violetti

Tallinnaan/Viroon vauvan/lapsen kanssa.

76 posts in this topic

Pärnun reissu takana ja me oltais kyllä mielellään oltu enemmän kuin kolme yötä.

 

Matkarattaat (graco) oli mukana ja seuraavalle kerralle ottaisin mukaan mieluummin normirattaat kun kadut on aika heikossa hapessa ainakin vähän sivummalla. Eli itse joutuu koetukselle etenkin vähän vanhemman lapsen kanssa kun painoakin on jo kiitettävästi. Asunto oli vuokrattuna (rooms.ee, suosittelen lämpimästi ainakin sitä isointa asuntoa ja toinen kaksioista on myös siinä samassa talossa) ja lapsen kanssa oli erittäin hyvä vaihtoehto kun ei tarvinnut pienessä hotellihuoneessa käkkiä. Tosin meidän asunnossa oli rappuset joihin ei ollut porttia, ei tosin meille ongelma kun kotonakin on raput.

 

Rimissä Papinniidun kauppakeskuksessa käytiin ruokaostoksilla ja oli hyvä ja tuore valikoima. Keskustassa en edes törmännyt isompaan ruokakauppaan. Torilta sai myös tuoreita vihanneksia ja hedelmiä.

 

Mun mielestä taas leikkipuistoja oli aika paljon, ei ehditty kyllä käymään niissä vielä, mutta rannan luona oleva vaikutti tosi kivalta.

 

Vesipuiston liukumäissä viihtyi reilu 2 v tosi hyvin ja rannassakin olisi viihtynyt jos olisi ollut vähän lämpöisempää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko uusia kokemuksia Tallinnasta? Erityisesti kaipaisin kommentteja noista laivoista, kun tarkoitus olis varmaan olla yks yö laivalla tai tehdä päiväristeily mut se ois aika kiireistä.., eli esim Vikingin Xpress? Baltic Princess? Eckerö? Millaset hoitotilat? Kait noissa kaikissa saa syöttuolin pöytään, jollon pöytävaraus pitää varmaan tehä puhelimitse? Keskellä viikkoa oltas menossa, et ois vähän rauhallisempaa. Onko noilla laivoilla esim perhehyttejä, niit et on 2hyttiä jotka on yhdistetty ovella, miten sellasen saa varattua? Tai sit hotellipaketit, et mitä kautta ootte varannu, suoraan hotlasta, laivayhtiön paketti tms? Mahtuukohan tavallisilla vaunuilla ravintoloihin sisään missään vanhassa kaupungissa? Kiitos jo etukäteen, jos joku jaksaa vastailla.. girl_wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin uusia kokemuksia kaipaillaan Tallinnasta... mites noi julkisilla liikkumiset? Maksaako vaunujen kanssa normaalin verran vai miten? Pääseekö vaunuilla hyvin liikkumaan vai olisiko vauvan kanssa parempi suosiolla ottaa kantoreppu ja kärvistellä sen kanssa sitten päivä (lähinnä äidin täytyis kärvistellä, beibi kyllä nauttii, kaupoissa tms. voi olla sen kaa hieman kuuma)? Entä tietääkö joku noista Tallinnan lastentarvikeliikkeistä/lastenvaateliikkeistä, löytyykö hyviä shoppailuvinkkejä? Ollaan lähiviikkoina menossa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko teiltä kyselty passeja kun ootte menneet laivalle?

 

Mietin vain, ku meiän neidistä on passissa alta 1v kuva ja neiti on nyt 4v.. :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^tarkistettiin passi kun mentiin. Poliisista sanottiin et vauvan pasi käy sen 5v vaikka ei kuvasta ole tunnistettavissakaan enää...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tallinnassa ollaan käyty useita kertoja ja helppoa on kuin heinänteko. Vikingline on meidän lemppari!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä tutkimassa vinkkejä Tallinan shoppailumahdollisuuksista vauvalle&raskaana olevalle... Joitakin kauppavinkkejä löytyikin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemuksia vauvan kanssa matkustamisesta Tallinnaan yksin? Vähän mietityttää että onko ihan turvallista ja kannattaako lähteä! :girl_sigh::blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Omakohtaista kokemusta vauvan kanssa sinne matkustamisesta ei ole, mutta miksipä et uskaltaisi, jos siis noin muuten ajatus yleensä vauvan kanssa yksin reissaamisesta ei tunnut vieraalta. Mä en ainakaan osaa ajatella Tallinnaa minään vaarallisena kohteena, en varsinkaan enää, jos se sellainen jonkun silmissä ehkä joskus on ollutkin. Sehän on keskustan osalta jo monin paikoin trendikkäämpi kuin vaikka Helsinki :D

 

Laivallakin on varmasti totuttu vauvan kanssa kulkeviin, joten sen suhteenkaan ei pitäisi olla ongelmia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me palattiin kahden yön Tallinnan reissulta. Tässä hieman vinkkejä muille Tallinnan reissua suunnitteleville:

Matkarattailla ei mun mielestä tee Tallinnassa mitään. Tai ainakaan, jos suunnittelee vanhassa kaupungissa kävelyä. Meillä oli Gessleinin yhdistelmissä isot eturenkaat ja nyt käsiä särkee jatkuvasta nostelusta ja mukulakivikaduilla jyristelystä. Muutamat matkikset näimme vanhassa kaupungissa ja työntäjällä oli aika tuskaisen hidas etenemisvauhti ja naamakaan ei ollut iloisimmasta päästä. Vanhassa kaupungissa vaunuilla ei pääse joka paikkaan. Meillä oli mukana polkupyörän pitkä lukko siltä varalta, että joudumme jättämään vaunut ulos esim. ruokaillessa, mutta tätä vaihtoehtoa emme käyttäneet vaan nostimme vaunuja usein monia portaita ylös/ alas. Kantoreppu/ liina onkin oivallinen valinta. Meillä oli tosi kiva hotelli (Vana Viru) heti muurin kyljessä. Voin suositella erinomaisen sijainnin, kohtuullisen hinnan ja huippuaamiaisen puolesta.

 

Kauppakeskuksissa on ihan kivasti vauvanhoitohuoneita. Mutta esim. sataman viereisessä kauppakeskus Nord Centerissä (jossa on mm. Rimi), ei ole. Siellä sitten vaihdettiin vaippa sitten penkillä.

 

Tallinnan vesihän on nykyään laatutasoltaan sellaista, että sitä voi juoda, mutta aistinvaraisessa arviossa on niin karmaisevan makuista, että minäkään en juonut sitä. Vaipoista ja ruuista. Jauhevastikkeita löytyy iiiso valikoima, hinnat samaa hintaluokkaa kuin täällä. Isoissakaan kaupoissa ei ollut juuri yhtä nestemäistä vastiketta enempää ja hinnat olivat noin tuplasti kalliimmat kuin täällä. Kiinteät ruuat olivat Suomen hintoja kalliimpia. Ostimme jonkin paikallisen nimettömän vaippapaketin (14 vaippaa), joka maksoi kaksi euroa. Jotkut virolaiset vaipat ovat kuulemma hajustettuja, mutta eivät onneksi nuo olleet. Isojen vaippapakettien hintoja en muistanut katsoa. Muuten shoppailusta... siellä alkoivat alet heti joulun jälkeen, mutta liikkeissä oli 10% tavaraa alessa, suurin osa oli normihintaisia. PoP:n oven takana oli oikein jono ennen liikkeen ovien avautumista.

 

Menimme Tallinkin Starilla, joka myrskyssä keinui aika lailla. Onneksi paluumatka oli rauhallisempi Baltic Princessillä, vaikka tuulista olikin. Starilla oli invavessa, jossa oli vaipanvaihtotilaa vaikka kahdelle - kolmelle vauvalle kerrallaan. Vaipanvaihtoalustaa wc:ssä ei ollut. Paluumatkan Baltic Princessillä oli leikkialue lapsille. Sen ohessa oli vaipanvaihtopiste, joka oli varustettu alustoin, mikroin yms. Laivassa ja terminaalissa otti päähän, että terveet aikuiset, jotka voisivat käyttää liukuportaita, valloittavat hissit ja vaunulliset perheet saavat odottaa hissejä ikuisuuden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietääkö kukaan, onko Kalev Spa vesipuisto kuinka kaukana Viru hotellista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän kahden reissun kokemuksia Tallinnasta:

 

- talvella (kun on lunta ja ei aurata) niin rattailla kulkeminen hankalaa, oli sit millaset kärryt tahansa. Mitä isommat niin tietysti sen parempi, mut toisaalta silloin kun ne isot ei kulje niin sitä raskaammat ne on sitten raahata perässä. Isoja vaunuja ei saa takseihin mahtumaan ostosten kanssa kovin helposti (jälkimmäisellä kerralla kun käytiin niin oli siis tullut sitä lunta koko edellisviikon, eka kerta oli aiemmin syksyllä..)

- kun ei ollut lunta, niin mun mielestä matkiksilla pärjäsi mainiosti, meidän Nuna Pepp-rattaat kun on keveät niin oli helpot nostella isoissakin portaissa. Tosin ei hengattu koko ajan vanhassa kaupungissa vaan enemmänkin shoppailtiin, mikä tietysti vaikutti asiaan. Vanhassa kaupungissa vaan ei mun mielestä ole niillä kunnon kivikaduilla hyvä mennä millään vaunuilla. Ja iltaisin kun käytiin vanhan kaupungin puolella syömässä, niin neiti kyllä nukkui vaunuissa, vaikka ryttyytin niitä katuja menemään... ne "jalkakäytävät" oli ainakin osassa ihan jees kulkea, varsinainen katu sitten kävelläkin hankala. Mutta itse en lähtis "oikeilla vaunuilla" jos olisin pienen lapsen kanssa liikkeellä (eli täysin päinvastainen kokemus kuin edellissivulla!)

- matkikset myös otettiin jokaiseen taksiin, vaunujen kanssa joutui odottelemaan et jos löytyy sellanen, mihin mahtuu (jos nyt on useempi henkilö mukana)

- julkisista käytettiin ratikkaa ja bussia, maksu perittiin aikuisilta (kerran mentiin vissiin vahingossa pummilla :girl_crazy: ) ja muitakin rattaiden kanssa liikkujia nähtiin. Ratikat aika kapeita oviltaan, meidän matkikset mahtu just sisään..

- käytiin useammassa ostoskeskuksessa ja muutamista löytyi hoitohuone/inva wc, jossa hoitopöytä. Pääasiassa ihan siistejä, mut ei mitenkään varusteltuja. Imettämässä näin ihmisiä ravintolassa ja ostarin penkillä, jossa itsekin hoidin ko. homman harson alla huomaamattomasti.

 

Laivasta: Aiemmin syksyllä mentin Linda linella, joka oli mun mielestä erittäin hyvä ja edullinen (tuolloin 32e menopaluu/aikuinen ja vauvasta ei maksua). Laivalla ei oikein ruokailumahdollisuutta (kämänen mikrossa lämmitettävä eväs myynnissä, suosittelen omia eväitä). Matka kesti vähemmän kuin isolla laivalla, laivaan meno oli nopeaa ja samoin poistuminen. Huomattavasti vähemmän aikaa siis tarvitsi kuluttaa siihen matkustukseen kuin sitten seuraavalla reissulla, joka tehtiin Tallink-Siljalla. Ja jos Linda Linen vuoro peruuntuu huonon sään vuoksi niin saa vaihtaa Siljaan 10e lisämaksusta. Isolla laivalla sitten tietysti oli leikkipaikkoja ja hoitohuone, jossa sai rauhassa olla ja vaihtaa vaatteita vauvalle.

 

Ostoksista: lastentarvikeliikkeissä kattelin jotain hintoja, halvempiahan ne oli kuin Suomessa, mut aika ison satsin saa ostaa et matkat tienaa. Esim. merkkiyhdistelmien listahinnat olivat joissain vain 50-70e halvemmat kuin täällä (ehkä ois saanut noista tinkaamalla sitten vielä lisää alennusta, ei ollut tarvetta meille semmoisilla, joten jätin väliin). Valikoimaa oli kyllä. Ja joitain iiiiihania vaatemerkkejä, joita ei ainakaan Oulussa myydä. Sit vaatteita esim. Rimissä ja joissain "normikaupoissa" oli tosi edullisesti, samoin leluja ja perustarvikkeita. Mut ns. merkkiliikkeissä mun mielestä hinnat olivat yllättävän samaa tasoa, ellei ollut isompaa alea menossa.

 

Ja varmaan mennään vielä uudestaankin, joten jos tulee jotain shoppailuvinkkejä niin pistäkäähän jakoon!! :dancegirl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mikä olisi toinen kortti millä lapsi pääsi Tallinnaan kuin passi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuvallinen henkilökortti. Tai ainakin meidän Pärnun matkan ohjeistuksessa on mainittu, että vauvalta ja pieneltä lapseltakin täytyy olla Viroon matkustaessa joko passi tai kuvallinen henkilökortti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelen tätä ja kyselen tuoreita suosituksia Pärnuun! Ravintoloita, kahviloita, muuta? Ollaan lähdössä muutamaksi yöksi, omalla autolla ajetaan Tallinnasta ja hotelliin majoittaudutaan perillä. Matkassa on 1- ja 3-vuotiaat lapset. Kannattaakohan ottaa vaunut vai rattaat mukaan? Pienempi on reipas kävelijä, mutta kulkee tarvittaessa kantorepussa. Isopyöräiset tuplat ei ehkä mahdu mukavasti matkaan, mutta matkarattaissa on pienet renkaat (ikävät mukulakivillä ja hiekalla?).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei Pärnussa niin paljoa sitä mukulakivetystä ole, etteikö matkarattailla pärjäisi. Suosittelen ennemmin niitä kuin tilaavieviä isoja yhdistelmiä. Mä myös pohdiskelen tuota ratasjuttua, ollaan sunnuntaina suuntaamassa Saarenmaalle viikoksi ja alan kallistua matkarattaiden kannalle vaikkakin meillä toisena vaihtoehtona on Emmaljungan Scooterit. Nekin vaan yllättävästi vie tilaa. Mukaan pitäisi kuitenkin pakata vielä matkasänky (majoitutaan rivitalohuoneistoon, josta sellaista ei löydy) ja 4 ihmisen (2 aik., 1- ja 4-vuotiaat lapset) matkatavarat. Ja tuliaisiakin olisi tarkoitus tuoda...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kuka käyny Tallinnassa siellä Kadriorgin puistoalueella; millaset leikkipaikat, onko kahviloita/ravintoloita ja mitä muuta sieltä löytyy?

Kävittekö myös siellä Miia-Milla-Mandassa ? Mites noi keskustan/vanhan kaupungin ravintolat; onko missään esim. leikkinurkkausta tai muuten lapsia huomioitu, ja mihin pääsis sisään vaunuilla/sais vaunut ainakin jotenkin talteen? Suosituksia kaivataan siis erityisesti ravintoloista, jotka sopii kans pienen lapsen kanssa matkustaville!

 

Suosituksia kaivattas myös vanhan kaupungin/keskustan puistoista+leikkipuistoista tms?

Edited by tityy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen ollut lapsen kanssa Tallinnassa reissussa. Tyttö oli silloin hieman alle 2 v.

Laivamatka sujui kivasti leikkihuoneessa ja hotellimme Kalev Spa oli todella ihana kylpylöineen ja pikku leikkipaikkoineen.

Aamupalallakin oli yhtä sun toista stybyä miellyttävää mutusteltavaa.

Kaupungilla meillä oli kärryt, mutta myös kantoreppu apuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kaipailisin vinkkejä hyvästä kylpylästä Tallinnan ulkopuolella. Matkaan lähtee 4v lapsi. Ei tarvi olla mitään hurjia vesiliukumäkiä, mutta mukava lastenallas/altaat olis plussaa. 

 

Me ollaan paljon käyty Tallinnassa, niin aikuisten kesken kun lapsenkin kanssa. Jo kahtena kesänä ollaan käyty eläintarhassa siellä, ja yhtenä talvena kylpylässä Pärnussa. Mukavia reissuja ja sinne matkustaminen on kuitenkin edullista. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostoa :)

Meillä on suunnitteilla yön yli kestävä reissu Tallinnaan, hotellina Viru. Sen suhteen ei ihmeitä, XPRS yli molempiin suuntiin.

 

Tyttö on nyt vähän päälle 10 kg, matkan aikaan 1,5-vuotias ja itse olen siunatussa tilassa matkan aikaan 32+jotain. Kovin pitkiä matkoja en plikkaa kyllä kanna, enkä usko miehenkään hommaan ryhtyvän. Matkiksia löytyy kahdet, mutta "ihmisten ilmoille" menoa varten olevat Britaxit ovat kyllä todella onnettomat ihan kotoisissa oloissakin.

 

Olisimme siis ottamassa matkikset mukaan ja haluaisimme käydä myös vanhassa kaupungissa. Tarvittaisiinko sinne sellaisia vanhan koulukunnan Brioja, jotka siis ovat enemmänkin kyllä rattaat kuin matkarattaat? Toinen vaihtoehto on omat Gessleinin yhdistelmät, joilla pääsee vaikka missä, mutta ovatkohan turhan leveät?

 

Menemme su-ma, sunnuntaina aikomus olisi käydä eläintarhassa ja hassata sitten maanantai kauppoihin.

Edited by Jenny-Maria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastaan itselleni, mobiililla en näyttävästi voi muokata viestiä.

Mukana kamalan kokoiset Gessleinin yhdistelmät ja hyvin on selvitty. Todella monilla lapsiperheillä on yhdistelmät, matkikset tai tuplatkin mukana, kantoreppulapsia en ole nähnyt yhtäkään. Ehkä lokakuun loppupuolella on asian kanssa jotain tekemistä.

Virua voinee kutsua lapsiystävälliseksi. Ei valittamista, toistaiseksi :P

 

Muokataan, kun pääsi koneen ääreen...

 

Mennessä (xprs) kaikki ok, ei ihmeitä. Ruuat sai lämmitettyä ihan hyvin, tosin apua oli siitäkin, että tenava syö vaikka jääkylmänä, ei ole ronkeli mössöjen suhteen. Vaipanvaihtosektoreita xprs:lla ei ole ihan runsauteen asti, mutta löytyi kuitenkin.

 

Virussa saatiin matkasänky huoneeseen n. vartti saapumisen jälkeen, ihan perusmukava siisti matkis. Vaipparoskis tosin on sellainen juttu, mitä toivoisi heiluriroskiksen sijaan huoneeseen, en tiedä sitten, onko niissä mikälieoravan perhehuoneissa tms. vaipparoskista?

 

Varsinaiset viihdeaktiviteetit jäivät väliin, en itse yksinkertaisesti jaksanut. 1,5-vuotias ei nyt hirveästi asiasta loukkaantunut. Kävimme Viru-ostoskeskuksessa ja seuraavana päivänä vanhassa kaupungissa, ihan mukavaa oli. Gessleinin yhdistelmillä pärjättiin joka paikassa ensiluokkaisesti. Lopulta bongasin koko reissulla kaksi kantoreppulasta, mutta, vuodenaika ja viileähkö keli saattoivat vaikuttaa siihen.

 

Takaisin tullessa olikin sitten jo vähän kenkumpaa, saimme laivalla hyvin tenavan iltapuurotettua jne., mutta poistuessa väki yritti kirjaimellisesti kävellä vaunujen päälle ja suoranaista *ttuilua tuli kohtuullisen runsaasti. Mennessä (aamulaiva) tätä ei ollut, mutta iltalaivalla (lähti klo 18) väki ehtikin olla niin hyvissä nousukänneissä, että meno oli vähän toisenlaista. XPRS:n ilmaista laukkusäilytystä en suosittele kenellekään.

Edited by Jenny-Maria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now