Pieta

SAS

36 posts in this topic

Joka torstai klo 18:00 tutustumiskierros lähtee Salossa. Sinne menossa tutustumaan. Neuvola suositteli menemään, vaikka valitsisi Tyksin.

 

Tosin, Tyksinkin homeremppa jatkuu vielä 1.10. asti..ja saattaa vielä siitäkin venyä. Joten Salo taitaa olla se valinta..ei innosta minkään remontin keskelle mennä.

 

Salosta löytyi tämmöinen.. Ihanko tosi.. kaikki lakkautetaan...?! Viimeksi lakkautettiin tässä ihan lähellä ollut synnytysosasto..joten nyt on tunnin matkat synnäreille.

http://www.adressit.com/hatahuuto_salon_synnytysten_puolesta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä haaveilen myös Salossa synnyttämisestä Tyksin sijaan. Mut juuri tuo lakkauttaminen on mulle nyt kysymysmerkkinä, että koska sellanen mahtaa tapahtua? Mulle ois tosi tärkeetä onnistuneen synnytyskokemuksen kannalta, että mua pidetään yksilönä, kuullaan ja kunnioitetaan toiveita, ja kannustettais mahdollisimman lääkkeettömään synnytykseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olen yrittänyt kanssa ottaa tästä selvää ja jostain kuulin että lakkautus/siirto tyksiin tapahtuisi vasta 2017! Mutta tosiaan, joka torstai klo 18.00 on tutustumiskierros missä saa kysellä ym. Tykkäsin paljon! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takana on hieno kokemus onnistuneesta synnytyksestä Salon aluesairaalassa. Palvelu oli loistavaa, kaikki tapaamani kätilöt ja hoitohenkilökunta asiansa hienosti osaavia ja ystävällisiä. Kun tultiin illalla sairaalaan, käynnissä ei ollut yhtään synnytystä, joten saatiin vapaasti valita synnytyssali. Kyseltiin toiveista, tarjottiin juotavaa ja mieskin huomioitiin. Tullessa en ollut vielä paljoa auki, muttei kuitenkaan lähetetty kotiinkaan enää. Ponnistusvaiheen kannustus oli kyllä maininnan arvoista, enkä varmasti olisi saattanut pienokaista maailmaan ilman niin aktiivista ja kehuvaa asennetta kätilöltä :D Vuodeosasto oli rauhallinen, ja sain olla viimeiseen yöhön saakka yksin kahden hengen huoneessa. Ruoka oli mielestäni hyvää, ja sitä oli riittävästi. Imetysohjaus oli hyvää, ja jokaiselta sai aina uusia ohjeita ja vinkkejä imetykseen. Hoitohenkilökunta ei katsonut kieroon, kun pyysin antamaan kerran pullosta, jotta rinnanpäät saavat vähän hengähtää. He myös muistivat tarjota joka päivä hoitoapua, jos halusin nukkua, käydä suihkussa tms. Kotiutumistoiveeni kuultiin ja se pystyttiin toteuttamaankin.

 

Kaikenkaikkiaan jäi hyvin positiivinen kuva SAS:sta, ja voin suositella sitä niin kauan kuin se vielä toimii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nosto. Olisiko lisää tuoreita kokemuksia?

 

Mä kovasti pähkäilen Salon ja TYKSin väliä. Meiltä ajaa Saloon n. 40 min ja TYKSiin 10 min, joten matkaa ajatellen olisi helppo kallistua jälkimmäiseen. Saa nyt nähdä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä suosittelen kyllä Saloa! Nytkin menisin uudestaan Saloon, mutta siellä on neuvolan mukaan lastenosasto kesälomalla, joten jos vauva tarvitsisi vaikka antibioottitippaa, niin pitäisi kuitenkin ambulanssilla siirtää TYKSiin. Ja nyt kun on esikoinen olemassa, niin hänen hoitokuviot on helpommat jos synnytän Turussa. Mä lupaan tulla tänne kertomaan kokemuksia muutaman viikon sisällä, kun on kokemusta kummastakin sairaalasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, nyt on synnytetty sekä Salossa että Turussa. Ei TYKSikään mitenkään huono paikka ollut, mutta kyllä mä Saloon menisin jos vielä kolmas kerta tulisi.

 

Salo oli todellakin viihtyisämpi ja kotoisampi kuin TYKS. Henkilökunta kummassakin oli loistavaa. Salossa tuli välillä sellainen olo, että kaikki neuvoo eri tavalla ja puhuuko ne vuoronvaihdossa mitään, tätä oloa ei kyllä tullut TYKSissä. Tosin tähän saattaa vaikuttaa se, että Salossa olin ensisynnyttäjänä ja itse ihan pihalla ja vauvan tilanne oli haastavampi kuin nyt toisella kerralla Turussa.

 

Salolle plussaa vuodeosastolla:

-Vierailuoikeus muillakin kuin isovanhemmilla

- Ehkä aavistuksen tilavammat huoneet, kolmen hengen huoneessa oli mm. keinutuoli, ei olisi TYKSin huoneeseen mahtunut. Lisäksi Salossa oli paljon vauvalehtiä huoneissa luettavaksi

- Viihtyisä päiväsali, paljon lehtiä, kirjoja iso pöytä, sohva ja nojatuoli (vrt. TYKSin pieni huone jossa 4 hengen ruokapöytä ja muutama lisätuoli)

- Ruoka tuotiin yöpöydälle, TYKSissä piti hakea itse käytävältä. Kummassakin paikassa samanlaiset isot ja hankalat ovet huoneissa ja tosi leveät tarjottimet -> hankala yhdistelmä, kerran tiputin koko tarjottimen (tyhjine) astioineen lattialle, ovea avatessa. TYKSissä oli myös vähän haasteita erityisruokavalion kanssa, kaksi ekaa ruokailua jäin ilma ruokaa ja piti pikana tilata uusi annos, kesti tunnin...  Myöskin iltapalat oli vain leipää. Salossa erityisruokavalion kanssa toimi myös välipalat ja iltapalat. Siellä oli leivän lisäksi jatkuvasti tarjolla myös hedelmiä.

- Salossa kun sain rintakumin, niin se tuotiin kannellisessa rasiassa ja vietiin joka päivä steriloitavaksi ja sain uuden. TYKSissä sain itse pestä kumia tiskiaineella ja kotiinlähtiessä sain sen mukaani. Muuten se olisi mennyt roskiin. He eivät niitä siis ryhdy steriloimaan. Samoin rintapumpun osia käytettiin päivä ja sitten roskiin steriloinnin sijaan. Mietin, että kumpi olisi kalliimpaa, palkata vaikka osa-aikainen työtekijä steriloimaan rintakumit ja rintapumpun osat, vai ostaa vaan aina uudet osat tilalle ja heittää vanhat roskiin. Ihan järjettömältä tuntui heittää pois.

-Muutenkin Salossa kun piti pumppua käyttää niin hoitajat laittoi sen valmiiksi ja putsasi käytön jälkeen ja vei lypsetyt maidot kylmään. TYKSissä kaikki piti hoitaa itse. Toki siellä oli myös ehkä helppokäyttöisempi pumppu.

-Kaikenkaikkiaan tuntuu siltä, että Salossa sai vaan olla hoidettavana ja keskittyä vauvaan, Turussa joutui kaiken tekemään itse. Toki se on kuntouttavaa kun pitää itse tehdä ja tällä kertaa en ollut enää ensisynnyttäjä niin siinäkin on varmaan ero kohtelussa.

-Salossa synnytys käytiin keskustellen läpi, yleensä vielä saman kätilön kanssa joka oli synnytyksen hoitamassa. TYKSissä mulle tuotiin paperi jossa oli kirjattuna synnytyksen kulku ja käskettiin lukemaan. Kotiin lähtiessä kukana ei kysynyt onko mulla mitään kysyttävää siitä paperista.

 

Itse synnytystilanteessa ei mun mielestä sinänsä ollut mitään eroja kummassakaan paikassa, tyytyväinen olin molempiin. Toki oli ihan erilaiset synnytyksetkin, niin vaikea on verratakaan. Salossa oli oma vessa ja suihku synnytyshuoneessa, TYKSissä en ehtinyt kaipaamaan kun oltiin sairaalassa vain tunti ennen vauvan syntymää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ˆ Sitä ei kai vielä ole päätetty, ainakin kaksi viikkoa sitten ollessamme tutustumiskierroksella kätilö sanoi heidän tekevän kaikkensa, jotta jatkossakin naiset voisivat mennä sinne synnyttämään. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi että touvottavasti sais jatkaa toimintaansa. Mä niin haluaisin Saloon kun tyksisä saan niin pahat hengitysoireet etten sinne kovin mielelläni mene.. :)

Edited by Pikkuinen13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now