Sign in to follow this  
Followers 0
Rouva Vee

Lontoo lasten kanssa

54 posts in this topic

Mä voisin tännekin laittaa lyhyen matkakertomuksen, joka löytyy about samanlaisena eräältä toiseltakin foorumilta ;)

 

Kotiuduttiin siis pari päivää sitten reissusta. Oli ihan superkiva reissu ja mä kyllä ihan täysin rakastuin kaupunkiin :-X Meidän huoneistohotelli Presidential Kensington oli kyllä aivan loistava. Tosi tilava kaksio ja mieletön varustelu: astian- ja pyykinpesukone, vedenkeitin, leivänpaahdin, mikro, uuni, dvd-soittimet ja isot telkut molemmissa huoneissa ym. ym. Kaikkia noita käytettiin. Kahvi, tee, pesuaineet ym. tulivat myös talon puolesta, siivoaja täytti varastot päivittäin. Tubeasema oli 300 m päässä, mutta itse hotelli oli todella rauhallisen puistokadun päässä. Earl's Court oli mun mielestä ihan loistava sijainniltaan, koska kävelymatkan päässä oli niin Hyde Park kuin esim. Natural History Museum, joissa käytiin. Muutenkin musta district ja piccadilly tubelinjat oli tosi hyviä, niillä pääsi lähes kaikkiin paikkoihin mihin meillä oli asiaa, tai ainakin yhdellä vaihdolla. Piccadillyhän on ihan ehdoton, jos lennot on Heathrowlle. Maksoikin hurjat 2,70 oysterilla. Earl's Courtissa oli paljon palveluja, monia marketteja, ruokapaikkoja, pubeja, posti jne. Meidän lähin kauppa oli M&S:n Simply Food ja se oli ihan loistokauppa! Sieltä sai maailman parasta jogurttia mitä olen koskaan syönyt: Greek Style. Ai taivas, että se oli hyvää. Mietin monena aamuna miten sitä saisi Suomeenkin/Suomestakin :D (1-vuotiaan ruuat me oltiin tuotu Suomesta.)

 

Meidän ohjelmisto meni kahden lapsen (1 ja 4 -vuotiaat) kanssa seuraavasti: eka päivänä käytiin tsekkaamassa Piccadillyn kulmat, Regent Street ja siellä Hamley's lelukauppa, lounaalla käytiin Rainforest Cafessa (jossa oli ok, mutta kallis ruoka. oli erittäin viihtyisä ja aluksi norsun äänelyt pelottivat meidän neitokaista ihan hulluna), shoppailin yksin Oxford Streetillä (josta en hirmuisesti tykännyt, varsinkaan kun ei ollut aikaa ostaa vaatteita vaan olin kengänmetsästyksessä) ja illalla käytiin Winter Wonderlandissa Hyde Parkissa, joka oli ihan tosi kiva paikka koko perheelle! Tuolla joulumaassa oli ihan kauheasti myyntikojuja sekä kaikenlaisia herkku- ja ruokakojuja sekä valtava määrä erilaisia huvipuistolaitteita moneen makuun. Ainakin iltaaikaan paikka oli todella viihtyisä valoineen ym.

 

Toka päivänä käytiin tsekkaamassa Big Ben sekä kuljailtiin South Bankissa. London Eyehen ei viitsitty lasten kanssa mennä, mutta käytiin Aquariumissa, joka oli tosi ihana paikka, meidän 1-v oli myös ihan innoissaan. Mä kävin nuoremman kanssa kuvaamassa Tower Bridgea ja mies meni esikoisen kanssa HMS Belfastiin tutustumaan (War Museum?), josta poika oli tykännyt tosi paljon. Illalla syötiin Earl's Courtissa Gourmet Burger Kitchenissä.

 

Kolmantena päivänä käytiin Natural History Museumissa, joka oli ihan kiinnostava. Sieltä mentiin Hyde Parkiin Princess Diana Memorial Playgroundiin. Olikin tosi kiva, erilainen ja viihtyisä ja lapset nautti :) Sitten päästiin miehen kohokohtaan eli pubiin parille paikalliseen Earl's Courtissa ;) Esikoinen leikki pöydän ääressä ja neiti nukkui pubin nurkassa :D Tällä kertaa syötiin Zizzissä, joka oli ihan ok italialainen.

 

Vikapäivänä käytiin pyörimässä Victoriassa ja käveltiin Kings Road päästä päähän. Vähän tuli ostettua joulujuttuja ja lastenvaatteita, mutta ei noiden lasten kanssa tullut shoppailusta muuten mitään :hysteric: Taas neidin nukahdettua päästiin parille oluelle Chelsea Potteriin ja sain syötyä elämäni ekat fish & chipsit. Sieltä sitten bussilla takaisin Earls Courtiin ja taas Zizziin syömään.

 

Eli ehkä noin sata paikkaa jäi näkemättä, mutta ensi kerralla ;)

 

Heathrowlla meni kaikki sijuvasti ja oltiin vähän liian aikaisin kentällä, koska laukut otettiin vastaan kahta tuntia ennen lähtöä, mutta ei ollut ainakaan tubessa ruuhkaa kun mentiin puol kasin jälkeen aamulla kyytiin. Ainoa negatiivinen asia oli turvatarkastus... Mun piti avata ja maistaa neidin piltit ja maidot :girl_impossible: Tosi "hyvää"...

 

Meille muuten yllätys oli paikallisten ystävällisyys. En tiedä johtuiko lapsista vai rattaista, mutta tosi monesti autettiin rattaiden kannossa rappusissa ja annettiin tilaa. Ja noin muutenkin, joka paikassa autettiin mielellään kun kysyi apua ja monesti tarjottiin apua, jos näytti olevan pihalla :D

 

Mutta kaiken kaikkiaan mukava reissu! Shoppailua ensi kerralla enemmän... Ja kiitti kaikille, jotka täällä jaksoi vastata mun kyssäreihin :-*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipas Maasa kiva lukea teidän kokemukset Lontoosta perhekohteena, mä kun oon ollut siellä vaan aikuisten kera ja siitä on tullut mun lempikaupunki! Mutta haluan ehdottomasti viedä Emilian sinne joku kerta ja sun kokemuksista (sekä toki muittenkin) sain tosi hyviä vinkkejä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

10 tai sään takia 11 päivää Lontoota takana. Meidän reissu tehtiin (todennäköisesti) huomattavasti pienemmällä budjetilla kuin Maasan. Lennettiin Easy jetilla ja majoituttiin pieneen (halpis)hotelliin Felthamissa.

 

Easy jetille plussaa siitä, että vauva saa ottaa mukaan rattiaden lisäksi turvaistuimen (ei otettu) sekä siitä, että lapsiperheet (alle 5-vuotiaiden lasten kanssa matkustavat) pääsevät koneeseen ennen "tavismatkustajia". Miinukset tulee ongelmatilanteiden hoidosta (meidän paluulennot peruunuivat sään takia eikä puhelinpalveluun päässyt mitenkään läpi) sekä megapienestä jalkatilasta koneessa (istuimia ei saa kallistettua lepoasentoon).

 

Hotelli (Channins Hounslow Hotel) oli todella halpa ja taso sen mukainen. Ihmeempää ei odotettu ja kehitysmaassa paljon reissanneille/asuneille taso ei ollut edes huonoimmasta päästä koettuja majoituspaikkoja ;). Hotellin henkilökunta oli todella ystävällinen ja huone suht tilava. Vedenkeittimellä pääsi yllättävän pitkälle moniallergisen lapsenkin kanssa (kaupan purkkiruuista meidän muksulle sopii vain pari ja puurotkin joudutaan tekemään pääosin "tavallisista hiutaleista").

 

Meidän reissun nähtävyyksien kiertely typistyi rnakasti lasten sairastettua puolet reissusta. Ehdittiin kuitenkin käydä Lontoon eläintarhassa (kirahvit oli hienoja!), Tower of Londonissa, Tower Bridgella, Kews Gardenissa, Windsorin linnassa sekä nähdä joukko muita kohteita keskustassa. Felthamista löytyi ihan kivasti liikkeitä meidän tarpeisiin (ei oltu ajateltu juuri shoppailla). Lähinnä ostettiin lapsille vaatteita (jotka on edullisempia kuin Suomessa) sekä elokuvia ja kirjoja (meillä on kaksikielinen perhe, joten mahdollisuus hankkia lapsille huomattavasti Suomen hintoja halvemmalla englanninkielisiä kirjoja ja elokuvia hyödynnettiin tehokkaasti). Felthamista pääsee suoraan Lontoon keskustaan junalla nopeimmillaan hiukan yli puolessa tunnissa ja Heathrown lentokentälle nopeasti bussilla (en tiedä kuinka kauan kestää, mutta paikka on aivan lentokentän vieressä).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin oltiin tuossa viime viikolla muutama päivä Lontoossa 1-vuotiaan tyttäremme kanssa. Olihan siellä todella paljon nähtävää ja paljon jäi näkemättäkin, mutta mun henkilökohtainen mielipiteeni on, että Lontoo ei kyllä ole pikkulapsiperheen lomakohde. Toki sekin riippuu niin monesta asiasta, mutta tuntui uskomattomalta, että esim. kaikissa ravintoloissa/kahviloissa ei ollut mahdollisuutta lämmittää ruokaa lapselle! :girl_impossible: En tiedä, johtuiko vain siitä, etteivät viitsineet, vai onko se muka oikeasti mahdollista, ettei heillä edes esim. taukotilassa ole mikroa tmv? Ja siis kuitenkin ostimme aina jotain samalla, kun olisimme ruokkineet tytön, joten siitäkään ei voinut olla kiinni. Toki oli myös niitä paikkoja, joissa henkilökunta oli todella asiakaspalveluhenkistä (T.G.I. Friday's :lipsrsealed: ), ja lapsi huomioitiin kaikin mahdollisin tempuin :grin: Ryanairilla lennettiin, eivätkä sielläkään voineet lämmittää ruokaa lapselle, vaikka siis kyllä muuten tarjosivat lämmintä ruokaa... mutta se nyt ei Lontooseen sinänsä liitykään. Ihmisiähän Lontoossa on ihan mielettömästi, varsinkin keskusta-alueilla, mikä ei kyllä yhtään yllättänyt, sillä olen siellä kerran aiemmin käynyt, ilman lasta. Rattaiden kanssa kulkeminen keskustassa vaan oli välillä todella rasittavaa, kun ei eteensä meinannut nähdä siinä väkijoukossa.

 

Oli matkassa paljon hyvääkin, ja aikuisten keskenhän Lontoo todella mahtava matkakohde ja shoppailijan paratiisi :lipsrsealed: Kävimme katsomassa miehen kanssa kahdestaan The Lion King -musikaali, kun tyttö oli hoidossa Lontoossa asuvalla siskollani, ja se oli todella mahtava! Tytön kanssa kävimme katsomassa mm. Hamley's:n lelukaupan (josta ostimme tytölle synttärilahjan) ja Disney Storen. Todella näkemisen arvoisia paikkoja, mutta ihmisiä tosiaan aivan valtavasti. Puhumattakaan Primarkin halpiskaupasta, missä oli ihmisiä kuin Stokkan Hulluilla Päivillä. Siellä se ihmismäärä vaan on siskoni mukaan jokapäiväistä, ja mahdollisesti vielä vilkkaampaa. Jotkut kevyet matkarattaat olis varmaan olleet aika kätevät, meillä oli aika raskaat, ihan tavalliset rattaat. Ja busseihin tosiaan mentiin vaunujen kanssa etuovesta. Siskoni sanoi, että jos seurueessa on useampi matkustaja, yksi voi mennä keskiovesta rattaiden kanssa ja sitten muut tulevat päästämään hänet maksamaan. Näin myös me toimimme.

 

Asuimme matkan ajan Chelsea House Hotel -nimisessä B&B;ssä, mikä oli myös hyvin edullinen majapaikka ja tasokin sen mukaista. Emme kuitenkaan menneet Lontooseen hotelliin istumaan, joten emme viitsineet hirveästi panostaa majapaikan tasoon. Kunhan on lämmintä ja katto pään päällä :girl_sigh: Henkilökunta oli hyvin ystävällistä ja päästivät meidät omaan keittiöönsä aina lämmittämään tytölle ruuat ja käyttämään vedenkeitintä. Huone oli siisti, mutta mitään ylimääräisiä hienouksia ei ollut (paitsi jääkaappi!!!). Mannermainen aamiainen käsitti kaksi paahtoleipää per asiakas ja siihen päälle margariinia ja marmeladia + jotain muroja. Juomina maitoa, mehua, kahvia ja teetä. Eli ei ihan yllä suomalaisten hotelliaamiaisten tasolle :girl_haha: Ostettiinkin sit kaupasta evästä ku oli se jääkaappikin huoneessa.

 

 

Kaikenkaikkiaan matkasta jäi mukava, positiivinen maku, mutta tosiaan en kyllä näin pienen lapsen kanssa uudestaan lähtisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0