Sign in to follow this  
Followers 0
Sparkles

Ulkosuomalaisen kastaminen Suomessa

4 posts in this topic

Tietääkö kukaan onko ulkosuomalaisen lapsen kastaminen Suomessa mahdollista? Siis jos asuu ulkomailla vakituisesti, mutta on Suomen kansalainen? Odottelen yhä vastausta kirkolta, joten kyselen täältä sillä välin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitaisihan se olla mahdollista. Ajattelen tata siis silta kantilta etta vihitaanhan niita ulkosuomalaisiakin. Toimituksesta voi toki joutua maksamaan jotain (varsinkaan jos kastetilaisuus on muualla kuin omassa seurakunnassa)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen sen verran tuore pappi, etten ihan päätäni pistä tämän pantiksi, mutta en kyllä näe estettä, miksi ei voisi ulkosuomalaista kastaa Suomessa. Siis jos vanhemmat kuuluvat luterilaiseen kirkkoon, niin miksipä ei. Vihkimisen kohdalla on paljon tarkempaa, kun se on yhteiskunnallinen instituutio. Kaste on kirkon oma juttu eikä siksi valtionrajoihin sidottu asia.

 

Kirkollisista toimituksista ei koskaan tarvitse maksaa, kyllä pappi palkkansa saa ihan virallista kautta. Matkakulut joutuu korvaamaan, mikäli pappi matkustaa seurakuntansa ulkopuolelle toimitusta varten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidan ulkosuomalainen ja puoliksi englantilainen poikamme kastetaan Suomessa ensi kuussa - onnistuu siis ihan hyvin. Papin kanssa ei edes ole yhta tarkkaa kuin vihkiessa (meidat myos vihittiin Suomessa) eika papin tarvitse valttamatta tulla omasta seurakunnasta - tai ainakin meidan vihkipappimme on nyt siirtynyt toiseen seurakuntaan, mutta tulee silti kastamaan poikamme. Ei siis ole mitaan estetta talle, kunhan edes toinen vanhemmista on suomalainen ja luterilainen, ja kummiasiat ovat kunnossa. Ei ole mitaan ylimaaraisia papereitakaan taytettavana, kaikki on jarjestynyt tosi helposti.

 

Ketjun aloittajalle vastaus taitaa tulla n. vuoden myohassa, mutta jos muut miettivat samaa niin tasta on toivottavasti apua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0