White Velvet

Vesirokko? muut rokot?

109 posts in this topic

Jatketaan viela etta meilla tama vesirokko on mennyt aika karseaksi. Aloin laskemaan rakkoja jaloista ja selasta ja sekosin jossain 50 tienoolla, eli ilmeisesti yli 100, erityisesti paassa, kasvoissa ja selassa. Tietty myos mahassa (jossa on pari kammottavaa kraateria), alapaassa, pepussa, jaloissa ja korvissa. Varmaan myos suussa kun syominen tokkii.... Aika jarkkya. Onneksi sankari itse on ihan pirtsakka. Tosin tekee 8 hammasta tassa samaan aikaan myos, joten valilla on hieman area :( Kuume on onneksi kadonnut.

Tietaako kukaan miten nain aurinkoisella saalla, kait vesirokkoinen voi ulkoilla ja voiko iholle laittaa aurinkorasvaa? (laitoin).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli likalla vesirokko toukokuun lopussa. Ihan järkyttävä määrä näppylöitä. Niitä oli joka puolella, mutta päässä, selässä ja alapäässä oli eniten. Väittäisin, että useampi sata oli niitä, alapäässä niin paljon, ettei niitä erottanut toisistaan. Suussakin oli ja se vaikutti syömiseen, mikään lämmin ei mennyt alas. Viikon verran Tyllerö eli hedelmäsoseilla ja mehulla (ei oikein suostunut juomaan mitään muuta). Kuume oli tosi korkea, en saanut sitä millään lääkkeillä laskemaan alle 39, ja sinnekin vain hetkellisesti. Sen takia mentiinkin lääkäriin, kun ei millään laskenut ja sieltähän löytyikin sitten muheva korvatulehdus bonarina tähän vesirokkoon. Saatiin antibiootit ja parin annoksen jälkeen kuume laski normaalimpiin lukemiin. Eli ilmeisesti se olikin se korvatulehdus, joka sen kuumeen nostatti. Googlailu paljasti, että korvatulehdus onkin aika yleinen vesirokon kylkiäinen.

 

Annick: Kyllä vesirokkoinen voi ulkoilla. Me pysyteltiin omalla pihalla, ettei turhaan olla tartuttamassa muita. Tosta aurinkorasvasta en tiedä, mutta en nyt uskoisi sen tekevän mitään hallaa, jos ei iho ole rikki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos tosta korvatulehdus-tipsista, meilla ei tosin ole kuumetta, mutta taytyy pitaa sitakin nyt silmalla. Meilla ei ole ikina kylla viela ollut korvatulehdusta - on repinyt korvaansa, mutta olen ajatellut sen johtuvan siella olevista napyista.

 

Joo ulkoiltu on hiljaisissa puistoissa, joihin muut eivat syysta tai toisesta tule, tylsaa, mutta paasee sentaan ulos. Ruokakauppaankaan ei olla uskallettu menna, ollaan kuin loisia <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ei meilläkään ikinä aikaisemmin ollut ollut. Eikä ollut nyt jälkeenkään, kun käytiin jälkitarkastuksessa. Että ei onneksi alkanut kierrettä siitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kanssa vesirokko päällä tai nyt toivottavasti menossa ohi tuolla pienemmällä. Eli näpyt alkavat rupeutua ja kuumetta ei tänään ollut. Meillä kanssa kuume huiteli yli 39 asteessa pari päivää ja näppylöitä oli yhteensä varmaan joitain satoja ehkä 400-500.. Eniten kasvoissa, niskassa ja vaippa-alueella. Kauheasti eivät kutisseet, korvissa olleet lähinnä ja silmännurkassa olevat. Meillä on korvakierre takana ja putket korvissa, mutta nyt tarkastaessa oli tukossa, joten mietin pitäskö tässä käydä näyttämässä. Se kun sitä korvaa kaivaa, mutta tietty voi kutistakin vaan. Mutta se putki kun ei tukossa ollessa vuoda... Toisaata tuo kuume nyt laski, niin jospa oltais tulehdukselta säästytty.

 

Koska teillä memminkäinen tuo korvatulehdus huomattiin? Vesirokon mentyä jo vähän ohi vai sen täysin päällä ollessa?

Edited by Agatha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä Tylleröinen oli tuossa korkeassa kuumeessa viidettä päivää, kun soitin terveyskeskukseen. Ihan vaan, että saataisiin jotain apua siihen, kun meillä oli jo käytössä kombo panadol+pronaxen (jota oli jäljellä talvisen keuhkoputkentulehduksen jäljiltä). Siellä lääkäri sitten katsoi korviinkin, ettei ole mitään muuta, ja siellähän oli mukavat tulehdukset molemmissa korvissa jylläämässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voiko vesirokossa tulla vain muutama näppylä? Tytölle tuli viime viikolla neljä näppylää ja ajattelin niiden olevan vesirokkoa, koska oltiin pari viikkoa aikaisemmin oltu tekemisissä lasten kanssa, jotka pian tapaamisen jälkeen saivat vesirokon. Tytöllä ei kuitenkaan ollut kuumetta missään vaiheessa. En nyt sitten tiedä mitä tekisin rokotuksen kanssa, kun olin ajatellut ottaa tytölle vesirokkorokotuksen, mutta en ole aivan varma sairastiko hän sen jo.

 

Kädessä olevat näppylät näyttivät tavallisilta hyttysen pistoilta eivätkä koskaan muuttuneet vesikelloiksi, mutta jalassa olevat kaksi näppylää olivat aika isoja, kutisevia ja selvästi vesikellon näköisiä. Nyt ovat jo kuivuneet ja menossa vähitellen pois.

Edited by Eva Luna

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ voi tulla vain muutama näppylä. sen takia toiset ei tiedä edes sairastaneensa sitä kun ne pari näppylää saattaa olla vaikka päänahassa hiusten alla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vesirokosta voiton puolella meidän perheessä. 4v sairastui ensin, 2v:lle tuli näpyt 12 päivää myöhemmin. Aika samanlaiset taudit oli iästä riippumatta. 4v:n kuume kesti muutaman päivän, 2v:llä vain vuorokauden verran, mutta pienemmällä oli selvästi kovempi. Molemmat oli kuumeen ajan aika naatteja lääkkeestä huolimatta ja muutama yö oli aika vähäunisia. 2v ei kutissut tai ainakaan raapinut, kiitos varmastikin jo valmiiksi allergiaan nautitun antihistamiinin.

 

Varoajasta oli vaikea löytää kunnon tietoa, mutta ilmeisesti nykyajatus on, että kunhan näpyt kuivuvat ei enää tartuta. Jouduin soittelemaan lastenpolille jo varatun ajan merkeissä ja suostuivat ottamaan vastaan 10 päivää ekoista näpyistä, kunhan vesikelloja ei enää pari päivää ennen aikaa ole. Mun äiti muisteli, että 80-90-luvulla ohjeistus oli kaksi viikkoa.  :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now