Monka

Emmaljunga

957 posts in this topic

Heippa hei, mulla on nuo Mondial Duo Combit Creme Leatherette-kankaalla ja kohtapuolin pitäisi vaihtaa koppa ratasosaan. Mutta mutta kuuluuko siihen ratasosaan se jalkapeite mukaan vaiko ei? En nyt mistään löydä käyttöohjeita ja ratasosa on kellarissa, eli en ihan heti sitä pääse tarkastamaan.

 

Sattuisko kukaan tietämään? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa hei, mulla on nuo Mondial Duo Combit Creme Leatherette-kankaalla ja kohtapuolin pitäisi vaihtaa koppa ratasosaan. Mutta mutta kuuluuko siihen ratasosaan se jalkapeite mukaan vaiko ei? En nyt mistään löydä käyttöohjeita ja ratasosa on kellarissa, eli en ihan heti sitä pääse tarkastamaan.

 

Sattuisko kukaan tietämään? :)

 

Pitäisi kyllä kuulua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piti tulla hehkuttamaan uusia, ihania Duo Edgejä Classic-rungolla! Mulla on ollut aikaisemmin kahdet Emmaljungat, joista toiset samat kuin nyt, yhdet BRIOt ja yhdet Teutoniat, ja nyt siis taas paluu lähtöpisteeseen. Myin aikanaa nuo Duo Edget pois kun ne oli muka niin 'kolhot', mutta nyt kun olen kokeillut erilaisia rattaita, myös niitä pieniksi ja ketteriksi mainostettuja, olen kyllä taas ihan myyty Emmaljungalle...

 

Laatu on ihan omaa luokkaansa, materiaalit ja kaikki. Classic-runko on ihanan kapea, sillä pääsee hyvin kaupoissa ja julkisissa. Ilmakumit ja jousitus huiput, ei paljon huomaa kun menee kynnyksen tai katukiveyksen yli. Selkänojassa hyvät säädöt, varsinkin pienelle matkustajalle kun saa jopa 4 asentoon. Koppaa meinaan käyttää kuopuksella ulkokäytön lisäksi myös ensisänkynä, esikoinenkin nukkui siinä aikanaan paljon ja saahan siihen vielä sen paremman patjankin.

 

Luultavasti hommaan vielä sisaristuimen + Quadroliftin kun vauva syntyy, niin pääsen pidemmille reissuille ilman isoja tuplia. Onko kellään muuten kokemusta tuosta sisaristuimesta, onko ollut hyvä käyttää? Onko kovin painavat työnnellä kun on kaksi kyydissä? Miten helposti/huonosti sen Quadroliftin saa sieltä alta pois kun se sisaristuinhan ei lähde kokonaan irti kuin ruuvaamalla?

 

Miten muuten, onko Lastentarvikkeessa Emmaljungaakin alessa joulun välipäivinä/tammikuussa? Meinasin käydä silloin tiirailemassa sitä Quadroliftiä, jos sen saisi vähän halvennettuun hintaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on 2008 Emmaljunga Duo Edge ja ei voi kun kehua! Aivan mahtavat! Tukevat, erittäin hyvät jouset..mitään huonoa en keksi..No ehkä koko on iso, mutta niin on vauvakin :))))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko jollain kokemuksia sekä Classic- että Sport- rungosta? Sporttia ollaan ajateltu, koska liikutaan paljon (Myös pururadoilla, poluilla, lumessa, loskassa...) ja siinä on heittoaisa. Mutta onko Sport sitten kaupoissa paljonkin leveämpi ja kömpelömpi? Varmaan tulee kyllä aika pian hankittua kevyemmät kaupparattaat yhdistelmien rinnalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me haluttiin kunnon kokoiset vaunut, joiden koppaan mahtuu vauva nukkumaan pidempäänkin kuin ekat kuukaudet sekä että koppaa voi käyttää vauva-aikana esim. matkasänkynä kyläreissuilla ym. Vaunuja tullaan käyttämään pääasiassa lenkeillä ja ulkoilussa muutenkin ja vauva olisi tarkoitus nukuttaa päiväunille ulkona. Lenkkimaastot vaihtelee asfalttiteistä hiekkateihin ja pururatoihin, metsikköisiin väyliin ym. Ollaan myös miehen kanssa kumpikin pitkiä, joten kovin matalat vaunut ei tullut kyseeseen.

 

Niimpä päädyttiin ostamaan kuluneen vuoden mallia Duo Edget sport-rungolla. Onhan tuo sport-runko vähän leveämpi verrattuna classiciin, mutta parilta classicilla ostaneelta tutulta kuulin harmittelua jälkikäteen, miten sport olisi ollut sittenkin käytössä kivempi, niin päädyttiin ottamaan sportilla. Leveämmät renkaat tulee meillä ainakin tarpeeseen ja kuitenkaan vaunut ei oo liian isot, eli mahtuu ovista ja hyvin farmariautomme takakonttiin ym.

Kaupassa testaillessa (ja tuttujen vaunuja/rattaita classic-rungolla lykkiessä) en huomannut suurta eroa classicin ja sportin käsiteltävyydessä, ehkä sportissa on pehmeämmän tuntuinen jousitus näin nopealla tuntumalla ja ihmeen ketterät nuo on suuresta koostaan huolimatta. Myöskin vaunukopan ja ratasosan napsauttaminen paikalleen on tosi kätevää.

 

Vielä ei kovin olla päästy käytössä kuin vähän testaamaan, kun vauva vielä vatsassa, mutta en usko, että tullaan vaunuostoa katumaan. Kauppareissuja varten ostettiin sitten matkarattaat, joihin saa turvakaukalon kiinni ja matkarattaat on kapeat, helposti käänneltävät ja lykittävät sekä niissä saa istuinosan selkänojan täysin makuulle, eli tullaan sitten niitä käyttämään shoppailureissuilla, kun ei suurten vaunujen kanssa viitsi esim. vaatekauppoihin ym. pieniin liikkeisiin lähteä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vaaka kallistui Edgeissä tuon Classic-rungon puoleen siksi, että siinä on metallinen tavarakori, johon mahtuu paljon tavaraa eikä painonkaan kanssa tarvitse kursastella. Siis virallinen rajoitushan siinä on 5kg, mutta sinne kyllä voi oikeasti laittaa paljon enemmän, kaksi isoa ostoskassia joissa monta litraa maitoa jne. Olen nähnyt liian monet City Crossit ja Edget Sport-rungolla, joissa kankainen tavarakori suorastaan laahaa maata kun siinä on kuljetettu liian painavia lasteja. Kankaisen korin kantavuus oli myyjän mukaan vain 3,5 kg. Meille siis aivan liian vähän koska käyn paljon päiväsaikaan kaupassa jalkaisin esikoisen kanssa.

 

Toinen kriteeri oli kapeus, eli Classic-runko on vian 59cm leveä, sport taisi olla muistaakseni jopa 67cm? (korjatkaa jos olen väärässä!) Kapeus on valtti täällä pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä ja ahtaissa kaupoissa. Minulla on ollut yhdet leveät Emmaljungat (City Jet), ja niiden kanssa oli vaikea sovitella bussiin jos oli toisetkin vaunut vieressä. Samoin vanhat ratikat olisivat automaattisesti poissuljettuja tuolla leveämmällä rungolla (raja 63cm).

 

Sport-runko on myös painavampi ja vie tietty enemmän tilaa autossa, joten tämäkin otettiin huomioon. Heittoaisaa en ole huomannut kaipaavani kertaakaan tässä 2,5 vuoden aikana.

 

Hyvä runko tuo Sport varmasti on, kätevä ja kestävä, yhdellä ystävällä on Edgeissä se ja ovat olleet kovasti tyytyväisiä. Me vaan ollaan vähän 'old school' ton ulkonäönkin suhteen, se metallikori kiilteleekin niin kauniisti... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä tilaukseen meni 2011 väriset Emmaljunga CityCrossit City-kopalla :lipsrsealed::lipsrsealed: Ihana tumman ruskea oli onneksi tullut valikoimiin ja City-koppana otettiin Charleston (valkoinen keinonahka & ruskea). Toimitusaika on vielä vähän avoin, mutta kunhan lokakuun lopussa olisi täällä! :grin:

 

Noiden City-mallien tavarakoriin ei kyllä kovin painavaa laiteta, mutta me kun käymme yleensä aina autolla kaupassa, vaunutellen haetaan vaan pikkusälää, niin passaa meille.

Muutoin halusimme mahdollisimmat kevyet rattaat. :) Edget yms tuntui kovin raskailta noiden CityCrossien jälkeen, mutta toisaalta jos niitä ei tarvitse nostella niin painollakaan ei ole suurta merkitystä. Meillä nostelua autoon ja ulos + portaita joutuu rehaamaan, että päästään sisälle yms niin paino oli yksi valintakriteeri. :)

Edited by tiukut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kokemuksista! Ei kai se auta kuin sovitella sitten vaunuja autoon ja tehdä vähän testiajelua :) Sportit kyllä houkuttelee... :girl_smile:

 

Hei, onko siis nyt niin, todellakin, että tuo Charleston- värin valkoinen osa on keinonahkaa?? :o Olisko tosiaan näin ihanasti? Siis myös edgeissä, ei vain citycrosseissa...

 

 

 

Totta tosiaan, kävin ihan ite lukemassa Emmaljungan kotisivuilta, että keinonahkaahan nuo! Eipä tarvitse enää miettiä värivalintaa :tender:

Edited by Hilja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaha, vierailu Lastentarvikkeessa muutti mielen ^_^ Eli taidetaankin hankkia City Crossit eikä Duo Edgejä. Kevyemmät ja pienemmät, mutta kuitenkin ihan toimivat monessa maastossa. Ja me ollaan kumpikin aika lyhyitä, joten CC:t tuntuivat paremmilta työnnellä.

 

Luin tässä koko ketjun läpi, mutta tietääkö joku, että onko City- kopassa tätä nykyä kantokahvat? Joissain vuosimalleissahan ei tainnut olla. Ainakin Emmaljungan kotisivujen kuvissa kopassa on vetoketjut sivuilla, että voisi kuvitella sieltä taskuista löytyvänkin jotain...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on CityCrossit Quadrolift-kopalla ja on kyllä tosi hyvät meidän tarpeisiin. Cc:t sopii tosi hyvin kaupunkiin ja vaikka se kankainen tavarakori on vähän tyhmä, niin kyllä sinne sen vertaiset tavarat menee mitä tarvitsee. Meillä oli aikaisemmin ihan kunnon yhdistelmävaunut, mutta ne oli niin isot rohjot, että jotenkin koin ne tosi hankaliksi. Nuo CC:t on niin kevyet, että menevät raput ylösalas melkein itsestään (meillä ei siis ole hissiä). Cityt on mun mielestä myös siksi kätevät, että ovat niin pienet, ettei tarvitse hankkia erikseen mitään matkarattaita. Ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^Uusissa City-kopissa on ainakin kantokahvat.

 

Mä hain meidän vaunut (City Crossit City-kopalla) kotiin edellispäivänä ja vaikuttavat kyllä hyvältä hankinnalta. Kevyet ja helpot liikutella ja kasata, ja väri (musta) oli oikein onnistunut :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään käyttökokemusta sisaristuimesta. Emmaljungan sivuilla sanotaan mm. että työntöaisasta täytyy pitää kiinni koko ajan, kun sisaristuin on käytössä. Ovathan vaunut varmaan epävakaammat kuin normaalisti, jos niissä on työntöaisan varassa lähes 15 kg ylimääräistä painoa. Mitenköhän tämä toimii käytännössä, en ole vielä nähnyt kenelläkään tällaista yhdistelmää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ei se sisaristuin ole työntöaisassa kiinni, siinä on vaan se riski että voi keikata koska se istuin tulee niin eteen että painopiste ei ole keskellä. Eikö suositus ole että aina pitäis vaunuista kiinni, eikä hoitolaukkujakaan sais laittaa aisaan että ei kippais. Oon kyllä nähnyt vaunujen kippaavan jos on ollut liian painava laukku aisassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ei se sisaristuin ole työntöaisassa kiinni, siinä on vaan se riski että voi keikata koska se istuin tulee niin eteen että painopiste ei ole keskellä. Eikö suositus ole että aina pitäis vaunuista kiinni, eikä hoitolaukkujakaan sais laittaa aisaan että ei kippais. Oon kyllä nähnyt vaunujen kippaavan jos on ollut liian painava laukku aisassa.

 

Niinhän se tietysti on. Tosin minun ei tule aina pidettyä vaunuista kiinni, esim. kaupassa kun lastaa tavaroita koriin. Raskas laukku aisassa on kyllä turvallisuusriski erityisesti bussissa, varsinkin liikenneympyrässä ja muissa tiukemmissa kurveissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä on muutama video klippi Emmaljungista for dummies :girl_wink:

 

City Cross video näkyy sivun oikeessa yläreunassa kun painaa play.

 

Ozone city video samassa kohdassa sivua.

 

Nitro City

 

Mondial

 

Kiitos Monalina! Muistin nyt vasta tulla katsomaan jos täältä löytyisi apuja.

 

Meillä on tosiaan Nitro Cityt. Edelleen painin saman ongelman kanssa... eli kuinka saada vaunut kasaan. Pitääkin tsekata noi videot jos olisi apua! muoks. tuostahan se kävikin selvästi ilmi mitä "ihmenappuloita" piti painaa! :)

Edited by Serene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aijaijai... Koko ketjun lukenu jo läpi ja vaikka vauvasta ei tietoakaan, ni oon emmaljungaan ihan ihastunu! Mondial ja edge combit erityisesti mielessä :girl_in_love: Ilmeisesti oon onnistunu siihen melkeimpä kaikista tyyriimpään merkkiin ihastumaan... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kellään kokemuksia Cangaroosta? Onko tuo malli poistunut vai miksi missään ei näytä olevan tietoa ko. mallista?

 

Kaupassa oli tänään muutama kappale jälkellä ja nuo vaikutti tosi näppäriltä. Ollaan etsitty pojalle isompia rattaita ja Emmaljunga taitaa olla se meidän valinta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ minunkin mielestä näyttävät kivoilta suurin miinus on että tuossa ei voi kääntää istuinta kasvot työntäjää päin. Ihan pienellä on se koppa ensin mutta mä en kyllä laittais alle vuoden ikäistä nenä menosuuntaan. Meillä on vieläkin välillä poika käännettynä työntäjää päin, riippuu vähän tilaanteesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Emmaljungia ei käsittääkseni saa tilattua ulkomailta, siis mitenkään halvemmalla ainakaan. Ruotsista ei kai toimiteta niitä lainkaan, kun Suomessa on omat jälleenmyyjät. Itsekin katselin jonkun aikaa, josko ulkomailta löytyisi Emmaljungia, mutta ei niitä löydy.

 

Varmaan halvimmalla pääsee katselemalla kotimaan tarjouksia tai käytettyjä vaunuja :) Siis jos perusteena on hinta.

 

Minä en malttaisi odottaa, tilasin kaikkien pähkäilyjeni jälkeen Edget Classic- rungolla, kuosina Charleston! Tämän kuun lopussa niiden pitäisi saapua, joten silloin haetaan vaunut kotiin odottelemaan käyttäjää ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ nin mä vähän pelkäsin, kun ei tunnu löytyvän kuin britanniasta, josta niitä ei halvemmalla postikuluineen saa. Ruotsista saisi jonkun huntin halvemmalla, että sieltä ehkä voisi, kun kaveri asuu siellä. Täytyy miettiä. On vain niin kamalan kallita nuo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ymmärtääkeseni Cangaroo on poistuva malli, ainakaan sitä ei enää ollut 2011 esitteessä? Samoin Twin City Cross, jonka korvaa se tupla malli Nitro Citystä. Yleensäkin tuntuu, että nuo kahdella pienellä pyörällä varustetut menevät nykyään kolmipyöräisten ohi myynnissä selkeästi... Tai ainakin niitä näkee paljon enemmän kuin kolmipyöräisiä jotka olivat se 'in' juttu vielä muutamia vuosia sitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^Joo, kyllähän Ruotsista tms. voi saada halvemmalla jos ihan sieltä pääsee ostamaan :) Mutta tilata ei voi. Ja uskon, että samalla hinnalla saa kyllä Suomestakin tarjouksista. Meidän liikkeissä oli viime vuoden värejä nyt tosi edullisesti, parikin sataa halvemmalla kuin muut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now