White Velvet

Vesirokko? muut rokot?

109 posts in this topic

^Mitä pienempi lapsi, sitä todennäköisempää on ettei kuume nouse tai ainakaan tuu kovin korkeana...

 

 

 

Tähän on pakko kommentoida...

 

Meidän lapset saivat päiväkodista vesirokon. Ensin sairastui 3,5v. Hänellä oli aika pahana, satoja näppyjä ja kuumetta vkon ajan n.38,5.

 

Kolme vkoa tästä sai pikkusisko vajaa 2v. vesirokon, ja hänelle tuli aivan hirvittävän pahana. Lopulta tyttö oli pakko viedä lääkäriin. Lääkäri ei ollut koskaan nähnyt niin pahaa vesirokkoa alle 2 veellä. Jos isosiskolla rokko oli pahana niin pienellä se oli triplasti pahempi. Genitaalialueet olivat tulipunaiset, lapsi huusi kaksi vuorokautta kun oli niin tuskissaan... Päänahassa oli satoja näppyjä, selkä tulehtui, jalat ja kädet täynä näppyjä... Kuumetta 5 pvää melkein 40 astetta. Terkkarista saimme puuduttavaa geeliä genitaaleihin, joka ihan vähäsen auttoi. Pronaxenia, panadolia, ataraxia kutinaan... Lämpimällä vedellä suihkuttelua usein ja vaipan sijasta harsovaippa jossa runsaasti paksua perusvoidetta...

 

Kyllä oli karmea tuo tauti. En sitten tiedä miksi molemmille lapsille tuli niin rajuna. Olen kyllä kuullut että jos tauti tarttuu omalta sisarelta, se tulee helpommin todella rajuna. Ilmeisesti myös lievänä ollut vesirokko voi puhjeta uudelleen myöhemmin, tosin silloin se puhkeaa ruusuna joka on paljon inhottavampi kuin vesirokko.

 

 

Niin joo, ja moi taas pitkän tauon jälkeen jos joku enää muistaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin joo, ja moi taas pitkän tauon jälkeen jos joku enää muistaa :)

 

ARSKAAAA!!!!!!!!!!!!! :lipsrsealed: :lipsrsealed: :lipsrsealed:

 

Mullei oo mitään asiaa itse ketjun aiheeseen, tulin vaan kun näin sun kirjottaneen viimeks. :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oih, mua on kaivattu :lipsrsealed:

 

Lupaan taas alkaa aktiivisemmaks :grin:

Edited by Neiti.Aurinko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilmeisesti myös lievänä ollut vesirokko voi puhjeta uudelleen myöhemmin, tosin silloin se puhkeaa ruusuna joka on paljon inhottavampi kuin vesirokko.

 

Vesirokkovirus voi kellä tahansa vesirokon kerran sairastaneena aktivoitua uudelleen vyöruusuna. Vyöruusun voi laukaista ihan stressi tai sitten jokin muu sairaus saa selkäytimen lähellä hermojuurissa oleskelevan viruksen rehahtamaan. Vesirokkohan ei siis tavallaan parane ikinä kokonaan vaan virus jää elimistöön.

 

Sinänsä tosiaan ikäviä yksilöllisiä eroja, koska Jäbä on teidän esikoisen kanssa saman ikäinen ja meillä vesirokko sairastettiin kuumeetta muutamalla näppylällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onkohan meilla vesirokko? Alkuviikosta ilmaantui kateen 2 nappya - luulin hyttysen pistoksi, sitten tuli suun viereen ja nyt viela kaksi lisaa kasvoihin ja yksi selkaan. Luulin myos finneiksi, mutta nama nayttavat vain suurenevan... Mitaan muita oireita ei tunnu olevan. viela ainakaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Vielä on vaikea sanoa mutta tutki kroppaa ympäriinsä, voi olla että tuossa menee muutama päivä kun noita tulee lisää ja yhtäkkiä muuttuvat nk. vesikelloiksi. Mä ajattelin ensin kuopuksen sairastuttua, että sai mökiltä pahannäkösiä hyttysenpistoja, mutta pari pvää meni ja niitä tuli lisää ja muuttuivat vesikelloiksi. Jos se menee ohi tuolla niin voihan se olla ihan lieväkin vesirokko...

Edited by Arska

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tytöllä tuli viikko sitten päivähoidossa jalkopohjiin ja kämmeniin "ihottumanäppylää" joka levisi illan aikana nivustaipeisiin ja jalkoihin. soitin päivystävälle sh:lle joka sanoi sen olevan nokkosrokkoa, koska kuumetta ei ollut.. kunto heittelehti neidillä viikonlopun ajan ja sunnuntaina kun havaitsin tytöllä olevan nielussa peitettä tms niin lähdettiin käyttämään päivystyksessä. lääkäri kysy oireet ja katsoi jalkopohjat, kämmenet ja kurkun (ja sai tytön oksentamaan pari kertaa työntämällä lastan liian syvälle kurkkuu :skilletgirl: ) ja totesi heti olevan enterorokko. :girl_impossible: juu, ja se voi esiintyä ihan kuumeettomana. mä en ymmärrä miksi ei sh:t kuuntele kunnolla oireita vaan heti kun on kuumeeton lapsi niin ei voi olla mitään "vakavempaa".. :skilletgirl:

 

niin ja mulla tuo entero oli pelkkänä kurkkukipuna..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilla jaa noi napyt nyt ihan mysteeriksi. Kaytiin th:lla, ja th oli vaan enemman huolissaan etta itse saisi tartunnan eika viitsinyt kunnolla edes katso niita paria nappya - eli ei voinut/osannut sanoa olivatko vesirokkoa, hyonteisen purema vai jotain muuta. Nyt ne napyt on hiljalleen menossa pois... Mua kanssa otti toi th todella paljon paahan ja jos jaksaisin niin tekisin siita valituksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harvoinpa tuollaisten näppylöiden aiheuttaja varmuudella selviää eikä ole väliksikään koska häviävät itsestään eikä hoitokeinoja juurikaan ole (paitsi kutinaan antihistamiini jota sitäkin voi antaa aiheuttajasta riippumatta). Nokkosrokkopaukamia (urtikariaa) voi esiintyä virustaudeissa ja esimerkiksi enterorokko voi näyttää eri potilailla hyvin erilaiselta, kaikilla ei suinkaan ole tyyppioireita (jotka muuten nekin ovat vesikelloja eivätkä näppylöitä) eikä parista yksittäisestä näpystä tai vesikellosta käytännössä mitenkään pysty päättelemään mistä on kyse jos ei ole muita oireita tai paikkakunnalla juuri sopivasti tiedossaolevaa epidemiaa. Esimerkiksi myy79:n tapauksessa diagnostisia "johtolankoja" olivat juuri se kurkkutulehdus, oireiden pitkittyminen ja mahdollinen epidemiatilanne, alkuoireet olisivat ihan yhtä hyvin voineet muutakin olla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itseasiassa ne näppylät jalkopohjissa ja kämmenissä on yksi enterorokon oire. nehän muuttuu sitten osa rakkuloiksi ajan myötä. sh meinasi sitä enteroa ehdottaa kun muuten oireet täsmäsi paitsi ettei ollut sitä kuumetta, joten diagnosoi sen sitten kuitenkin nokkosrokoksi.. :girl_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua itseani olisi kylla kiinnostanut, jos oli vesirokko, niin tietaisi sitten jatkossa ja sita kysytaankin niin monessa paikassa. Mun mielesta taas olisi tarkeaa etta noi napyt voitaisiin tunnistaa niin etta jos on esim vesirokko niin voidaan estaa tarttuminen esim raskaanaoleviin yms. Ymmarran kylla etta koko aika on liikkeella kaikenlaisia lastentauteja, ja oireita on monenlaisia. Toisaalta taas itse mentiin asiantuntijan pakeille, joka kaannytti meidat pois. Ei oltu niinkaan laakkeiden peraan, vaan diagnosin. Kaveri sanoi etta vuosia sitten heidan tapauksessa laakari oli selvasti tunnistanut vauvan pari nappya vesirokoksi.

 

Meilla kanssa enterorokko tulkittiin kevaalla ihan joksikin muuksi, eli vauvarokoksi ja kurkunpaan tulehdukseksi ja lapsi sai turhaan penisliinikuurin. Siina mielessakin olisi ollut hyva, jos silloinen laakari olisi enterorokon tunnistanut. Lapsi oli pari paivaa todella kitseva ja sitten "vaippaihottuma" levisi yhtakkia pepusta jalkoihin ja kasiin. Tajusin itse googlata vasta oireet kun omiin kasiin ja jalkoihin tuli rakkoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annick: vauvarokkoa ei hoideta penisilliinillä, ei myöskään kurkunpääntulehdusta, joten mihinkähän tuo kuuri on oikein määrätty?

 

Moni sairastaa vesirokon niin lievänä ettei voida varmuudella sanoa oliko se sitten vesirokkoa tai muuta, ainoa tapa saada ihan varma dg on vasta-aineiden perusteella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo vesirokko on aika haasteellinen. Meillä oli pojalla julmettu määrä näppyjä joita luulin hikinäpyiksi tai hyönteisen pistoiksi. Lääkäri sitten totesi vesirokon, vesikelloja tuli vasta viidentenä päivänä ja niitäkin vain neljä. kuumetta tai mitään muitakaan oireita ei ollut. Kutinakin oli vähäisempää kuin atooppisen ihon kohdalla talvella.

 

Tytölle tuli kolme viikkoa pojan näppyjen tulon jälkeen kolme näppyä käteen, mutta eivät muuttuneet vesikelloiksi. Nyt sitten mietitään että oliko vesirokkoa vai ei. Jos pojalla ei olisi ollut vesirokkoa olisin kyllä ajatellut tytön näppyjä hyttysen pistoiksi... Nyt en sitten tiedä. Tytölläkään ei muita oireita ollut, viikon kestävän ripulin kyllä sai näppyjen seuraksi, mutta olivat kyllä luultavasti kaksi erillistä asiaa. Nyt sitten mietin että pitäisikö tytöltä otattaa vasta-aineet vai ei? tietäisipä sitten että onko sairastanut vesirokon vai. Se kun on kuitenkin tytöille tärkeä tieto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitäköhän tämä meidän poikien tauti on? Esikoisella (4 v)alkoi torstaina kovalla kuumella, perjantaina myös 39,5 astetta kuumetta, lääke ei oikein alentanut. Lauantai-aamuna kuumeeton, pari tuntia myöhemmin kielessä iso ja tosi kipeä rakkula, mitta noin 1 cm x 0,5 cm. Sitten nousi kuume uudestaan, mutta vain vähän alle 38 asteeseen. Käsissä näkyi pieniä punaisia pisteitä mutta menivät pois. Tänään ei enää mitään muita oireita kuin tuo rakkula kielessä. Syömisestä ei tule mitään, juominenkin onnistuu vain puudutusaineen kanssa (saatiin sitä päivystyksestä lauantaina).

 

Kuopukselle (2,5 v) nousi tänään 39,5 asteen kuume, lisäksi pienen pientä nuhaa. Käsissä ja jalkapohjissa näkyy pieniä punaisia pisteitä mutta ei ainakaan vielä muuta. Toivon todellakin, ettei tule suuhun mitään rakkuloita. Sen verran rankkaa tämä on ollut esikoisen kanssa :(.

 

Voiko olla joku rokko?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, enterorokko.

 

Se on sitten astetta kökömpi tauti aikuiselle. Mikään, ikinä, ei ole nostanut mulle niin korkeaa kuumetta saati kutissut niin paljon kuin entero.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinka pitkään lapsi täytyy pitää kotona enterorokon sairastamisen jälkeen? Jostain luin, että tauti tarttuu tosi helposti kaikilta pinnoilta, mutta toisaalta enteroa voi ilmeisesti tartuttaa viikkojenkin ajan ja sitä voi tartuttaa myös sairastavan perheen aikuiset...

 

Meillä pojalle nousi perjantaina kuume, joka kesti tasan yhden vuorokauden. Sen jälkeen poika on touhunnut ihan normaalisti eikä ole ollut ollenkaan sairaan oloinen. Eilen havahduin siihen, että poika on usein istunut tutkimaan jalkapohjiaan ja lähemmin tarkasteltuani huomasin jalkapohjissa ja varpaissa punareunaisia näppyjä ja nyt noita on ilmaantunut myös sormiin. Myös syöminen on ollut tosi hankalaa viikonlopun ajan, mutta se osattiin yhdistää tähän vasta nyt. Noin muuten tuntuuonneksi siltä että poika olisi sairastanut tämän aika helposti (niin helposti ettei me tajuttu tämän olevan enteroa kuin vasta nyt ja ollaan varmaan tartutettu tämä puistoissa eteenpäin jo ties kuinka monelle muulle :().

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Lapuissa lukee mitä on saatu tuosta enterorokosta, että 1vrk kuumeeton ja sen jälkeen voi viedä hoitoon..

 

ja tämähän oli sinänsä hassua, koska meillä entero oli kuumeeton.. :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

En teidä mitä oli, mutta viikko siinä meni. Esikoinen oli kuumetoon neljä päivää ennen tarhaan vientiä ja kuopuskin kaksi. Ei vaan voinut viedä hoitoon lasta, joka ei pysty juomaan tai syömään mitään ilman puuduteainetta. Mitään muita rakkuloita ei loppupeleissä tullut kuin tuo yksi esikoisen kieleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kysyn nyt täältä kun en viitsi enää soittaa minnekään... viikko sitten kun herättiin yöunilta, puoliso huomasi lapsen käsivarressa punoittavan läiskän, joka mun silmiin näytti urtikarialta. muutaman minuutin päästä huomasin, että myös toisessa käsivarressa oli samanlainen läiskä. lapsi ei näitä läiskiä mitenkään huomioinut (eivät näyttäneet kutisevan, olevan kipeitä tai mitään muutakaan) ja hetken päästä ne hävisivät. iltapäivällä kun vein lapsen pissalle, oli reidessä aika iso (halkaisijaltaan ehkä 7-9cm) läiskä ja pienempiä läiskiä käsivarsissa ja nilkoissa. soitin myöhemmin päivystykseen kun läiskiä tuli ja meni taas ja sanoivat, että kyse on mitä luultavimmin urtikariasta, joka voi pienillä lapsilla tulla ja mennä virusinfektion yhteydessä. (nenä lapsella vähän vuosi, mutta se nyt on vuotanut vähän väliä koko syksyn.) myöhemmin illalla soitin vielä uudestaan (hysteerinen äiti täällä taas hei...) kun puoliso meni nukkumaan ja lapsen reidet olivat kauttaaltaan läiskäiset ja lisäksi läiskiä oli jälleen käsivarsissa sekä toisessa olkapäässä iso läiskä. kun mitään muuta oiretta (kuume, hengenahdistus, kutina, kipu yms.) ei ollut, niin pyysivät edelleen seuraamaan ja ottamaan seuraavana päivänä yhteyttä terveysasemalle, jotta päästäisiin hoitajan vo:lle näyttämään ihottumaa. seuraavana päivänä soitin ta:lle ja hoitaja sanoi, että kuulostaa parvorokolta, koska läiskiä tulee ja menee. ei ehdottanut hoitajalle menoa enkä sitä sitten huomannut edes alkaa kysymään kun tuntui olevan niin varma asiasta.

 

nyt noita läiskiä on siis tullut ja mennyt viikon. mitään muuta oiretta ei ole ollut koko aikana eikä lapsi ole huomioinut läiskiä mitenkään. että mahtaako tämä nyt sitten olla sitä parvoa vai mitä? läiskät ei mun mielestä näytä samanlaisilta kuin parvorokossa (ainakaan niitten kuvien mukaan, joita googlen kuvahaku näyttää) vaan ovat ihan kuin urtikariaa. koska joka paikassa sanotaan, että parvorokko ei enää ihottumavaiheessa tartu, niin ei olla sen enempää eristäydytty. (toisaalta ei olla hirveästi liikuttu nyt missään aikä oltu tekemisissä raskaana olevien kanssa.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palatakseni noihin mun postauksiin ajat sitten, mentiin taalla viime syksyna laakariin ihan muiden juttujen takia ja sankarilla oli viela ne napyt kasivarressa. Laakari sanoi ettei ollut vesirokko, mutta jokin muu samaan sarjaan kuuluva. Lisasi viela etta voi menna puolikin vuotta etta ne napyt katoaa, no onneksi katosivat nopeammin.

 

Eli meilla ei ole siis ollut viela vesirokkoa. Laiskana kysyn taalta. Taalla on nyt tarhoissa liikkeella vesirokkoa, mutta siis sankari on mun kanssa kotona. Pari sankarin kaveria on tarhassa - maanantaina nahtiin yksi kaveri puistossa ja iltapaivalla sille oli tullut nappyja ja walk in centre vahvisti vesirokoksi. Tanaan tama lapsi oli jo yhdessa kerhossa eika ainakaan kasvoissa nakynyt nappyja. Ihmettelen siis etta jos maanantaina on todettu vesirokko, voiko se tarttua perjantaina?

 

Mun pitaisi otattaa itseltani verikokeet, kun mun aiti ei muista onko mulla ollut sita ja nyt siis raskaana ja tosiaan taaperon kanssa aika vaikea valttaa vesirokkoa jos sita on liikkeella (ja tietenkin taaperonkin 'pitaisi' se sairastaa).

 

Angervo - taalla tulee penisliinikuuri (helposti) tautiin jos toiseen, toi oli siis viime kesana tonsillittiin (?) joka mun mielesta kuitenkin oli enterorokko kun sain sen itsekin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuu-tikki: tulee nyt tosi vanhaan viestiin, mutta voisiko kyseessä olla ollut dermografismus eli piirtopaukamointi. Virustulehduksen ainana ja jälkeen isolle nousee urtikarian näköisiä läikkiä ihan vaan kosketuksesta. Meidän Jäbällä on tuota ja lääkäri pitkittyneeseen määräsi setiritsiiniä parin kuukauden kuurin, vaikka tuo siis ihan harmitonta onkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pojalle puhkesi tällä viikolla vesirokko. Onnekkaita ilmeisesti olemme kun hänellä ei ole ollut vielä yhtään kuumeista päviää. Onko jolain kokemuksia hyvin lievästä vesirokosta ja onko jollain uusitunut vesirokko kun se on tullut vain hyvin lievänä? Näppylötä meillä on ympäri kehoa ja ne kutisevat todella inhottavasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos näppylöitä on kunnolla, ei vesirokon uusiminen ole kovin todennäköistä. Kuume ei ole mitenkään olennainen siinä, miten vesirokko elimistöön jää.

 

Kannattaa soittaa terveyskeskukselta antihistamiiniin resepti, jos kamalasti kutiaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heh, me ollaan taas Suomessa ja epaillaan vesirokkoa... Jotain 3 paivaa sitten huomasin muutamia pilkkuja mahassa ja nyt niita on kaikkiaan 12, pari kasvoissa, 2 isoa (jo ruvella) mahassa, pari pepussa, pari kadessa ja pari jalassa - ei yhtaan selassa. Eivat tunnu mitenkaan kauheasti kutisevan, paitsi ne mahassa olevat on revitty yolla. En ole kuitenkaan varma mita tama on ja viime kesan epaonnistuneen terveyskeskusmatkan jalkeen ei sinne tahi neuvolaan tarvitse taalla menna, joten arvaillaan ja ihmetellaan. Mistahan tietaisi varmaksi mita tama on? en usko etta on entero, koska se on jo ollut, eika ole pilkkuja jalkapohjissa tai kammenissa eivatka 'kellot' ole suikuloita. Pari kelloa on siis tullut ja musta niissa on selvasti siis jotain nestetta sisalla. Vai voisiko olla viela joku muu?

Lisaksi meilla tehdaan kulmahampaita, joten olo on tosi arhakka...

 

Noniin, paivitan tasta tilannetta, etta pilkkuja on nyt tullut kamalasti ja kaikkialle ja eilen illalla nousi pieni kuume, korkeimmillaan 37.7C. Eli eikohan vesirokko ole kyseessa :girl_sigh:

Edited by Annick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now