kultanen

Lääkkeellinen kohdun tyhjennys

687 posts in this topic

Mullaki on tuota pco:ta, kaapissa ois tosiaan terot odottelemassa, mutta en viiti vielä aloittaa.. Ku mulla ongelmana taitaa se ovuloiminen olla lähinnä. Vaikka kierrotki on pitkiä. No katotaan maanantaina mitä lekuri sanoo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on nyt keskenmenosta kolme viikkoa, ja alan nousemaan masennuksen syvistä syövereistä takaisin elävien maailmaan. Vuodan edelleen vaihtelevasti, toisina päivinä runsaasti ja toisina päivinä vähemmän, mutta en ole ilman pikkuhousunsuojia vielä pärjännyt päivääkään. Aina kun luulen että vuoto loppuu, se alkaa uudelleen vähän runsaampana ja taas pikkuhiljaa vähenee, kunnes taas alkaa.

 

Keskenmeno oli mulle aika rankka asia, raskaus kun tuli aika suurena yllätyksenä ja siihenkin asennoituminen kesti kauan. Oikeastaan heti kun hyväksyin raskauden ja aloin nauttimaan odotuksesta, vedettiin sitten matto alta. Olen joskus kirjoittanut runonpätkän aivan toiseen aiheeseen liittyen, mutta tunne sopii tähän tilanteeseen ja tunteeseen aika hyvin;

 

"onko hänkin
onnen sokaisema vain hetken
kunnes tuskan huppu
lasketaan jälleen
hänen kasvoilleen"

 

Haluaisin tässä vaiheessa vain, että vuoto loppuu, ja sillä tavalla saa keskenmenon mielestä pyörimästä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla onneks on vuoto nyt loppunu, on ollu useampana päivänä oviksen tyyppisiä nippailuja, mutta o-testit näyttäny kumminki negaa. Aloitin kuitenkin ne terot nyt että saan niillä kierrot taas käynnistymään, mutta tuskin tulen niitä jatkamaan. No huomennapa nähdään mitä mieltä lääkäri on että mitä lääkitystä seuraavaks kokeillaan.

Mulla onneks raskaustesti näyttää nyt negaa, eli on tainnu hormonitasot laskea. Jotain omituisen hajuista vuotoa tässä tuli, tai siis valkkari haisi kummalle... Ostin sitten apteekista Femiflor-tabletteja jotka ilmeisesti tasapainottaa emättimen bakteeritasapainoa, ja kuurin jälkeen ei oo enää hajujakaan tullut...

Toivon vaan, että tulisin pian uudestaan raskaaks. Mun niin kuuluu olla raskaana ja saada se vauva mistä oon monta vuotta haaveillu..yritystäki kuitenki jo vuosi takana, niin olis jo aika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin lukemassa khadeijan, liljan ja pepperin kuulumisia! Paljon olette kestäneet olette ajatuksissa :lipsrsealed: Tsemppiä jatkoon!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liljalle voimia! :lipsrsealed:

 

Pitsu  :lipsrsealed:  Mielessä olet myös sinä ollut. Miten sulla menee, maanatainako sulla oli aika? (Ei ehkä tän ketjun juttuja, mutta kuitenkin..)

 

muoks. kirjotusvirheet

Edited by pepper79

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä vuotaa edelleen. :/ Kiitos tsempityksistä, mutta alkaa jo pikkuhiljaa ottaa pattiin ku kuukaus jo vuotanut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lilja, en muista kirjotinko jo aikasemmin, mut mulle sanottiin että voi vuotaa 8 viikkoakin.. Jos sen yli ni sit uudelleen lääkäriin.. Mullakin tiputtelee edelleen pikkasen, ei enää punasta vuotoa, ruskeaa tuhrua, ja veriviivoja, sellasta limasta vuotoa enemmänkin, nyt siis mennään jo viidettä viikkoa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla kans keskenmenon jälkeen vuoto kesti pitkään ja lopulta kyllästyin siihen ja menin yksityiselle (olin käynyt hänellä jo keskenmenon alkaessa ja hän lähetti sairaalaan) niin hän määräsi mulle terolutkuurin ja sillä saatiin vuoto loppumaan. Tai siis kierrot taas käynnistymään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun epätäydellinen keskenmenoni saatettiin loppuun viime viikolla lääkkeillä. Sain 2x 2 tablettia Cytoteceja torstain ja perjantain välisenä yönä ja eilen maanantaina oli ensimmäinen vuodoton päivä. Tänään tuli taas vähän tuhrua.

Ennen lääkkellistä tyhjennystä oli ehtinyt vuotaa viisi päivää itsestään aika runsaasti ja perjantaiaamuna todettiin ultrassa kohtu tyhjäksi ja takaisin oikeaan kokoonsa supistuneeksi.

 

Oon kyllä kiitollinen siitä, että tää oli näin nopeasti ohi, vaikka kai tää vielä voi jatkuakin. Toivottavasti ei.

 

Tsemppiä teille kaikille jotka vielä joudutte vuodosta kärsimään  :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä käyty yksityisellä, ja oli sitä mieltä että vielä pitäis 6kk yrittää luomuna tai teroilla :( Ultrasi kohdun ja kaikki oli ok. eli ovista odotellessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllikki79, mulla ihan sama toisen raskauden jälkeen, muutaman kuukauden vuodin ja sit sain Primolutit ja menkkojen jälkeen vuoto loppui (vaikkei menkat jatkuneetkaan).

 

Khadeija, pahoittelut sulle siitä, että et koe päässeesi sellaiseen hoitoon, kun haluaisit. Minä jos kuka tiedän miten pitkältä yksikin kuukausi tuntuu sillä hetkellä, kun kovasti haluaisi olla raskaana. Toisen raskauden päätyttyä mies oli sitä mieltä ettei enää ikinä halua kokea moista eikä halunnut edes yrittää uutta raskautta, kun taas minä olisin halunnut sitä saman tien. Odotin vuoden ennenkuin hoitoja jatkettiin, jäinkin toisesta hoitokierrosta raskaaksi, mutta sain keskenmenon 1v ja 3kk edellisestä menetyksestä. Se oli rankkaa. Siitä meni vielä puoli vuotta ennenkuin raskauduin uudestaan (onnistunut raskaus). Näin jälkeenpäin se aika tuntuu kuitenkin lyhyeltä, mutta sitä elettäessä se tuntui helvetiltä! On kliseistä sanoa, että ota rennosti ja yritä ajatella jotain muutakin kuin uutta mahdollista raskautta, sehän se parasta olisi, mutta tiedän, että vaikka kuka sanoisi mitä, mieli tuntee mitä tuntee.

Jos koet, ettet haluaisi teroilla puolta vuotta, onko sulla mahdollisuuksia mennä toiselle lääkärille ja saada vaikka clomeja kokeiluun ultraseurannalla. Lääkärin näkökulmasta aateltuna hän varmaankin aatteli, että puoli vuotta on lyhyt aika ja kun onnistuitte teroilla aikasemminkin niin nytkin siihen hyvät mahdollisuudet, vaikka susta tuo puoli vuotta tuntuu varmaan ikuisuudelta! Toivon sulle (ja kaikille muillekin lasta haluaville) oikein paljon plussa onnea!!

Meillä lapsihaaveet on todellakin tauolla, koska mies on tyytyväinen näinkin. Mulla taas (niinkuin jo aikaisemmin kirjotin) ylläriraskauden takia vauvakuume on nostanut päätään aika kovasti. Tiedän, että asiasta on turha käydä taistelemaan, nyt vaan ei ole sen aika. Mulla on kaks ihanaa lasta ja yritän nyt kovasti keskittyä perheeseen, nauttia siitä ja katsoa tilannetta uudestaan vaikka vuoden kuluttua. Suurin kaipuu, jonka Khadeija sun kirjotuksesta luen, on tyrehdytetty kahdella maailman tärkeimmällä aarteella.

 

Toivottavasti jokainen vauvasta haaveileva saa oman nyytin syliinsä ennemmin tai myöhemmin. :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pepper: Täytyy nyt miettiä mitä tässä tekee...Mullahan nuo terot ei tosiaan sinänsä auttanut raskautumiseen, eli niiden aikana en tullut raskaaksi, vaan sitten kun olin lopettanut ne...Koitan nyt ainakin vaikka kesään asti vielä luomuna sitä ovista tikutella...Ehkä on enemmän aikaa muutoinkin syksyllä hakeutua hoitoihin..

Valmistun uuteen ammattiin toukokuussa, ja ensi viikolla alkaa 7vkon työharjoittelu, sitten teen osa-aikaisia töitä ja kesäksi menen toiseen työpaikkaan, jossa työt loppuu elokuussa. Jos en näiden töiden sun muiden aikana raskaudu, niin ehkä sitten on tosiaan syksyllä hyvä väli hakeutua hoitoihin :)

 

Välillä vaan iskee joku epätoivo ja turhautuminen. Kyllähän tuo keskenmeno on koko aika mielessä, jotenkin alitajuisestihan se tulee mieleen joka päivä. Ja sitten alkaa laskeskelemaan että nyt olisin rv 15 jne... :(

 

Kaikista ärsyttävintä tässä on, kun mulla ei oo oloja mihinkään suuntaan, ei tunnu että menkat alkais, vaikka nyt on syöty 8 kpl teroja, eikä myöskään ole ovisoloja. Jotain ihme nippailuja on mahassa mutta r-testi ja o-testi näyttää negaa... Ja ultrassakaan ei mitään näkynyt...

 

Kärsivällisyys ei vaan ole hyvä ainakaan minun kohdallani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pepper, Joo mulla oli maanantaina LVP ja 2krt pistivät ku kalvot luisti välistä, oltiin kuulema saatu aika "liian aikasin" jolloinka on juuri se vaara ettei saada näytettä. No onneks toinen onnistu ja vettä saatiin. Tulokset saatiin kuulla jo pe! Miehelle soitettiin kun Olin itse iltavuorossa ja tuloksena siis terve tyttövauva tuloillaan! Nyt oikeastaan on vasta huolet tippuneet hartioilta ja voi uskaltaa alkaa nauttia tästä odotuksesta. Kaikkea sitä on saanutkin jo kokea, jos nyt loppuaika menisi kivutta :)

Toivottavasti teilläkin on onnenlahjat mukana ensi kerralla! :lipsrsealed: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liian pieniä viikkoja näyttäneen digitestituloksen ja huonolta vaikuttaneen varhaisultran jälkeen alkoi verinen vuoto. Tänään kävin lääkärillä, jossa todettiin, että kohtu on tyhjentynyt jo melko hyvin. Mutta koska vuoto oli vaimentunut, sain vielä loppujenkin raskausmateriaalien poistamiseksi cytotecin. Lykkäsin lääkkeiden ottamista iltaan, että mies ehtisi töistä henkiseksi tueksi. Mutta nyt vuoto muuttuikin todella runsaaksi ihan itsestään, sieltä tulee kunnon klimppejä ja alavatsassa tuntuu supistusmaisia kipuja. Kai voin kuitenkin ottaa lisäksi sen lääkkeen? Tuleekohan mulle jotain supersupistuksia, jos niitä on päällekkäin sekä luomut että lääkkeellä aiheutetut?

 

En kehtaa vaivata päivystystä näin tyhmillä kysymyksillä. Eikä vastauksen saaminen ehkä edes ole kovin tärkeää. Olen vain niin pihalla koko asian kanssa, että ehkä tärkeintä on vain saada sanottua kirjoitettua kysymykset ulos päästä.

Edited by ratamo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä ollaan niiiiin HAPPY! :D

 

Kävin eilen seurantaverikokeessa, ja kyselin päivällä tuloksia puhelimitse. R-hormoni oli jotain luokkaa 30, mikä on siis ihan ok ilmeisesti. No sitten hoitajalta kyselin,että mitenkäs pääsisi tuonne julkiselle puolelle tutkimuksiin tai hoitoihin, ja kerroin meidän tilanteen ja myös sen kun yksityiseltä en saanut clomejakaan vaikka ne vois mua auttaa.

Hoitaja-täti sitten sanoi että lapsettomuuslääkärille on kyllä jonkun verran jonoa, mutta hänelle olisi aika 30.4!

 

Siis pääsen lapsettomuuslääkärille jo 30.4, ei tartte ootella kuin kuukauden verran! Aivan uskomatonta :girl_crazy: Onneksi otin asiakseni kysyä tuota hommaa, ei tarvi venailla sitä puolta vuotta mitä se yksityinen gyne ehdotti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieno juttu Khadeija! :)

 

Tätä ei tarvitse lukea, jos et halua, rumia sanoja ja valitusta ja ällöttäviä yksityiskohtia luvassa:

 

Mulla tilanne on tällä hetkellä se, että parin viikon lykkäyksen jälkeen sain viimein aikaiseksi mentyä labraan antamaan sen verinäytteen, josta otetaan raskaushormoni. Hyvinkäältä sanoivat että lääkäri soittaa torstaina, ja mä aion siltä pyytää jotain apua siihen kun nyt on suunnilleen sen 6vko vuotanut, eikä loppua näy mailla halmeilla. Mä en yksinkertaisesti enää jaksa. On monta kertaa jo ollut niin paska olo että olen meinannut vetää ranteet auki, kun se vuoto ei vain lakkaa, ja en pääse yli tästä tilanteesta sen takia. Minulla on siis pohjalla myös masennusta, joka pahentaa tätä tilannetta, ihan niinkuin se ei olisi muutenkin jo ihan perseestä. Mä olen henkisesti jo ehkä joten kuten toipumaisillani, mutta tilannetta ei yhtään helpota se että edelleen jokaisella vessakäynnillä paperi näyttää sellaiselta limaiselta veripaskalta. On tosi naisellinen ja seksikäs olo. Ei olla voitu keskenmenon jälkeen harrastaa kertaakaan normaalia seksiä miehen kanssa, ollaan voitu puuhailla vain suihkussa vuodon takia. Ihme että suostuu sielläkään, mutta kai onni tässä onnettomuudessa on se, että mulla on niin ihana mies. Mun kroppa on turvonnut ja ruma ja läski ja mä vaan vuodan jotain ripulipaskan näköistä verimössöä edelleen. Tälläistä täällä ja hyvää päivänjatkoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitsu <3 Ihanaa että kaikki on hyvin!!

 

Khadeija, tosi hienoa!! :)

 

Lilja, harmi että vuoto vaan jatkuu, tiedän miten rasittavaa se on ja tosiaan muistuttaa tapahtumista jatkuvasti. Ja hyvä kun lääkäri soittaa niin saat helposti pyydettyä apua/konsultaatiota tilanteeseen. Kannattaa varmaan vaatia päästä ultrattavaksi! Tsemppiä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lilja, täällä taas tilanne on se, että mulla ei menkat tuu vaikka oon kuinka ootellu, edes terolut-kuuri ei käynnistäny mun vuotoja, kuivaa on ku saharan autiomaassa. Eilen tuli jotain rusehtavaa vuotoa, ja limaa, ja siinä se. Nyt on kolmas vai onko peräti neljäs terolutiton päivä, ennen mulla aina alkoi menkat kolmantena terottomana päivänä. Eli on tainnu keskenmeno suistaa mun kierrot ihan päin persettä.

Tänään tuli naistenpolilta kotiin jotkut esitietolomakkeet, miehenki pitää täyttää omansa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päivitystä aikaisempaan avautumiseeni:

 

Torstaina soitti lääkäri, jolle valitin sitten jatkuvasta vuodosta. Aluksi lääkäri sanoi vuodon olevan normaalia, ja raskaushormoni on laskenut hyvin, se oli tasolla 5,5 joka on vain pari kymmenystä "normaalin" yläpuolella lääkärin mukaan. Kun selitin henkisistä ongelmista vuodon vuoksi ja siitä, että vuoto alkaa aina uudelleen, kun se tuntuu loppuvan, lääkäri varmisti ylilääkäriltä ja varasi minulle ajan ultraan ensi keskiviikolle. Sanoi, että on mahdollista että kohtuun on jäänyt jotain "inaktiivista" materiaalia joka ärsyttää kohdun limakalvoa, josta vuoto sitten johtuu. Nyt pari päivää on vuotanut runsaammin, ja vuoto on ollut tavallaan menkkamaista, joten kiinnostaa tietää onko tämä nyt menkat vai onko se edelleen sitä tyhjennykseen liittyvää vuotoa. Olo on parempi, kun lääkäri otti minut tosissaan ja oli ymmärtäväinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lilja: Toivotaan että sulla olis tullut nyt oikeat menkatki jo samaan syssyyn, ni ei tarvis enempää vuotaa!

 

Täällä ei oo rättipäivät tullu vieläkään. Antaapi olla sitte...ootellaan kuun loppuun ku on kuitenki se lääkäri 30.4, saa sitte antaa jotain mikä käynnistää mun vuodot jos ei sitä ennen ala :girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla venähti ensimmäinen kierto tyhjennyksen jälkeen tosi pitkäksi. Normaalisti mun kierto on n. 25pv niin tuo kierto oli sitten jotain 40pv, en jaksanut edes laskea. Toivottavasti alkaisi nyt vähitellen tasaantumaan kun tammikuussa todettiin kkm, sitten vuosin useamman viikon, pari viikkoa väliä ja menkat ja sitten megakierto, joka tietysti nosti turhaan toiveita. Tässähän tämä alkuvuosi on mukavasti mennyt...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle tänään soitteli gyne polilta kun otin soittoaikaa huolissani näistä menkoista, hän oli sitä mieltä, että ei muutaku ootella vaan, että hän ei olis huolissaan tässä vaiheessa, vaikka kerroin että terotkaan ei käynnistäny vuotoa. Käski vaan välillä tikutella r-testeillä että onko raskaus alkanu jos menkkoja ei näy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kävin tänään lääkärissä tän jatkuvan vuodon takia. Jokin möykky sieltä kohdusta löytyi, ja sitä sitten yritettiin poistaa jollakin imumenetelmällä. Sattui ihan helvetisti, mutta on se sen arvoista jos nyt saisi tän vuodon ja koko jälkipaskan loppumaan. Mikäli sinne jäi vielä jotain, niin sitten tähystys jonka yhteydessä tehdään kaavinta, että kaikki saataisiin pois. Imuoperaation jälkeen lääkäri vielä ultrasi ja kohtu näytti tyhjältä. Sen lisäksi se möykky lähetettiin patologille, joka varmistaa että se todellakin oli raskauskudosta eikä jotain (?) muuta.

 

Nyt sain kahden viikon päähän soittoajan, jolloin toivottavasti vuoto on vihdoin loppunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivottavasti Lilja oot nyt jo selvillä vesillä!!

 

Ja toivottavasti Khadeijalla on alkanut vuoto jo! Mulla ainakin kesti välillä teroissa toista viikkoa ennenku vuoto alkoi ja liian pienellä annostuksella ei käyny mitään...

 

Ja Toivotaan, että Ratamolla meni kaikki hyvin!

 

Eritevaroitus taas: Mulla on vuoto ollut loppu jo ehkä pari viikkoa ainakin.. Pääsiäisenä tuli kaks kertaa peräkkäin pyyhkiessä ihan puhdasta verta ja aattelin että voisko peräti mulla alkaa luomumenkat.. No se loppu siihen ja nyt eilen, hyi yöks, pöntöllä istuessani tunsin, että nyt tuli jotain ja pyyhkäisin niin sellanen 2,5cm x 1cm köntti tuli ja veristä limaa ja jotain minimini-repaleita.. Mulla on muutaman kerran vähän pistäny oikealle puolelle alavatsaa ihan pikkasen viimisen viikon aikana, mutta en oo kiinnittäny huomiota sen enempää siihen, kun mulla saattaa aika ajoin pistellä enemmänkin.. ja yhdynnässä on huomattu, että mun alapää haisee vieläkin oudolle aika ajoin, muuten sitä ei huomaa.. ISO HUOH! En vaan nyt jaksais mennä minnekään ultraan taas, aattelin kesän korvilla (lue touko-kesäkuun vaihde) mennä vasta yksityiselle.. Mitä mieltä ootte? Olisko parempi vaan mennä suoraan näytille vai seurata vielä mitä tapahtuu?? Nythän siis ei vuoda eikä tuu pyyhkiessä mitään enää eikä tullu enää illallakaan.. Tää vaan on niiiiiiiiin ärsyttävää, kun ei saa laskea jo asiasta irti KOKONAAN!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now