kultanen

Lääkkeellinen kohdun tyhjennys

687 posts in this topic

Voimia kovasti <3 Mullakin ollut tänä vuonna jo kolme keskenmenoa, viimeisin juuri viime kuussa :( Ekalla kolmanneksella kaikki mennyt.. Te voisitte jo päästä tutkimuksiin!

 

Noi kkm on kyllä niin hanurista kun on tietämättömänä ehkä pitkänkin aikaa ja sit saa hermoilla tyhjennyksen kanssa :( Tsemppiä toivottavasti tyhjennys onnistuu hyvin! <3

 

Mulla ollut yksi spontaani ja kaksi kkm. Kaikissa on onneksi lopulta mennyt kaikki ok. Tai no tämä viimeisin odottaa vielä hcg kontrollia et varmaksi tietää, mut muuten.

 

Toi on kyllä niin käsittämätöntä että voi olla hyvin menneitä raskauksia ja sitten yhtäkkiä tulee tämmönen km tulva :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelin itsekin kommentoida kokemustani. Eli rv 7 varhaisultrassa lasketun ajan määrittämiseksi näkyi 3,4mm alkio, ei sykettä. Sovittiin ultra reilun viikon päähän ja siellä huomattiin keskeytynyt keskenmeno.

Samana päivänä mifygenol (?) tabletti kohtua pehmentämään - aiheutti lieviä menkkakramppeja ja tuhruvuotoa. Sitten kahden päivän päästä polille lääkkeelliseen tyhjennykseen. 4 cytoteccia emättimeen ja olikohan kolmen tunnin päästä 2 suun kautta. Jossain kohtaa kuukautiskipumainen kipu alavatsalla oli aika pahaa, mutta särkylääkkeillä ja kuumalla pussilla sekin helpotti. Vuoto alkoi aika nopeasti.

 

Iltapäivällä ultratessa raskauspussi oli edelleen kohdussa, mutta osittain irronnut. Sain vielä 2 cytoteccia ja pääsin osastolle, kun jännitin samanlaista kipua kuin aamupäivällä. Sitä ei kuitenkaan tullut ja kotiuduin nopeasti. Samana iltana/alkuyöstä alkoi hurja vuoto ja materiaalia tuli paljon pois.

Kolmen päivän päästä kontrolliultrassa näkyi vielä hyytymiä/istukkaa. Vuosin aika rankasti 3 viikkoa, ja tasan 3 viikon kohdalla alkoi kovat alavatsakivut - supistusten tyyppiset ja jouduin ottamaan särkkäriä. Vuotoa tuli ihan hanasta. Polilta käskivät heti hcg-testiin, tulos 505. Vuoto lakkasi samana iltana ja  jatkui tuhrulla.

3,5vk alkuperäisestä tyhjennyksestä lääkäri soitti ja oli huolissaan hcg-tuloksesta. Käski kontrolliverikokeeseen ja tulos oli 29. Ehdin jo hihkua, mutta kontrolliultrassa näkyi edelleen pieni 5×9mm istukanpala. Aloitettiin Primolut-keltarauhashormoni, jotta lääkkeelliset menkat toivottavasti tyhjentäisivät viimeisenkin palan. Nyt siis jännätään miten käy. Seuraava vaihe olisi sitten pieni toimenpide polilla - kohdun imu paikallispuudutteessa.

Henkisesti ollut aika rankkaa. Luomuraskaus oli niin uskomaton yllätys olemattomiin ovulaatioihin nähden ja sitten se ilo otettiin meiltä pois. Toivon että tämä olisi ohi ja voisimme yrittää uudelleen, ehkä sitten ovulaation induktion avulla. Onneksi kotona esikoinen on pitänyt arjessa kiinni. Ja olen saanut paljon tukea läheisiltä ja vähän yllättävimmiltäkin tahoilta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pikainen kertomus tuulimuna raskauden tyhjennyksestä. 

Sain lääkkeet kotiin (lääkärin suositus oli ottaa lääkkeet osastolla mutta halusin kotiin) la aamulla sitte ensi kipulääkettä (buranaa ja panacodia) ja sen jälkeen 4 cytoteccia alakautta. Vuoto alkoi tunnin päästä ja siitä tunnin päästä vielä pari cytoa suun kautta. Kipuja oli hiukan 4 tunnin päästä kipulääkkeiden otosta joten otin vielä buranan. Muuten vuoto oli melko samanlaista ku menkoissa ja kivutkaan ei ollu missään vaiheessa mitään kamalia. Pahoinvointia oli tosin jonkin verran koko päivän. Vuoto jatkui melkein viikon, mutta tuhrutteluna sen viikonlopun jälkeen. Pystyin siis lauantai päivän touhuta pihahommia miehen ja 1 v esikoisen kanssa. Siitä toki epäilin että onnistuikohan koko homma kun noin vähällä pääsin. Tästä on nyt 4 viikkoa ja äsken sain hcg tuloksen mikä oli 3! Hyvin meni siis vaikka missään vaiheessa ei mitään isoja klönttejä tullutkaan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä tuulimunaraskaus ja tyhjennys käynnissä. Lähti kyllä itsestään vuotamaan rv7+0, mutta tänään (7+3) ultrassa todettiin sikiöpussin olevan edelleen kohdussa, joten lääkkeiden kanssa kotiin. Otin cytot klo 10 ja nyt 7 tuntia myöhemmin mitään ei ole tapahtunut. Toivottavasti tämä nyt lähtee edistymään, muuten joudun kaavintaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy tulla oikein ihmettelemään tätä Cytotecien toimintaperiaatetta.

Multa on jouduttu kerran nuorempana keskeyttämään raskaus cytoteceillä, ja se on ollut yksi elämäni traumaattisimpia tapahtumia. Kipu oli aivan älytön, makasin monta tuntia vessan lattialla puoli tajuttomana kivusta, oksentelin ja supistelin vessanpöntöllä. Sanomattakin on siis selvää, että nyt kun minulla todettiin keskeytynyt keskenmeno, kaikkien surun ja pettymyksen tunteiden lisäksi tunsin puhdasta pelkoa lääkkeellisen tyhjennyksen vuoksi.

Sain esilääkkeenä mifepistronen torstaina ja hoitaja arveli, että minun tapauksessani jo se saattaa laukaista keskenmenon kun keltarauhashormonin eritys loppuu. Joka tapauksessa hoitaja kehotti ottamaan cytotecit lauantai-aamuna. Keskenmeno alkoikin n. vuorokausi esilääkkeen ottamisen jälkeen. Tunsin supistelua ja kovaakin kipua perjantai-iltana, ja raskausmateriaalia tuli yllättävän paljon pois. Ajattelin etukäteen että tuntuu tosi turhauttavalta kärsiä Cytotecien vaikutuksista seuraavana päivänä, jos kohdusta on iso osa materiaalista jo tullut ulos. Toisin kävi! Otin yhteensä 6 cytoteciä nyt tänään lauantaina aamun ja päivän aikana, ja olen tosi yllättynyt, ettei kohtu ole supistellut merkittävästi ja veren lisäksi ulos on tullut hyvin vähäisesti ainesta ja sekin illalla. Toivon tosiaan näiden lääkkeiden toimivan niin, että jos kohtu on jo melko tyhjä, vaikutukset ovat pienemmät. Pelottaa nimittäin vähän, että mitä jos tyhjennys on epäonnistunut ja jää osittain kesken. Kaavinta ei kuulosta lähtökohtaisesti siltä, että haluaisin sen kokea - ja muutenkin haluttaisiin tietysti jatkaa vauvan yrittämistä mahdollisimman pian. En haluaisi tai jaksaisi mitään pitkää poliklinikkarumbaa... Pitänee soitella huomenna lääkäriin ja kysyä, onko tässä nyt todennäköisesti homma mennyt kuitenkin ihan putkeen ja raskaus mennyt luonnollisesti esilääkkeen ansiosta kesken.

Jos tässä ei ole mikään mennyt pieleen niin sopii kyllä olla hyvin kiitollinen siitä, että tyhjennys ei ollut läheskään niin järkyttävä kokemus kuin keskeytys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enpä toivonut tähän ketjuun päästä kirjoittamaan omakohtaisia kokemuksia, mutta näillä mennään. 

Kävin siis 7+1 varhaisultrassa, jossa sikiö vastasi 6+1, syke oli näkyvissä. Vajaan parin viikon päästä kontrollissa ei enää sykettä näkynyt, ja sain lähetteen ja ajan seuraavaksi päiväksi naistentautien pkl:lle. Siellä paremmilla laitteilla näkyi selvästi pieni sykkeetön 7+3 kokoiseksi mittautuva vauvanalku. Olin täysin oireeton, ei kipuja, ei vuotoja, eikä toisaalta myöskään raskausoireita.

Sain ensimmäisen lääkkeen (Mifegyne) jo polilla, ja mukaani 6 tbl Cytoteceja ja kipulääkkeet. Hoitaja varoitteli, että Mifegynen jälkeen voi jo vuoto alkaa, ja toivoinkin sitä, jotta tyhjennys olisi ollut helpompi. Mitään ei kuitenkaan tuntunut tapahtuvan - pientä jomottelua mahalla, mutta ei vuotoa. Kunnes sitten tyhjennyspäivän aamuna jäi aamupissalla paperiin hentoinen oranssi sävy. Omituista ensin viikkotolkulla pelätä, että pyyhkiessä tulee verta, ja sitten muutaman päivän toivoa koko sydämestään, että tulisi...

Vein esikoisen päiväkotiin ja jäin 9 kk ikäisen kuopuksen kanssa odottelemaan kaveria, joka aikoi kahviseuraksi. Otin kipulääkkeet, Burana 600 mg, Litalgin ja omista kätköistä löytynyt Panacod klo 8.30 ja laitoin 4 Cytotecia emättimeen. Puolen tunnin päästä alkoi menkkamainen jomotus, ja kohta sen perään tuntui ensimmäinen lorahdus verta. Ehkä noin tunnin kuluttua tuli venyttävä tunne pytyllä istuessa, ja kouraisin paperiin ison hyytymän ja epämääräistä massaa, sekä ne puoliksi sulaneet Cytotecin jämät. Mietin, että tämä kyllä näyttää raskausmateriaalilta. Kolme tuntia edellisestä otin uudet kaksi Cytotecia kielen alta liueten ja uusin kipulääkkeet. Sen jälkeen lorahteli enää liikkuessa verta ja välillä pienempiä hyytymiä, mutta alun klönttiä suurempiin ei kyllä päästy. Vielä klo 14 otin Buranan ja Panacodin, mutta sen jälkeen vähätkin kivut loppuivat. Vuoto on luokkaa runsaahkot kuukautiset - vaikea arvioida tarkasti, kun yleensä käytän kuukautiskuppia. 

Yhteenvetona: pelotti etukäteen, onneksi turhaan. Kivut olivat kuukautiskipuja vastaavia. Alatiesynnytyksen poltot olivat jotain ihan muuta. Raskausmateriaalia ei vielä kovin paljon ole viikolla 7+3. Kipulääkitsin aina heti, kun vähänkään siltä tuntui, ja se lienee viisasta. Liikkuminen ja keinuttelu pytyllä helpotti hyytymien irtoamista. Jos tämä oli tässä. niin kovinpa helpolla selvisin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla takana yksi lääkkeellinen tyhjennys. Säästyin enimmiltä kivuilta, kun aloin lääkitä itseäni runsaalla panadolilla jo ennen kuin kivut oli kovia. Otin 1g heti, ja siitä muutaman tunnin välein uuden 1g vaikka kivut ei olleet kovat. Otin päivän aikana maksimiannoksen 3g. Tämän jälkeen en tarvinnut enää ottaa tujumpia kipulääkkeitä mitä olin reseptillä saanut jemmaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Snapper Pahoittelut. :girl_cry2:

Tein tässä viikko sitten raskaustestinkin, joka oli negatiivinen. Ekat kuukautisetkin tyhjennyksen jälkeen oli juuri olleet, joten tämä raskaus ja keskenmeno lie hoitunut kunnialla loppuun. 

Edited by sarvis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle ei ainakaan sillon ohjeistettu etteikö saisi. Ja kyllä mä oikein varta vasten ostinkin sillon hyvää punkkua nautittavaksi. Eli itse kyllä join alkoholia tyhjennyksen ollessa käynnissä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now