Hyppää sisältöön


Kuva

Poikkeamat sikiössä


 • Kirjaudu vastataksesi
47 vastausta aiheeseen

#41 Scaglietta

Scaglietta

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 957 Viestit
 • Location:Saksa

Lähetetty 23 tammikuu 2012 - 00:50

Onpa täällä paljon surullisia juttuja. :(

Erityisen lämpimät osanotot Faylle tuoreen menetyksen johdosta. :lipsrsealed:

#42 tanssija

tanssija

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 1 327 Viestit

Lähetetty 07 helmikuu 2012 - 15:10

Olisitteko saaneet raskauden keskeytyksen ilman diagnoosia viikolla 23? Oon käsittänyt, että viikon 20 jälkeen täytyy olla selvä diagnoosi, että vauvalla on vamma.

Mua ärsyttää kans suunnattomasti se, että joka paikassa vain höpötetään kromosomivaurioista, koska ne pystytään toteamaan testeillä. Missään ei uskalleta sanoa, että paljon pahempia asioita voi jäädä totaalisesti huomaamatta vielä rakenneultrassakin. Mä huomasin np-ultran jälkeisessä neuvolassa, että terveydenhoitaja on seulontavastainen kun hän moneen kertaan sanoi ettei monet halua lapsivesinäytettä. Hän selitti mulle kun ihmettelin rakenneultran myöhäistä aikaa, että ne mitä siellä huomataan ovat sellaisia sairauksia mitä lääketide pystyy hoitamaan. Jep, jep selkärankahalkiolle ei pystytä ainakaan tekemään paljon mitään ja sitä on ultrassa vaikea todentaa.

Tottahan se on, että netistä löytää kaikenlaista ja helposti diagnosoi vauvalle kaikkea, mutta kun tarpeeksi kahlaa asiallisia tieteellisiä sivuja niin kyllä sieltä alkaa väistämättä tulla samoja diagnooseja monesta eri lähteestä. Meillä siis taka-aivoissa oli tyhjää ja munuaiset oli korostuneet. Monet kromosomivauriotkin tietty voi nuo aiheuttaa, mutta mua pelottaa ihan suunnattomasti tuo selkärankahalkio kun se on niin vaikea todentaa. Sekin ärsyttää ettei lääkärit halua ikinä antaa mitään arvailuja, mutta voishan sitä sanoa et nämä oireet viittaavat tiettyihin sairauksiin, mutta voi myös olla, että ultrassa vain oli huono näkyvyys. Olis sekin parempi kuin se, että äiti paniikissa yrittää itse etsiä diagnoosia kun kukaan ei halua asiaa valottaa. Mulle tieto on kaikki kaikessa, koska on paljon helpompi asennoitua tulevaan ja tehdä jo ratkaisuja suuntaan tai toiseen riippuen siitä mikä lopputulos on. Viimeksi menin niin sekaisin, etten osannut sanoa mitään ja eniten mua ottaa päähän kun istukkabiobsia jäi ottamatta sen takia ettei mulle kerrottu kaikkia huomattuja poikkeamia (sain tietää ne vasta neuvolassa). Voi tietysti olla että ne meni multa ohi kun olin niin pyörryksissä asiasta, mutta vaikea sitä on uskoa kun koko ajan odotin, että mietteliään näköinen lääkäri kertoisi, että mitä hän siellä näkee. Noilla tiedoilla olisin sen keskenmenoriskin ollut valmis ottamaan ja oltais jo paljon viisaampia. Tosin jos kromosomeissa ei ole vikaa niin oltais ihan samassa tilanteessa. Lapsivesinäytteestä saadaan sitten AFP-arvokin, joka voi kertoa halkion todennäköisyydestä. Huokaus..mulla on siis ens maanantaina ultra ja aika matelee :girl_sad:


Unohdin tulla kertomaan miten kaikki meni. Eli saatiin heti keskeytyslupa (muoks. keskeytys tehtiin siis rv 16+1). Ultrassa näkyi edelleen tyhjät taka-aivot ja aivokammiot oli laajentuneet. Myös pikkuaivot puuttui. Selkärangasta ei löytynyt onneksi mitään (ainakaan ultrassa). Epäilivät, että kehityksessä on vaan mennyt joku pahasti mönkään ihan alkuvaiheessa eikä olis perinnöllistä. Lapsivesinäyte otettiin, että saatais tieto tulehduksista, toksoplasmoosista ym. AFP-arvoa siitä ei mitattu kun lääkäri oli niin varma ettei halkiota ole. Lopulliset tulokset kuullaan sitten tän kuun lopussa jälkitarkastuksessa.

Paljon voimia Fay, itsellä oli aluksi helpompaa kun tilanne selvisi. Vasta viikko keskeytyksen jälkeen romahdin kun jouduin vielä kaavintaan ja tuntui, että kaikki menee mönkään. Nyt ahdistaa nähdä vauvoja ja raskaana olevia, mutta itkukohtaukset on vähentyneet. Onneksi vuoto lähes tulkoon ehti loppua ja e-pilleritauko toi ihan normikuukautiset. Helpottavaa kun pääsee taas normaaliin rytmiin. Vauvakuume olis kova, mutta vielä pitäis malttaa odottaa toukokuulle asti. Ultralääkäri suositteli puolen vuoden odotusta ja keskeytyksen jälkeen e-pillerit kirjoittanut lääkäri sanoi, että odota jälkitarkastukseen asti eli noin 1-2 kiertoa. Työsopimuksen jatkuvuuden puolesta päädyin siihen, että syön yhden pilleripaketin ja sitten ootetaan yks kierto, mutta täytyy sitten keskustella vielä jälkitarkastuksessa lääkärin kanssa et miks ihmeessä pitäisi odottaa puoli vuotta. Paljonko Fay sun kun käskettiin odottaa?

Eikös tuo selkärankahalkio ole jossain määrin perinnöllinen? Muistaakseni luin et jos on yhden selkärankahalkioisen lapsen saanut niin riski seuraavassa raskaudessa olisi 5 %, jonka senkin pystyy lähes nollaamaan jos syö isoja foolihappoannoksia. Vaikka meidän sikiöltä ei löytyiskään halkiota niin ajattelin kyllä pyytää lääkäriltä reseptin vahvaan foolihappoon. Ei siitä mitään haittaakaan ole ja lääkärit kuitenkin puhui, että olisi ollut häikkää selkäydinnestekierrossa.

Viimeksi muokannut tanssija, 07 helmikuu 2012 - 15:11 .


#43 Fay

Fay

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 357 Viestit

Lähetetty 07 helmikuu 2012 - 16:55

*pois*

Viimeksi muokannut Fay, 22 maaliskuu 2012 - 00:20 .

oWizp2.png  Wi8sp2.pngOgLyp2.png


#44 VeraMaria

VeraMaria

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 672 Viestit

Lähetetty 10 helmikuu 2012 - 17:39

Meillä annettiin heti jälkitarkastuksen jälkeen lupa uutta raskautta yrittämään. Eli reilun kuukauden päästä synnytyksestä. Noh, itsellä vaan ei fiilikset ollu vielä silloin kovin valmiit uuteen yritykseen, koska edessä olisi uudet lapsettomuus hoidot yms.. Marraskuussa tilanne olikin jo uusi ja vauvakuume alkoi nostaa päätään ja suuntasimmekin hoitoihin ja kohtaloa vai ei, mutta raskaaksi tulin.

#45 tanssija

tanssija

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 1 327 Viestit

Lähetetty 29 helmikuu 2012 - 08:46

Saatiin lupa yrittää toukokuussa :dancegirl: Sikiöltä oli löytynyt vielä huulihalkio ja sydämen väliseinä ei ollut myöskään täysin kehittynyt. Kallo oli ihan oikein luutunut vaikka näytti niin kummalliselle turvotuksen takia. Oireet eivät viitanneet mihinkään sairauteen ja kromosomitkin olivat terveet, joten seuraavassa raskaudessa riski ei pitäisi olla mitenkään suurempi. Sain kuitenkin foolihapporeseptin kun pyysin ja geneetikko sanoi, että nyt riittää se 1 mg mitä äitipolin lääkäri kirjoitti, mutta vähän ennen toukokuuta ei ole pahitteeksi vaikka nostaisin annosta 4 mg:aan vaikka mua ei riskiryhmään luetakkaan. Äitipolin lääkäri luki lapsivesikokeiden vastauksista, että sieltä oli löytynyt joku bakteeri jota epäiltiin ihoperäiseksi eli olis menny sinne näytteenotossa. Hän epäili et seuraavassa raskaudessa mulle suositeltaisiin punktiota, mutta geneetikko ei sanonu siitä mitään ja harmittaa kun unohdin kysyä asiaa. No mä en kyllä siihen uudelleen suostu kun noista oireista mitään ei sillä pysty toteamaan ja on riski et menee bakteereita kohtuun. Tosin näyte kyllä otettiin aika krouvilla menetelmällä kun ei ollut tarpeen varoa keskenmenoa. Vaikka nuo uudet löydökset ahdisti niin päivän paras uutinen oli, että pääsen seuraavassa raskaudessa ultraseurantaan jo ennen np-ultraa.

#46 Fay

Fay

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 357 Viestit

Lähetetty 01 maaliskuu 2012 - 23:58

*pois*

Viimeksi muokannut Fay, 22 maaliskuu 2012 - 00:20 .

oWizp2.png  Wi8sp2.pngOgLyp2.png


#47 Vieras_Ilsukka_*

Vieras_Ilsukka_*
 • Guests

Lähetetty 05 syyskuu 2012 - 10:32

Vauvamme nyt 4kk ja diagnosoitiin rustohiushypoplasia. Tästä siis johtunut lyhyet pitkät luut raskausajan ultrassa. Pahemmillakin ja vaikeammilla luustosairauksissa peloteltiin vauvan synnyttyä. Eniten ihmetyttää että kromosomit tutkittiin raskausaikana, eikä mitään pitänyt olla pielessä ja silti oli. Ko. sairaus olisi kuulemma ollut helposti tutkittavissa/todettavissa jo raskausaikana, mutta syystä tai toisesta tämä selvisi vasta nyt, vaikka 2 vk välein naisteköinikalla ravattiinkin tutkimuksissa. Vauva lyhyt, mutta vallan mainio ilopilleri, jolla ei muita sairauden tunnuspiirteitä/oireita ole kuin lyhyys (syntymäpituus 47 cm, nyt 4kk 56 cm)

-ilsukka

#48 weeRa.

weeRa.

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 1 005 Viestit

Lähetetty 30 lokakuu 2014 - 12:45

...

Viimeksi muokannut weeRa., 31 lokakuu 2014 - 12:20 .

GANAp3.pngLMo0p2.pnghx7Kp3.pngD4y9p3.pngEwM2p3.png