Mimosa•

vit*ttaa ihmisten ohjeet lapsettomuuteen

202 posts in this topic

^ entäs jos se yritti huijata itseään/ kroppaansa? :)

Hiukka eri linjalta haettu mutta esim meille tehtiin viides ja viimeinen inssi keväällä vain ja ainoastaan alan kuluksi syksyn IVF:ää odotellessa. Poli ei sitä olisi enää halunnut tehdä mutta vinguin sen, kun syksyyn tuntui olevan ikuisuus aikaa. Itsellä ei siltikään luottoa ollut tippaakaan tuohon inssiin ja kunhan tulee lääkekattoa taas kurottua kiinni. Mutta kappas sieltä se plussa sitten kuitenkin tupsahti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No itseasiassa kiiwinen meillä oli suht sama homma, että yksi PAS vielä ja sitten määrittelemättömän pituinen tauko. Ei siis mitään uskoa plussaan, enkä edes tehnyt testiä etukäteen niinkuin kaikissa muissa hoidoissa. Mutta en kyllä usko että sillä oli mitäään vaikutusta onnistumiseen. 

 

Tuossa miipsun tarinassa kuitenkin kaveri oli "hyväksynyt lapsettomuuden" ja silti mennyt hoitoihin?? Joko tarina on kerrottu vähän hassusti ja kaveri tarkoitti vastaavaa kuin meidän tapauksissa on käynyt tai sitten on vaan tuuli heilutellut huulia :D

 

Olipa tilanne mikä hyvänsä niin itse en usko että silloin se tärppi tulee kun sitä uskoa onnistumiseen ei ole tai kun lakkaa yrittämästä. Se vaan tulee jos tulee. Omalla kohdalla siihen plussaan meni 8,5 vuotta ja mieskin vaihtui välissä. Tuon 8,5 vuoden aikana oli kyllä ehditty jo luopua toivostakin, unohtaa koko asia ja vastaavasti myös kokeiltu kaikkia mahdollisia kikkakolmosia. Eikä siihen kenenkään ohjeet auttaneet, v*tuttivat vaan ;)

 

muoks. älkää lainatko. Poistan varmaan myöhemmin tämän tekstin.

Edited by TurSu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kävi tavallaan niin, että kun olin jollakin tasolla hyväksynyt asian, että minusta ei tule äitiä, niin 3. IVF tärpppäsi. Pettymykset toisensa perään tekivät sen, etten enää uskonut hoitojen auttavan. Oltiin kuitenkin miehen kanssa päätetty aiemmin, että käymme ne kolme hoitoa läpi mitkä yhteiskunta tukee ja sitten lopetetaan. Olin prosessoinut asiaa ennen viimeistä kierrosta niin pitkälle, etten enää uskonut ihmeisiin ja olin hyväksynyt lapsettomuuteni. Menin hoitoon saadakseni sen viimeisen kerran pois alta ja voidakseni jatkaa sitten elämääni lapsettomana.

 

En kyllä ikinä menisi antamaan mitään vinkkejä kellekään, mutta samaistun tuohon tilanteeseen, että on jo hyväksynyt lapsettomuutensa, mutta käy sen viimeisen hoidon vielä läpi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli kun tässä on nyt miipsun kuuleman tarinan lisäksi meitä jo kolme, jotka ovat onnistuneet hoidossa vaikka itsellä ei ole ollut enää mitään uskoa onnistumiseen, niin tarinassa voisi pilläkin joku totuus ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Minä kyllä uskon omalla kohdallani tärpin tulleen puhtaasti lääkärin määräämästä uudesta piikistä, jota aiemmin ei oltu kokeiltu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ja minä uskon omalla kohdalla pelkkään sattumaan ;)

Edited by TurSu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja minä taidan uskoa siihen, että saan sen lapsen joskus, tavalla tai toisella, enkä - ainakaan vielä - tahdo uskoa, etten ikinä lasta saisi. Käytänpä sitten mitä kikkoja vain tai olen käyttämättä :grin:  tai stressaannun tai olen stressaantumatta tai mitä tahansa ne kaikki "hyvät neuvot" nyt käskevätkään tai ovat käskemättä.

 

Välillä itkettää, mutta onneksi välillä myös naurattaa nää asiat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Kun on lapsien teko mielessä ni ei sen sillo tarvii olla joka kerta ns akti... kaikkine asentoineen päivineen.

 

Ei se lopulta munkaan mielestä enää niin hauskaa ollut mut tavoite oli saada raskaus alulle.. siispä aamulla iltapäivällä illalla..

 

aika tunteetonta varmaan mut ajatus oli et ei anneta munasolulle mitään mahdollisuutta "livahtaa" siittiöiden ohi..

 

meillä meni noin puolitoista kuukautta 2-3 kertaa päivässä ni sit osui..

 

mut sillo ku yritettiin tosissaan ni sovittiin vaan et niin paljo ku mun kunto sallii ja hoidetaan hommat mahdollisimman yksinkertaisesti ja nopeesti.. ei se sit lopulta ku itsekin sai itsensä viritettyy oikein ni aamulla 10-15 minuuttia.. iltapäivällä sama.. ja illalla sama.. piti tavoitteen mielessä.."

 

Inttikaverin ohjeet. Ei hän varmaan pahaa tarkoittanut, mut me on miehen kanssa pantu niin paljon etten pian halua edes nähdä koko kikkeliä... eikä lasta kuulu ei näy.

Edited by Golden Eagle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuttuja ohjeita joita on tullut vastaan..

"älä stressaa"

"ootko kokeillut pitää jalat ylhäällä seksin jälkeen?kokeilin sitä ja tulin heti raskaaksi"

"kannattaa olla ajattelematta asiaa"

"ehkä on parempi kun et saa toista lasta ku esikoisella oli niin vaikeaa ekat pari vuotta"

 

Mut ehkä pahin kaikista:

"oon niin vihainen sulle. Pelottelit lapsensaannin vaikeudesta ja mua alkoi pelottaa ku ikääkin on jo. Omtiin sit kerta ilman ehkäiayä vaikka ei vielä haluttu yrittää oikeeaati. En oia halunnut tulla raskaakai, tää on sun syy kun painostit noilla puheillas" ...ja nyt kyseinen tyyppi on toai hämmentynyt miks oon loukkaantunut ja eihän tuossa oo mitään suuttumisen arvoista. Mut en tiiä kyllä montaa asiaa satuttaa loukata yhtä paljon..

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Ei se lapsiperheessäkään aina niin helppoa oo..."

 

Joo, mut on kuitenkin ne lapset, joita itse on yritetty kaksi vuotta. Melkoista myötäelämistä osoitti tämä ystävä kommentissaan. Olenkin todennut, että on parempi olla puhumatta kovinkaan usealle lapsettomuudesta. Tällä tavoin ei tarvitse mieltään ihan niin usein pahoittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arvoituksen "kaverin" aivoitukset olivat kyllä niin karmivaa luettavaa että. Miten jotkut ihmiset onnistuvatkaan möläyttämään pahimmat mahdolliset jutut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelemattomia kommentteja olette kyllä saaneet. Osoittaa vaan noiden kanssaihmisten ajattelemattomuutta. Varsinaisesti itselle on tullut vastaan näitä ehkä jopa tavallisimpiakin kommentteja...

"Älä stressaa"

"Älä ajattele koko asiaa"

Mielestäni pahin, mitä sain kuulla kertoessani lapsettomuudesta/lapsettomuuspoliklinikalla käyntien aloittamisesta ei ole varsinaisesti mikään ohje tms. Tuttavani sanoi, että "hän ei voisi koskaan lähteä mihinkään lapsettomuushoitoihin". Kyseessä siis ihminen, jolla on jo lapsi(!).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaikka tämä nyt ei varsinaisesti ole sanottua minulle, niin yllätyin valtavasti kun jostain nettipalstalta aikanaan luin aiheen, jossa joku äiti kysyi, että voisitko antaa lapsesi seurustella/perustaa perhettä yms. lapsettomuushoidoilla aikaansaadun ihmisen kanssa. Se kyllä löi ällikällä. Kas kun ei astmaatikon tai diabeetikon kanssa, tai sellaisen kanssa, joka ajaa "väärän" merkkisellä autolla. Toivottavasti omat, hoidoilla aikaansaadut lapset, eivät joudu moista anoppi-ehdokasta koskaan tapaamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Voi itku mitä porukkaa! Oikeesti voiko joku olla niin seinään juossut että sillä on jotain merkitystä miten kukakin on saanut alkunsa!

 

Ei olla ihan tietoisesti kerrottu meidän lisääntymis vaikeuksista juuri kenellekkään (oma sisko ja mun paras kaveri tietää) koska en jaksa kuunnella mitään "neuvoja".

 

Toki hieman ketutti aikanaan, ennen siis näiden ongelmien ilmituloa, anopin toiveet poikalapsista, jotta suvun nimi jatkuu (joo se miehen nimi ei ole myöskään anopin "suvun nimi" joten ihan hiljaa vaan kiitos!), me ei kuitenkaan eletä missään kivikaudella että "suvun nimen jatkuminen on miehen harteilla" joooh milloin lyön päätäni seinään... :dash2:  :dash2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käsittämätön tuo Annien lukema kommentti :o Vaikka muistan kyllä kuulleeni vuosia sitten erään naisen kertovan, miten hän oli käynyt katsomassa jonkun tuttavansa "koeputkilasta" ja kun hän oli katsonut vauvaa, niin oli nähnyt ettei vauvalla ole sielua :rolleyes: Että ehkä näin ajatteleva ihminen miettii sitä, antaako lapsensa seurustella tällaisen koeputkessa tehdyn ihmisen kanssa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Epäilen että kyseisellä ihmettelevällä akalla itsellään ei ole sitä sielua. Aivan käsittämätöntä mistä noita ihmisiä löytyy. Miettiköön siellä pienessä mielessään ihan keskenään noita ajatuksiaan, mutta ei tarviis kertoa ääneen kuitenkaan, no toisaalta jos on kahvilusikalla annettu niin eikai sillekään voi mitään, mutta jooh...vai ei ole koeputkilapsilla sielua, varsinainen asiantuntija taas :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

No on se nyt jumalauta mitä ihmiset päästää suustaan.. nämä lapset on ainakin todella haluttuja ja toivottuja!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun paras, tai tietenkin kauhein, kommentti tuli terapeutilta!(mm. lapsettomuuden aiheuttama keskivaikea masennus) "kun vaan jaksat olla stressaamatta ja iloisemmalla mielellä, niin kehosi on valmiinpi vastaanottamaan raskauden." jauhoi niin monta kertaa kunnes itkun kanssa raivosin että syytätkö sä mua tästä lapsettomuudesta?? Mä olen SAIRAS, mulla on SAIRAUS nimeltä PCOS (kyllä se sen tiesikin) ja sairaudet ei haaveilemalla parane!! Ottaa niin päähän vieläkin tuo kommentti... Kyllä me se eka puoli vuotta stressaamatta yritettiinkin. Ei tullu lasta vaikka koin olevani erittäin onnellinen tuohon aikaan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huoh. Vaikka onkin totta, että stressaamattomuudesta olisi apua, niin toivoisi ainakin ammattiauttajilta pikemminkin sopivaa ohjausta stressin helpottamiseen kuin "älä stressaa" -tyyppistä neuvontaa. Sitä kuulee ihan liikaa muutenkin.

 

Yleisen mielipiteen perusteella stressaamattomuus tuntuu olevan se ihmelääke lapsettomuuteen. Itsekin sain kyllästymiseen asti kuulla niitä ihmetarinoita, joissa lapseton pariskunta luovutti ja siten ihmeen kaupalla saivatkin yhden tai neljä lasta. Hienoa toki heille, mutta ei ainakaan minua silloin mainittavasti lohduttanut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, mulle kans tuo "älä stressaa" saa karvat nousemaan pystyyn. Eka vuosi kun yritettiin en juuri laskenut päiviä oviksen suhteen, enkä alkanut testailemaan dbo 8 kohdalla. Ja muutenkin olin tosin lunkisti et kyllä se pian tärppää. Joten jos ois sillä tullut et ei stressaa, niin olis luullut vuodessa tulevan kun eka tuli kuitenkin heti kun annettiin lupa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun paras, tai tietenkin kauhein, kommentti tuli terapeutilta!(mm. lapsettomuuden aiheuttama keskivaikea masennus) "kun vaan jaksat olla stressaamatta ja iloisemmalla mielellä, niin kehosi on valmiinpi vastaanottamaan raskauden."

Ei voi kyllä sanoa kuin että VMP ammatti-ihmiset suoltaa.

Vähän sama kuin syöpäpolilla todettais, että syöpä on negatiivisten ihmisten tauti, mikset ajatellut iloisia ajatuksia!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äiti se kyllä osaa asettaa sanansa kauniisti. Kovasti toivoo lisää lapsenlapsia, mutta kun syksyllä pettyneenä kerroin kolmannen IVF/ICSIn menneen reisille, totesi jotenkin näin "ehkä sitä toista ei ole tarkoitettu tulemaan". Hetkellinen luomuplussa aiheutti kommentin "jospa se olisi parempi kun on luonnollisesti saatu alulle" ja plussan muuttuminen negaksi taas vastaavaan pohdinnan "tarkoituksesta".
Huoh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla nousee ärsytyskynnys enemmän lapsellisten neuvoista kuin vaikka kavereiden joilla ei vielä ole omia lapsia/eivät ole vielä siinä tilanteessa. Jotenkin niiden kohdalla jaksaa ymmärtää ja ajatella että ns omaa typeryyttään tai ymmärtämättömyyttään saattavat laukaista adoptio/älä stressaa tyyppisiä vinkkejä. Lapsellisten taas pitäisi mielestäni tajuta mitä se on kun on tarve omalle lapselle, tai ymmärtää tuskaa jollain tasolla jos sitä omaa lasta ei olisikaan. 

Ammattiauttajilta en kuuntelisi yhtään ikäviä kommenttejä oli ne sitten sanottu kuinka parhaassa tarkoituksessa. Se on toki vaikeaa joskus asetella sanoja oikein (tiedän kokemuksesta, joskus on pitänyt olla se ns auttaja ammatin puolesta) mutta sen takia ei se rooli sovikaan kaikille ja kaikki terapeutit yms ei sovi lapsettomuudesta puhumaan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now