Extravaganca

Minipillerit

91 posts in this topic

Söin Cerazetteja melkein neljä vuotta putkeen. Alunperin vaihdoin niihin, kun yhdistelmäpillerit pahensi migreeniä.

Kuukautiin liittyvät migreenit noilla loppuivat, koska niin loppuivat menkatkin. :)

En enää tarkkaan muista kauanko aloituksen jälkeen tiputteli, ehkä viikkoja. Sen jälkeen ei mitään vuotoja tullut koko loppuaikana, eikä ollut ikävä!

Kaikenlaisia sivuoireita tuli: hiusten rasvoittumista ja lähtemistä, finnejä ym., mutta on vaikeaa tietää johtuiko cerazetestä vai siitä että oli lopettanut yhdistelmäpillerit,

jotka näitä vaivoja pitävät aisoissa.

Kaiken kaikkiaan olin noihin ihan tyytyväinen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla alkoi muutama päivä Cerazetten aloittamisen jälkeen kuukautiset ensimmäistä kertaa synnytyksen jälkeen (synnytyksestä silloin 2kk). Vuoto loppui reilussa viikossa ja sen jälkeen ei ole ollut vuotoja tai muita ongelmia. Nyt olen käyttänyt pillereitä 5 kuukautta. Saa nähdä, miten tilanne muuttuu, kun imetys loppuu.

 

Tähän pitää päivittää tilannetta sen verran, että kun varsinainen "kuukautiskiertoni" alkoi, muuttuivat kuukautiset 3 viikkoa kestäväksi tiputteluksi :( Nyt on jo useampi kierros näitä 3 viikon "kuukautisia" takana ja kyllä tuo nyt vähän harmittaa, vaikka kyseessä ei ole lähellekään itselleni normaalien kuukautisten suuruinen vuoto ja välissä on 3-4 viikkoa taukoa.

Edited by kirkir

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jälkitarkastuksen yhteydessä sain Cerazettet. Aloitin ne samantien. Tässä vaiheessa kuukautiset eivät olleet vielä alkaneet (synnytyksestä n.6 viikkoa). Noin viikon päästä pillereiden aloituksesta alkoi vuoto, joka kesti ehkä 1,5 viikkoa ja oli runsaampaa kuin kuukautisvuoto. Sen jälkeen ei ole minkäänlaista vuotoa ollut eli olen tyytyväinen. Hieman oli epätoivoinen olo tuon vuodon ajan, mutta olin tietoinen, että tuommoista voi olla. En tiedä oisko kuukautiset vielä alkaneet ilman pillereitä, imetän edelleen n.6 kertaa vuorokaudessa, yösyötöt on juuri loppuneet. Mulle on aina käyny hormonaalinen ehkäisy hyvin ja näihin olen sen verran tyytyväinen, että jatkan näillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aloitin ja lopetin. Hyi, noita ei enää ikinä. Kamalat mielialanvaihtelut, naama kukki kuin 13-vuotiaalla ja verta tuli kuin hanasta. Kondomit siis käytössä kierukan asennukseen saakka. Hyi ja hyi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä söin Cerazetteja 3 kk, ensimmäinen kuukausi meni hyvin, mutta sitten alkoi kestomenkat ja mielialanvaihtelut ja haluttomuus ja mitähän vielä.. Nyt on kumit käytössä ja näillä mennään toistaiseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen syönyt Cerazettea nyt kaksi ja puoli vuotta, ja sinä aikana ei ole ollut menkkoja ollenkaan. Alussa oli tiputtelua ehkä viikon verran.
Eikä muutenkaan oo ollut mitään sivuvaikutuksia :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse sain jälkitarkastuksessa reseptin minipillereihin. Nyt oon kuitenki kuullut ja lukenut niin paljon niistä, monilla siis ollu viikkoja ellei kuukausia kestävää jonkinlaista vuotoa sun muuta, joten vähän tuntuu siltä, että jätän nuo pillerit aloittamatta..

Enhän mä tosin sitä voi tietää, että tulisiko mulla itselläni vuoto kestämään noin pitkään tms, mutta kuitenkin..

Edited by Nappula93

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä aloitin minipillerit nyt siis uudelleen raskauden jälkeen, ja tiputtelua kesti paaaaljon vähemmän aikaa kuin sillon kun ennen raskautta nämä pillerit alotin (johtuuko siitä että hormonit oli aloittaessa nyt jo valmiiksi erilaiset, kun imetin), ja nyt menkkoja ei tule melkein ollenkaan, ihanaa :D ! Jotain pientä vaan pitkin väliajoin.. Aiemmin pohdin hormonikierukkaan vaihtamista, mutta en kyllä jaksa kun nämä pilleritkin toimii nyt niin hyvin... kun vaan muistan ottaa ne, nyt olen ihan hyvin muistanutkin eikä siis ole tullut kuin pari kertaa unohtumisesta (esim. 10 tunnin unohdus) johtuvaa tiputtelua.

Edited by Damanda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla alkaa usko loppua sivuvaikutusten häviämiseen. Oon nyt syönyt 2kk Cerazettea ja olen vuotanut taukoamatta koko ajan, eikä tää ole mitään pikku tiputtelua. Lääkäri sanoi, että voi kestää jopa 6kk, että sivuvaikutukset häviää, mutta en tosiaan jaksa kulkea rätti housuissa 6kk. Vähiin vaan käy ehkäisyvaihtoehdot. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Söin 7.5v cerazetteja, kk:t oli tuona aikana varmaan 5krt ja nekn päivässä, parissa ohi meneviä. Nyt 1kk oltu ilman, ja nyt alkoi kk.t normaalisti. Minulle ne ainakin ovat sopineet kaikin tavoin, ei mitään ylimääräisiä oireita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aloitin Cerazetet jälkitarkastuksen jälkeen, pari kuukautta synnytyksestä. Eivät sopineet minulle; aloituspäivänä alkoi päänsärky, joka ei mennyt ollenkaan ohi noissa päivissä, jotka pillereitä ehdin syödä. Lopettamisen jälkeen päänsärkykin loppui. Lisäksi pillerit vaikuttivat minulla maidon herumiseen; maito herui huonommin ja rinnat tuntuivat jatkuvasti "tyhjiltä". Aiemmin sain näillä suihkutisseillä yhdellä imetyskerralla maitoa talteen yleensä puolikkaan tai täyden kerääjällisen, pillerien aloituksen jälkeen kerääjään saattoi tulla muutama tippa. Pari päivää pillereiden aloituksen jälkeen vauva muuttui itkuiseksi ja hänen vatsansa meni sekaisin. Kakka muuttui vihreäksi ja vetiseksi sekä limaiseksi. Tämä johtui ilmeisesti siitä, että maito ei vain enää riittänyt hänen tarpeeseensa. Hänelle tarjottiin myös lisämaitoa pullosta, jota ei aiemmin tarvinnut, ja nyt hän saattoi imeä imetyksen jälkeen 80ml pullosta. Lopetin pillerit lyhyeen huomattuani tämän yhteyden ja muutama päivä lopettamisen jälkeen vauvan vatsa toimii taas normaalisti ja itkuisuus on vähentynyt.

 

Täytyy miettiä pillereitä uudelleen imetyksen lopettamisen jälkeen. Nyt on parempi olla ilman.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisinkohan viisi kuukautta nyt syönyt Cerazettea, ja saldo on tämä: otsaan iski akne, tiputteluvuoto on yleistä, mielialat heittelevät ja raivo nousee erittäin herkästi ihan ihme sfääreihin ja kirsikkana kakussa en enää tunne olevani seksuaalinen olento. Olen laittanut paljon hektisen työn piikkiin kunnes eilen aloin miettiä, että osa oireista voi selittyä minipillereillä. Jätän ne nyt pois ja katson, paraneeko tilanne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon syöny cerazetteja noin kolmisen vuotta jos oikein muistan. Aluksi taisi olla melko pitkät ja runsaat menkat ja sitten ne katosi lähes kokonaan. Nyt tulleet ehkä kerran vuodessa. Tämän vuoden alussa jätin vahingossa useamman pillerin syömättä ja viikko unohduksen jälkeen alkoi melkein kahden viikon runsaat menkat huh :D nyt vähän jänskättää kuinka kierto tasaantuu normaaliksi kun muutaman kuukauden päästä ois tarkotus jättää pillerit kokonaan pois

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muuten sopii mainiosti, mutta tää 6kk kestänyt jatkuva tiputteluvuoto ottaa sen verran päähän, että nyt on varattu aika Mirenan laittoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suositusten mukaan se olisi n 3kk vähintään mitä pitäisi katsoa toimiiko eli tasoittuuko vuodot/loppuuko kokonaan, joillakin voi mennä jopa 6kk. Varmaan riippuu ihan vuodon määrästä kuinka kauan jaksaa antaa aikaa pillereille. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

minulla kyseinen merkki vei menkat kokonaan pois mutta kuukautiskipuja ei vienyt, muilla minipillereillä vuosin kokoajan joten tuo cerazette ainoa joka jotenkuten käy minulle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now