kultanen

Lääkkeellinen kohdun tyhjennys

687 posts in this topic

Telluellu no kylläpähän tuo osaa sitten vuotaa kunnolla.. :girl_sad: Tsemppiä sulle huomiseen!

 

Mulla tyhjennyksen jälkeen vuotoa oli 2 päivää menkkamaisena ja 3 päivää tuhruilua. Nyt jo loppunut tyystin, tyhjennys tehtiin siis perjantaina 3.6. Toivottavasti olis nyt tässä tältä erää. :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla lääkkeellinen tyhjennys toimi ja ei toiminut. Keskeytynyt keskenmeno siis oli kyseessä, viikkoja piti olla 12+3, mutta olikin vain 9+1. Mifegynen otin kotona kaksi päivää ennen osastolle menoa, ja siellä iskettiin cytoteccejä useaan otteeseen. Ne eivät aluksi meinanneet toimia eivätkä hirveän suuria supistuksia saaneet aikaiseksi, mutta tänään kävin yksityisellä ultrassa (tyhjennyksestä aikaa 5 viikkoa) ja kaikki oli tullut ulos. Mitään suuria hulauksia ei siis tullut, tasaisesti kaikki noin kahden viikon aikana. Ultrauutinen oli positiivinen yllätys! :) Eli kaipa oli onnistunut vaikka useita tunteja kestikin vuodon alkaminen.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt tää vihdosta viimein alkas vissiin olla ohi. Vuotoa siis enemmän tai vähemmän lähes 7 viikkoa. Jos vielä tähän tilanteeseen joskus joudun, taidan suorilta vaatia sen kaavinnan.

 

Nyt kun sais vielä mielen ehjemmäksi. Ei tästä vaan meinaa päästä yli... :girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsekin kirjoittelin tänne joskus ja nyt on pakko tulla kommentoimaan, että eipä onnistunut lääkkeellinen tyhjennys täällä. Tänään kävin ultrassa tarkistuttamassa ja todettiin, että kohtuun on vieläkin jäänyt jotain. Joudun tästä sitten vielä kaavintaankin.

 

Mulla vuoto lääkkeellisen tyhjennyksen jälkeen kesti runsaana viikon ja vähän niukempana toisenkin. Raskaustestikin näyttää jo negatiivista. Nyt sitten alkoi tulla vuodottoman ajan jälkeen uudelleen vuotoja, joten menin ultraan ja selvishän se sitten.

 

En tiedä et milloin olis taas viimeks ottanut näin paljon päähän. On tää kyllä henkisesti todella raskasta :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko täällä ketään sellaista, joille lääkkeellinen keskeytys on jouduttu tekemään myöhäisemmillä viikoilla eli rv 15-20? Miten sujui, miten tyhjeni ja miten pitkään koko prosessi kesti?

Minulla siis nyt lääkkeellinen keskeytys edessä, ehdin varmaan juuri ja juuri aloittamaan 18. raskausviikon ennen toimenpidettä. Kuulemma näillä viikoilla ei voida enää muuten keskeyttää kuin lääkkeellisesti. Ekan pillerin saan kuulemma hakea itse ja siitä parin päivän kuluttua osastolle. Pelottaa aivan kamalasti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuulispää78, ihanko todella noin isoilla viikoilla vielä keskeytetään lääkkeillä? Kyllä kuulostaa kamalalta ja julmalta. Kirjoituksestasi on kyllä jo aikaa, joten et ehkä enää täällä käy. Olisi kyllä ihan kiinnostavaa tietää, miten tuo lääkkeellinen onnistuu noilla viikoilla.

 

Täällä siis keskeytynyt keskenmeno havaittu joskus viikolla 8+ (vastaa viikkoja 5+5). Sain eilen 4 cytoteciä. Muutaman tunnin päästä vähän kipuili ja tuli vähän vuotoa. Sitten illemmalla (n.7h lääkkeistä) tuli aivan järkyttävä alaselkäkipu, huono olo ja heikotus, joiden seurauksena pyörryin. Olo koheni kyllä tajunnan palattua nopeasti. Tämän jälkeen ei ole ollut lainkaan kipuja eikä juurikaan vuotoa. Muutama päivä pitäisi vielä odotella ennen kuin voi soitella jatkosta, mutta vähän on luovutusolo jo, kun ei mitään tunnu tapahtuvan. :girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitruunalle tsemppiä!lipsrsealed.gif Ilmeisesti sulla ei nuo lääkkeet toimineet Todella kurjaa! girl_sad.gif Toivottavasti voit pikaisesti soitella sairaalalle ja voisivat tarkistaa tilanteen.

 

Mullakin oli niukempaa vuotoa tyhjennyspäivänä kuin ekalla kerralla, mutta viimeisen viikon aikana onkin vuotanut aika runsaastikin. Nyt pari päivää ollut mahakivut ja vuoto poissa. Toivottavasti kaikki tuli ulos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pocahontas: Todella toivon, että sulla on tullut kaikki ulos. En olisi todellakaan suonut teille enää yhtäkään menetystä, joten olisi aivan uskomattoman kohtuutonta, että tyhjennys epäonnistuisi. Ei näihin tilanteisiin ole sanoja :girl_sad: Ja kiitos tsempeistä. Sain uudet cytotecit, jotka sai jo vähän enemmän aikaan. Kunpa tällä kertaa onnistuisi, ettei tarvitsisi kaavintaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omalla kohdallani lääkkeellinen onnistui. Vuoto alkoi itsekseen tuhruna ja seuraana päivänä kun päivystykseen mentiin oli se jo alkanut kunnolla. Sisäkautta tehdyn ultrauksen aikana lääkäri totesi, että jotain materiaalia on tulossa ulos. 4 cytoteciä otin suun kautta, mutta vuoto jatkui entisellään ja n. viikon kuluttua hiipui hiljalleen pois. Mitään suuria hyytymiä ei enää kotona tullut, joten jäin siihen käsitykseen että tuon tarkistuksen aikana pois tullut oli isoin erä sitä sorttia.

 

Vaikka aika on jo auttanut unohtamaan, olivat kivut kyllä todella kovat. Pidin itselleni kirjaa lääkkeistä, mitä söin ja parina ensimmäisenä päivänä mentiin kyllä lääkärin antamien maksimimäärien (3 x panadol 1g, 4 x ibumax 800mg) mukaisesti.Hurjia määriä, kun jälkeenpäin miettii. Ihan kuin menetyksessä ei olisi kärsittävää tarpeeksi.:girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitruuna; Satuin vielä lukaisemaan tämän ketjun tässä ja kyllä, lääkkeillä keskeytetään ja tyhjennetään nimenomaan noilla viikoilla, muuta vaihtoehtoa ei tarjotakaan. Synnyttää pitää alakautta, on kuulemma luonnollisempi tapa ja kroppa palautuu paremmin. Henkisen puolen repiikin sitten ihan rikki...

 

Niin ja muokkaan vielä; minulla vähän erilainen tilanne vrt. muilla tänne kirjoittaneilla, kyseessä oli minulla siis raskauden keskeytys sikiöpoikkeavuuden vuoksi ja osastolla tehtiin seurannassa. Mifegyne kaks päivää ennen osastolle menoa ja sitten Cytoja kohdunsuulle kolmen tunnin välein kunnes sikiö /vauva on syntynyt.

Edited by Tuulispää78

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla saattaa olla sama edessä. Olen lukenut noita kokemuksia myöhäisillä viikoilla tehdyistä keskeytyksistä ja jotkut on päässeet osastolle jo yhden päivän Mifegynen jälkeen. Jos saan tiistaina Mifegynen aamupäivällä niin pääsenkö osastolle torstaina vai vasta perjantaina? Vai mahdollisesti jo keskiviikkona? Kuinka kauan sen pitää vaikuttaa ja onko siinä jotakin yksilöllisiä eroja?

Edited by tanssija

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tanssija: Meillä kaksi keskeytystä takana, ja molemmissa on Mifegyne otettu tiistaina n. puolen päivän aikaan ja torstaina sitten menty osastolle. Ja tämä siis TYKS:ssä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

myös meillä tanssija takana keskeytys rv 16, Mifegynen otin keskiviikkona puolen päivän aikaan ja osastolle menin sitten perjantaina. Näin TAYSissa. Tyypillisesti tabletti otetaan tiistaina kun Valvirassa on kokous pidetty ja osastolle mennään sitten torstaina. Itselläni nuo päivät tulivat siitä että halusin keskeytyksen itse perjantaille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä paperit lähti faksilla huomiseen Valviran kokoukseen ja syy oli niin selvä että Mifegynen hakemiseenkin sovittiin jo aika huomiselle kun lupa on tullut. Torstaina sit varsinainen keskeytys. Miten nopeasti teillä hävis kaikki raskauden oireet? Maha nyt varmaan litistyy heti, mutta entäs rinnat (mulla ne on 3 kuppikokoa normia isommat tällä hetkellä). Ahdistaa katsella peilistä kroppaa kun se näyttää niin hedelmälliseltä ja raskaana olevalta :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuohon kehon muuttumiseen en osaa vastata kovinkaan hyvin, sillä keskeytyksen jälkeen mielessä on seuraavien n 6kk ajalta olemassa vain lyhyitä muistipätkiä sieltä sun täältä. Suru oli niin musertavaa että mieli sulki itsensä ja kytki autopilotin päälle. Mieleen on jäänyt vain tosi tunnepitoiset asiat, kaikki muu tuolta ajalta on pelkkää harmaata sumua.

Sen voin kertoa, että keskeytyksen jälkeen ennen kotiin lähtöä saat tabletin joka estää synnytyksen aiheuttamat vasteet elimistössä, eli esimerkiksi maidon tuotanto ei sitten käynnisty. Tuosta syystä sitten raskausoireidenkin pitäisi kyllä lievittyä varsin nopeasti. Itse muistelisin että normaali kuukautiskierto käynnistyi oikeastaan samantien, sillä jälkitarkastuksessa (6 viikkoa keskeytyksestä) muistan ultralla katsojan sanoneen että vasemmasta munasarjasta oli juuri irtoamaisillaan munasolu. Samalla tuli sitten lupa uuteen yritykseen jos pää vain kestäisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika jännä et nuo uuden yrityksen suositukset vaihtelee noin. Mulle sanottiin et kannattais odottaa puoli vuotta niin fysiikan kuin mielenterveydenkin kannalta. Jos olis ollu vähemmän viikkoja niin 3 kk olis riittänyt. Kuitenkin lääkäri sanoi et jos nyt sillä välin sattuu tulla raskaaksi niin sitten tulee. Mulla tää epäonninen raskaus alkoi tosi kummasti kierukan poiston jälkeen siten et ovuloin tyhjennysvuodon jälkeen ihan älyttömän myöhään ja tuli menkatkin joiden jälkeen testasin plussan. Sen takia on alusta asti ollu sellainen olo et tästä ei hyvää seuraa. Nyt en ehkä uskaltaiskaan kovin nopeasti yrittää ennen kuin kierto on tasaantunut. Mulla kyllä tuppaa venymään kierrot heti jos ei ehkäistä ja siks haluaisinkin nyt hormonaalisen ehkäisyn joka vähän säännöllistäis kiertoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lääkkeet söin perjantaina, vuoto alkoi iltapäivällä ja oli suht runsasta, sikiöpussin alkioineenkin näin.

Vuoto niukkeni nopsaan, nelisen päivää oli vain vähän verta siteessä.

Tänään koin sitten aika järkytyksen. Töihin lähtiessä ovella tuntui siltä, että vuotoa alkoi tulla enemmän, ei kuitenkaan niin että olisin miettinyt kotiin jäämistä.

Töissä sitten yhtäkkiä huomasin, että vuotoa tulee ja kunnolla. Farkuista oli tullut pahasti läpi verta vaikka paksumpi sidekin oli.

Vessaan mennessä tunsin, miten oikein paineella tulee verta yms housuihin. Kamala kokemus. Selitin sitten, että olen huonovointinen ja lähden kotiin, onnistuin peittämään tahrat niin ettei kukaan nähnyt (takki päällä ja laukku edessä...)

Aivan kamala kokemus, etenkin kun tuo noin runsas vuoto alkoi ilman kummempia varoituksia!! Onneksi oli sellainen tilanne, että jotenkin ilman isompaa huomiota sain lähdettyä kotiin.

 

Soitin poliklinikalle mutta olivat sitä mieltä, että tilannetta kannattaa seurata. Itsestänikin olisi tuntunut vähän tyhmältä mennä päivystykseen kun sitten kotiin päästyä ja veret putsattuani vuoto loppui yhtä yllättäen kun alkoikin. Vähän tuli sellaista isompaa klimppiä vielä kotona mutta sitten side onkin pysynyt aika puhtaana. Ärsyttää vaan kun ei oo ihan varma että onko hyvä ajatus mennä huomenna töihin vai ei, mitä jos se vuoto alkaakin taas aamulla....ei olisi kivaa lähteä taas kesken päivän kotiin, ja totta kai pelottaa että mitä jos kaikki huomaa, että verta tulvii yhtäkkiä housuista läpi!!!

Kai sitä on mahdotonta ennustaa miten tässä käy. Ajattelin aamuun katsoa, sitten pitää soittaa heti aikaisin jos kotiin jää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Voi ei! Tosi kamalan tilanteeseen jouduit! :( Mulla myös vuoti välillä tosi runsaastikin niiden parin ekan vuotopäivän jälkeenkin. Tunsin kun joku ismpi klöntti oli tulossa ja juoksin vessaan. Sillon aina tavaraa tuli runsaasti ja sitä kesti aina vaan hetken. Hieman sitä ihmettelin, mutten soittanut päivystykseen. Mä kävin jo verikokeissa viime viikolla ja hcg oli laskenut. Olisin ollut tosi ihmeissäni, jos ei olisi, sillä tuntui että vuodin kaikki sisäelimetkin. 1½ viikon päästä tyhjennylsestä mulla loppui kaikki vuoto. Aiemmalla keralla vuoti niukemmin kolme viikkoa.

Edited by Pocahontas

Share this post


Link to post
Share on other sites

mulla onnistui keskeytys sairaalassa tosi hyvin, en joutunu kaavintaankaan ja kesto oli vain 5,5 h. Nyt ehkäisyn kirjottanut lääkäri suositti odottamaan jälkitarkastukseen asti. No ehkä mä syön 3 levyä pillereitä ja sit alotetaan yritys uudelleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minun tilanteeni: RV 9+2 ultrassa todettiin alkion menehtyneen 6+5 ikäisenä. Sain pillerit ja vuodin kuin seula muutaman tunnin. Jälkivuotoa noin pari viikkoa. Kävin kontorollikokeissa kahden viikon päästä, hcg eka 600, toisella kertaa viikon päästä 200. Käskivät neuvolasta vain odotella menkkoja, "ei mitään hätää, kun noin hyvin lähtenyt arvot laskemaan". Ihmettelin kuitenkin, kun olo oli vielä kuin olisin ollut raskaana.

 

Noh, sitten alkoi kuuden viikon päästä erittäin kivuliaat menkat. Tai niin minä luulin, viidentenä vuotopäivänä olin töissä, kun tulva alkoi ja ambulanssilla sairaalaan. Kohtuun oli jäänyt vielä kämmenen kokoinen istukka :skilletgirl: Minulle tehtiin sitten kaavinta. Kohtuni oli kaiken hyvän lisäksi tulehtunut ja jouduin osastolle suonensisäiseen antibioottitiputukseen pariksi päiväksi. Jälkivuotoa noin 3 päivää, ei mitään kipuja ja menkat alkoi neljän viikon päästä.

 

Että kiitos neuvolalaitokselle, ensi kerralla luotan omiin tuntoihini ja vaadin ultratarkastusta, nyt meni monta viikkoa aikaa "hukkaan" vauvantekoprosessissa. Lääkkeellistä tyhjennystä en suosittele kenellekään. :dash2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla kanssa ei llääkkeellinen tyhjennys onnistunut lainkaan. Mulla todettiin muutama vuosi sitten kkm viikolla 8+ ja suosittelivat lääkkeellistä. Kätilö laittoi lääkkeet sisälle ja piti pysyä makuuasennossa muutama tunti ennen kuin sain lähteä kotiin. Vatsa kramppaili tosi paljon, mutta vuotoa ei tullut pahemmin. Seuraavalla viikolla soitin Jorviin ja menin näytille. Ottivat uudet labrat ja labran tekemän pilkkuvirheen takia pääsin/jouduin seuraavana päivänä kiireelliseen kaavintaan. Olivat tulkinneet labratulokset niin, että mun raskaushormonipitoisuus olisi pompannut viikonlopussa ylöspäin tuhansilla. Näin ollen sain lähetteen kaavintaan, muuten olisin joutunut kokeilemaan uudestaan lääkkeellistä. Kaavinta sujui hyvin ja muutama päivä sen jälkeen lääkäri soitti ja pahoitteli pilkkuvirhettä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now