kultanen

Lääkkeellinen kohdun tyhjennys

687 posts in this topic

Toimiko teillä kohdun lääkkeellinen tyhjennys ja kauan se kesti? Paljonko tuli verta? Milloin raskausoireet katosivat? Kuinka pian kuukautiset alkoivat tämän jälkeen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla todettiin keskeytynyt keskenmeno ekassa ultrassa viikolla 12. Raskausoireet katosivat joskus viikolla 8 ja alkio oli kuollut kohtuun muistaakseni viikolla 7. Tyhjennys aloitettiin lääkkeillä, mutta se ei sitten onnistunutkaan vaan vuodin melkein kuiviin, kun en tajunnut lähteä ajoissa sairaalaan. Sitten kaavittiin. Yhdet kuukautiset tuli kaavinnan jälkeen ja seuraavasta kierrosta tärppäsi uudelleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä sain keskeytyneen rv 11 keskenmenon jälkeen Kätilöopistolla valita tehdäänkö kaavinta vai lääkkeellinen tyhjennys. Valitsin tyhjennyksen ja sen jälkeen sai valita jääkö sairaalaan vai lähteekö kotiin odottamaan vuotoa. Kotiinlähtö edellytti että joku on seurana/saattajana. Lääkkeiden oton jälkeen vuoto alkoi n 10 tunnin sisällä. Olin aika kipeä mutta olo helpotti seuraavaksi päiväksi jolloin jo kävin lenkillä ja paistoin joulutorttuja. Mutta raju ja kivulias vuoto supistusten ja polttojen kanssa alkoikin pari päivää myöhemmin yöllä ja seuraavana aamuna soitin osastolle minne käskettiin tulla heti. Olin päivän osastolla ja kaavintaa pohdittiin muttei kuitenkaan tehty, kun näytti että kaikki tulee nyt viimeistään ulos. Jälkivuotoa kesti enemmän ja vähemmän 6 viikkoa. Jos vastaavaan tilanteeseen ja valintaan vielä joudun, valitsen luultavasti kaavinnan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla todettiin keskeytynyt keskenmeno rv 8+4 ja lääkkeillä piti tyhjentää, mutta ne ei toiminut. Keskenmenosta alkaen vuodin vajaat 2 viikkoa, ja kun vuoto oli loppu oli jälkitarkastus, jossa se lääkäri sanoi, että seuraavien menkkojen aikana luultavasti tulee loput pois. Ja sitten menkkojen jälkeen taas tarkastukseen, ja niin olikin tullut. Verta tuli mun mielestä ihan normaalisti, eli ihan kun menkat olisi ollut. Normaalikierto mulla oli 27päivää mutta keskenmenon jälkeen se on ollu 31-34 päivää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla todettiin myös keskeytynyt km viikoilla 12+. Alkio vastasi viikkoja 8+6. Lääkkeellistä tyhjennystä yritettiin, mutta se ei toiminut. Lopulta pääsin kaavintaan omasta pyynnöstäni. Se oli todellakin helpotus siinä tilanteessa. Lääkäri kylläkin sanoi, että kaikilla ne lääkkeet toimii, ennemmin tai myöhemmin. Mutta mä en sitten halunnut jäädä sairaalaan jostain syystä viikkotolkulla odottelemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla alkoi keskenmeno viikoilla 7+5 vuodolla. Ultrassa selvisi, että alkio oli kuollut jo muutaman päivän aikaisemmin. Tyhjennystä yritettiin lääkkeillä ensin kerran (asetin tabletit itse kotona) ja kun se ei toiminut, niin uudestaan samat tabut seuraavana päivänä naistenpolilla. Ei vaikutusta.

 

Koko ajan oli vuotoa, semmoista normaalin menkkavuodon oloista, mutta hirveän hitaasti oli raskausmateriaali poistumassa. Lääkäri suositteli kaavintaa ja en uskaltanut olla suostumatta.

 

Kaavinnan jälkeen vuosin muistaakseni vielä pikkuisen, noin päivän-parin verran. Tai ehkä se oli tuhrua, en muista.

 

Jostain syystä mulla ei saaneet nuo Cytotecit aikaan juuri minkäänlaista supistelua. Se suun kautta otettu esilääke saattoi auttaa jonkun verran, sillä sinä päivänä supisteli kipeästi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla todettiin keskeytynyt keskenmeno ekassa ultrassa 11. raskausviikolla. Alkion kehitys oli jäänyt jollekin 6. raskausviikon paikkeille. Raskausoireita oli vielä monta viikkoa sen jälkeen, ennen ultraa kuitenkin laimentuneena. Cytotecien laittamisen jälkeen alkoi kovempi vuoto ja ulos tuli hyytymiä sun muuta raskausmateriaalia parin päivän ajan. Mulla on ollut vuotoa reilu 3 viikkoa tyhjennyksen aloituksesta. Viikon jälkeen olin kipeänä, että kävin tarkistamassa tilanteen sairaalassa ja siellä todettiin kohdun tyhjenneen hyvin. Kipujen takia sain kunnon antibioottikuurin 10 päiväksi (kaksi eri lääkettä). Tänään tuli taas melkoinen hyytymä ulos ja olen muutenkin vähän sairaana. En sitten tiedä pitäisikö taas käydä sairaalassa... Mutta papereissakin lukee, että vuotoa tulee 2-4 viikkoa. Tympii, kun näyttää että mulla vuotaa ainakin tuon 4 viikkoa. Ja ei nämä ole yhtään menkkaimaiset, välillä melkeen loppuu ja sitten se taas alkaa.

 

Olisi mielenkiintoista myös tietää, että miten nuo raskausviikot vaikuttavat jälkivuodon kestoon ja kuinka pian menkat ovat tulleet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^mulla oikeestaan oli viime elokuussa keskeytynyt km samalla viikolla kuin sulla ja sitten alkion kehityskin pysähtynyt samoihin aikoihin. Mulla vuotoa tuli suht ok muutaman päivän ja sen jälkeen sellasta on-off tiputtelua ja pientä vuotoa parin viikon ajan. Jouduin käydä tarkistuttamassa polilla tilanteen, kun pelkäsin ettei vuotoa ollut tullut tarpeeksi. Siellä lääkäri sanoi, että istukan paloja vielä kohdussa, mutta alkio oli tullut jo. Lääkkeellinen tyhjennys oli 8.8. ja mun mielestä ekat menkat (tai ainakin ne oli ihan menkkojen tuntuiset, vaikka mulla ei oo koskaan noin lyhyttä kiertoa ollut) alkoivatkin jo sitten elokuun vikoina päivinä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos tiedosta shh! Toivoisin kyllä tosiaan, että oikeat menkat tulisi pian ja sen jälkeen pääsisi vihdoin taas yrittämään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jälkivuoto loppui vihdoin ja sitä kesti melkein 4 viikkoa. Suht pitkään siis sai niistä kärsiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nyt sitten vuotoa on tullut taas. Ei vaikuta menkkamaiselta, joten taitaa edelleen olla jotain jälkivuodon rippeitä. <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mulla oli vuosi sitten juhannuksena km viikolla 11, tapahtui tosin spontaanisti eikä lääkkeellistä tyhjennystä tarvittu. Mulla vuoto jatkui yli 5 vk ja just noin että just kun luuli sen loppuneen niin sitten alkoikin taas. Vuotoa kesti pitempään ja ajoittain runsaampana kuin synnytyksen jälkivuoto :o Tosi ärsyttävää. Menkkoja mulla ei sitten tullutkaan, kun raskauduin heti uudelleen. Ovulaatio oli tullut heti vuodon loppumisen jälkeen, koska uusi plussa tuli elokuun alussa.

 

Pahoittelut sulle km:sta ja voimia! Toivottavasti pääsette pian jatkamaan yritystä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta näyttää nyt siltä, että menkat ovat alkaneet. Eipä siinä montaa päivää siis ehtinyt olla jälkivuodon ja menkkojen välillä. Kipuja on ollut ja vuoto on muuttunut erittäin runsaaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla kesti se vuoto n. 2 vkoa. Sitten tuli 3 viikon kuluttus kohdun tyhjennyksestä vielä 2 päivän vuoto ja menkat vihdoin 5 vkoa tyhjennyksen jälkeen. Jouduin ottamaan cytoteceja 2 kertaa 2 päivän välein ja sainkin sitten vielä kohtutulehduksen kaiken päälle. Onneksi nyt on jo fyysisesti toivuttu. Kivut oli aika pahat, mutta kyllä tarvittaessa turvautuisin vielä toisenkin kerran lääkkeelliseen tyhjennykseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ensimmäinen raskaus päättyi keskenmenoon rv 12. Ultrassa todettiin ettei sykettä enää ollut ja kyseessä oli siis keskeytynyt keskenmeno. Rv 7 olin käynyt ultrassa jossa siis kaikki oli ollut ok ja kehitys oli päättynyt johonkin noiden viikkojen välillä. Sain 4 tablettia cytotecia, jotka laitoin emättimeen ultran jälkeen kun pääsin kotiin. Samana iltana alkoi kovat mahakivut ja vuoto. Ensimmäinen yö oli ihan kauhea kipujen vuoksi. Raskausmateriaalia tuli onneksi ulos ihan kiitettävästi. Tämän jälkeen oli normaalia vuotoa kunnes viikon kuluttua alkoi uudestaan ihan kauheat kivut ja loput raskausmateriaalit tuli ulos. Tätä kesti taas yhden yön. Sen jälkeen oli vielä viikon vuotoa. Yhteensä siis kaksi viikkoa tuli verta. Nyt vajaa 2kk kuluttua keskenmenosta alkoi menkat.

 

Mulla siis lääkkeellinen tyhjennys meni ok, mutta hirveät kivut kyllä oli. Kaavinnalla olis varmaan päässyt helpommalla, mutta se ei tietysti oo niin hellävarainen kohdulle. Kaavintaa mulle ei lääkärit tarjonneet missään vaiheessa vaan puhuttiin vaan noista pillereistä. Kävin yksityisesti kontrolliultrassa parin viikon kuluttua keskenmenosta, jossa todettiin että kohtu oli tyhjentynyt ja kaikki ok. Nyt vaan sitten uuteen yritykseen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

kuinka äkkiä teille on tullut kuukautiset km:n jälkeen? itselläni oli tuulimuna, sain lääkkeellisen tyhjennyksen, nyt siitä tapahtumasta on jo yli kuukausi ja ei ole viitteitäkään siihen että kuukautiset olisivat tulossa. jälkitarkastus oli jo aikoja sitten ja siellä oli kaikki on, lupa annettiin jatkaa yrittämistä. tässä vain miettii että olenko raskaana vai kestääkö vain hiukan pidempään ennen kuin ne kuukautiset tulevat sieltä

 

 

aloin vuotamaan verta n. 6viikolla, ehdin mennä 7:lle viikolle kun alkoi rajumpi vuoto, ultrattiin = tuulimuna. sain ensin yhden (joku ensi lääkitys), kotio sitten siitä "toipumaan", pari päivää myöhemmin otin 4 cytotecia, laitoin ne emättimeen, mutta en saanut itse laitettua niitä tarpeeksi syvälle, joten kun myöhemmin kävin vessassa ne tippu pönttöön.. tuo ensilääkitys jo teki sen, että heti seuraavana aamuna vuosin rajusti ja tuli hyytymiä, tyhjennyin kokonaan. jälkitarkastuksessa tehtiin ultra ja todettiin että olin tyhjentynyt hyvin ja kokonaan.

Edited by Musha85

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi!

 

Mulla todettiin km rv 10+4 ja se oli mennyt jo rv 6-7 kesken. Eilen alkoi sitten menkat ja ovat mun normaalit, eli aika niukkaat ja kivuttomat!!???mitä oon lukenut täältä niin monella seuraavat menkat ovat olleet kivuliaat ja runsaat. kävin jälkitarkastuksessa ja kaikki oli siellä hyvin ja käski odottamaan 1 menkat. katsotaan miten käy :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla todettiin keskenmeno eilen, 11+0. Alkion kehitys oli pysähtynyt suunnilleen viikoille 8+2, mutta mitään kipuja tai vuotoja en oikeastaan huomannut noiden kolmen viikon aikana.

 

Sain sitten 4 Cytotecia, jotka kotona laitoin emättimeen tuossa eilen kolmen aikoihin. Siitä viimeistään kolmen tunnin päästä pienen vuotelun tilalle tuli todella raju ja isojakin hyytymiä sisältävä vuoto sekä kovat kivut, jotka jatkuivat molemmat noin kuusi tuntia. Jättipaksu ja imukykyinen yöside täyttyi ihan läpimäräksi alle parissa tunnissa ja pönttöön lorahti ihan kärittämättömät määrät hyytymiä ja verta aina vessassakäynnin ja siteenvaihdon yhteydessä.

 

Yön aikana siteeseen oli vuotanut vain tavallisen menkkamaisesti, ja tänään päivällä vuoto on ollut jopa aika niukkaa. Mahtaakohan siellä nyt joku hyytymä tukkia vuototien, vai joko tämä oli suurimmaksi osaksi tässä? Pitäisi varmaan lähteä reippaalle kävelylenkille tai muuten vähän jumppailla, ihan varulta, muttei kyllä millään jaksaisi. :huh: Täällä on kyllä monilla tullut toinen rajumpi vuoto-/kipupäivä vasta joitakin päivä myöhemmin, joten saattaahan tämä vielä jatkua itsestäänkin.

 

Mietin vaan, kun minulle annettiin toisetkin 4 Cytoteciä "varulta" ja kuulemma suun kautta otettaviksi lauantaille, eli huomiselle. Ilmeisesti ne oli tarkoitus käyttää jos kunnon vuoto ei ala ensimmäisistä lääkkeistä, mutta rupesin tuossa pohtimaan, että pitiköhän ne ottaa joka tapauksessa, jotenkin vauhdittamaan tätä jatkoa? Hitto kun olin niin pihalla siellä kun lääkäri puhui näistä, enkä yhtään muista mitään olennaista. <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maimai, täällä sama tarina. Eilen laitoin 4 Cytotecia ja se vuoto oli ihan älytöntä! Tosi paljon isoja hyytymiä ja sain vaihtaa siteitä ihan yhtenään ja silti se vuoto meni läpi housuista moneen kertaan. En olisi uskonut että sitä verta voi tulla niin paljon. Tänään sitten taas on enää ollut vain pientä vuotoa. Huimaa kyllä aika lailla, mutta ei kai mikään ihme ole tuollaisen verilöylyn jälkeen :rolleyes:

 

Mullekin annettiin ne 4 lisätabua myös, mutta sanottiin että ne laitetaan vain siinä tapauksessa, jos ekojen tabujen jälkeen on tullut vain niukkaa vuotoa. Eli itse en ainakaan laita enää niitä.

 

Vähän kyllä itseäkin mietityttää, oliko tämä nyt tässä vai jäikö sinne kohtuun vielä jotain. Toisaalta sen valtavan vuotamisen jälkeen tuntuu, että ei kai siellä nyt enää voi mitään olla, mutta mistä sitä tietää.

 

Voimia sinne!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Brumme! En minäkään niitä toista neljää sitten taida napata, kun niin samanlaiselta kuulostaa. Ihan totta nimittäin, että sitä hyytymää ja vuotoa kyllä tuli ihan ämpäristä kaatamalla. :blink: Eli toisaalta olisi melkein huolestuttavaa, jos se sellaisena jatkuisi kovinkin pitkään, kun täälläkin tosiaan tuota huimausta on jonkin verran.

 

Ja kyllähän tämä pikkuvuotelu ja ainakin sitten seuraavat menkat puhdistavat varmaan paikat lopullisesti.

 

Voimia sinullekin Brumme, ja hyvä, että sielläkin lääkkeet ovat lähteneet reippaasti toimimaan. Tässä tilanteessa olisi tosi ikävää, jos kohdun tyhjentyminen pitkittyisi ja vaatisi lisää toimenpiteitä. :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Voimia sinullekin Brumme, ja hyvä, että sielläkin lääkkeet ovat lähteneet reippaasti toimimaan. Tässä tilanteessa olisi tosi ikävää, jos kohdun tyhjentyminen pitkittyisi ja vaatisi lisää toimenpiteitä. :unsure:

 

Kiitos! Juu, jos tässä kamalassa tilanteessa nyt jotain hyvää pitää nähdä, niin onneksi sentään ne lääkkeet toimivat meillä molemmilla noinkin pian. En todellakaan tiedä miten olisin jaksanut, jos tämä tilanne olisi pitkittynyt, voimille ottaa nytkin jo ihan tarpeeksi :(.

 

Asutaan näköjään molemmat Keski-Suomessa. Todettiinko sinullakin keskenmeno keskussairaalassa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tavallaan, joo. Menin siis ihan normaalisti np-ultraan, eikä minulla ollut tosiaan ollut mitään vuotoja tai kipuja, mutta siellä sitten meidän suureksi yllätykseksi huomattiin liian piani alkio, jolla ei sykkinyt sydän. :mellow: Sieltä ultraaja kiidätti minut sitten samantien jonnekin naistentaudeille, jossa ultrattiin uudestaan, minua käytettiin labrassa verikokeissa, ja annettiin sitten ne lääkkeet kotiin mukaan. Joku soitti minulle vielä kotiin ja kertoi, että saan laittaa lääkkeet, koska verikokeissa joku vasta-ainejuttu ja rh-positiivisuus tms. olivat OK. Mitään jälkitarkastusta ei sen kummemmin taida olla, mutta viiden viikon päästä testaavat sitten josko raskaushormoni on laskenut. Tosi sulavasti ja hienotunteisesti, ja ennenkaikkea nopeasti tuolla kyllä toimittiin, että ei voi kun kiitellä vakka ihan kamala shokki se olikin.

 

Mites sinulla, millainen mieli keskussairaalan toiminnasta jäi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla meni niin, että kävin viime viikolla ensin yksityisellä ar-ultrassa, ja siellä ei löytynyt sykettä, joten sain lähetteen keskussairaalaan naistentautien polille kontrolliultraan. Siellä siis eilen ultrattiin ja pelot osoittautuivat oikeaksi, kun sykettä ei edelleenkään löytynyt ja alkion kehitys oli pysähtynyt. Kohdun koko vastasi viikkoja ja kaikki raskausoireet mulla oli edelleen, mutta jostain syystä se kehitys vaan oli loppunut, ei osattu sanoa tarkalleen milloin niin oli käynyt.

 

Mulla meni samalla systeemillä, että ensin otettiin ne veren vasta-aineet ja sitten hoitaja soitti ja antoi luvan lääkkeiden ottoon. Mullakaan ei varsinaista jälkitarkastusta ole, vaan antoivat helmikuun lopulle ajan hcg-verikokeeseen. Hoitaja kyllä sanoi, että voi olla ettei hcg vielä silloinkaan ole ihan nollissa. Toivottavasti se laskisi kuitenkin pian.

 

Lääkäri sanoi, että seuraavassa raskaudessa saan mennä heille suoraan ar-ultraan (n. 7. rv:n aikoihin). Tiedän, että jos (ja toivottavasti kun) vielä joskus tulen uudelleen raskaaksi, olen ihan hermoraunio ja haluan kyllä tietää mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jos jotain on pielessä. Joten siksi on huojentavaa, että tarjoavat tuon ar-ultran vaikka sitä ei täällä normaalisti kunnallisella puolella saa.

 

Mullekin jäi hyvä mieli lääkärin ja hoitajan toiminnasta, niin kamala kuin se tilanne olikin. Hienotunteisesti, ystävällisesti ja nopeasti tosiaan toimivat, onneksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now