kultanen

Lääkkeellinen kohdun tyhjennys

687 posts in this topic

Mäkään en muuten osastossa saanut maidonnousua estävää lääkettä, vaikka se mulle olisi kuulunut. Kätilö, joka hoiti mun kotiuttamisen oli ihan hoomoilasena, jäi tosi paska maku suuhun. Onneksi olin niin mömmöissä, etten siinä osannut harmitella, vaan nyt jälkikäteen. Mulla oli siis lauantaina tyhjennys/synnytys, ja maanantaina soitin jälkitarkistusaikaa ja mainitsin maidonnoususta. Siellä oli kätilö ihan ihmeissään et miksei mulle oo annettu sitä lääkettä. Etenkin, kun pahoinvointiin annettu Primperan, jota sain kotiin, aiheuttaa sivuvaikutuksena maidonnousua... No, vaihtoehtona lähiapteekki, josta 30 tbl/50€, tai tunnin matka TAYSiin, yksi tabu naamaan ja kotiin. Valitsin jälkimmäisen.

 

Puuh. Jälkivuoto on kuitenkin hallinnassa. Tosi vähän tulee enää, vaikka synnytyksestä ei oo ees kauaa. Alkaa olla jo semmoista vanhan veren näköistä, ja pärjäisin jo varmaan pikkuhousunsuojalla. Onneksi näin. Jälkitarkistus on vasta 6 viikon päässä, jotta on sitten patologin lausunnot sun muut varmasti valmiina.

 

Nyt ois ihana ku vois vaan jättää tän taakse ja alkaa elää elämää, mutta tuo jälkitarkistus ahdistaa ihan järkyttävästi. Mä olisin ehkä halunnut vaan kuulla että "shit happens" ja jatkaa siitä eteenpäin. Nyt saan kuus viikkoa pyöritellä asioita mielessäni ennen kuin tälle saadaan closure. Ahdistaa ihan hirveästi, jos kyseessä on joku voimakkaasti perinnöllinen juttu. Uskaltaako tässä enää yrittää lisääntyä? Oon niin käsittämättömän kiitollinen tuosta meidän ensimmäisestä, terveestä ipanasta. Etenkin, jos tulee ikävä tuomio perinnöllisyysjutuista, niin Tiitun arvo kohoaa vieläkin isommaksi, jos mahdollista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mullakin taitaa menkat olla tuloillaan. Tyhjennyksestä tulee ylihuomenna viisi viikkoa. Pari päivää ollut menkkajomoa ja naama kukkii niin, et eiköhän ne sieltä kohta ala. Tulisivat nyt ennen meidän Italian reissua, johon kaksi viikkoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voimia Ekaterinalle odotteluun!

 

Mulla menkat on kai alkanu tänään? Sunnuntaista asti ihme tiputtelua ja tänään illalla jo vähän enemmän. Kai tää tästä vielä runsastuu.

Hannelore, mullakin naama kukkii ekaa kertaa muutamaan vuoteen. Ihan ihme!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voimia, Ekaterina. :(

 

Mä olen menossa huomenna verikokeeseen, enkä kuollakseni muista pitikö mun olla ravinnotta vai ei.. :rolleyes:

 

Lapussa, jonka sairaalasta tyhjennyksen ohessa sain, lukee ainoastaan "Teille on varattu aika aamusta 4.7." Ei siis edes kellonaikaa, joten olettaisin, että mun pitäis mennä sinne jo heti 8 maissa. Noh, HUSin sivuilla lukee, että pitäisi välttää aamuaikoja (7-11) mikäli ei ole aikaa varattuna.. Yleensähän labraan saa ihan oikeasti ajan, eikä mitään tollasta "aika aamusta"-huttua. Nyt en tiedä a.) mihin aikaan menisin ja b.) pitääkö mun olla ravinnotta vai ei.

 

Kannattaahan näitä aina alkaa miettiä tälleen viime tipassa, soittaakaan ei enää voi kysyäkseen, kun palvelunumero on auki ainoastaan virka-aikoina.. Mitä te sanotte?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plääh, aamulla tein raskaustestin ja plussahan siihen lävähti :( Reilu kaksi viikkoa keskeytyksestä ja tahtoisin jo niin sen negan ja ne menkat!! Vuoto loppui jo useampi päivä sitten, että ehkä mullakin ois toiveissa odotella menkkoja kuuluvaksi parin viikon päästä...soittelin muuten omalle terkkarille varatakseni jälkitarkastusaikaa, niin sanoi, etten mä mitään aikaa tarvitse, et jälkitarkastusaika on vaan niille, joiden kans pitää miettiä ehkäsyä, et soita seuraavan kerran kun oot raskaana. TÄH?? Siis nimenomaan sain ohjeistuksen keskeytyneen keskenmenon hoidosta ja vielä kätilökin muistutti, et varaa aika avopuolelle jälkikontrolliin. Että näin meillä.

Jos kysessä on pelkkä hcg määritys verestä, niin on ihan sama mihin aikaan menet labraan ja ei tarvitse olla ravinnotta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarviiko pieneen verenkuvaan ja/tai tulehdusarvoihin olla ravinnotta? En taas muistanut sitäkäön ja huomenna labra 12:20.

 

Muoks. ahaa, googlailu paljasti, ettö jos labralähetteessä koodin edessä on f (=fastning engl paasto) niin pitää olla 10-12h ravinnotta. Mulla ei ollu, eli jee, aamukahvi!

Edited by Ekaterina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aamupaastonäyte on suositeltavin, ei nyt varmaan välttämättömyys, mut jos vaan pystyy niin ravinnotta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

cathys - Kiitos. :) Jos oon kuitenkin ravinnotta varmuuden vuoksi (jotenkin on sellanen muistikuva, et hoitaja olis sanonut niin silloin kun km todettiin, mutta olin niin sekaisin, etten muista varmasti) ja tuun sit hirveän nälkäisenä takaisin kotiin.

 

Toivotaan, et arvo olis pudonnut. Tyhjennyksestä on nyt 20 päivää. Vuotoa on ollut on/off, aamuisin tulee vielä joinain aamuina jotain.

 

Toivon vaan, että voisi jo jättää tän koko km-asian taakseen ja jatkaa uuteen yrityskertaan. Toivon sitä meille kaikille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Todellakin!

 

On kyllä outoa miten nuo käytännöt vaihtelee eri paikoissa, ja vaikka ihan siitä riippuen kenen kanssa puhuu!

 

Mulla on jälkitarkastus huomena (yksityisellä). Teen sitä ennen kotona raskaustestin. Toivottavasti kaikki on ok, vuotoa kesti sen vajaan viikon ja sen jälkeen ei periaatteessa mitään. Keskeytyksestä tulee huomena päivää vaille kolme viikkoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kannattaa hinkua niihin jälkitarkastuksiin! Täällä keskeytyksestä 6 viikkoa ja edessä kaavinta. Yksityiseltä eivät jostain syystä jälkitarkistuksessa nähneet tarvetta vielä kaavintaan mutta koska menkkoja ei saada käyntiin, täytyy kohtuun jääneet pienet palat poistaa (jotka välillä tulevat menkkojenkin yhteydessä, jos ne vain alkaisivat). Julkkarin mies-gyne ystävällisesti totesi että "sulla kävi tässä vain huono tuuri". Ihanko totta?! Eli syvään hengitellen edelleen eteenpäin.. Tsemppiä kaikille, toivottavasti saatte pyydystettyä testeihin negoja! Mulla ei kunnollista ole edelleenkään tullut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli tänään jälkitarkastua, kolme viikkoa keskeytyksestä. Tein aamulla kotona raskaustestin, ja siihen ilmestyi haamuakin haamumpi viiva.

 

Lääkäri sanoi tuosta että se on ihan normaalia, koska sen raskaushormonin poistuminen elimistöstä voi kestää, eikä tarkoita välttämättä sitä että kohdussa olisi vielä jotain.

 

Kun hän sitten ultrasi hän sanoi että näyttää tosi hyvältä. Joku parin millin (7 mm) kokoinen alue siellä oli josta ei ollut varma mitä se on, mutta sanoi että voi olla myös kohdun omaa kudosta. Limakalvot oli hyvän näköiset ja ovulaatiokin oli tapahtunut. Kuukautisten pitäisi alkaa parin viikon päästä. Niitä odotellessa!

Edited by Catalina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli arvo tippunut hyvin, se oli enää 4,5. Jospa tää kokemus olisi näin helpolla kuitenkin sitten jo ohi. Tyhjennyksestä on ens viikolla 4 viikkoa, vuotoa ei enää ole ollut viikkoon ja kuukautisia kovasti odotellaan. Vähän olin jo siinä luulossa, että olisin ovuloinut tässä limoista päätellen mutta testit on vielä ollu negatiivisia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jee jee... Ottivat viime torstaina ihan oikean verikokeen.
Hcg-arvo oli 2, eli normaali lisääntymiskykyiselle naiselle, joka ei ole raskaana.

Tuolloin oli siis tasan 4vk tyhjennyksestä, kun tuo verikoe otettiin.
Tämmösen taulukon löysin vielä

Viitearvot
naiset fertiili-ikäiset alle 5 IU/l
raskaus/raskauden jälkitila yli 25 IU/l
postmenopaussi alle 14 IU/l
miehet alle 3 IU/l

 

Ja nyt mulla onkin jo kp 7.

Edited by PiipaKaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään tasan 3 vko tyhjennyksestä ja hcg oli 19. millä arvoilla olette joutuneet kaavintaan? itsestäni tuo kuulostaa melko hyvältä arvolta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Missä mun menkat viipyy??! Torstaina kuusi viikkoa tyhjennyksestä. Viime viikolla kovat alavatsakivut. Voisko olla ollut ovis? Mä haluaisin niin kovasti jo muuta ajateltavaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obko hcg:n tarkistaminen normaali toimenpide? Mulle ei oo puhuttu siitä yhtään. Mulla on kyllä jälkitarkistus vasta 6ko tyhjennyksessä, siellä varmaankin ainakin ultrataan. Mutta otetaanko verestä hcg?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei ultrattu heti, koska olin jo niin pitkillä viikoilla et kätilöt näki istukankin tulleen kokonaan. Onks se veritedti joku pikatesti? Labra-aikaa mulle ei meinaan annettu.

 

Ärsyttää, ku eilen ei tullu melkein yhtään vuotoa, eikä aamullakaan, mä olin jo et jeejee, vuoti lakkas... paskanmarjat. Vein Tiitun pyörällä hoitoon niin johan taas hulahti. Tai no, hulahti ja hulahti, mut silti. Loppuispa jo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli jälkitarkastus viime perjaintaina, kolme viikkoa raskauden keskeytyksen jälkeen. Keskeytyksessä kaikki tuli hyvin ulos, ja kättärillä neuvottiin jälkitarkastusajan varaaminen omalle gynelle, ei puhuttu verikokeista.

 

Kun kävin jälkitarkastuksessa (yksityisellä), kysyin verikokeen tarpeellisuudesta, ja lääkäri sanoi että katsotaan miltä ultralla näyttää ja sit sen perusteellä päätetään tarviiko mennä verikokeeseen. Kaikki näytti hyvältä ja hän löysi vain jonkun parin millin rakennemuutoksen kohdusta, josta ei ollut varmuutta että mikä se on. Joten hän sanoi että ei tarvi ottaa verikoetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos. :)

 

No, kai se sit aikanaan selviää. Periaatteessa mulla on voinut ji hyvällä tuurilla olla menkat välissä, joten.. mä varmaan soittelen sinne ennen aikaa jotta tiedän miten toimia. Kiitos vastauksista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli tiistaina hcg arvo 19 ja silloin tasan kolme viikkoa lääkkeellisestä keskeytyksesä. Tänään tein raskaustestin, kun periaatteessa, jos hcg arvo puoliintuu parissa vuorokaudessa ei tänään olisi pitänyt arvon olla kun noin 9 ja mulla on raskaustestit, joiden herkkyys on 25, niin testiin tuli edelleen selkeä plussa, vielä selkeämpi kun jokunen päivä sitten. mietin jo voisinko olla uudelleen raskaana, mutta tuskimpa näin nopeasti kuitenkaan. argh, rasittavaa tämä epätietoisuus, kun niin kovasti itse toivoo raskautta <3

Edited by cathys

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now