Mimosa•

vit*ttaa ihmisten ohjeet lapsettomuuteen

202 posts in this topic

"Kyllä sunkin kannattais harkita lihomista, kyllä niitä lapsia sit tulee, kun on tarpeeks lihaa luiden ympärillä." Ja tätä samaa laihuussettiä kuullut muidenkin normaalipainon alarajoilla keikkuvien selän takana jauhettavan, vaikka ko. ihmiset ovat tienneet, että lapsettomuuden taustalla on ollut ihan oikeita syitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt vasta huomasin tän ketjun. Komppaan täysin Rebekkaa ^

 

"Kunhan alat syömään normaalisti!" -mä syön oikein, kunnolla ja joskus jopa enemmän kun yli 80kg mieheni.

"Älä stressaa" -aijaa..helppo se on sanoa kun on 4 lasta..

"Kyllä teidän aika vielä tulee" hmm, YK21 pyörähti just käyntiin

"Vielä on aikaa" -niin ja siinä YK20:ssäkään sitä aikaa ei olekaan juuri vierähtänytkään ja ikä kolkuttelee 3-kymmentä.

"vaihda miestä" -Ai? Ja se sitten poistaa kaikki ongelmat? Että vaihtaa miestä ja alkaa vuosia etsimään uutta rakkautta, ensin surren vanhan jättämistä ja sitten rakentaa lapsen kestävä parisuhde ja sitten aloittaa uusi yritys..? Niin ja mainittakoon, että lapsettomuus johtuu meistä molemmista.

 

On kanssa ohjastettu vyöhyketerapiaan, homeopaattisiin lääkkeisiin jne..jne.. Enpäs olekaan ennen kuullut, että vyöhyketerapia korjais endometrioosin tai yleensäkään.. ei ihmiset tiedä edes MIKSI olemme lapsettomia.. laukoo vaan, että TEHKÄÄ NÄIN JA NÄIN niin onnistutte! Hyvä ettei ole just sanoneet, että harrastakaa seksiä oikeeseen aikaan.. niinh.. mitenköhän muuten niitä lapsia tehdäänkään? Hieromalla hammasharjoja yhteen??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän off topic, mutta sarjaan möläytykset liittyen lapsettomuuteen.

 

Tuttuni kertoi kaveristaan: "No nekin on kuulemma ollu jo 2 vuotta ilman ehkäisyä ja ei oo vielä vauvaa näkyny. Mutta kuulin siltä mieheltä ettei se muija vissiin anna kovin usein niin eipä tuo nyt sitten ole mikään ihme." Meinasin pannuttaa siltä seisomalta. Että kehtaakin toisen selän takana tuollasia päästää suustaan, eiköhän se ehkäsyn pois jättäminen ole kuitenkin merkki siitä että lapsia toivotaan. :dash2:

Edited by Emlilja

Share this post


Link to post
Share on other sites

"No nekin on kuulemma ollu jo 2 vuotta ilman ehkäisyä ja ei oo vielä vauvaa näkyny. Mutta kuulin siltä mieheltä ettei se muija vissiin anna kovin usein niin eipä tuo nyt sitten ole mikään ihme." Meinasin pannuttaa siltä seisomalta. Että kehtaakin toisen selän takana tuollasia päästää suustaan, eiköhän se ehkäsyn pois jättäminen ole kuitenkin merkki siitä että lapsia toivotaan. :dash2:

 

Rehellisyyden nimissä en voi tälle möläyttelijälle toivoa nopeaa plussaa, kun aikanaan itse alkaa jälkikasvua haaveilemaan, olkoonkin kuinka törkeää tahansa.

 

Mun tekis kanssa mieleni hutkia pitkin persuksia ihmisiä, jotka ylipäätään näkee seksin niin että se on toisen ottamista ja toisen antamista.

 

Ja sitten tästä itse asiasta: olen pannut merkille, että ihmisen mieli ei kertakaikkiaan kestä sitä, että kaikkiin asioihin ei ole olemassa vedenpitäviä selityksiä. Tai siis joidenkin mieli ei kestä, joidenkin kestää paremmin. Se on varmaan jonkinlainen pyrkimys henkisesti hallita tätä elämän sattumanvaraisuutta, että hakee jonkun (naurettavan) selityksen asiaan josta ei oikeasti mitään tiedä, ja sitten uskoo siihen kuin pukki sarviinsa.

Edited by Forelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi ei mitä törkeyksiä jotku suustaan päästääkään!!

 

Joo nämähän on niitä muilta saatuja ohjeita

 

"lihota vähän, oot liian laiha niin jos se johtuu siitä"

 

"leikkasin lehdestä sulle tämmösen otsikon jossa puhutaan vitamiinien vaikutuksesta raskauteen, ostin sulle myös samalla kaupasta pullollisen vitamiiniä, soitan sulle joka päivä että muistat juoda sitä"

 

Tässä eräs päivä olin muuten tilanteessa, jossa yks tuttu siinä ensin toiselle tutulle jutteli ettäku toisilla on niin helppoa ja toisilla niin vaikeeta ja mitenhän se joillaki onki niin vaikeeta raskautua. Melkein samaan hengenvetoon se mulle vaan että "no eikö se olis aika jo teidänki tehä se vauva" , en halunnu tunnustaa että eiköhän tässä oo reilu toista vuotta yritetty, vaan tokasin vaan että " ehkä me vielä kuitenki jatketaan harjotusta". Että mihinhän se sen miete siitä vaikeesta raskautumisesta jäi ku tommosen kysymyksen suustaan päästi.

 

"älä stressaa, jospa se sitte onnistuis"

 

Näköjään lähes kaikille on tuosta stressaamisesta jankutettu, on se kyllä ihme juttu. Itellä ei ainakaan oo semmosta on/off kytkintä jolla sen onnistuis tekemään.

 

Mutta en minä kyllä pahemmin mistään ole itseeni ottanu, toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos kaikki semmoset kommentit.

Edited by Rosa*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multa just mieheni sukulainen kysyi ihan päin naamaa, että pystyykö mieheni edes saamaan lapsia, kun meillä ei niitä vielä ole. Ja että kyllähän sitten lääkärit auttaa, jos jotain vikaa löytyykin. Saatana, ihan kuin vika vois olla vaan miehessä! "Rupeettehan nyt heti hommiin, kun on se uusi koti ja teilläkin jo ikää"

Edited by Sookie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuosta stressittömyyden vaikutuksesta tuntuu jauhavan jopa lääkärit, joiden nyt luulisi jotakin tajuavankin ihmisen biolgian mahdollisista haasteista. Jo kolme lekuria mulle siitä vihjaissut... HALOO, maailmalla syntyy pilvin pimein lapsia joten varmasti osa vanhemmista on ollu stressin keskellä ja silti toisilla tärppää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mutta hei! Mihinpä kukaan enää tarvitsee minkäänlaisia ehkäisymenetelmiä, kun riittää vaan että hommaat ittelles p*rkeleesti ressiä, niin eihän sitä sillon kukaan raskaudu?? :girl_crazy: Sitäpaitsi sehän on halpa ja helppo ehkäisymenetelmä. Sitähän vois ehdottaa noille stressittömyyden tuputtajille, että mikseivät hekin käyttäisi ehkäisynä sitä stressiä.. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokeile merilevää, kuulin kerran :)

Edited by Emlilja

Share this post


Link to post
Share on other sites

^On siinä toki se perä, että se buustaa kilpirauhasta, mutta siltikin...

 

Meikäläinen sai entiseltä kälyltä niin ihania ohjeita kyllä kanssa, että aijai. (Oli siis sitä sorttia ihminen, että sikisi kuin pupu ja empatiarauhanen oli jäänyt hyvin pitkälti kehittymättä.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Älä stressaa... Onko kukaan kuullut tätä ennen?

 

Äiti halusi juottaa mulle limaa irrottavaa yskänlääkettä, ettei jouduttaisi koeputkihoitoon...kysyin että mitä se auttaa jos MINÄ sitä juon?

 

Niin ja rakas äitinin myös lohdutti kun kuuli lapsettomuudesta, että hänen 40+ vuotias tuttunsa sai juuri neljän tyttären jälkeen iltatähtenä POJAN! Kiitos äiti...kylläpä lohduttaa, kun joku mummo sikiää kuin kani ja itse saa lapsettomuustuomion 26-vuotiaana :( maailma on epäreilu joo, mutta tarviiko sitä ihan naamaan hieroa kuitenkaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ulkomaalaisilla palstoilla muuten hihkutaan jostain tietystä yskänlääkkeestä, että sillä saa ihan mielettömän ovislimat. Liekö joku Suomessa tajunnut joskus aikanaan saman, ja se alkaa kiertämään lapsettomuuden hoitokeinona pikkuhiljaa? :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo olen kuullut. Mutta ei taida aittaa jos miehen simppatestissä on 100% positiiviset vasta-aineet ja liikkuvuus a-luokkaisia O% ja b:tä 7%, hoitona ivf(icsi)

 

Tosin voisihan sitä nyt ennen tätä ihmiskoeinssiä napata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ No mut hei, "munkin yks kaveri söi banaaninkuoria ja nukkui saunassa kuukauden ajan, ja plussas heti seuraavasta kierrosta" :grin:

 

Ei ihmiset vaan tajua, että lapsettomuuden syyt on hyvin moninaisia. Ja että ne luomuplussan pitkän lapsettomuuden jälkeen on ihan oikeasti tosi harvinaisia. Meilläkin, vaikkei mitään selkeää vikaa ole löytynyt, on luomuplussan mahikset toki olemassa, mutta lääkärin mukaan siihen voi mennä vuosi, viisi vuotta, kymmenen vuotta tai sitten sitä ei ehkä tapahdu koskaan. Ei paljoa tässä vaiheessa jaksa yskänlääkkeistä, vehnänalkioista tai greippimehuista innostua. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yrittämistä ei vielä olla aloitettu, ehkäisy ollaan tosin jätetty pois, mutta kommentteja pitkän suhteemme aikana on jo kuultu..

Taustaa sen verran että endo mulle on jo todettu jo nuorena ja sen tavallaan olen itse hyväksynyt, että jos lapsia ei sitten joskus ala kuulumaan, niin homma on siltä osin selvä. Tavallaan "testaamattoman " lapsettomuuden tiedostan.

Mutta näitä kommentteja..

Oma mies kuullessaan tuosta endosta: No minä olen niin helposti sikiävä ettei tartte kuin katsoa sinne päin niin.. (ilmeisesti jäänyt ajassa jälkeen siihen koulun seksivalistuksen maailmaan jossa jo pussaamisesta voi tulla raskaaksi).

Miehen sukulaiset ovat keskenään päättäneet jo että ei me niitä lapsia varmaan sitten tehdä, vaikka olen vielä nuori, koska oltaishan niitä jo tehty jos olis ollakseen. Ollaan haluttu elää tässä ihan kahdestaan ja olla ja matkustaa, se on ollut meidän syy miksi ei ole lapsia yritetty vielä. Heidän maailmaan ei mahdu ajatus, ettei kaikki voi saada lapsia tai se ettei kaikki halua lapsia, niinhän ei voi olla.

Mentiin naimisiin niin sehän on merkki lapsen tulosta, koska kukaanhan ei mene naimisiin ilman sitä syytä, niin kuin vaikka rakkaudesta. Eletään taas ajassa jossa on pakkoavioliitot..

Appiuuko sanoi kerran että kyllähän meidän pitäis jo tehdä lapsia.

Ei olla näistä syistä puhuttu kun ei kuulu muille. Miehen siskolle kerran sanoin endosta mutta meni kuuroille korville.

Ymmärrän kyllä noita tökeröitä kommentteja, ei ne niitä pahalla tarkoita, mutta ymmärrän että ne vituttaa. Ja jos semmoisen sanoo ihminen joka ei ole sydänystävä noin muuten niin kai siinä välit saattavat kärsiä. Tärkeiltä ihmisiltä taas jaksan ymmärtää kommentit, kun eivät tärkeät ihmiset (anoppia en heihin laske) niitä ilkeyksiään sano ja sammakoita pääsee kaikilta.

Itse taas jaksan vitsailla lapsettomuudesta yms "vakavista" omaa elämää koskettavista asioista, voi joistakin kuulostaa tylyltä.

Ja itselleni on helpompi että kehoni tavallaan päättää teenkö lapsia kuin se että itse tai mieheni sen päättäisi. Kuulostaa nurinkuriselta tuo ajatus, mutta perustuu siihen että olen hyväksynyt oman vikani (endo) ja sen mahdollisesti tuoman lapsettomuuden. En usko että hoitoihin koskaan tulen lähtemään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^On siinä toki se perä, että se buustaa kilpirauhasta, mutta siltikin...

 

 

 

Niin tietenkin.

 

Mulle vaan tuli tuosta heti mieleen, että jos raskaaksi tuleminen on vaan siitä merilevästä kiinni, niin maailmassa olisi monia alueita, missä ihmiskunta olis kuollut sukupuuttoon merilevän saantivaikeuksien takia ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Sun mies tekee niin hirveästi töitä. Vähän lomaa niin kyllä se siitä!" Ööh, ja mitenköhän ne siittiöt tietää tämän ja ymmärtää a) olla kehittymättä ollenkaan, B) suurimmalta osin kuolla ja c) muutenkin muuttua huonolaatuisiksi...

 

"Kyllä se lapsi tulee kun sen aika on!" Tää nyt ei ole varsinainen ohje, mutta silti...

 

Ja molemmat ovat siis (ex-parhaan) ystäväni suusta, jonka omat lapset luonnollisesti lähtivät ekalla yrityksellä kumpikin. (Ja joka hänelle erehdyksessä aikanaan ongelmistamme kertoessani muisti olla onnellinen omasta puolestaan, kun he eivät onneksi ole tarvinneet mitään hoitoja...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lempparini on edelleenkin: "harrastakaa seksiä oviksen aikaan niin kyllä se siitä" ihmiseltä joka tiesi, etten ovuloinut... eli ei olisi kannattanut sekstailla ollenkaan, sillä lailla olisi varmaan sitten tärpännyt. :girl_crazy:

 

Toki kaikki nämä klassiset stressaamattomuudet ja muu p*ska tuli silloin aikanaan kuultua. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lempparini on edelleenkin: "harrastakaa seksiä oviksen aikaan niin kyllä se siitä" ihmiseltä joka tiesi, etten ovuloinut... eli ei olisi kannattanut sekstailla ollenkaan, sillä lailla olisi varmaan sitten tärpännyt. :girl_crazy:

 

Joo mä oon kanssa saanut aikoinaan tämän hyvän ohjeen :dash2::girl_cry2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ "Tiesitkö, että apteekeista ainakin saa ihan testejä, joilla oviksen ajankohdan saa selville, jos et muuten sitä huomaa"

 

No shit, Sherlock..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Minä sain tuon saman ohjeen sen JÄLKEEN kun olin kertonut henkilölle meille tehdyn jo kaksi koeputkihoitoa ja pakastealkion siirtoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Aiheuttaa pahaa karmaa, kun kerrotte niin monelle, että ootte yrittäny ja yritätte lasta!" :dash2: Ai, meillä olis sitte varmaan onnistunu heti jos ei oltais puhuttu ikinä kelleen mitään <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now