violetti

Tallinnaan/Viroon vauvan/lapsen kanssa.

76 posts in this topic

Olisi kiva kuulla kokemuksia ja vinkkejä Tallinnassa ja muuallakin Virossa vauvan/lapsen kanssa matkustelluilta.

 

Olemme lähdössä poikamme 9+kk kanssa pariksi yöksi Tallinnaan. Laivamatkat on varattu. Hotellia etsitään. Kiinnostaisi kuulla esim. kivoista ruokapaikoista (huomioiden vauva ja vaunut), muista käyntikohteista, miten sujuu liikkuminen vaunujen kanssa (kuullut että hankalaa voi olla esim. vanhassa kaupungissa) ja ihan muitakin hyviä vinkkejä joita voidaan ottaa huomioon vauvan kanssa matkustaessa. Kiitollisia ollaan kaikista vinkeistä koska omaa kokemusta vauvan kanssa matkustelusta ei ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaisiko joku sanoa vauvojen vaipoista ja ruoista, löytyykö hyvin kaupoista samoja merkkejä kuin meillä ja mitä maksaisi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tätä tietoa minäkin kaipailisin! Muistan joskus lukeneeni jotain ketjua, jossa kerrottiin että Virossa esim Liberot on voimakkaasti hajustettuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin viime vuonna kahteen otteeseen Tallinnassa.Ekalla reissulla poika oli about 4kk ja toisella 6kk. Eka kerralla oli vielä täysin rintaruokinnalla joten en edes kiinnittänyt huomiota paikan ruoka valikoimaan.Toisella kerralla katselin jo uteliaisuuttani. Ruokien hinnat oli muistaakseni korkeampi kuin täällä, ainakin joissain merkeissä. Muistaakseni paikallisesta Primasta ostin jotain hedelmäsosetta, joka oli tosi hyvää ja edullista. Vaipoista, Prismasta löytyi samoja merkkejä kuin täälläkin, hintaa en nyt muista. Meillä tosiaan oli mukana ekalla kerralla 2 päivän vaipat ja toisella 3 päivän joten ei tarvinnut turvautua sieltä ostamaan.

 

Vaunujen kanssa liikkuminen oli helppoa.Ainoastaan vanhan kaupungin mukulakivillä se oli hieman hankalaa kolmipyöräisillä mutta onnistui silti. Julkisilla liikkuminen sujui samalla tavalla kuin täälläkin. Niillä vanhemmilla sähköjohtobusseilla vai mitä ne olikaan, on tietty ovi josta pääsee /mahtuu hyvin vaunujen kanssa menemään. Ruokapaikoissa meille aina järjestettiin tilaan niin että vaunutkin mahtui hyvin siihen viereen. Hotellissa oli hyvin huomioitu vauva jne..

 

Eli suosittelen rohkeasti menemään vaan, hyvin se sujuu :) Ja jos lasta/aikuisia kiinnostaa, niin suunnatkaa eläintarhaan :):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aihe kiinnostaa minuakin. Tarkoitus olisi lähteä kesällä muutamaksi yöksi tallinnaan. Poika on matkustusajankohtana 8,5kk. Olen pähkinyt, otanko mukaan emmaljungan city crossit, joissa olisi matkustusmukavuutta lapselle, vai kevyemmät matkarattaat. Onko matkaajilta kokemuksia, suosiako mukavia isompia vaunuja, vai kevyempiä ja pienempiä?

 

Myös tuota julkisilla liikkumista mietin. Mahtuvatko isommat vaunut busseihin, vai liikunko suosiolla takseilla? Tällöin tosin ongelmia tulee turvakaukalon raahamisesta... Johan on "ongelmallista"... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin ennen joulua Eckerö Linen päiväristeilyllä Tallinnassa. Poika oli silloin n. 1v 4kk vanha. Koska oli varsin kurja keli, niin oltiin isoilla Oran yhdistelmillä liikkeellä, koska aateltiin, että ne ovat suojaisammat ja niillä on kivempi olla, kun ollaan aikaisin aamusta iltamyöhään liikkeellä.

 

Julkisia ei käytetty, vaan kävelten liikuttiin. Vähän noita kärrejä piti nostella, kun jonnekin ravintolaan meni, mutta ei se mikään ongelma ollut. Omat safkat ja vaipat oli mukana, kun noin lyhyt reissu oli kyseessä.

 

Eipä Tallinnassa liikkuminen ainakaan sen kummempaa ole, kuin muussakaan kaupungissa.

 

Jos laivalla on yötä ja on hytti, niin silloin varmaan pienemmät rattaat paremmat, koska hytit ahtaita. Mut tolleen kun oltiin, niin rattaiden iso koko ei ongelma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tallinnan reissu on tehty. Mukaan otettiin sitten vaipat ja ruoat. Soseista suurin osa tuotiin myös takaisin koska poikahan oli sitten kuumeessa reissun ja maito lähinnä uppos ja hedelmä soseet. Kaupassa ei sitten käyty tekemässä inventaariota em. vuoksi.

 

Liikkeellä oltiin kävellen pitkin poikin vaunujen kanssa. Raitis, viileä ulkoilma oli pojalle parempi kuin pieni huone jossa meinas mennä kiukutteluksi. Vaunuissa nukkui kävelyreissut tyytyväisenä, lyhyitä aikoja oli hereillä ja pystyssä, muttei rasittunut kun oli sylissä tai vaunuissa. Liikkumaan pääsi ihan kivasti yhdistelmävaunuilla. Jalkakäytäväsosuudet sopivan levyiset vanhassa kaupungissakin, mutta oltiinkin aikaan jolloin ei turistiryntäystä joten voisin kuvitella että kesällä hitaampaa ja tuskastuttavaa liikkua siellä seassa.

 

Ravintoloihin joihinkin on hankalampi päästä, mutta erääseenkin tuli ravintolasta auttamaan portaat alas vaikka meitä omasta takaakin oli kaksi.

 

muoks. Niin siis poika oli 9,5kk ja reissussa oltiin kaksi yötä, laivamatkat kesti 2h joten ei ollut hyttiä.

Edited by violetti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitenkäs kun Viro nyt kuuluu EU:hun eikä sinne matkustettaessa ole pakko olla passia (mutta henkilökortti kylläkin) niin ilmeisesta sama vaatimus koskee myös vauvoja (siis matkalla oltava passi tai henkilökortti)? Tuntuu vaan tyhmältä hankkia yhtä Tallinnan päiväristeilyä varten passia 2kk:n ikäiselle..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Periaatteessa pitäisi vauvallakin olla joko passi tai henkilökortti (ns. alaikäisen henkilökortti, joka olisi halvempi, ei tietenkään kelpaa :rolleyes:). Itse kävin juuri Tallinnassa ilman, että kummassakaan päässä olisi tarvinnut näyttää mitään papereita, mutta en uskalla suositella lähtemään papereitta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin reilu vuosi sitten 1,5-vuotiaan kanssa Tallinnassa, aika samoilla kokemuksilla kuin muutkin täällä, eli hyvin sujui! Asuttiin Viru-hotellissa, ja sitä voi kyllä lämpimästi suositella lasten kanssa matkustaville :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin vappuna Saarenmaalla Kuressaaren kaupungissa, poika oli silloin himpan alle 1 v. Asuimme kylpylähotellissa ja poika tykkäsi kovasti polskutella altaissa. Ravintoloissa löytyi hyvin syöttötuoleja ja muutenkin lapsen kanssa matkustaviin suhtauduttiin ystävällisesti. Ainoa hankaluus oli bussimatka Tallinnasta Saarenmaalle (kesto n. 3 h), koska poika joutui matkustamaan sylissä eikä olisi millään jaksanut pysyä paikallaan. Kuressaaressa ei ole kauheasti nähtävää moneksi päiväksi, joten olisi ollut kiva lähteä kiertelemään saarta autolla. Meillä ei ollut omaa autoa mukana mutta jos Saarenmaalle vielä matkustetaan, niin ensi kerralla lähdetään omalla autolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me lähdetään joulukuun puolessavälissä yhdeksi yöksi Tallinnaan ystäväperheen kanssa, Meidän poistu on matka-ajankohtana melkein 7kk, ystäväpariskunnan neiti on 1v5kk. Hotellina meillä on ViruHotelli, se kun on niin lähellä kaikkea, että päästään sitten kävellen kaikkialle.

 

Ajattelin otta meidän sateenvarjomatkikset mukaan. Ovat aika rimpulat, mutta menevät pienessäkin tilassa. Kyllä me kaksi päivää niillä selvitään! Jos sattuu tosi sateinen keli, niin sitten pitää kehittää jotain, noissa kun ei ole sadesuojusta. Varmaan otan meidän yhdistelmien sadesuojan mukaan, niin kai sen saa sovellettua noihin matkiksiinkin sitten. Ihan makuuasentoon noita matkiksia ei saa, mutta poika kyllä nukkuu iha hyvin vähän pystymmässäkin asennossa. Ja yleensä jos ollaan jossain ihmisten ilmoilla, ei edes malta nukkua, kun on niin paljon katseltavaa. Silloin nuo matkikset on paremmat, kun niistä saa sitten rauhassa katsella ympärilleen. Ja mulla on noissa matkiksissa äp:n vanha makuupussi rei'itettynä, että saan sen sisään valjaat vedettyä. Siellä makuupussissa on sitten hyvä pojan uinua, meillä kun ei vielä lämpöpussiakaan ole.

 

Nyt pitää vaan alkaa miettimään paljonko ruokaa/vaippoja jne. me tarvitaan mukaan. Mitenhän hyvin tuolla saa aina ruoat/maidot lämmitettyä? Kahvioissa nyt varmaan ihan samalla lailla kuin Suomessakin, mutta onkohan hotellissa sitten minkä lainen systeemi, iltaa ja yötä ajatellen....

 

Niin ja passihan meidänkin pitää käydä hakemassa pojalle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Meillä oli hotellihuoneessa vedenkeitin joten maidon lämmittäminen onnistui vesihauteessa. En kyllä enää muista että annettiinko osin maito myös huoneenlämpöisenä. Taiteilin myös puuron samallakeinolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostellaanpa tätä, tämä on meille yksi vaihtoehto kesän lomakohteeksi.

 

Mitä tekemistä Tallinnasta löytyy lapsille, meillä ollaan matka-aikaan noin 1v8kk.

Eläintarha löytyy ainakin. Osaako joku suositella jotain kylpylää tms uimapaikkaa missä olisi kunnon lastenallas? Joku sisäleikkipuisto ilmeisesti löytyy, onko jollain enemmän tietoa/kokemusta? Entä puistoja/leikkipaikkoja ulkona? Muuta tekemistä tuon ikäiselle?

 

Sitten äitiä tietysti kiinnostaa mistä saisi kivoja lastenvaatteita sopivaan hintaan?

 

Lapsiystävällisistä hotelleista olisi myös mukava kuulla, muistakin kun Virusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hiiiop! Nosto ylöspäin :girl_wink:

 

Onko kokemusta muista hotelleista kuin tuolta Virusta?

 

Myös tuo matkarattaat/"kunnon" rattaat -aihe kiinnostaa... Eli meillä on aika "rimpulat", edulliset matkikset (Gracon Mirage+) ja vaihtoehtona Emmaljungan Ceroxit. Olen koko ajan ajatellut, että ehdottomasti mennään noilla Ceroxeilla - nyt alkoi kuitenkin pohdituttaa, että tekeekö tuolla Vanhassa kaupungissa mitään Gracoilla? (Jotenkin luulisin, että on ihan kauheaa täristystä - korjatkaa viisaammat jos olen ihan hakoteillä :girl_haha:)

 

MUOKS: Eniten mietityttää ottaako taksit kyytiin Ceroxin kaltaiset isot rattaat vai onko ollut ongelmaa niiden kanssa?

Entä uskaltaako (kaahaavien) taksien kyytiin ylipäätään mennä pikkuisen kanssa kun ei ole matkassa turvakaukaloa tai istuinta?

Olisi siis aika paljon helpompaa päästä hotellille taksilla kuin kävellä isoa laukkua vetäen ja vaunuja työnnellen... miten muut on tämän ratkaisseet?

 

Sitten ihan tällainen kulttuurikysymys eli miten Virossa suhtaudutaan "julki-imetykseen" - onko se "soveliasta"?

 

Kaikki kokemukset Tallinnassa liikuskelusta (erityisesti kävellen liikkuminen vanhassa kaupungissa) kiinnostaa!

 

Myös lastenhoitohuoneet/lastenhoito-wc:t askarruttavat - löytyykö esim. Stockmannilta ja Viru-keskuksesta tai vanhan kaupungin paikoista sellaisia ja minkälaisia kokemuksia niistä? Entä Tallinkin isot laivat - minkälaisia asioita pitää ottaa huomioon matkan kestäessä 2h/3,5h? Lastenhoitohuone - löytyykö? Entäpä ruokailujutut ym. Olen siis ollut monet kerrat Tallinnassa ja laivallakin, mutta aina vähän toisenlaisella reissussa joten en ole kiinnittänyt pienintäkään huomiota vauvajuttuihin!

 

Suuri kiitos ja kumarrus jos joku suostuu vastaamaan kaikkiin tyhmiin kysymyksiini :grin:

Edited by Saimi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin viime kesänä Nordic Hotel Forumissa kaksi yötä. Hotelli sijaitsee ihan Virua vastapäätä ja viereen oli juuri auennut uusi "kauppakeskus", jonka alakerrassa oli pieni kahvila/ravintola, josta kävimme kerran syömässä ja toisena iltana hain sieltä "pientä naposteltavaa" hotellihuoneeseen.

 

Meidän esikoinen oli silloin 2,5v ja juniori potki masussa.

 

Hotellin takana, sataman puolella, oli myös joku kauppakeskus ja aukio, jossa pidettiin markkinoita. Aukion vieressä oli leikkikenttä, jossa poitsumme kävi leikkimässä. Virukeskuksessa olevan tavaratalon (mikä sen nimi nyt olikaan) lasten leluosasto oli poitsusta kiva ja sieltä ostimme hänelle lotto-pelin ja leikkiprätkän jotka oli kova sana hotellihuoneessa.

 

Hotellissamme oli kylpylä yläkerrassa ja kävimme siellä saunomassa/uimassa. Poitsu oli ihan onnessaan peuhatessaan isin kanssa altaassa ja mamma nautti merimaisemista poreammeessa lilluessaan.

 

Ja hotellin aulasta löytyi "piilosta" leikkipaikka, jossa poika viihtyi vaikka paikkaan oli tungettu piano esteeksi. En tiedä mikä idea siinä oli, mutta asia ei lasta haitannut.

 

Iltapalaksi tarjosimme poitsulle valmispuuropusseja, joita varten haimme hotellin alakerran baarista lämmintä vettä. Hotellin jääkaapin täytimme omilla eväillä ja sieltä olikin kiva syödä jogurttia ja hedelmiä pikkunälkään.

 

Meillä oli mukana matkikset ja vähänhän ne on kömpelöt vanhassa kaupungissa, mutta ei tuntunut lasta haittaavan. Mukulakiviä ja huonoja katuosuuksia kaupungissa riittää, joten isot rattaat eivät ole huono vaihtoehto.

 

Kävelimme ensimmäisenä päivänä Kristinen kauppakeskukseen hieman sivummalle vanhasta kaupungista. Siellä oli todella paljon liikkeitä, ravintoloita ja Prisma, jossa kävi suomalainen s-etukortti! Kyseisessä kauppakeskuksessa oli viime kesänä kaksi vauvaliikettä ja hinnat halvemmat kuin Suomessa. Ja edullisia lastenvaatteita ja leluja löytyy vanhaan kaupunkiin mennessä olevien kukkakioskin takana olevan puistikon vierestä, siis sieltä ison tien puolelta. Liike on puiston jälkeen heti ensimmäisessä rakennuksessa oikealla puolella.

 

Me kävelimme joka paikkaan niin kuin aina teemme, joten ei ole kokemusta taksien suhtautumisesta rattaisiin/vaunuihin, mutta eiköhän ne ihan mielellään niitä kuljeta kun saavat asiakkaita. Autojen vauhti on kyllä kovaa, mutta suht hyvin muuten noudattavat liikennesääntöjä ;)

 

Esikoisen ollessa pieni kävimme useasti Tallinnassa ja yksikään ihminen ei tullut valittamaan julki-imettämisestä. Taitaa asia olla enemmän tabu laivalla keski-ikäisten ja vanhusten kanssa. Humalaiset osaa olla ärsyttäviä, mutta tiukka katse ja tyly käsky häipyä yleensä toimii kaikenmaailman sönköttäjiin.

 

Lastenhoitohuoneet niin Virukeskuksessa kuin Stokkalla oli siistejä. Stokkan lastenhoitohuoneet oli mielestäni hieman "piilossa", mutta onneksi on palvelualtista henkilökuntaa. Vartijat seurasivat meitä Stokkalla ihmeen paljon, en tiedä minkä takia.. johtuiko rattaissa riekkuvasta esikoisesta, räjähdysalttiista plussapallosta vai kaljupää miehestä :rolleyes::D

 

Laivoista minä suosittelen Viking Linen XPRS:ä. Se oli todella siisti, tilava, lastenleikkipaikka ihan pop ja lastenhoitohuone siisti. Ei mitään Eckerö Linen invavessa/lastenhoitohuone tyyliä :P Ainut miinus kanssamatkustajille. Terveet ihmiset kulkee hisseillä ja rattaiden kanssa matkustavat jonottavat hissejä ikuisuuden, mutta sama ongelma on aina ja kaikkialla :angry:

 

Saimi: Kysy, jos haluat tietää jotain erityistä. Yritän auttaa parhaani mukaan. Tallinna on tullut tutuksi ja seuraava matka sinne on suunnitteilla varmaankin jo ensi kuussa.

Edited by Maatu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reval Hotel -hotelleja en suosittele, jos hyvän hotellin haluatte, niin ehdottomasti Savoy Boutique Hotel vanhan kaupungin laidalla. Muistaakseni Siljan paketti ei ollut järin paljon kalliimpi tuonne kuin muihinkaan hotelleihin. Ja pika-aluksella yli! Mentiin viime kesänä ja mahan kanssa tuli seurattua, että vaunullisia laivalla oli. Tosin me mentiin omalla autolla, niin en tiedä miten hyvin laivaan pääsee. Yleensä hyvin - kyllähän sinne nyt yhdet vaunut ajaa, jos huterat kaljakärrytkin. grin.gif

 

Itse ottaisin ehdottomasti Emmaljungat, aion itse omani lennättää Kreetallekin vaikka on nuo Miraget myös. :) Vanhan kaupungin ihan kaikkiin putiikkeihin ei ehkä pääse helposti sisään, mutta suurinpaan osaan kyllä. Vaikeuksia voisi olla myös matkiksilla.

 

Taksiin uskaltautuisin ja aivan varmasti vaunut nousee kyytiin. Jos viivytte enemmän kuin yhden yön, niin shoppailemaan lähtisin Rocca al Mareen. Sinne tosin pitää mennä sitten taksilla, tai bussilla Virun edestä (kai ne vielä kulkee??).

Ostoskeskusten hoitotilat on mun mielestä jopa parempitasoisia paikoitellen kuin täällä Suomessa. Ja itse pakkaisin mukaan myös housuvaippoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Maatu ja Monka tuhannesti!!! :lipsrsealed: :lipsrsealed: :lipsrsealed: Vastauksissanne oli niin paljon tietoa, että moni on varmasti kiitollinen lukiessaan tätä ketjua! KIITOS KIITOS!!! :girl_in_love:

 

Viru-keskuksen tavaratalo on varmaankin Kaubamaja ja siellä on niin ihana leluosasto, että myös tämä viime kesänä plussapallon omannut odottaja villiintyi siellä :girl_wink:

 

Heti helpottaa ahdistusta kun lueskelee näitä juttuja - mä kun saan stressin kehitettyä mitättömistäkin asioista :girl_sigh:

 

Varmaankin Maatu kyselen vielä jotain päivänpolttavaa lisää kun saan sanallisen arkkuni auki - eli varoituksen sana jo etukäteen siis! :girl_haha:

 

Me ollaan menossa todennäköisesti Tallinkin Starilla ja Baltic Princessillä "yli".

 

Nyt jään sulattelemaan tietoja, miettimään lisäkysymyksiä ja keräilemään ylös ostosvinkkejä ym. Vielä kerran iso kiitos!! Ja lisää juttuja tietenkin luetaan mielellään ihan asiasta kuin asiasta mikä nyt liippaa aihetta.

Edited by Saimi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reval Hotel -hotelleja en suosittele

 

Me ollaan nimenomaan suosittelujen perusteella mietitty tuota Revalia. Miksi sinä et suosittele?

 

Palaan keskusteluun paremmalla ajalla mutta jos joku osaisi kertoa noista leikkipaikoista. Eli joku sisäleikkipuisto (tyyliin Hoplop) siellä on? Missä on kivoja ulkoleikkipaikkoja alle 2vuotiaille? Kommentit eläintarhasta ja kalev spasta kiinnostavat myös.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^smlain, tää kysymys ei ollut mulle tarkoitettu, mutta vastaan osaltani sen mitä pystyn :girl_wink:

 

Me ollaan oltu Reval Hotel Olümpiassa aikuisten matkalla.

Itseäni häiritsi, että naapurihuoneen keskustelut kuuluivat läpi seinistä ja yhtä aikaa ei voinut olla naapurin kanssa suihkussa jos halusi lämmintä vettä. Meillä oli ihan tavallinen, kaikkein edullisin huone - pienellä lisämaksulla olisi saanut uudemman, remontoidun huoneen hieman ylempää ja saattaa olla, että varustelukin olisi ollut parempi. Ilmastointi piti erikseen laittaa päälle ja fiksuna emme tätä huomanneet (siis vika oli meissä käyttäjissä!) kesäaikaan vieläpä - oli sitten melkoisen kuuma yö kun tajusimme tuon vasta pois lähtiessä :grin:. Muistaakseni tuollaiseen lisämaksulliseen (siis maksu oli tosi pieni, tyyliin 10€/nokka) huoneeseen kuului uima-allasosaston käyttö ja saunominen. Me ei otettu noita palveluja siksi kun käytiin vaan lähinnä nukkumassa ja aamupalalla.

Aamupala tuolla hotellissa oli hyvä (joskin vaaleat leivät loppuivat melkein heti kesken eikä lisää tullut). Mutta hedelmiä, marjoja, jogurttia, mysliä, leipiä, leivonnaisia, pikkusuolaista ja mitä ikinä nyt aamupalaan kuuluukaan oli tarjolla.

Palvelu oli ystävällistä ja suomeksi pystyi asioimaan. Matkalaukkusäilytys pelasi moitteettomasti ja rahanvaihto onnistui.

Siisteys huoneessa oli ihan ok, mutta verrattuna hienompiin hotelleihin esim. shampoot puuttuivat ja pinnat olivat vähän kuluneita ja vanhoja. (MUTTA HOTELLISSA SIIS ON UUSITTUJA HUONEITAKIN!)

"Yleiset" WC-tilat löytyi aulasta hieman etäämmältä pienten rappusten "takaa" ja olivat ihan ok. Mitähän vielä osaisi kommentoida? Hotellilta käveli aika pienessä ajassa vanhaan kaupunkiin kunhan vähän katsoi reittiä etukäteen (ettei tarvitse kiertää monen mutkan kautta). Taksin sai hotellilta odottamatta ja reissussa olimme heinäkuussa, mutta suurempaa ruuhkaa ei ollut hotellissa.

 

Itse olen majoittunut aiemmin mm. Radissoniin ja sen vertainen tuo Olümpia ei mielestäni ole. Makuasoita toki, mutta olen aika tosi tarkka siisteydestä ja totta puhuen aika turhamainenkin eli haen yleensä hotellilta pientä irtiottoa arjesta :grin:

Saa kysyä lisää JOS osaan vastata.. Tämä ei nyt varsinaisesti lapsi-asioissa tainnut auttaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä voisin lisätä tähän Tallinna-kesksuteluun, että Kristiine-kauppakeskuksesta löytyy Mothercare-myymälä ja siellä on ihania vauvan/lasten vaatteita. Kauppakeskus sijaitsee n. 1,5km päässä ydinkeskustasta. Lapsen kanssa siellä en ole vielä käynyt, mutta aikuisten kesken tuo on ollut ihan kävelymatka (kävelemiseen tottuneelle) ja kauppakeskus on todella siisti ja siellä on paljon muitakin kivoja kauppoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Saimi kommenteista.

Me ollaan mietitty Revalin Centralia nimenomaan sen huoneiden koon vuoksi. Ainakin näiden perusteella on tilavat:

 

 

940125fba90b115f71030d6118b18ab3.jpg

 

6f7f23875ffbef1518f845839953e53b.jpg

 

Meidän kun pitää saada mahtumaan huoneeseen kaksi pinnasänkyä ja tuplarattaat (tai kahdet yhdenistuttavat)... Uutena vuotena oltiin kotimaassa normihotellihuoneessa ja oli kyllä niin ahdasta.

 

Missä muissa hotelleissa olisi kunnon tilavia huoneita?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mischa: Kiitos tuosta vinkistä! Pitää laittaa korvan taakse - kivalta vaikutti linkin perusteella.

 

smlain: Kuvien perusteella tosiaan näyttävät tilavilta nuo huoneet, mutta ei ole siis omaa kokemusta tuosta hotellista.

Joissakin hotelleissa on ainakin perhehuoneita eli kaksi huonetta yhdistettävissä väliovella. Muistaakseni ainakin Tallink City -hotellissa oli tuollainen mahdollisuus.

Tutut ovat kehuneet kovasti Tallink Spa -hotellia, mutta omaa kokemusta ei siis ole tästäkään.

 

 

-----

 

Sellaista piti vielä kommentoida, että Virukeskuksen Kaubamajassa on ollut kivoja vauvanvaatteita ja -tarvikkeita lelujen lisäksi. Myös Stockmannilla oli mukavia vaatteita.

KAIKKI VINKIT ovat edelleen tervetulleita eli toivoisin, että moni pistäisi kokemuksia jakoon :girl_smile:

Edited by Saimi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noi on vähän makuasioita, mut tosiasia on, että halvalla ei saa hyvää. :)

 

Aamupala jäi meiltä molemmilta syömättä juurikin tuolla Centralissa, vaikka ronkeleita ei olla, päinvastoin! Taitaa olla ainoa hotelli, missä on jäänyt aamiainen väliin.

 

Äänet kuului, huoneet oli kulahtaneita (eikä meillä mun mielestä ollut edes niitä halvimpia) ja lopulta meiltä perittiin luottokortilta 26 euroa liikaa. Soitin perään (mitähän sekin maksoi??) kahdesti ja puhuin jonkin päällikön kanssa, joka lupasi asian korjata. Eipä ole näinä vuosina tuota korjausta vielä näkynyt... Mun mielestä taso on kuin kuppasemmissa vanhoissa suomalaisissa hotelleissa. Mutta korostan, että tämä on vaan mun mielipide.

 

Tallinnassa yöpyy samalla rahalla uudessa hotellissa, joka on tasoltaan parempi eikä tarvitse lomaa pilata sillä, että hotelli ei miellytä.

 

Ilmeisesti Tallink-hotellissa on tilavat huoneet? En ole itse käynyt, joten ihan kuulopuheisiin perustuu tämä tieto. Kannattaa tsekata. Muutoinkin, mielipiteitä on yhtä paljon kuin niiden esittäjiäkin ja jos yhtään siltä tuntuu, niin rohkeasti vaan varausta tekemään. Voihan olla, että teidän loma menee ihan nappiin myös hotellin suhteen vaikkei meillä mennyt! :)

Edited by Monka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva kun on tullut eloa tähän ketjuun - lisää vaan tulemaan jos löytyy :tender:

Edited by Saimi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now