Sign in to follow this  
Followers 0
Ada.

Pudendaalipuudutus

41 posts in this topic

Mulle laitettiin kummassakin synnytyksessä pudendaali. Ekassa ei auttanut mitään! Tokassa taivas aukeni samalla tavalla kuin epiduraalissakin. Ei suosittelen!! Vedin ilokaasua samalla kun kätilö näppärästi sen tuikkasi. Sai sen juuri oikeaan paikkaan ja apu oli valtava. Ponnistelin sitten täysin kivuttomassa tilassa. Kuitenkin tunsin kokoajan missä vauva liikkui ja minne suuntaan ponnistaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen syntyi täysin kohdunkaulanpuudutuksella.

Kuopukselle ei ehditty kohdunkaulanpuudutusta laittaa, niin laitettiin Pudendaali. Olin jo 9cm auki kun siirryin saliin. Kalvo puhkaistiin, ja neiti tuli minuutin ponnistusvaiheella ulos samantien..

 

kumpikaan synnytys ei sattunut, ja kolmannenkin meinaan kohdunkaulanpuudutuksella synnyttää..

Edited by Marikoo78

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ilmeisen poikkeuksellinen kokemus pudendaalipuudutuksesta: Mulla se ei toiminut ollenkaan, mutta toiveikkaana annoin laittaa sen vielä toistamiseen. Vaikka siitä ei ollut kummallakaan kertaa mitään hyötyä, sen laittaminen sattui järjettömästi. Piikistä ei mitään havaintoa, mutta oksitosiinin voimistamat jatkuvasti tulevat supistukset tekivät kivut infernaaliseksi, kun piti yrittää maata paikallaan asennossa. joka oli äärimmäisen tuskallinen ja kivut olivat sitä tasoa, ettei kroppaansa pystynyt enää kunnolla hallitsemaan, vaikka yritti olla. Mulla ei ollut kivutonta vaihetta ollenkaan, joten se laitettiin kivuista huolimatta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle laitettiin pudendaali, laitto nipisti hieman mutta ei varsinaisesti sattunut. Tehosta en sitten osaakaan sanoa, tuon jälkeen synnytys alkoi junnata paikoillaan (vauva ei päässyt laskeutumaan kunnolla todennäköisesti mun selkäkivuista/selän lihaskrampeista johtuen) ja päädyttiin epiduraaliin kun olin 9 cm auki. Ponnistusvaiheessa tunsin venytystä mutta en varsinaisesti kipua, oliko sitten pudendaalin vai epiduraalin ansiota.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin täysin auki, kun siirryttiin saliin. Sain pudendaalin, kun mitään muuta ei enää olisi ehtinyt. Puudutus toimi täydellisesti ja ponnistusvaihe oli kivuton. Ainoastaan pään syntyminen aiheutti kiristyksen tunnetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilokaasuhuuruissani ollessa lääkäri kävi laittamassa, laitto ei sattunut ja auttoi ainakin mulla hyvin, paljon paremmin kuin nupin sekoittava ilokaasu :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laittaminen sattui jonkinverran, alla ei ollut muuta lääkitystä. Todella epämiellyttävä toimenpide.

Lisäksi toimi mulla vain toispuoleisesti, joten tuntui kuin kivut olis vain pahentuneet.

Itselleni en siis tuota kai ottaisi toista kertaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla sattui puudutteen laitto aivan järkyttävän paljon kun supistuksia tuli samaan aikaan hirveällä tahdilla. Kovin pitkää helpotusta tuo ei tuonut, ehkä puoleksi tunniksi ja sen jälkeen suostuin vielä toiseen mutta sen laittaminen sattui ehkä vieläkin enemmän ja vaikutusaika oli lopulta lyhyempi. Omasta puolesta en voi suositella ollenkaan.. Spinaalipuudutus toi lopulta helpotuksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle oli laitettu jo epiduraali, joka vei kivut täysin pois mutta tunsin silti ponnistustarpeen. Jostain syystä kätilö halusi laittaa myös pudentaalipuudutuksen kun olin 9 cm auki. En oikein ehtinyt siitä kieltäytyäkään, tai olisin halunnut hetken edes miettiä otanko tuon puudutuksen vai en. Mutta enpäs ehtinyt kissaa sanoa kun se oli jo tuikattu. Kätilö kai ajatteli, että kun olin ensisynnyttäjä, niin laitetaan sitten kaikki mahdolliset puudutteet... Sen laittaminen ei tuntunut missään, kiitos epiduraalin. Mutta. Se perkule vei multa kokonaan tunnon alapäästä enkä tuntenut enää ponnistustarvetta laisinkaan! Yritä siinä sitten ponnistella kun et yhtään tiedä mitä teet etkä tunne mitään eikä aiempaa kokemusta mokomasta hommasta ole. Imukupilla vauva lopulta saatiin ulos ja siinä kohtaa olin toki kiitollinen tuosta pudentaalista. Mutta ehkäpä imukuppia ei ois edes tarvittu ellei tuota pudentaalia olisi laitettu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puudutuksen laittaminen lähinnä epämiellyttävää, teho jonkinlainen. Ei siis poistanut kipua, mutta helpotti hieman.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toisessa synnytyksessä ei ehditty antaa muita puudutteita kuin pudendaali ja parakervikaali, mutta homma eteni niin vauhdilla, että ne alkoivat vaikuttaa vasta vauvan synnyttyä, synnytyksen jälkeen oikea pakara ja takareisi siis puutuivat joksikin aikaa tunnottomiksi. Kivuliain oli avautumisvaiheen loppu (kuten ensimmäisessäkin synnytyksessä, jonnekin 6-7 cm:iin kivut ovat samaa luokkaa kuin kuukautisteni aikana pahimmillaan), joka siis piti pärjätä pelkällä ilokaasulla, ja ponnistusvaiheessa pään ponnistaminen, se kun jäi aluksi puolitiehen ja piti sitten odottaa toista supistusta. Onneksi lapsiluku on täysi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle laitettiin pudendaalipuudute, ainoa lääkkeellinen kivunlievitys jos ilokaasua ei lasketa. Synnytys eteni niin vauhdilla että olinkin jo täysin auki kun olisin kivunlievitystä kaivannut.. puudutteen laittaminen oli hankalaa ainoastaan tiheästi tulevien supistusten vuoksi, paikallaan olo siinä siis kamalinta oli. Puudutteen laittaminen hidasti vähän tahtia ja sain ihanan "hengähdystauon" ennen ponnistusvaihetta. Ponnistusvaiheessa en tuntenut kipua lainkaan alapäässä, jopa niin hyvin auttoi tuo puudute että ponnistaminen oli melkein vaikeaa kun ei tuntenut kunnolla. Siksi ehkä harkitsisin seuraavan kerran haluanko puudutetta.. kipua tuntui kyllä kun vauva ilneisesti painoi jotakin hermoa (??) ja toinen jalka oli alaselästä asti aivan tulessa! Puudute tuskin kovin ratkaisevasti myöskään pidensi ponnistusvaihetta kun sen kesto oli noin 15 min.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle laitettiin pudendaalipuudutus, mutta koen että siitä ei ollut mitään hyötyä kivun kannalta, aika turha. Itse laittaminen tuntui lähinnä epämiellyttävältä. Ponnistusvaihe kesti 5 min, joten siihen puudute tuskin vaikutti mitenkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä tokassa synnytyksessä pyydin pudendaalin, koska pelkäsin ponnistusvaihetta. Ekan kohdalla ei ollut kuin ilokaasu käytössä, kunnes piti puuduttaa epparin leikkausta varten ja tyttö piti auttaa imukupilla ulos. Enkä pystynyt kunnolla ponnistamaan kun sattui niin kamalasti ja sit tuli vielä kamalat repeymät.

 

Tokan kohdalla ei olis kerennyt mitään muuta laittaakaan, pyysin siis joko pudendaalia tai kohdunkaulanpuudutetta. Olin jo 8cm auki kun päästiin sairaalaan ja pudendaali ja ilokaasu ainoat "lääkkeet". Laittaminen sattui ihan järkyttävästi! Toki mulla oli supistukset todella voimakkaita enkä oikein saanut tällä kertaa ilokaasusta sellaista apua mitä ekalla kertaa. Mutta ponistusvaihe oli huomattavasti helpompi kuin ekalla kerralla, kun ei ollut puudutetta! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0