kultanen

Lääkkeellinen kohdun tyhjennys

687 posts in this topic

Itse sain ohjeistuksen, että keskeytyksestä 3 vko päästä raskaushormoni määritetään labtesteissä, ja 4 vko päähän aika omaan tk:hon terveydenhoitajalle tai lääkärille. Missään ei vaan lue mitä tuossa lopputarkastuksessa tehdään....pitääkö ultrata, tehdä sisätutkimus vai mitä? Mitä teille muille on silloin tehty? Mietin vaan kun juhannuksen jälkeen soittelen ja varaan aikaa, niin osaan itsekin sitten vaatia jotain... Yhden niukkavuotoisen päivän jälkeen alkoikin sitten kunnon tulva, että eiköhän tällä vuodon määrällä kohtu tyhjene, toivon mukaan ainakin. Odottavan aika on ihan mahdottoman pitkä...lasken itsekin mihin asti tässä ainakin menee, ennen kun seuraavat menkat alkaa ja voi edes haaveilla uudesta vauvasta :tender:

Mun jälkitarkastus oli samanlainen kuin synnytyksen jälkeen, eli sisätutkimus ja kohdun palautuminen päältäpäinkin, muistaakseni. Neuvolassa tk-lääkärin tekemänä. Lisänä tuo hcg:n mittaus verikokeella (joka siis on yhtäkuin raskaustesti, ;) Engelina ). Ultrattu ei. Kaikki näytti muuten jo hyvältä niin ei kai ollut tarvettakaan. Mutta nää tarkastukset tuntuu olevan sekä kunta- että rv-kohtaisia, tosi paljon eroja on. Ja mulla siis kyseessä keskeytys, joka varmasti myös vaikuttaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla helmikuisen keskeytyneen jälkeen ainoa jälkitarkastus oli vaan verikoe noin kuukauden päästä. Ite varasin ajan sitte yksityiselle ultraan. Ja kohtu oli tyhjä 18.3 kun tyhjennys oli 24.2.

Mulla ekojen menkkojen tulo tosiaan kesti 67 päivää ja silloinkin käynnistin ne teroluteilla, eli kaikilla ei menkat oo säännölliset heti kkm:n jälkeen, mulla ku muutenki epäsäännöllinen kierto. Ite en alkanu ees menkkoja oottelemaan vaan touhuiltiin jos siltä tuntui. Ei se raskaus ala uudelleen jos kroppa ei oo valmis, kuten huomattiin.

Täällä olis nyt huomenna varhaisultra, ja jännittää kyllä onko kaikki kunnossa tälläkään kertaa ku oireita on aika vähän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

onpas erilaisia käytäntöjä :o no varmaan riippuu viikoistakin. Mulla todettiin kkm 2010 ja ainoa jälkiseuranta mitä sain oli labrassa hcg-määritys, n. 5vk tyhjennyksen jälkeen. Sitten piti vielä odottaa yhden menkat että sai taas alkaa yrittämään.

 

Onnea jokaiselle seuraavaan raskauteen! *halaus*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Missähän vaiheessa terolutit voi/sais aloittaa jos keskenmenon/tyhjennyksen jälkeen ei menkkoja kuulu.

Siis mullahan on tosiaan vasta 2½vk tyhjennyksestä, eli en TOD oo vielä aatellut edes, että teroja alottaisin.

Testit näyttää edelleen haaleaa plussaa/haamua. Kamera pystyy tallentamaan ja torstaina on verikoe.

Toivottavasti ei niitä menkkoja tarvii ootella älyttömän montaa viikkoa, jopa kuukautta.

Mut uskaltaskohan aloittaa terot, jos r-hormooni on laskenut hyvin, et sais kierron ehkä käynnistymään.

Mul on terot kaapissa, mut en sit ehtinyt niitä aloittaan, kun kierto yllätykseksi alkoikin itsestään imetyksen lopetuksen jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mullahan eka terokuuri kkm:n jälkeen ei ees käynnistäny vuotoa, sai vaan aikaseks jonku pienen vaivaisen tuhrun, eli sen verran pahasti oli kierto sekasin... Sitte vasta toinen tero-kuuri käynnisti vuodon.

Suosittelen odottelemaan vaikka sen 30 päivää ekasta keskenmenon vuotopäivästä, ennenku koittaa teroilla käynnistellä, tosin eihän se oo sanottua käynnistääkö ne vuotoa jos kohtu ei oo tarpeeksi toipunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitääh... R-testissä edelleen hyvin hyvin haalea haamu ja tuolla ovistestilläkin olen hyvikseen testannut ja sekin haaleni, kun heti km:n jälkeen näytti vahvaa plussaa. Niin kun mulle ainakin raskaana ollessakin tekin.

No, mut haaleni ja nyt alkanut taas tummumaan.

Et alkasko kroppa heräilemään. Toisaalta r-testi näyttää vieläkin haamulaista, et jos hormoonia kropassa, niin en oikeen usko sitäkään, et ovis tekis tuloaan. Mut tuo tosiaan tuo viiva on lähes yhtä tumma, kun kontrolli ja oli paaaaljon haaleenpi eilen esim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 viikkoa tyhjennyksestä ja edelleen mennään plussalla :( haamua virallisella tulkinta-ajalla mutta vahvistuu. Huomenna soittoa ensin julkiselle ka elleivät ota siellä tarkastukseen niin sitten yksityiselle.... Ekoja menkkamaisia väänteitä oli eilen. Ensin ei toivonut kuin plussaa ja nyt ei toivo kuin että menkat alkaisi!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyksistä ei saa minkäänlaista jälkitarkastusta. Ei siis verikokeita, raskaustestejä tai ultraa. Itsekin tosiaan kävin yksityisellä. Melkoisia eroja paikoissa.

 

Mulla on vuoto täysin loppu ja pitkästä aikaan oikein odotan, että menkat alkaa. No parin-kolmen viikon päästä niiden pitäis alkaa. Piiitkä aika odottaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin yksityisellä reilu viikko tyhjennyksestä ja silloin todettiin että jotain pientä on todennäköisesti jäänyt. Maanantaille seuraava tarkistusaika, mahdollisesti uudet Cytot. Hyvä että niitäkin on joutunut odottamaan sen 5 viikkoa, koska tässä ei parempaakaan tekemistä ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen täällä jo kovasti odotellut menkkoja saapuvaksi. Viikonloppuna tein raskaustestinkin, kun ehkäisy tosiaan jätettiin heti kun plussa oli hävinnyt tyhjennyksen jälkeen. Aivan puhdas ja kirkas nega. Harmi kyllä, mutta ehkä mielenrauhani kannalta parempi kuitenkin näin. Varasin jo ajan gynelle ensi viikolle, että saisi kuulla missä mennään (tällä viikolla on niin kiirettä, ettei ehdi). Nyt kuitenkin tuntuisi siltä, että menkat ovat alkamassa. Hiukan tuhrua jo tulee ja välillä kramppailee. Varmaan peruutan sitten sen lääkäriajan, jos kuukautiset nyt tosiaan alkavat elleivät sitten ole jotenkin tosi oudot. Nyt siis kahta päivää vajaa viisi viikkoa tyhjennyksen alkamisesta.

 

Tsemppiä kaikille! Toivottavasti kierrot käynnistyvät nopeasti ja pian tulisi taas iloisia plussia tikkuun!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se on sit oikeen kaksi kertaa ultrattu lääkkeellisen tyhjennyksen jälkeen. Eilen julkisella puolella, vaikka mä en uskonutkaan, että siinä eilisten lähes tajun vievän kivun syy.

Eikä ollutkaan. Kaikki oikein hyvin sillä puolella, niin kun torstainakin.

Mulla oli ihan järkyt kivua vatsalla oikealla ja selkään säteili ja kyljessä.

Tärähtely pahenti. En edes ymmärrä miten ne gynen puolen ultraankin ohjas. Kai se sit on ihan rutiinina tuokin tehtävä.

No, mut diagnoosi olikin virtsa/munuaiskivi ja munuaisessa oikealla ei virtsa kulkenut normaalisti.

 

Tänään kävin sit myös raskaushormooni verikokeessa. Huomanna olis ollut aika, mut kun olin labran lähellä tänään, niin otettiin koe jo nyt ja soittelen huomenna.

Kysyin näytteenottajalta, et oliko se ihan pelkästään se +- testi vai määritetäänkö siinä se hormoonin taso. Sanoi se täti, et se pelkkä +-... Just joo mulle sanottiin, että se tasokin piti määrittää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja testi (veri) plussaa, kuten arvasinkin.

Ihmettelin sitä sit, et eikös se ollutkaan se missä katsotaan se hormoonin määrä.

No laittoi vielä siihen lähetteen. Maanantaina siis labraan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piipakaa, kauas sulla oki keskenmenosta? Oliko se 2-3vkoa sitten. Itselläni on kohta 5vkoa.

Mitä nyt sitten pitää tehdä, jos testi on plussaa? Kohtu oli ilmeisesti puhdas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ ingenjoor, onko sulla edelleen plussaa? Vaikka kohtu tyhjä?

 

Mä epäilen että mun plussa johtuu vielä tuosta todennäköisestä istukan palasta kohdussa. En tosin tiedä. jostain luin että toisilla vaan luonnostaa hormonit laskee hitaammin vaikka kohtu on tyhjä. Täytyy kysyä maanantaina kun on tarkastus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis mulla testi on ajalla nega ja roskiksessa plussa. Olo ei kyllä tunnu raskaanaolevalta...

Kohtu ultrattiin tyhjennyksen aikaan tyhjäksi -> jotain sotkua siellä oli, mutta suurimmat oli tullut pois.

Oon testaillu kerta viikkoon ja testit on himmentyneet hyvin. Nyt ei tule kuitenkaan ns.kunnon negaa. Mietin tässä, että tsekkailen parin pvän välein ja katon onko trendi laskeva. Toinen vaihtoehto olis hommata lääkärinaika.

 

Niin, kysymykset oli lähinnä piipakaalle...

Edited by ingenjoor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle se eilinen täti sanoi, kun siitä testin tuloksesta  soitin, et voi vielä näyttää useamman viikon plussaa. Jollain laskee hitaasti ja jatkoi, et tuskin sulla mikään ainakaan on vialla, kun kahteen kertaan ultrattu.

Mut laittoi kuitenkin nyt lähetteen, et se hormoonitaso katotaan.

Et ei sit ilmeisesti ole mitään tehtävissä, et sen hormoonin sais laskemaan nopeemmin. Paitsi tietty, jos kohdussa on vielä jotain.

 

Ilmeisesti menkat voi alkaa, vaikak r-hormoonia vähän vielä oliskin, mut mä en nyt vaan tiiä mikä se raja on.

 

Mulla tuli eilen tyhjennyksestä se 3vk. Joo ja kohtu siis puhdas ennen juhannusta olevassa ultrassa ja nyt sit tiistaina sairaalassa.

Nyt mun pitää juoda ihan älyttömästi tuon munuaiskiven takia, et saatas se nopiaan liikkumaan ulos. Et enpähän viitsi edes testailla r-testillä itse, kun oikeesti juon paaaaaaaljon. Pissalla juoksen puolen tunnin välein.

Edited by PiipaKaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tuun tänne jonon jatkoksi. Iloisesti hääpäivänä todettiin ultrassa meidän pienen olevan kuollut, silloin viikkoja kasassa 19+3. Kohdunsuuta pehmentävä mifegyne naamaan ja sit soittamaan mies kotiin maalta. Eilen mentiin osastolle, hirveä määrä labroja ja sit asiaan. Sain kipupumpulla jotain morfiinijohdannaista, ja noin 3h neljän kohdunsuulle laitetun cytotecin jälkeen syntyi kahdella supistuksella täysin kivuitta pieni enkelivauva. Kova turvotus oli päällä eikä sukupuoli näkynyt, mutta ihan oli isosiskonsa näköinen. Kaikki tuli kerralla ulos, vuoto on jo nyt tosi niukkaa. Kipuja ei ole. Taysissa oli ihana kätilö mua hoitamassa, ja nyt on hyvä jatkaa eteenpäin. Jälkitarkistuksen varaan nyt kai 4vko päähän. Ensviikolla musta otetaan pieni verenkuva ja crp, mut ainakin oma olo on fyysisesti hyvin normaali. Mitä nyt vähän väsyttää. Muoks. mä en saanut jostain syystä maidonnousua estävää, rinnat on kyllä turpeina mutta maitoa ei onneksi tule.

Edited by Ekaterina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kovasti voimia Ekaterina!!

Minulla tulee tiistaina 2 viikkoa lääkkeellisestä keskeytyksestä. Vuoto on tosi niukkaa enää. En tiedä milloin uskaltais tehdä raskaustestin, kun toivoisin jo että negaa näyttäisi, mutta tuskimpa vain...haluaisin jo niin kovati olla uudestaan raskaana...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tuun tänne jonon jatkoksi. Iloisesti hääpäivänä todettiin ultrassa meidän pienen olevan kuollut, silloin viikkoja kasassa 19+3. Kohdunsuuta pehmentävä mifegyne naamaan ja sit soittamaan mies kotiin maalta. Eilen mentiin osastolle, hirveä määrä labroja ja sit asiaan. Sain kipupumpulla jotain morfiinijohdannaista, ja noin 3h neljän kohdunsuulle laitetun cytotecin jälkeen syntyi kahdella supistuksella täysin kivuitta pieni enkelivauva. Kova turvotus oli päällä eikä sukupuoli näkynyt, mutta ihan oli isosiskonsa näköinen. Kaikki tuli kerralla ulos, vuoto on jo nyt tosi niukkaa. Kipuja ei ole. Taysissa oli ihana kätilö mua hoitamassa, ja nyt on hyvä jatkaa eteenpäin. Jälkitarkistuksen varaan nyt kai 4vko päähän. Ensviikolla musta otetaan pieni verenkuva ja crp, mut ainakin oma olo on fyysisesti hyvin normaali. Mitä nyt vähän väsyttää. Muoks. mä en saanut jostain syystä maidonnousua estävää, rinnat on kyllä turpeina mutta maitoa ei onneksi tule.

Eiiii... Olen todella pahoillani menetyksenne takia.

Meidän pieni enkelimme 8/07 syntyi rv 19+3. Pari päivää tuota ennen hänen sydän oli sammunut alle mun sydämen.

Tuossa avassa on hänen pienet varpulit. <3

Meillä kans oli tuorvotusta pienellä, varsinkin siellä jalkovälissä. Turvotuksen takia luultiin pojaksi, mutta patologi kertoikin, että tyttö.

 

Voimia voimia voimia!! <3 <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään aamulla näytti muuten kymppi herkkyys liuska negaa. Eikä myöskään muuttunut roskishaamuksi.  Enkä yöllä käynyt juomassa, eli luulis aika tujua pissan olevan.

Huomenna labra josta katotaan hormoonitaso.

Torstaina tuli 3vk tyhjennyksestä.

Edited by PiipaKaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä ihmettä...

Voiko nää olla muka menkat? Siis jälkivuodon loppumisesta alkaa olla jo aikaa. Torstaina tulee 4vk tyhjennyksestä.

Eilen illalla pientä tuhrua ja nyt tulee selvää menkkamaista vuotoa.

Veritesti viime ke vielä plussaa ja pissatesti nyt ainakin pari päivää näyttänyt negaa.

Ihan menkkaolo menkkaturvotuksineen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now