violetti

Tallinnaan/Viroon vauvan/lapsen kanssa.

76 posts in this topic

Tällaisen löysin mutta kun tuo kieli on hiukan hakusessa:

 

Juku Mängumaa

 

Onko jollain omia kokemuksia? Tai kieltä paremmin ymmärtävät; onko järkevä paikka noin 1,5v taaperoille? Paikallinen HopLop ilmeisesti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me palattiin juuri Tallinnasta. Oltiin aikuisten matkalla, mutta katselin kaupunkia tietty myös lapsellisen silmin.

 

Me yövyttiin tallink City hotellissa, ihan ok hotelli. Tuola on vaihtoehtona juurikin väliovellinen perhehuone. Hotelli oli siisti, mutta paljon mainostettu ilmastointi ei toiminut. Sijainti oli loistava, palvelu erinomaista ja aamiainen hyvä. Voisin mennä lasten kanssa helposti! meidän huone oli pieni, mutta käsittääkseni nuo väliovelliset huoneet ovat isoja.

 

Kristinekeskuksessa (joku mainitsikin ko kauppakeskuksen jo) oli pienen pieni HopLop. Keskukseen oli noin 20 minuutin kävelu virukeskukselta. Ko keskuksessa oli tosiaan myös mothercare, jossa hinnat olivat ainakin lähes samat kuin muuallakin.

 

Kierrettiin kaupunkia sekä kävellen, että bussilla. Matkalla törmäsin useisiin leikkipuistoihin ja muihin viheralueisiin. Tallinnassa on valtavasti viheralueita, joten sinällään ihan mukava paikka lastenkin kanssa, ainakin kesällä.

 

Varmaan itsekin suunnitellaan reissua lasten kanssa kesällä tallinnaan...mutta kaksi yötä riittää loistavasti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosi kivaa kun jaksatte laittaa kokemuksia/linkkejä! :girl_smile:

 

Mamalicious: Olen kiinnittänyt samaan huomiota aiemmin, että Tallinnassa on paljon hoidettuja viheralueita ja puistoja.

 

 

Sen lisäksi vanhan kaupungin näköalatasanteet ovat ihania paikkoja jos on innostusta kävellä/mennä taksilla tuolla vanhassa kaupungissa.

Toompealla on neljä näköalatasannetta eri puolille kaupunkia. Suosituin paikka on Kohtu-kadun näköalatasanne pari korttelia eteenpäin Suomen lähetystöstä. Kohtu-kadun tasanteelta on hyvä näkymä Pikk-kadulle ja muualle alakaupunkiin ("Kohtu" tarkoittaa muuten oikeutta, eli tulee sanasta "kohtuullisuus").

Vähän isommat lapset nauttivat varmasti huikeista näkymistä ja jännityksestä kun ollaan korkealla ja näkyy merelle asti, mutta hyvin täytyy lasten perään katsoa tuolla. Paikan päälle siis pääsee taksilla (kävellenkin on ihan ihanaa mennä jos jaksaa nousta mäkeä pitkin mukulakivisiä katuja) ja kesäisin tuolla tasanteella on paljon taulu- ja korukauppiaita sekä lähistöllä on myös kahviloita. Terassejahan tuolla vanhassa kaupungissa on paaaljon - lisäksi ovat suurimmilta osin tosi viihtyisiä ja siistejä. Siis en nyt tarkoita, että lapsen kanssa lomaillessa pitäisi istua koko matkaa terassilla :grin: Tarkoitan vaan, että niissä on valinnanvaraa ja esim. Raatihuoneen torilla on monia ruokapaikkoja, joiden terasseilla voi aterioida ilman, että pitää mennä ravintolaan sisälle (helpottanee rattaiden kanssa liikkujia kun nälkä yllättää).

 

Jahas ... eipö tainnut tästäkään olla juuri apua lapsi-asioihin :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tultiin juuri tänään parin yön reissulta Tallinnasta. Oltiin Kalev Spassa ja ainakin meidän melkein 11 kk ikäisen kanssa oli hyvä hotelli. Kylpylässä oli isohko lasten allas ja muutenkin useita altaita, hieman sokkeloista oli altaille meno. Perhehuoneessa majoituttiin neljä aikuista ja neiti. Oli väliovella erotettu, ja ihan suht sopivan kokoinen, ainakin yhden lapsen kanssa. Hinta oli vähän reilu 200 e/ kaks yötä neljä hlöä. Eli ei tosiaankaan paha. Aamiainen oli mun mielestä hyvä.

 

Rocca al mare- kauppakeskuksessa oli monta lastentarvike/-vaateliikettä ja sinnehän meni satamasta Virun kautta ilmaisbussi. Ja myös siisti lastenhoitohuone.

 

Muoks.

Oltiin liikkeellä City Crosseilla ja oli tosi hyvä ratkaisu Mirageihin verrattuna. Paljon kivempi niiden kanssa, ei tosin käytetty taksia.

 

Ylitys tehtiin Starilla ja lastenhoitohuone oli tosi siisti. Infosta piti pyytää avain että pääsi sinne eli oli infon vieressä, joka sinänsä huono kun on kaksi kerrosta alempana kuin lasten leikkipaikka. Joka oli myös kiva. Pieni pallomeri ja palikoita, video ym jotain pientä. Vieressä hampurilaisravintola jossa syöttiksiä ja sai ruoan lämmitettyä.

Edited by nipsu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muoks.

Oltiin liikkeellä City Crosseilla ja oli tosi hyvä ratkaisu Mirageihin verrattuna. Paljon kivempi niiden kanssa, ei tosin käytetty taksia.

 

Ylitys tehtiin Starilla ja lastenhoitohuone oli tosi siisti. Infosta piti pyytää avain että pääsi sinne eli oli infon vieressä, joka sinänsä huono kun on kaksi kerrosta alempana kuin lasten leikkipaikka. Joka oli myös kiva. Pieni pallomeri ja palikoita, video ym jotain pientä. Vieressä hampurilaisravintola jossa syöttiksiä ja sai ruoan lämmitettyä.

 

 

^Oi kiitos tuhannesti näistä tiedoista!!! :girl_smile:

Kummasti huojentaa mieltä kun saa vähän informaatiota käytännön jutuista - kiitos, kiitos!!

(Kuten aiemmillekin kommentoineille tuolla)

 

Mukavaa kuulla kokemuksia lisää myös mitä noihin hotelleihin ym. tulee! Ja lastenhoitohuoneisiin kun ei ole tullut tutustuttua itse.

Lupaan tulla sitten kesällä raportoimaan kun meidän reissu on tehty, että kuinkas sitten kävikään :grin:

 

En tainnut kommentoida muistaakseni(?), että olin siis itse aikuisten reissulla Tallink City hotellissa sellaisessa huoneessa, jossa tuo väliovi oli (perhehuone). Ainut juttu vaan, että me ei luonnollisestikaan nähty sitä toista huonetta siellä oven takana (eli oliko samanlainen kuin meidän vai minkälainen). Huone oli ihan ok - perussiisti, sänky oli hyvä ja kylppäri ihan toimiva. Lattiatilaa jäi ihan mukavasti myös. Näköala oli suoraan takapihalle, mutta se nyt ei meitä haitannut. Palvelu oli ihan kunnossa ja aamupala hyvä! Siisti hotelli oli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko hotelleissa ollut saatavilla vauvalle sänkyä vai miten olette asian hoitaneet? Joutuuko mukaan raahaamaan matkasängyn? :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Meillä ainakin oli, tosin aluksi oli tuotu aikuisten lisävuode. Mutta kun kävin mainitsemassa asiasta, meni n. 10 min. kun tuli vauvan sänky tilalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä nyt Tallinnan reissu takana vauvan kanssa ja hienosti meni stressailuista huolimatta.

Taksin kyytiin emme loppujen lopuksi nousseet, sillä säät suosivat ja kävelimme kaikkialle missä olimme. Satamasta oli ihan sopiva kävelymatka hotellille ja sieltä vanhaan kaupunkiin ja Viru-keskukseen. Meillä oli vain yhden yön reissu eli kovin paljon emme ehtineet seikkailla, mutta ihan riittävästi silti :girl_wink:

 

Satamassa D-terminaalin läheisyydessä on Rimi-kauppakeskus ja siellä tavaratalon kaupassa on vaippoja (löytyy ihan tavallista Liberoa yms.) sekä soseita ym. vauvatarvikkeita (peppupyyhettä, vauvaöljyä, leluja, vaikka mitä kaikkea).

Jos jollakin on matkassa korvikejauhetta ja tarvitsee vettä niin virolaisissa kaupoissa on hyvin tarjolla pullovettä ilman hiilihappoa eli sen suhteen ei tarvitse myöskään stressailla.

Stockmannilla oli myös vaippoja ja vauvatavaraa joka lähtöön eli hyvin tuolla pärjäilee.

Itse ostin mm. lisää kertakäyttöisiä Liberon hoitoalustoja (turhaan kun en tarvinnutkaan niitä enempää).

 

m/s Star oli varustettu lastenhoito-wc:llä, joka oli miesten ja naisten vessojen vieressä yhtä kantta ylempänä kuin info ja "jatkuvasti" käytössä. Ihan perus-vessa eli aikuisten pönttö, sivupöytä vaipanvaihtoon ja se olikin sitten siinä :girl_sigh:

Jos laiva on täynnä, voi olla inhottavaa jonotella kun moni lapseton jostain syystä "tarvitsee" laivan wc-tilojen vähyyden vuoksi lastenhoitovessaa :girl_to_take_umbrage2:

Meidän reissun aikaan laivassa ei ollut hirmuista ruuhkaa eli hyvin päästiin tuonne pariinkin otteeseen. Siisteys ihan ok, mutta ei nyt mikään elämys todellakaan.

 

Baltic Princess puolestaan oli ratkaissut vaipanvaihdot lasten leikkihuoneen perältä löytyvällä hoitotilalla, jossa oli wc-koppi väliovella, vaipanvaihtopiste ja mikro. Pieni ja ahdas tila, mutta kaikki tarvittava periaatteessa löytyi ja ainakaan humalaiset turistit eivät eksy tuonne asioilleen :girl_crazy: Lasten leikkihuoneeseen mennessä piti riisua kengät ja wc oli vähän piilossa joten siinä mielessä hyväkin, ettei ollut "turhia" käyttäjiä. Siisteys ihan ok, ei hehkutettavaa - miellyttävämpi kokemus ehkä kuin Starilla?

 

Viru-keskuksen lastenhoitohuone oli kerroksessa 2 muiden wc-tilojen kanssa samalla käytävällä ja sinne pääsi portista painamalla nappia (vartija avasi oven).

Itse asiassa taisi vaatia kaksi painallusta, portin ja oven avaamiseksi, mutta kuitenkin...

Tilasta löytyi avattava hoitotaso ja wc - ihan siisti paikka tuokin.

 

Emmaljungilla oltiin liikkeellä ja ne olivat hyvä valinta laivaa sekä kaupunkia ajatellen. Vauva sai vähän omaa rauhaa laivalla kun oli suojaisat vaunut ympärillä ja vanhassa kaupungissa päästiin muhkuraisimmatkin kadut koluamaan.

Mikäli liikkuu lähinnä Viru-keskuksen ja sataman läheisyydessä sekä kulkee vanhaan kaupunkiin kukkakioskien ohi pysytellen visusti "valtaväylillä", pärjää esim. Gracon matkarattailla. Silti suosittelen ennemmin kunnon vaunuja/rattaita, niillä sujuu helpommin matkanteko mielestäni. Makuasioita toki.

Mutta siis - ei ne mukulakiviset kadut niiiiin pahoja kaikki oo :girl_haha:

 

Hotellissa meiltä kysyttiin tarvitsemmeko vauvansänkyä, mutta meillä oli oma matkasänky mukana (kulki Emmaljungan alakorissa mukana näppärästi laivalla :grin:)

 

Princess-laivalla olimme syömässä The Grill (???) ravintolassa (olikohan se nimi tuollainen...) ja siellä oli syöttötuoleja laaja arsenaali eli lapset oli huomioitu hyvin.

 

Mitäpä muuta?

Niin! Kun kulkee satamasta Pronksi-katua kohti Stockmannia niin matkalla on vasemmalla puolella iso leikkipuisto, josta löytyvät myös skeittirampit ym. Näytti kivalta ja vehreältä!

 

Kysykääpä jos on jotain niin yritän vastailla - ei osaa taas kaikkea raportoida :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en ole käynyt vielä lasten kanssa Tallinnassa, mutta ystävä oli kovasti tykännyt Viru- hotellin perhehuoneista.

 

"Onni Oravan perhehuoneet

Huoneissa puhelin, maksuton WiFi, TV (Pay-TV ja Kaapeli), minibaari, kylpyamme tai suihku, silitysmahdollisuus, hiustenkuivain, maksuton piirrettyjen kanava. Lapsille kerrossänky, myös pinnasängyn käyttömahdollisuus. Kylpyhuoneessa potta, kylpylelu ja hammasmukit. "

 

 

Kannattaa käydä katsomassa kuvatkin. Myös palvelu oli ollut hyvin lapsiystävällistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Bohemian, me palattiin just Pärnun reissulta, mukana oli tyttö 4v ja poika 5kk. Voin suositella kohdetta erittäin lämpimästi kaikille! Se ranta on aivan käsittämättömän ihana, ihan kuin ois jossain välimerellä! Valkoista pehmeää hiekkaa... :girl_in_love:

Pärnu on paikkanakin mukavan kompakti, huomattavasti viihtyisämpi kuin Tallinna. (ja tietty pienempi!) Me oltiin omalla autolla ja majoituttiin meren rannalla olevaan hotelli/mökkihässäkkään. Villa Andropoff http://www.andropoff.ee/?id=1452 oli paikka, jos jotakuta kiinnostaa. Otettiin tuommoinen "mökki", joka siis on kaksikerroksinen rivari. Oma sauna, vessa, keittiö, olkkari, terassi jossa grilli, yläkerrassa kaksi makkaria ja oleskeluparvi. Mitään moitteen sanaa en voi paikasta sanoa, paitsi että raput yläkerrasta alakertaan oli tosi jyrkät, että jos lapsi on sen ikäinen, että kiipeää niitä yksin, niin kannattaa tosiaan varoa!! Meilläkin esikoinen tuli ne alas pää edeltä ja säikähdettiin niin mielettömästi, onneksi ei käynyt kuinkaan.

 

Mut siis Pärnu oli mun mielestä viehättävä paikka. Paljon sielä oli ränsistyneitä taloja, ja kiinteistöjä myytiin monin paikoin. Aivan ihania, isoja huviloitakin oli myynnissä. Ne oli (siis kunnostetut paikat) mielettömän kauniita! Vanhassakaupungissa on kävelykatu, jonka ympäriltä löytyy vaateputiikkeja yms. Kampaajalla käynti on edullista, esikoisen tukka leikattiin sielä 5eurolla. Pikkusen kaupungin ulkopuolella on iso prisman tyylinen market, josta löytyy sitten ihan kaikki mitä vaan lapsiperhe tarttee. Mekin ostettiin sieltä iso muovikassillinen Hipp -lastenruokapurkkeja, kun sielä oli niitä 4kk alkaen ja ne oli puolet halvempia kuin täällä. (mä en siis meidän prismasta/citymarketista ole löytänyt kuin 6kk ylöspäin Hippejä) Myös Liberot oli halvempia kuin täällä, megapack oli jossain tarjouksessa, niin maksoi muistaakseni alle 10e.

 

Mitähän vielä... ruokapaikkoja ei meinattu aluksi löytää, kunnes tajuttiin, että kaikki pubitkin myy sapuskaa. Ruoka oli joka paikassa hyvää ja ihan edullistakin, kotimaan hintoihin verrattuna.

 

 

Ja jos nyt jotakuta kiinnostaa, niin kaljat, sidukat ja lonkerot kannattaa ostaa laivalta ;) Ainakin eckeröllä oli abt 5e halvemmat hinnat kuin maissa.

 

 

 

 

PS. unohtui mainita... meidän majoitus oli siis abt 8km pärnun ulkopuolella, Valgerannan kylän lähellä. Siinä kylässä on semmonen lasten seikkailupuisto, jota meille moni suositteli. Ei ehditty valitettavasti sitä testaamaan itse, mutta sitä kehuttiin kovasti, joten uskaltanen suositella :)

Edited by Tintturella

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Tintturella :)! Miehen loma nyt meni jo, eikä se oikein kiinnostunut reissaamisesta, mutta hyvä tietää jatkon kannalta Pärnun olevan hyvä matkakohde lapsenkin kanssa:).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tiedossa vajaan kuukauden päästä yhden yön hotellipaketti Tallinnaan. Valittiin Viru mukaan lähtevän pariskunnan toivomuksesta. Vuosi sitten oltiin Reval-ketjun Olümpiassa, ja ainakin huoneelle antaisin arvosanaksi melkein täyden kympin! Meillä ei kyllä ollutkaan sitä tavallista halvinta standard-huonetta, vaan ilmeisestikin superior-huone ja vielä naisten kerroksesta (löytyi kylppäristä kaikkea pientä krääsää ja myös puntari :girl_haha: ). Huone oli todella iso ja sinne olisi kyllä helposti laittanut parikin matkasänkyä ja vaunut. Ainut miinus tulee kyllä siitä minibaarista. Se oli automatisoitu, eli jos sieltä nosti jonkin tuotteen pois paikaltaan, niin se meni suoraan huonelaskulle. Ei siis kauhean fiksu ratkaisu, jos haluaisi siellä säilyttää esim. lapsen maidot. Nykyään muuten nuo Reval-hotellit taitaa olla jo kaikki Radisson-hotelleja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on matka takana. Päädyttiin Viru -hotellin perhehuoneeseen. Tilava se ainakin oli. Siellä oli parivuode ja kerrossänky vakiona, lisäksi saatiin sinne kaksi matkasänkyä ja sitten meillä oli vielä kahdet matkarattaat kokoajan auki oven vieressä ja silti mahtui ihan hyvin kulkemaan. Aamiaisella tultiin heti kysymään että tarvitaanko syöttötuoleja ja sitten ne tuotiin pöytään. Minbaari oli tuollakin sellainen että jos otti tavaran pois niin tuote laskutettiin, olisko ollut 25 sekuntia jos oli pois paikaltaan.

 

Rocca al Maren kauppakeskuksessa oli lasten leikkipaikka, vähän tyyliä hoplop mutta pienempi. Hinta oli kahdelta 1-vuotiaalta yht jotain 3-4e. Sen kun sain maksettua niin ilmoittivat ettei ole asiaa sisälle ilman sukkia. Olishan tuo pitänyt tajuta, mutta ei meillä mitään sukkia ollut sandaaleissa yli +30 asteen helteellä. Mies jäi sitten siihen portille odottelemaan ja mä juoksin ostamaan meille kaikille sukat, jotka sitten maksoivat lähemmäs 20e eli se siitä halvasta leikkipaikasta. No, ainahan sukille on käyttöä.

 

Kauppakeskusta vastapäätä oli eläintarha. Perhelippu maksoi noin 11e. Ei noilla helteillä paljon eläimiä näkynyt. Ja jos tuonne aikoo niin kannattaa perehtyä hyvin alueen karttaan, opastuksen ei ole mitään selkeitä ja me ei ainakaan löydetty paperikarttaa mukaan otettavaksi. Pitkän matkaa tarvottiin ja mitään eläimiä ei näkynyt. Sitten tultiin kohtaan jossa tie jatkui eteenpäin ja vasemmalla oli siltä jonka jälkeen oli leikkipaikkoja. Ei mitään opasteita ja eteenpäin kun katsoi niin mitään ei näkynyt. No, myöhemmin selvisi että siellä olisi olleet mm. jääkarhu, norsu ja krokotiili... Ei sitten jaksettu enää portilta lähteä takaisin...

 

Ravintoloista en osaa pahimmin tämän reissun perusteella sanoa. Syötiin hotellin ravintolassa seisovasta pöydästä ja Mäkkärillä käytiin. Maksoi muuten 2xkerrosateria ja 2xlastenateria yhteensä jotain 11-12e...

 

Yksi ihan kivan oloinen aidattu puisto löydettiin, ehkä 15-20 minuutin kävelymatkan päästä hotellista. Taksilla ajettiin kerran, kun ei mahduttu Prismaan menevään ilmaisbussiin. Toinen poika istui isän sylissä, samoissa turvavöissä ja toinen istui keskellä lannevyön kanssa. Ei ehkä kovin turvallista mutta hyvin se lyhyt matka meni.

 

Muuten oli ihan kiva reissu mutta kaupunkilomalle oli hiukan liian lämmin... Olis pitänyt suunnata rannalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin just Tallinnassa 5 kk:n ikäisen vauvelin kanssa. Yövyttiin Nordic Forumissa siinä Virua vastapäätä. Vauvalle saatiin matkasänky ja kaikki oli ok, lukuunottamatta öistä väärää palohälytystä, mutta se vois toki sattua missä tahansa. Laivana oli Vikingin XPRS, jossa hyvä hoitohuone ja leikkipaikat olis ollu isommille tosi kivat.

Gracon matkarattailla meni ihan hyvin ja kun halusimme että on kaukalo taksimatkoja varten mukana. Menimme taksilla Ylemisten kauppakeskukseen ja takaisin, ei mitään ongelmia ollut. Huvin vuoksi kattelin kaupoissa, että Liberot maksoi jopa enemmän kuin Suomessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parin päivän Tallinnan reissu tehty 11kk neidin kanssa.

Viking XPRS:llä mentiin, lasten leikkihuoneita on monta, ainakin delissä on mikro missä voi lämmittää ruuat, hoitohuoneessa ei käyty kun otettin hytti.

 

Tallinnassa yövyttiin Meriton Conferense & Spa:ssa. Huoneeseen saatiin matkasänky, mut sen jälkeen huone olikin sitten täynnä. Kyseessä siis ihan perushuone, millä nimellä sellainen nyt mahtaakin sitten kulkea. Huoneessa oli vedenkeitin, eli ainakin vesihauteessa saa ruuat ja pullot lämmitettyä. Huoneet todella siistit ja kylpylä oli ok. Ehdottomasti voisin mennä uudestaan. Ainoa miinus aamiaisesta, ei sytyttänyt.

 

Brio Singit oli mukana, mutta vanhassa kaupungissa ei edes käyty, niin en osaa sanoa miten niiden kanssa olisi mahtunut liikkeisiin tai ravintoloihin.

 

Kaupassa (Rimi, Prisma) lastenruuat on kalliimpia kuin Suomessa. Esim Semperin pikkupurkit yli euron, ainakin mustikka ja luumu osui silmään. Vaipat olivat vähän kalliimpia tai samanhintaisia kuin Suomessa, mutta joku koko saattoi olla tarjouksessa (esim rimissä oli pampers 3) huomattavastikin halvempi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vinkkejä ravintoloista, johon pääsee vaunujen kanssa, kaipailisin :) Ollaan vasta joulukuussa menossa mut haluisin hyvissä ajoin suunnitella

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olimme syyskuun alussa Tallinassa yksi yö, mukana poika silloin 1v7kk. Menimme laivalla, jonka nimen olen unohtanut mutta siis se, joka menee nopsaan meren ylitse, kestikö siinä nyt muutama tunti? Laivalla oli minulla tukala olo ahtauden vuoksi, viikonloppuna se oli myös aivan täynnä ja ruokaa sai odottaa. Lasten leikkipaikassa poika viihtyi hyvin ja siellä sitten oltiin laivamatkan ajan :D

 

Yövyttiin Radisson Blu-hotelissa joka on lähellä Viru-hotellia. En voi muuta kuin suositella! Huoneena meillä oli bisness class-huone joten se oli vähän tilavampi ehkä kuin muut, ainoastaan lapsen matkasänky oli kyllä aika rähjäinen mutta hyvin poika siinä nukkui. 22-kerroksen ikkunasta tykkäsi katsella busseja ja autoja :girl_sigh:Illalla tilattiin hyvät ruuat huonepalvelusta sillä sekä mies että minä satuttiin olemaan kovassa flunssassa eikä enää jaksettu lähteä etsimään ravintolaa.

 

Rattaina oli Carenan Easyt jotka on kyllä täällä Suomessakin ihan rimpulat, saati sitten jossain vanhassa kaupungissa. Meidän ykkösrattaat on Emmaljungat ja ne olisi olleet paljon paremmat. Mutta niilläkin selvittiin ja kivaa oli. Enimmäkseen kierreltiin vain kun oli niin hyvä ilma, pysähdyttiin puistoissa että lapsikin sai jaloitella ja kierrettiin kauppoja. Ravintoloista suosittelisin yhtä, jos vain nimen muistaisin... harmi etten muista. Mutta minne vain mentiikin, palvelu ja suhtautuminen oli ystävällistä ja sujuvaa. Lapsikin huomioitiin useasti.

 

Ja muuten se liikenne! Täällä kun et pääse tien yli ikinä jos olet jalan, ihan sama onko mukana rattaat vai ei. Mutta Tallinnassa autot pysähtyivät aina. Kohteliasta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostetaas ketjua! Meillä edessä neljän päivän reissu Pärnuun, mukana 3v ja 9kk lapset. Vinkkejä ravintoloista / tekemisestä / mitä tahansa. Ollaan omalla autolla reissussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Samoin! Pärnuun ollaan menossa elokuussa 1 v 3 kk vanhan tytön kanssa. Mietinnässä on mm. että ottaakko matkarattaat vai Emmaljungat, mahtuuko esim. ravintoloihin noilla hyökkäysvaunuilla? Ja kaikki muu tieto on myös Pärnusta tervetullutta girl_smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin juuri viikko pärnussa ystäväperheen kanssa ja meiltä oli mukana sekä matkarattaat että normaalit rattaat, eli gessleinin matkikset ja kolmipyöräiset yhdistelmät rattaina. ystäväperheen lapsi käytti siis aina toisia rattaita.

 

Kaikenlaisten rattaiden kanssa pärjää, rannalla oli helpompaa isompipyöräisten kanssa, hiekkaa pitkin piti kulkea kuitenkin aika pitkä matka

 

Ravintoloihin mahduttiin kaikkiin rattailla. Monissa oli jonkinlainen lastennurkkaus tai leikkiosio. Siitä plussaa.

 

Me yövyttiin asunnossa, joten valmistettiin ruokaa myös siellä. Parhaita ruokakauppoja oli mun mielestä selver, joka oli riikan maantien varressa pärnusta riikaan päin n. 4km ja siitä ihan vähän eteenpäin oli iso kauppakeskuskompleksi jossa oli myös ruokakauppa.

 

leikkipuistot oli mun mielestä vähän tylsiä, tai niitä oli aika vähän. Rannalle kannattaa ottaa kylmälaukussa evästä, kahvilat tai kioskit ei oikein tarjoa muuta kuin ranskiksia.

 

Me oltiin yhtenä päivänä tervisparadisin vesipuistossa, se oli meistä ihan kiva. Jostain esitteestä luin jostain pieneläinpuitosta mut siellä ei käyty.

 

Viikko oli musta aika pitkä aika tuolla, että ehkä suht aktiivisena ihmisenä kaipasin jo vähän jotain muuta kuin rantaa. Osui vielä niin kuumat säät, ettei rannalla edes pystynyt kaikkina päivinä olemaan. Että vanhemman lapsen kanssa olis ehkä ollu jo vähän tylsää. Meidän porukan 1v9kk oli ihan onnellisia siitä että oli asunto ja käytiin ulkona ja uimassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitokset Murielle tiedoista.

 

Mekin elokuussa suuntaamme Pärnuun ja asunto on myös vuokrattuna sieltä, tosin ollaan vaan kolme yötä joka on varmaan ihan sopiva aika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin viime viikolla kolme yötä Pärnussa lasten (vajaa 1 v ja 3 v) kanssa. Mukava paikka, lasten kanssa ja muutenkin kaikki sujui hyvin. Ajeltiin yhtenä päivänä Riikaankin käymään (parin tunnin matka). Viron teillä ei muuten juurikaan huoltoasemia näy, joten lasten kanssa reissatessa suosittelen pottaa ja evästä autoon mukaan, meillä olivat ainakin tarpeen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now