Siona

Brion vaunut

536 posts in this topic

Siinä GO:n jalkasuojan mukana tuli nauhat joissa oli nepparit joihin se suoja kiinnittyy. Ne nauhat kiinnitin kuomun alaosaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on harkinnassa Brio Happyt kovalla kantokopalla. Itseä miellyttäisi paljon Heritage-malli.

 

Osaako joku sanoa mitä eroa on esim. Happy Classicin ja Happy Heritagen ratasosan designissa? Huomasin, että Heritagessa ei ole aurinkolippaa kuten Classicissa (ja Harmonyssa). Onkohan muita merkittäviä eroja?

 

Kokisitteko tuon aurinkolipan puuttumisen käytännössä ongelmana? Vaunukopassa olisi sama homma, mutta jos otetaan se kova kantokoppa niin sillon sillä ei ole meille väliä. Ratasosaan siirtyminenhän meillä olis sitten kai joskus keväällä kun syysvauvaa odotetaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun ymmärtääkseni muuta rakenteellista eroa ei ole kuin tuo aurinkolippa ja me otettiin sen puutteesta huolimattakin ne Heritaget grin.gif ne on niiin söpöt! Mietitään sit jotain erillistä viritystä tai lippaa jos lisäsuoja tuntuu myöhemmin olevan tarpeen.. Eihän sellasta lippaa kovin monissa vaunuissa oo muutenkaan, joten luulis pärjäävän ilmankin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitti vastauksesta mei! Kaikesta sitä osaakin tehdä elämää suurempia asioita kun esikoista odottaa eikä tajua mistään mitään... :girl_haha:

 

Sitten vielä semmoinen kysymys, että oliskohan ihan järjetöntä ostaa ne vaunut jo nyt, kun saisi vielä tän kuun loppuun Shiny-lämpöpussin kaupan päälle? Tietysti kaikenlaisia tarjouksia yms. voi tulla myöhemminkin, mutta ei niistä tiedä. Oiskohan tuo lämpöpussi syysvauvalle tarpeellinen? Mahtuukohan se vauva siihen edes koko talvea? (mun pitäs varmaan mennä tuonne tyhmiä kysymyksiä-ketjuun näitten hössötysteni kanssa...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Hei mitä oon muuten kuullut, niin ne Heritaget on LOPPUMASSA ja niitä ei kuulemma tehdä enää lisää, joten kannattaa selvittää mikä teidän liikkeen tilanne on. Vois sitten harmittaa jos niitä ei enää myöhemmin sais.. Mäkin pohdin tota lippa-asiaa, mut onhan niissä Happyissä se yks toinenkin malli mistä ne puuttuu. Sen ajatteleminen helpotti grin.gif

 

Mun mielestä se pussi on sen verran iso, et menee varmaan suht pitkään :) ihan varmasti ens talven ja hyvinkin vielä ratasikäisenäkin. Jos niistä löytyy vaan kiva väri, niin ei varmaan jää käyttämättä.. Me saatiin myös Brion TAKUU alkamaan niin, että se alkaa lasketusta ajasta, eikä ostopäivästä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se Shinny on tosi hyvän kokoinen. Talvella tuli vastaan varmaan pari vuotias joka istui Ponyissa Shinnyyn muumioituna. Meillä mun äiti osti sen joululahjaksi pojalle ja sille musta OzBabysta sanottu että tuo menisi kolmeen vuoteen saakka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on vihreät Heritaget varattu :lipsrsealed: En antanut aurinkolipattomuuden häiritä. Mein pelottelut noiden loppumisesta upposi sen verran että pitihän ne nyt varata. :grin: Saadaan hakea ne millon vaan, vaikka vasta syksyllä jos ei haluta aiemmin nurkkiin pyörimään (jos maltan olla hakematta niitä hypisteltäviksi jo aiemmin). Ja takuu alkaa vasta sitten kun otetaan käyttöön.

 

Kiitos avusta mei ja Rilla!

Edited by Katie

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Jee, kiva et sait sovittua noin :) ja jos mua ei nyt oo ihan täysin huijattu, niin jotkut niistä malleista on tosiaan loppumassa jo nyt..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Löytyykö tietoa, saako Brio Kombeista vm. 2006 kaikki kankaat irti pesua varten?

 

Mä en ole ihan varma onko meidän kärryt 06, vai mitkä, mutta aika läheltä varmaan liippaa. Sain kaikki muut irti, mutta kuomun ja kovan kantokopan kankaan pesin isossa saavissa. Kantokopan metallikehikko oli pultattu kiinni kankaaseen kahdesta kohtaa, joten sitä ei saanut irti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viikonloppuna lapsimessuilla törmäsin outohin Brion vaunuihin, näyttivät ihan Happyilta, mutta niissä olikin pienet kääntyvät etupyörät, ja kyseessä ei ollut missään nimessä Go/Sing- vaunut!! Kuosi oli aivan ihana lila, siinä oli ihan selvästi ratasosa ja kantokoppa, joten siitä päättelin että pakko olla uutuus kyseessä. Kävin äsken tutkimassa nuo sivut ja heille onkin tullut uutuutena Brion Happy uudella Swivel-rungolla, kääntyvillä etupöyrillä! Swivel-runko tuolta löytyy!

 

Mun silmään tosi hyvännäköinen runko, muistuttaa meidän ihanien Teutonioiden (Mistral S) runkoa. On varmaan toimiva pakkaus! Tälläistä kaipailin aikoinani Briolta, mutta silloin kaikki oli sitä Go-vaunujen uutuuden hypetystä...girl_wink.gif Onko jollain kokemusta?

Edited by canerva

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Noiden etupyörien rakenne on sellainen että se kerää enemmän lunta kuin esim. go:n pyörät. Muuten tuo runko tuntuu kaupan koelykinnällä kivalta (piti käydä vähän renkaita potkimassa kun kohdalle osuivat). Tykkään silti enemmän meidän GO:sta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Lähinnä sitä että tuossa on pienet ja tiheässä olevat puolat ja rengas kiinnittyy molemmilta puolilta keskiöstä tukeen. Se on se mikä aiheuttaa että loskassa renkaisiin helpommin pakkautuu lunta. Toispuoleinen keskiökiinnitys estää tuota enemmän.

 

Mä niin toivoin silloin kun tuon rungon näin että nuo olisivat olleet vaihdettavilla eturenkailla eli niin että olisi saanut tarvittaessa isotkin pyörät kiinni samaan runkoon. Se olisi Briolta ihan tervetullut uudistus kun silloin samat rattaat palvelisivat paremmin kaikissa käyttöolosuhteissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuuluikohan Brio Kombeihin (n.v2006) joku jalkapeitto? Meidän vaunuissa ei ole sitä enää tallessa, joten osaisko joku sanoa,

 

että saakohan tuollasta Brio Kombin jalkapeitettä vielä jostain?

 

Tai poikkeaako uudemmat Brion mallit miten paljon noista kombeista, että voisko niiden jalkapeitteen saada noihin sopimaan ja myydäänkö niitä jossain erikseen?

 

Tai kävisköhän joidenkin muiden vaunujen jalkapeite noihin..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Vastaan sinulle ja hieman aiemmin esittämääni omaan kysymykseen jalkapeitosta. Meiltä katosi (! aivan ihmeellinen tapaus!) Brio Happy 2009 - vaunujen jalkapeitto. Ko. malliin ei saanut enää vanhaa peittoa, mutta pyysivät liikkeeseen kokeilemaan tämän vuoden mallin peittoa, joka vaunuun sopikin. Voisit käydä murmeli80 kokeilemassa liikkeessä, sopiiko tämän vuoden mallin peitto vanhoihin vaunuihisi?

 

Aika arvokkaaksi tuli tuo peitto, liki 60 euroa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä syntyi poika tammikuussa 2011 ja ostettiin Brion vaunut kovalla kantokopalla.

Poika oli syntyessään 4085g ja 52 cm pitkä ja nyt vajaa 4 kk ikäisenä painaa yli 9 kg ja pituutta yli 65 cm. Ensi viikolla 4 kk tarkastus, joten siellä sitten kuullaan tarkempi paino ja pituus.

 

Brion kovaan kantokoppaan pituuden puolesta "pikkumies" mahtuisi vielä vähän aikaa, mutta leveyssuunnassa hartiat ottaa reunoihin ja näyttää, että pikkumiestä vähän ahdistaa olla kopassa...

 

Vaunuja hankkiessa ajateltiin säästää ja ostaa yhdistelmävaunut, mutta en nyt sitten tiedä oliko tässäkään järkeä.

Kyllähän meidän olisi pitänyt tietää, että kun itse ollaan pitkiä ja "isoja" niin ei pojastakaan mikään pieni tule :girl_smile: .

 

Jatkossa "pikkumies" nukutetaan ratasosassa, ei tässä vaiheessa enää kannata hankkia uusia vaunuja.

Nyt viisaampana ostaisin Brion makuuvaunut ja rattaat erikseen... Jälkeenpäin on hyvä olla viisas :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä meidän tyttö ainakin ihan hyvin nukkui keväällä päikkärinsä siinä ratasosassa ja lämpöpussissa. Eli en kaipaisi siksi erikseen vaunuja ja rattaita. Tosin meillä on kyl sitten vielä matkarattaat, joten meillä noita Brioja ei ihan kamalasti vielä olla rattaina käytetty, vaan just päiväunipaikkana. Niin ja tyttö tosiaan tällä hetkellä jotain varmaan 80cm ja painoa reilusti yli 10kg (virallisia mittoja ei saada kun vasta 1v neuvolassa joskus elokuussa).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin siirryttiin vaunukopasta ratasosaan kun poika oli viitisen kuukautta vaikka se sinne vaunukoppaan olisi vielä mahtunut. Pötköttely alkoi rasittaa pientä ihmistä ja puolimakaavasta asennosta näki paremmin ympärilleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

osta kova kantokoppa erikseen? niitä saa huutiksessa jatkuvasti alle satasella :) joten ei tarvii uusia rattaita, mutta saat isomman kopan lisäksi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei nyt tarvitaan apua kanssasisaret! Ostettiin siis Brion yhdistelmävaunut sunnuntaina käytettyinä (on kai Duo Wave tai joku vastaava, saattaa olla Kombikin, ohjekirjassa kun on kolme eri mallia esiteltynä ja kuvat ei ihan vastaa vaunuja). Mies sitten eilen illalla oli niitä huoltanut ja öljynnyt ja huomannut sitten, että vaunujen alaosassa, renkaan vieressä, oleva musta muoviosa jossa on metalliniittejä ja joka siis pitää osaltaan vaunujen runkoa ylhäällä, oli yhdestä kohtaa halki. Mikä tarkoittaa siis sitä, että yksi metalliniitti ei pysy siinä paikalla, missä sen pitäisi olla (muovi on haljennut niitin ympäriltä). Niitti pääsee siis liikkumaan, mikä vetää koko osan vähän vinoon, mikä taas entisestään rasittaa muovia. Mies vaan totesi, että jos se osa pettää kokonaan, niin vaunujen toinen puoli myös rämähtää alas.

 

 

Missä tällasen voi korjata? Totta kai selvitetään nyt myyjän kanssa, että oisko vaunuissa vielä takuuta voimassa (ei varmaan ole) ja saadaanko hinnanalennusta tms. Jos osaa ei voi korjata niin...... &¤¤)=?/&¤#. Mutta onko Briolla joku maahantuoja/korjaamo jonne vaunut voisi viedä näytille, ja jossa ne voisi ehkä korjata?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mulla ei enää ole brion rattaita, mutta meillä oli tuplat briolta. Ota yhteyttä lähimpään brioa myyvään lastentarvikeliikkeeseen. Ainakin meillä päin heillä oli ihan "tiskin alla" noita helposti rikki meneviä varaosia ja jos ei ollut niin tilasivat sitten briolta varaosia. Omiin tupliimme saimme ainakin liikkeestä ihan suoraan ostettua molemmat kuomun kiinnikkeet sekä turvakaaren "lukon". Toki maahantuojaankin voi olla yhteydessä, mutta sieltä ohjaavat kääntymään lähimmän myyjän puoleen. Mutta siis mene vaunujen kanssa liikkeeseen kysymään varaosaa niin varmasti osaavat auttaa sinua :) Tuon vaihtamiseksi joudutte rikkomaan nuo metalliniitit, mutta se ei ole mikään ongelma, koska ne voi korvata tavallisilla muttereilla ja ruuveilla paikasta riippuen eli jäljet korjauksesta kyllä jää. Mutta olen aivan varma että varaosa löytyy :)

 

Niin juu ja tuli vielä mieleen, että jos ei takuuta ole niin nuo muoviosat eivät paljoa liikkeessä maksa. Olisiko kuomun kiinnikkeet olleet 5 euroa kpl ja surkeiden sattumusten sarjan takia tuo turvakaaren "lukko" saatiin ihan ilmaiseksigirl_wink.gif Eli tuollaiset muovikappaleet ovat halpoja ja jos ei rattaat tosiaan ole sataa vuotta vanhat niin varmasti löytyy kyseistä osaa :) Jos yhtään tiedän mistä osasta puhut niin ainakin vastaavia osia oli emmaljungaa myyvässä lastentarvikeliikkessä iso kasa (emmaljungiin tarkoitettuja tosin) ihan siellä "varaosalaatikossa" tiskin alla. Kyselin ihan muuta osaa tuolloin mutta kaikenlaisia muoviosia siinä purkissa olikin ostettavissa.

 

Kannattaa muuten sitten varmaan vaihdattaa ne kaikki neljä osaa uusiin samointein. Jos se on jo pitkään ollut rikki niin saattaa olla vaikuttanut tuo "vikaliike" myös muihin muoviosiin niitä haurastuttavasti :) Jos ymmärrät mitä tarkoitangirl_crazy.gif

Edited by Nera

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now