Siona

Brion vaunut

536 posts in this topic

Superiso kiitos Nera avusta!! girl_in_love.gif , meinasi aamulla tulla itku kun mies esitteli tuon halkeaman. Mutta tänään olen menossa jälleenmyjän liikkeeseen ihmettelemään, josko varaosia löytyisi. Mies on sen verran näppärä käsistään, että varmasti saa osat vaihdettua kunhan ne vain jostain hommataan.

 

Peukut ja varpaat pystyssä, että tärppäis tuolta ekasta paikasta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uusia osia ei suoralta kädeltä ollut, mutta onneksi voidaan viedä vaunut niiden alkuperäiseen ostopaikkaan, jossa he vaihtavat osan uuteen -> maksaa n. 20€.

 

Eli ei tarvitse itse sitten edes sitä asentaa kun hoituu tuolla. Näin ne asiat aina jotenkin järjestyy :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Hienoa :) Tämän takia näitä laatumerkkejä kannattaa suosia. Ei ole yleensä mikään katastrofi jos joku osa hajoaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään kokemusta Brion Joyful- yhdistelmistä?

Bongasin sellaiset tuolta Babystylen sivuilta, ja itseäni niiden ulkonäkö miellyttäisi... :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen nyt viikolopun ajan koittanut sisäistää kaiken Brion vaunuista mutta...

 

kävin liikkeissä koeajelemassa vaunuja ja ihastuin Brio Happy-vaunuihin. Nyt olen koittanut etsiä hyväkuntoisia käytettyjä netistä. Tärkeä ominaisuus on kääntyvä aisa jotta työntöaisan saa pienempään tilaan bussissa. Onko Happyissa tämä aina vai voiko se riippua rungosta? Onko jotain eroa että minkä vuoden Happyja kannattaa etsiä ja kuinka vanhoja ei kannata edes miettiä? Vastaako joku muu Brion malleista paljolti Happya ominaisuuksiltaan kun kankaiden väreillä ei ole kauheasti väliä?

 

Kasa tyhmiä kysymyksiä mutta nyt alan olla jo vähän sekaisin :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^vanhoissa malleissa on teleskooppiaisa, mutta 2011 vuoden mallissa on vaihtoehtona se toisenlainen aisa. meillä on 2010 vuoden happyt eli teleskooppiaisalla ja kuljetaan paljon busseilla. se vie ehkä hitusen enemmän tilaa, mutta en ole kokenut sitä mitenkään huonoksi ja hyvin on päästy busseilla. :) niin ja teleskooppiaisankin toki saa säädettyä sisenpään ettei ny ihan koko aisan pituudelta sojota bussin käytävällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^no tosi hyvä juttu että teleskooppiaisallakin pärjää. Ja tosiaan meillä on nyt vanhat teutoniat ja ne tuntuu olevan paljon pidemmät kuin muut vaunut ja kääntöaisallakin tulee pidemmälle kuin muut. Pääasia kuitenkin uusissakin vaunuissa on se, että se aisa ei tule niin pitkälle että estäisi ohitse kulkemisen bussissa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kans teleskooppiaisa, otettiin ihan senkin takia, että sen kanssa saa sit parhaiten mahtumaam seisomalaudan, jos tulee pikkusisarus sellaisella ikäerolla.. Serkulla on tollanen systeemi ja on toiminut hyvin :) niillä on Happyt vm. 2006/2007 ja compact-rungolla, siinä on kai ollut jotain vikoja. Ei siis kannata ostaa ainakaan ekoja Happyja, koska seuraavien vuosien vaunuissa, niitä tyyppivikoja on saatu jo karsittua. (meillä 2011-mallia ja toistaiseksi ei oo ollut mitään bugeja)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on vielä muutama tyhmä kysymys :girl_crazy:

 

Onko vuoden 2009 Happyissa ja Kombeissa millainen ero? Mä koitin googlettaakin tätä mutta vähän huonolla tuloksella...Ulkonäöllisesti ne on mun mielestä aika samanlaiset mutta onko sitten käytössä eroa?

 

Ja vielä tuosta aisasta. Eli jos on heittoaisa niin saako sen juuri esim bussissa nostettua sinne vaunujen päälle? Vaikka siis olisikin teleskooppiaisa. Mä en ole heittoaisaa käyttänyt ikinä joten en tiedä että voiko sen tuossa tapauksessa jättää sinne vaunun päälle vai pitääkö se vetää sitten sinne toiselle puolelle ns. loppuun asti.

 

mutta joo, oon mä sentäs sen saanut päätettyä että ostan joko Happyt tai Kombit ja vuoden -09 tai -10. Kumpaakin löytyy ihan kivasti käytettyinä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^oisko suurin ero kuosit ja/tai erilaiset rungot? En tiä. :) Jos sillä on suuri merkitys, että miten paljon vie bussissa tilaa niin kannattaa ihan mittanauhalla mitata miten pitkät ne vanhat vaunut on ja sitten kaupassa nuo briot. Meillä noissa ei ole heittoaisaa ja sitä olen välillä kaivannut. Sen saisi just bussissa pois käytävältä ja muutenkin isomman lapsen kanssa olis kätevää että vois lennosta vaihtaa naama menosuuntaan tai äiteen päin. Mutta mun mielestä kyllä olet hyvää valintaa tekemässä. Meillä ei ole ollut mitään vikaa noissa kärryissä ja päivittäin kävellään pitkiäkin matkoja ja bussilla mennään myös useasti. Plussaa vielä siitä, että meidän iso kokoinen poikakin on mahtunut niihin tosi hyvin talvipakkasilla topattuna. Nytkin yli 80cm pitkänä mahtuu tosi hyvin nukkumaan. Iso tavarakori on myös tosi iso plussa. Ja kun kehumisessa alkuun päästiin niin jatketaan sen verran, että mahtuupa nuo isot vaunut vanhan kerrostalon hissiinkin hyvin ja vielä itekin mahdun saman hissin kyytiin :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noissa uusissa Happyissa ei oo ainakaan enää heittoaisaa.. Kannattaa kans tsekata keskusteluita, et onko niiden kanssa ollut ongelmia. Mitä enemmän tekniikkaa ja liikkuvia osia, sen enemmän bugeja :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vielä keijis ja mei mielipiteistä! näköjään vaunuviidakko voi olla aikamoinen kun alkaa oikein perehtymään. Ekat vaunut kun ostettiin vähän idealla halvalla kun saa. Keskiviikkona ollaan nyt menossa katsomaan kaksi vuotta vanhoja kombeja jotka on toivottavasti mieluisat!

 

mei, tuosta heittoaisasta olen lukenutkin ja siitä on ollut vähän sekä että juttua. joillain on toiminut ja joillain ei. Ilmeisesti ainakin Happyn runko/heittoaisa vuodelta 2008 on ollut vähän ongelmallinen. Mitään huonoa en tuosta 2009 vuoden Happyista ja Kombeista ole (muistaakseni) lukenut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lueskelemassa Brio-ketjua kun on nyt nämäkin otettu vaihtoehdoksi tässä loputtomassa vaunuviidakossa :) .

Perushyviltä vaunuilta vaikuttaa kyllä ja ihana virtaviivainen muotoilu Brio Happy kovakoppa-mallissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brion Happyt 2008 olleet nyt käytössä vajaa puoli vuotta ja ratasosaan siirryttiin viime viikolla. Ostettiin vaunut yhdellä lapsella vähän käytettyinä.

Kuljetaan paljon julkisilla, ja olen kokenut vaunut ongelmallisiksi busseissa. Teleskooppiaisa on, mutta pienimmilläänkin vie paljon tilaa ja saa paljon väistellä, jos on kahdet vaunut bussissa. Ylöskäännettävä aisa olisi niiiin ihana, monilta vihaisilta katseilta olisi vältytty!

Toinen asia mikä vaunuissa ärsyttää, on valjaat. Huomasin ratasosaan siirtyessä että rattaissa ei ole valjaita(varmaan edellinen omistaja jättänyt kaupasta pois) ja valjaita varten on tasan kaksi reikää sivuilla! Mikä järki? Pitää käydä jotkut valjaat varmaan ostamassa liikkeestä. Mutta mihin ne tuossa systeemissä pujotetaan? Kun mä en siis tajua millaiset ne valjaat tuossa on ollut, kun siellä on vaan ne kaksi reikää girl_sigh.gif

 

Muuten vaunut on olleet kyllä ihanat, tykkään ulkonäöstä ja niitä on helppo ja kepeä työntää. Iso tavarakori on myös huippu! Mutta noista vioista tietoisena en kyllä enää ostaisi tuota mallia. Vaan eipä sitä ennen vauvaa osannut noita asioita vaunuviidakossa ajatella.

 

edit: Termit hakusessa..

Edited by meime

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brion Happy 2010 - erinomainen valinta! Jäi nyt vaan pieneksi, kun tuli tää toinen. :grin: Mut todellakaan ei hävitetä minnekään, ja käytetään kyllä niitä jos pitää vain vauvan kanssa päästä taipaleelle. Isompi viihtyy nykyään paremmin Ponyissa, kun enemmän katselee maisemia kuin nukkuu. Tuplia ei raaskittu Briolta ottaa, tyydyttiin halpaan Z-lineen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tosiaan ostin sitten Brio Kombi 2009. Aivan älyttömän hyvät vaunut. Teleskooppiaisasta tykätään miehen kanssa kummatkin kun on meidän mielestä näppärämpi säätää kuin taittoaisa. Meidän vaunuissa on onneksi heittoaisa joten koko aisan saa bussissa nostettua vaunujen päällä ja silloin vie vähemmän tilaa pituussuunnassa kuin taittoaisalliset. Mutta toisaalta, aika pienistä eroista on loppujen lopuksi kyse. joten turha murehtia meime, bussissa saa vaunujen kanssa ihan mistä syystä tahansa murhaavia katseita!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Oon tässä just muutamana päivänä pohtinu tuota bussi-juttua. Kun tuntuu että omat Brion rattaat ei oikein meinaa mahtua siihen välikköön kunnolla, muuten kuin poikittain. Oon ihmetelly, että onko ne jotenkin muita pidemmät, mutta toisaalta ei vauva mahdu kovin paljoa lyhyempiinkään ..

 

Aloin sitten pohtimaan, kun mielestäni ei itse ole niin paljoa tullut rattaisiin törmäiltyä ja nykyään joka ikinen kolahtaa päin taitettuakin aisaa (itse pitää aina seistä sivussa, rattaden edessä käytävällä ei ole mahdollista olla) .. Hokasin sitten, että itseasiassa (Tampereella) bussien ratasvälikkö ei ole enää niin syvä, kaikkien bussien vaihduttua matalalattiaisiin. "Ennen vanhaanhan" bussissa oli kuskin puolella kaksi penkkiä vierekkäin ja kävelytienpuolella yksi penkkirivi kylki menosuuntaan. Vasta keskiovien jäkeen oli kahet penkit molemminpuolin käytävää ..

 

Toisaalta yksi hyvä uudistus on ollut nuo bussit joissa on leveämpi ratasväli, joten mahtuu kolmetkin rattaat tai kahdet poikittain (tai ainakin toiset poikittain).

 

Vähän meni OT, mutta onpahan itsellä Brion rattaat (Happy 2011) joiden kanssa on tullut busseissa kikkailtua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Toinen asia mikä vaunuissa ärsyttää, on valjaat. Huomasin ratasosaan siirtyessä että rattaissa ei ole valjaita(varmaan edellinen omistaja jättänyt kaupasta pois) ja valjaita varten on tasan kaksi reikää sivuilla! Mikä järki? Pitää käydä jotkut valjaat varmaan ostamassa liikkeestä. Mutta mihin ne tuossa systeemissä pujotetaan? Kun mä en siis tajua millaiset ne valjaat tuossa on ollut, kun siellä on vaan ne kaksi reikää girl_sigh.gif

 

 

 

Mulla ei ole noita vaunuja, mutta olen ymmärtänyt, että Brion valjaissa on ne olkien yli menevät hihnat ja muut kuten muissakin, mutta tosiaan ovat kiinni vaan kahdesta kohtaa alhaalta. Ne on ikään kuin valjaat. Lapsi pysyy hyvin kiinni, eikä tarvitse istua naulittuna selkänojaan vaan voi nojailla vaikka turvakaareen. Korjatkaa, jos olen väärässä. Noita Brion valjaita on mun mielestä ihan marketeissakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

_NcV_, Onko sulla vaunuissa taitto- vai heittoaisa? Kun mä taas olen mahtunut busseissa pienempään tilaan heittoaisan kanssa kuin muut vaunuilijat taittoaisan kanssa. Ja ainakin nuo meidän vaunut on lyhyemmät kuin edelliset 2006 Teutoniat ja varsinkin kun aisan saa kokonaan pois siitä edestä. Sitä mä olen pitänyt kaikista parhaimpana koska jos menee sellaiseen bussiin mihin mahtuu juuri kahdet vaunut eikä sinne vaunujen viereen mahdu seisomaan niin mä pääsen ihan vaunuihin kiinni kun aisan saa nostettua ylös. Muutoin olen kanssa samaa mieltä että uudet Volvot on siitä kivat että niihin mahtuu kolmet vaunut. Paitsi jos on itse siellä lähimpänä kuskia ja jää ekana pois. Voi voi kun sitten pitää muidenkin vaunujen purkaa itseään pois jotta mä pääsen ulos :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

_NcV_, Onko sulla vaunuissa taitto- vai heittoaisa?

 

Taittoaisa meillä. Päädyttiin siihen kun heittoaisan painopiste tuntui olevan kovin kaukana .. Niin ainakin silloin kuviteltiin :)

 

Muutoin olen kanssa samaa mieltä että uudet Volvot on siitä kivat että niihin mahtuu kolmet vaunut. Paitsi jos on itse siellä lähimpänä kuskia ja jää ekana pois. Voi voi kun sitten pitää muidenkin vaunujen purkaa itseään pois jotta mä pääsen ulos :girl_sigh:

 

Tuo on kyllä totta. Itse joskus mennyt suosilla kaksi pysäkkiä ohi oman ja kävellyt, kun tiesin, että kaikki jäisivät siinä ja kotimatka oli pelkkaa alamäkeä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Brion Happyt, tänä vuonna uutena ostetut. Tykkään, kun ovat järeät, mutteivät sellaiset koko jalkakäytävän täyttävät hyökkäysvaunut. Meillä on teleskooppiaisallinen runko, joka sekin on oikein toimiva. Valittiin lähinnä siksi, että myyjän arvion mukaan se on vähän kestävämpi kuin taittoaisallinen. Ainoa, mistä en tykkää, on rungon kokoontaittomekanismi. Olen joka kerta - lopulta - saanut rungon kasaan, mutten vieläkään ymmärrä, miten näin lyhyen ihmisen pitäisi tehdä se järkevästi. Jotenkin tuntuu siis joka kerta hankalalta, mutta ehkä vika on vain minussa. girl_sigh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ On se munkin mielestä aika hankala.. Tai siis kun täytyy pitää sitä vipusta auki ja vaunut on kuitenkin aika painavat :girl_sigh: Mut tästäkin huolimatta laskettiin niitä pitkään joka ikinen päivä alas, koska vauva nukkui niissä ekan unipätkän iltaisin..

 

Tota teleskooppiaisaa mietin kans sen kannalta, että siihen mahtuu sit hyvi seisomalauta väliin, jos joskus tulee pikkusisarus sellaiseen aikaan, että vanhempi jo kävelee :) mun serkulla siis on samat yhdistelmät olleet ja ikäeroa 2v, isompi matkusti usein seisomalaudalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now