomenna aamusta ultraan. Ihanaa! ( jos nyt niin voi sanoa...) mutta sittenpä tietää mitä on tilanne, ehkä...

Edited by Ompukka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pahoittelut Ompukka, mutta hyvä että huomenna jo pääset.

 

Muistaakseni mullekin järjetyi Kättäriltä aika viime syksynä aika nopeasti. Taisi olla tiistai, kun tuulimunaepäily saatiin perjantaina iltapäivällä yksityisellä.

Ja ihan omassa päätöksessä on se, ottaako kaavinnan vai lääkkeet. Lääkäriltä voi kysellä eri vaihtoehdoista, mutta ainakin mulle sanoivat, että se on jokaisen itse päätettävissä. Kaavintaa vaan voi joutua odottamaan pari päivää, riippuen siitä, miten on aikoja osastolla saatavilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla todettiin tänään tuulimuna. Alkuraskauden ultrassa oli jo aiemmin tuulimunaepäily, mutta uusintaultrassa syke näkyi. Nyt kävin näytillä pienen tiputtelun takia ja kohdussa ei ollut kuin raskauspussi. :( Tämä on ihan kauheaa ja tuntuu niin epätodelliselta. Tänään on 10+5. Huomenna menen äitiyspolille ja ilmeisesti tehdään lääkkeellinen tyhjennys. Pelottaa ihan kauheasti, jos se on kivuliasta ja vuoto on kovaa. Sekin pelottaa, onnistuuko mahdollinen seuraava raskaus. Nytkin takana lapsettomuutta, ja sitten kun pitkän yrityksen jälkeen tärppää, onkin tuulimuna.

 

Ihan lohduton olo. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Paljon voimia Daizy ! :girl_sad: Toivottavasti kaikki menee huomenna hyvin.

 

Mulla oli kaavinta tänään. Edellisestä on 2 vuotta, toivottavasti nuo eivät ole vahingoittaneet kohtua liikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^ lipsrsealed.gif

 

Onneksi tyhjennyksen kanssa saat melko hyvät ja tujut lääkkeet, jotka vievät fyysisiä kipuja pois. Henkiset on tietenkin eri asia. Jaksamista ja yritä ottaa tämä merkkinäi siitä, että ongelmista huolimatta voitte tulla raskaaksi ja tämä tuulimuna oli vain huonoa tuuria, joka sattui nyt teidän kohdalle. (Helpommin sanottu tietysti, mutta ehkä ajan kanssa).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi Daizy miten ikävästi sinulle kävi! Minä vähän silloin iloitsin puolestasi kun kaikki olikin (ainakin hetken) hyvin! Samassa ketjussa siis oltiin ja samassa tilanteessa. Mulle kävi heti ohraisesti ja ajattelin että hyvä että edes jollain sama tilanne voi kääntyä hyvään. Mutta ei näköjään :(.

 

Mulla lääkkeellinen tyhjennys meni hyvin, vuota alkoi pari tuntia lääkkeen oton jälkeen ja kipuja kyllä oli, melko pahojakin, mutta kyllä niistä selvisi.

 

Ja valaakseni uskoa, niin meillä esikoista yritettiin vuosi ja sitten tärppäsi. Nyt keskenmeno heti ekan yk:n jälkeen. Joskus meitä vaan koetellaan, mutta kyllä se oma vauva sieltä yleensä syliin tulee enemmän tai meidän huonotuuristen kohdalla myöhemmin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now