kultanen

Lääkkeellinen kohdun tyhjennys

687 posts in this topic

Moikka!

 

Hildalle voimia! Itelläni vähän samankaltainen tilanne. Ensimmäinen ylläriluomuraskaus yli kahteentoista vuoteen. No niinhän siinä sitten kävi, että np-ultrassa todettiin keskeytynyt keskenmeno, sikiö rv 9+ kokonen ja pää- niskaturvotusta kuulemma oli. Suru on suuri ja mietin, että miks koko raskauden piti ees alkaa, kun tää oli lopputulos.. Muakin kiukuttaa koko henkisen ja fyysisen olon kirjo ennenku keskenmeno todettiin, oksentelin todella paljon ja olin huonovointinen, puhumattakaan henkisestä puolesta edellisten kokemusten takia.. Mut kai kaikella on joku tarkotuksensa..

 

Kaipailisin vähän kokemuksia lääkkeellisestä tyhjennyksestä kotona, jos jollakin olis neuvoja.. ERITEVAROITUS!
Aloin eilen vuotamaan hullun lailla iltapäivällä neljän jälkeen 5h neljän Cytotecin laitoin jälkeen (emättimeen). Ensin meni lapsivesi ja siitä ei menny kauaa, kun nyrkinkokonen hyytymä ja verta ryöpsähti jättisiteen ja vaatteiden läpi pitkin lattioita.. (luojan kiitos isompi lapsi oli just tunti aikasemmin lähteny mummolaan!) Siinä sitten 2,5h valuin 5-10min välein holisemalla pönttöön hyytymiä ja verta ja siitä viel 2h noin 20 min välein. No, tästäpä (ylläri ylläri) menin niin huonoon kuntoon, etten edes vessaan asti päässy makoilematta matkalla lattialla, kun taju meinas lähteä koko ajan. Sitten (luojan kiitos!) vuoto loppui melkein kun seinään (muuten olis ollu päivystykseen lähtö), yöllä ei vuotanu, eikä oikeastaan nytkään. Olo on vielä tosi hutera, en pysty pystyssä olla kun muutaman minuutin kerrallaan ja syönnin jälkeen meinaa oksennus tulla, siis hyvä sitä ajatellen, etten vuoda, mutta eikö mun pitäis nyt enemmän vuotaa kuitenkin?? Ei kai se nyt tässä voinu olla?? Eilen otin kipulääkkeitä mutta missään vaiheessa en oo ollu kipeä oikeastaan ollenkaan, yöllä tai tänään en oo ottanu enää lääkettä ollenkaan. Mahaa vaan vähän jomottelee. Pelottaa vaan, että kohtuun jää jotain.. Jälkitarkastustakaan ei ole, vaan hcg mittaus verikokeella 3 viikon päästä ja sit jos arvo liian korkea, pääsee ultraan. On vaan mun mielestä aika pitkä aika ootella ja sit vielä hyvällä tuurilla joutua kaavintaan tai jotain.. Kurjuuden maksimointia..
Ja tietäskö joku, missä vaiheessa mun kannattais tehdä raskaustesti tai testejä, viikon päästä, kahen viikon päästä? Koska niiden pitäis näyttää haamua tai tyhjää? Mul olis yks testi nyt vielä kotona..

Kiitos jos jaksoit lukea ja jos jotain neuvoja joltakin löytyy niin vastaan otetaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pepper, tiedän yhden abortin tehneen, jolle jälkitarkastuksessa, joka oli n. kuukausi abortin jälkeen, sanottiin että raskaustestiä ei kannata vielä silloinkaan tehdä, kun saattaa näyttää plussaa. Mitään faktaa minulla ei ole kuinka nopeasti hcg-laskee niin alas, ettei näy testeissä. Voimia vielä tätäkin kautta sinulle ja koko perheelle  :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mullakaan ei ole tietoa tuosta hcg:n laskusta, mutta minä en ainakaan kestäisi odotella 3 viikkoa verikoetta ja sitten pahimmassa tapauksessa joutua kaavintaan. Etkö pääsisi Pepper79 ultraan jo nyt, varmuuden vuoksi? En ymmärrä, miksei se kuulu joka paikassa vakiotutkimuksiin lääkkeellisessä tyhjennyksessä. Minä kyllä pääsin ultraan samana päivänä, kun aamulla olin ottanut Cytotecit. Minullakin tuli paljon hyytymiä ja verta aivan lorisemalla ja kaavintaan silti jouduin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä en saanut mitään kontrolliaikaa. Vuosin todella runsaasti ensin pari päivää. Sen jälkeen loppui lähes kokonaan, kunnes hanat aukesivat taas ja vuosin reilun viikon. Olin todella heikossa kunnossa fyysisesti ja psyykkisesti. Tyksiin olin yhteydessä, mutta sieltä sanottiin, et runsas vuoto ja kivut ovat normaalia ja että ainakin kohtu tyhjenee hyvin. Mitään ohjeita raskaustestin tekoon en esim saanut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistankin Vauva haaveissa tuon sun keskenmenon :( Ärsyttää, kun jätetään epätietoisuuteen keskenmenon kokenut eikä anneta kunnon ohjeita tai jälkitarkastusta. Ihan kuin keskenmeno ei muuten jo olisi fyysisesti ja psyykkisesti rankkaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista!

 

Täytyy varmaan huomenna soittaa sairaalaan, jos vuotoa ei tule.. Ja kun ei oo mitään kipuja, ei oo yhen yhtään supistusta tullu, ei kai se kohtu voi pienentyä jos ei supistele?? Ihan muutama tippa verta vaan tullu vessakäynnin yhteydessä ym. Olo alkaa jo vähän näyttää paremmalta, uskalsin äsken jo käydä postilaatikolla pelkäämättä, että joudun lumihankeen makoilemaan välillä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Löysin ohjeet, jotka itse sain Kätilöopistolta ja niissä neuvotaan tekemään raskaustesti 3-4 viikon päästä. Lisäksi sanotaan, että jos testi on tällöin vielä positiivinen, testi voidaan uusia (jos vuoto jo kuitenkin päättynyt) 1-2 viikon kuluttua. Eli tosi pitkään voi positiivista testi näyttää valitettavasti. Itse kyllä jo neljän viikon jälkeen pyytäisin päästä vähintään verikokeeseen (ja näin teinkin, en vain enää muista tarkkaan, miten pitkä aika tyhjennyksestä silloin oli kulunut).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on näytillä käyty ja miten uskomattomalta tää tuntuukin, niin kohtu oli tyhjentynyt kokonaan silloin toissa iltana! Eli kaikki näyttäis olevan fyysisesti hyvin, vielä kolmen viikon päästä se hCG-verikoe kuitenkin. Toivottavasti tää oli nyt tässä, ilman kipuja ja supistuksia.. Sain kyllä vähän vääntää, että käynnille pääsin, mutta en olis voinu kuvitellakaan, että kokonaan olisin tyhjentynyt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oho! Sä pääsitkin helpolla. Toivottavasti ei tuu enää kipuja. Henkinen puoli onkin sit eri asia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla sitä vuotoa tuli ensimmäisenä päivänä suht paljon silleen lorisemalla, mutta vain muutama hyytymä. Kaiken kaikkiaan vuosin melkien 3vk, sitten viikon tauko ja sitten alkoikin jo menkat. Mä odotin jotain kunnon verilöylyä muiden kertomusten perusteella, mutta vähän menkkoja runsaammalla vuodolla selvisin. Mä tein ensimmäisen r-testin kaksi viikkoa tyhjennyksestä ja silloin se näytti haamua. Kolme viikkoa tyhjennyksestä tuli enää iiiiiihan haalea viiva, ei voi oikein edes haamuksi sanoa. Sen jälkeen en enää testannut. Kivut pysyi pois panacodilla ja buranalla, että ei tarvinnut siitäkään kärsiä. Eli hyvin helpollakin  voi tyhjennyksestä selvitä. Henkinen toipuminen onkin sitten pitempi prosessi, mutta kyllä sekin tästä vähitellen. Lähinnä vaan ottaa päähän ja tekee mieli karttaa vauvoja... :girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva kuulla Hilda, että näitä fyysisesti vähän helpompia tyhjennyksiäkin on muillakin, antaa toivoa toisillekin..

Ja tuo henkinen puoli, se onkin sitten ihan eri asia. Omista kokemuksista voin sanoa sen verran, vaikka kuinka sydän on vereslihalla tällä hetkellä, koen, että tämä on armollisempi vaihtoehto kuin myöhäinen keskeytys, jonka koin toisessa raskaudessa sikiön vaikeiden rakennepoikkeavuuksien takia (todennäköisimmin raskaus ei olis menny loppuun asti tai pieni selvinnyt ollenkaan, jos selvinnyt ihmeen kaupalla, niin elämä olis ollu lyhyt ja kivulias). Se ei tietenkään poista tätä surua, mutta antaa aina vähän erilaisen katsantokannan asioihin.

Eniten tässä mun tilanteessa on kai se, että mä olen aina toivonut kolmea elävää lasta, ja mies ei niinkään enää välittäisi uutta yrittää ja nyt tämä luomuihmeraskaus sai minuun niin kovan vauvakuumeen, etten tiedä mitä tästä vielä seuraa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pepper, olet ihan oikeassa siinä, että onneksi raskaus meni kesken näin alussa. Teillä on kyllä ollut rankka taival!

 

Mua ehkä eniten korpeaa se, että tätä raskautta odotettiin niin pitkään, eikä luomuraskauden pitänyt olla mahdollinen. Todennäköisyys sille, että vielä tulisin uudestaan luomusti raskaaksi on häviävän pieni, joten en osaa lohduttautua sillä, että aina voi yritää uudestaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun piti tehdä tänään kotona lääkkeellinen tyhjennys... Perjantaina 22.2 oli eka ultra koskaan, nt-ultra viikoilla 11+1. Näin heti hoitajan naamasta että joku on vialla. Sitten hän sanoikin, että alkio on menehtynyt kohtuun jo noin rv 3, eli ollut kolmisen viikkoa sisälläni elottomana. Mulla ei ollut missään vaiheessa mitään KKM oireita, en osannut ollenkaan odottaa tuollaista. Keskiviikkona 20.2 mulla oli neuvolalääkäri, ja lääkäri koitti sydänäänet kuunnella, mutta ei löytänyt niitä. Hänen mukaansa se oli kuitenkin normaalia näillä viikoilla..

 

No, heti kun sain tiedon tuosta keskenmenosta, hoitaja lähetti mut vielä lääkärille ultraan joka totesi saman asian. Sitten ohjeistettiin tekemään kotona lääkkeellinen tyhjennys, annettiin se eka lääke paikan päällä ja kotiin mukaan 4 kpl Cytotec-tabletteja jotka piti siis laittaa tänään sisään. Ennen kotiin lähtöä vielä labran kautta verikokeisiin ja kuukauden päästä uudestaan, siinä ilmeisesti jälkiseuranta.

 

Ekan lääkkeen jälkeen silloin perjantaina mulle tuli vain mahakipuja, mutta ei muuta. Eilen illalla tuli ihan vähän vuotoa. Viime yönä mun maha oli koko ajan kipeä, mitään ei tullut ulos. Särkylääkkeitä napsin muutaman yön aikana.

Aamulla heräsin tänään klo 08:00 ja laitoin eti Cytotecit emättimeen... Kolmen tunnin kuluttua alkoi kamalat tuskat mahassa. En oo koskaan kokenu yhtä kauheeta kipua... Sitten tuntui että pakko juosta vessaan, ja hyvä ku pöntölle kerkes, niin pönttöön hulahti verta ja jotain kudosmössöä. Kipu mahassa helpotti kyllä saman tien. Tunnin päästä taas sama juttu, vessaan ja paperiin tuli joku möykky, mistä en edes tarkemmin halua tietää että mikä se oli.

 

Nyt ei oo enää verta hulahtamalla tullut kuin ihan vähän, ja vuoto on laantunut menkkamaiseksi vuodoksi. Meilläkin tää eka raskaus otti aikansa vuoden verran ennenku tärppäsi, multa löydettiin viime heinäkuussa pco, johon söin teroluteja heinä-joulukuun. Niiden aikana en varmaan ovuloinut, mutta heti terojen jälkeen tulin raskaaksi ekasta luomukierrosta, jolloin ovis oli kp 26.

Taas saa aloittaa kaiken alusta, ja helpommaks tilannetta ei tee se, että täytän kesällä JO 32 v....

 

Mutta ei auta itku markkinoilla :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olo on suhteellisen "normaali". Vuotoa tulee, mutta ei enää valumalla, olo on jotenki vaan tyhjä, tai tuntuu ihan siltä, niinku ei ois koskaan raskaana ollukkaan. Kai sitä koittaa jotenki torjua vaan koko asian ja jatkaa eteenpäin..

Suuri merkitys tosiaan oli sillä, kun sai kohdun tyhjäksi siitä mikä siellä oli ollut muutaman viikon kuolleena..

 

Varailin tänään aikaa kilpirauhaskokeisiin, eivät vain osanneet päivystyksessä sanoa, että saako niihin mennä heti näin tyhjennystä seuraavana päivänä, ja nyt olen jo yli tunnin odotellut polilta soittoa hoitajalta, jos osaisi sanoa paremmin... Toisaalta tekis mieli ottaa pari päivää sairaslomaa töistä ja koulusta, toisaalta en taas tiedä onko siinä mitään ideaa, kun en ole kipeä...Henkisesti vain ahdistaa tällä hetkellä ajatus töistä ja koulusta :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Khadeija, jos vaan yhtään tuntuu siltä, että sairasloma tekee hyvää, niin ota vaan. Pakolla rämpiminen tuppaa kostautumaan kuitenkin myöhemmin..

Mulla on myös fiilis, etten raskaana olis ollukkaan. Tai, että keskenmenosta olis vähintäänkin jo kuukausia. Niin mulle kyllä kävi aikasemminkin, ensin tuli itku kovasti ja sit parin päivän päästä mieli sulki koko asian. Olin vaan fyysisesti tosi väsynyt. Toisaalta, viime keskenmenossa jatkettiin heti hoitoja ja yritettiin uutta vauvaa. Nyt on vaan jotenkin tyhjä olo, kun ei oltu edes vauvaa yritetty ja silti se multa riistettiin, eikä uutta edes yritetä.

 

Nyt on jo kolmas kevät, kun aurinko paistaa, eikä se tunnu miltään. Vuoden 2009, 2010 ja nyt 2013 alut on ollu vaan niin ankeita. Näen kyllä ton auringon, mutta se tunne, joka mut valtas vuonna 2009 vyöryy päälle. Keskiviikkona on mun enkelipojan syntymä/kuolinpäivä. Elämä vaan on. Ei auta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itekin mietin, että varmaan tulee olemaan kova paikka kun kalenteriin pyörähtää syyskuun 12. Silloin ois ollut meidän vauvelin laskettu aika :( Täälläkin paistaa ulkona aurinko, mutta jotenki en vaan osaa nauttia... Nökötän vaan sisällä ja mietin asioita. Kilppari-kokeisiin menen huomenaamuna. Yksityinen lääkäri sitten 8.4.

Joku sanoi jossain mulle, että KKM:n kivut on vielä pahemmat kuin synnytyskivut, enkä kyllä epäile toisaalta yhtään. Se kipu eilen ennen kuin kohtu tyhjeni oli aivan järjetön!

 

Tein sen päätöksen, että en halua jatkaa tuossa työpaikassa missä nyt olen ollut koulun ohella. Pomolle laitoin s-postia, että voin olla hommissa juhannuksen alusviikolle saakka, mutta siitä eteenpäin mulle olis jo kesäksi toinen paikka tiedossa, missä olin viime kesänäkin ja mistä tykkäsin tosi paljon. Tuo työ imee mut kuiviin, kun on niin pitkiä työvuoroja, ja yövuoroja joita en kestä... Ja pelkkää istumista, puhelimeen vastailemista. Ei oo ehkä mun juttu.

 

Olen tässä ajatellut, että kun mun kierto ei nyt varmaan kumminkaan sitten normaalisti käynnisty tän KM:n jälkeen, niin taidan ainakin yhden terokuurin ottaa..lääkäri polilla sanoi, että voin aloittaa vaikka kesken kierron, kun mulla on ongelmia kuukautisten kanssa muutenkin ton pco:n takia. Pääsis sitte uuteen yritykseen. Toisaalta pelottaa, koska en enää toista keskenmenoa halua kokea...

Mutta kuten isäni sanoi, "on otettava vastaan mitä elämä antaa." Kai kaikella on tarkoituksensa, niin falskilta ku se kuulostaakin :girl_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi!

 

Reilu pari viikkoa tyhjennyksestä. Vuoto on todella niukkaa ollut jo viikon ainakin, joinakin päivinä ei vuoda ollenkaan, toisina taas tulee pyyhkiessä vähän jotain, pikkuhousun suojalla pärjää. Tein eilen aamulla apteekin oman raskustestin ja näytti puhdasta negaa. Tunti testin tekemisen jälkeen saattoi näyttää viivan paikkaa jossakin valossa, illalla taas (sama testi siis) näytti ihan puhdasta negaa. Olen kyllä tosi tyytyväinen. Mulla on vielä ens tiistaina se Hcg-verikoe. Yksityisellä varmaan käyn myös vielä joidenkin viikkojen jälkeen näytillä, kun muutenkin hormonit on ihan sekasin.

 

Miten muut voi, Khadeija, Hilda?

 

Mä yritän kovasti nyt vaan jatkaa elämää ja arkea, nauttia vielä lapsista kotona, kun töihin paluu odottaa muutaman kuukauden kuluttua..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on nyt tyhjennyksestä 12 päivää, vuoto on oikeastaan jo loppunut, vain ruskeaa tuhrua tulee pyyhittäessä. Yksityiselle menoa aikaistin, ja aika olis nyt 18.3. Tein viime viikonloppuna r-testin ja kaksi viivaa tuli vielä vahvana näkyviin. Kilpirauhas-kokeiden tulokset olivat viitearvojen sisällä, ja neuvolalääkärikin oli sitä mieltä, että ne on ihan ok.

Nyt sitten odotellaan, että pääsis uuteen kiertoon ja uuteen yritykseen.

Henkisesti toivuin ihmeen äkkiä, ei ole enää sillä lailla paha mieli miten alussa oli, vaan ne on vaan sellaisia ohimeneviä hetkiä.

 

Tilasin ebaysta ison kasan briteistä halvalla ovis-ja raskaustestejä, että voi sitten alkaa urakalla tikuttelemaan kun sen aika on :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä koen päässeeni aika hyvin jo yli koko keskenmenosta. Tottakai se on mielessä edelleen päivittäin, mutta tuntuu kuin siitä ois jo tosi kauan ja toisaalta, kuin en ois raskaana ikinä ollutkaan. Onneksi tyhjennys meni niin helposti eikä tullut mitään komplikaatioita tai jälkipuinteja vaan se oli kerralla ohi. Kovasti toivon uutta raskautta, mutta koitan tolkuttaa itselleni, että se on erittäin epätodennäköistä ja raskaus oli yhden kerran ihme. Täytyy silti myöntää, että jonnekin mun sisälle on pesinyt toivo. Ehkä meille kuitenkin on vielä joskus tulossa uusi ihme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä roikun vielä löysässä hirressä, mutta epäilen itse, että raskaus on mennyt kesken. Ja varmaan lääkkeellinen tyhjennys edessä ellei nyt itsestään ala tyhjenemään.

 

Olin viikko sitten ar-ultrassa, jossa alkion koko ei vastannut luultuja viikkoja. Alkio vastasi viikkoa 6+0, kun menkoista laskettuna olisi pitänyt olla jossain 7+ paikkeella. Myös tehdyt raskaustestit tukivat tuota pidemmällä oloa. Vielä pitää ensi viikon torstai ltaan asti odottaa, että saan tietää onko raskaus vain alkanut myöhemmin kuin luulin vai onko keskeytynyt keskenmeno.

Edited by jennitys

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolme viikkoa tyhjennyksestä ja Hcg oli 9,4, eli hyvin on laskenut. Niukkaakin niukempaa vuotoa on edelleen lähes päivittäin, hoitaja sanoi just puhelimessa, että voi kestää jopa 8 viikkoa.. Mullahan tossa toisen raskauden jälkeen ei niukka vuoto vaan loppunu ja kävin yksityisellä ja siellä todettiin niin olematon hormonitoiminta, että vuoti sen takia.. Eli kai tässä sitten matka sinne yksityiselle käy jossakin vaiheessa..

 

Tsemppiä Jennitykselle, toivotaan, että kaikki olis kuitenkin hyvin!

 

Ite oon palannu oikeestaan normaalin arjen rutiineihin, vaikka takaraivossa välähteleekin haamuraskausviikot ym. Kyllä tää tästä taas!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä pepper79 tarkoitat tuolla olemattomalla hormonitoiminnalla? Siis mitä hormoneita tarkoitat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amalia, en osaa tuohon nyt itekkään vastata tarkemmin.. Mulla on siis PCO ja nykyään ei tuu menkkoja oikeesti ollenkaan (2011 synnytyksen jälkeen on tullut yhdet menkat ja nekin tuli varmaan sen takia kun oli kova stressi ja kroppa ihan sekasin)..

Muistan vaan kun lääkäri totesi silloin 2009 synnytyksen jälkeen mun tiputtelevan sen takia, kun ei oma kroppa toimi ollenkaan (ei ollut kohdussa limakalvoa juuri yhtään ainakaan..), puhui vaan että mun hormonitoiminta on niin alhanen, että sen takia vuotaa.. Taisin saada silloin estrogeenilaastarit, Primolutit ainakin ja niiden tuomien menkkojen jälkeen tiputtelu loppu vaikkei menkkoja sitten enää uudestaan tullutkaan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now