minnamyy

Mistä vauvalle ekologisia vaatteita

30 posts in this topic

Eli ajattelin että tähän ketjuun voisi listata kauppoja (fyysisiä tai nettikauppoja) joista saa ekologisia vauvanvaatteita. Eli paikka, brändit ja mikä vaatteissa on ekoa (materiaalit, valmistustapa, ympäristömerkki etc). Käytetytkin vaatteet kuulunevat kategoriaan eli käytettyjen kaupat ja hyvät kirpparit listaan vaaan :)

 

Itse olen löytänyt mukavasti luomupuuvillaisia vaatteita seuraavista:

 

- Polarn O Pyretistä (Helsingissä ainakin Kampin liike, kaikki ei ole luomua - useissa vaatteissa sekä joutsenmerkki valmistukselle että luomu materiaalina)

- Helsingin Stockalla on pieni rekki Johan luomupuuvillaisia (Joha käsittääkseni siirtymässä yhä enemmän luomulinjalle muutenkin, EUn ympäristömerkki)

- Me&Mamassa on useitakin luomubrandeja

- Adili.comissa on pieni mutta laadukas valikoima ekologisia lastenvaatteita ja tarvikkeita

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helsingissä Kalliossa Vauvabuumi myy Storchenkinder-luomupuuvillavaatteita, myös nettikaupassa.

 

Samoin Helsingissä Punavuoressa (ja netissä) luomupuuvillavaatteita myy Jutta.

 

Turussa (ja netissä) Riemuli myy ainakin Duns-luomupuuvillavaatteita ja Disanan luomumerinovillalegginsejä.

 

Ekolon nettikaupassa on luomupuuvillavaatteita, en tiedä onko Helsingin myymälässä kun en ole käynyt. Jyväskylässä luulisi ainakin olevan, kun varasto on siellä :)

 

Espoossa Matinkylässä ja nettikaupassa Villiankalla on Natura Pura -luomupuuvillavaatteita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielestäni ihan prismassakin oli luomupuuvillabodeja (Marlon). Sitten Me&I-vaatteet ovat luomua myöskin, olikohan jopa koko mallisto. Tuo luomupuuvilla on ainoa eko mihin olen törmännyt. Monet vaatteet on valmistettu kiinassa tai intiassa ja työolot kyllä hieman arveluttaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me saatiin lahjaksi H&M:n eko puuvillainen body. Sitä en tiedä onko noita vielä suomessa kun tuo oli ruotsista ostettu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä muistelen nähneeni H&M:lla pienen rekillisen luomupuuvillavaatteita ainakin joskus viime talvena. Nyt viime aikoina niitä ei ole tainnut olla ainakaan Tampereella. Voi olla, että muistan väärinkin :rolleyes:

 

Googlella löytyy tosi paljon ulkomaisia nettikauppoja, joissa on luomuvaatteita lapsille. Joskus kuolasin mm. Belle&Dean-kaupan pikkuvaatteita.

 

Kierrätyshän on myös ekologista. Tampereella on lastentarvikkeisiin ja -vaatteisiin erikoistunut kirppari Pikku kirppu. Myös Radio kirppikseltä ja Bonus kirppikseltä olen tehnyt kivoja löytöjä. Tuon Pikku kirpun hinta-laatu -suhde ei mun mielestä oikein täsmää. Huuto.netistä ja netin myyntipalstoilta voi myös tehdä kivoja löytöjä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On H&M:llä jotain luomupuuvillaisia. Turussa niitä ainakin on näkynyt, ja nettikaupassa on myös. Valikoima ei tainnut mikään suuri olla kylläkään. Yhden luomupuuvillaisen paidan ja neljä bodya, joiden valmistuksessa ja kuljetuksessa on huomioitu ympäristöä (niiden lapuissa on joku EU:n kukkamerkki ja jotain tietoa) tilasin nettikaupasta, ja oikein kivoilta vaikuttivat. Materiaali on noissa paremman tuntuistakin kuin mitä muissa vaatteissa oli.

 

muoks. tarkennetaan nyt vähän :D Eli kyseessä oli EU:n kukkamerkki, josta löytyy lisätietoa täältä.

Edited by juuliaj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cittarin valikoimassa muumikuosiset finnwearin bodyt ja yökkärit on luomupuuvillaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Melkein kaikki Geggamojan vaatteet ovat luomupuuvillaa. (Suomessa heidän vaatteitaan myy ainakin Kuopus.fi)

 

Samoin Kids Case panostaa ihan tosissaan sekä luomuun että inhimillisiin työolosuhteisiin, ja heidän sivuiltaan löytyykin aiheesta juttua tosi kattavasti (Linkitin suoraan ko. lausuntoon. Heidän vaatteitaan myy ainakin Punavuoren peikko).

Edited by Freyja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesper Juniorilla on myös oma luomupuuvillamallisto Eko Nalle. Hinta-laatusuhteeltaan hyvä, vaikka värivalikoima onkin suppea.

Edited by Miinanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivottavasti ette pahastu, että mainostan täällä omaa verkkokauppaani. Uskon, että tästä on iloa monelle.

Ekoipanan valikoimiin kelpuutetaan ainoastaan ekologisesti ja eettisesti tuotettuja vauvojen ja lastenvaatteita sekä tarvikkeita.

Tervetuloa tekemään ostoksia hyvällä omallatunnolla!

logo.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

www.nettivaate.fi kaupasta löytyy ainakin JNY, Duns, Marakattimarssi, Maxomorra merkit jotka on luomupuuvillaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

(Toivottavasti kukaan ei pahastu, kun huomautan, että ekologisinta ei suinkaan ole ostaa uutta luomua ja ekotuotettua, vaan ostaa käytettyä, tai käyttää niitä vanhoja retkuja joita saa puoli-ilmaiseksi sukulaisilta ja tuttavilta.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

no jos jotain uutta ja vähän "ekologisempaa" niin bebes myy Babysoy vaatteita vauvoille ja vähän isommille vauvoille. Hinnat ovat järkyn kalliita mutta ovat minusta todella söpöt, sekä tosi pehmeitä ja mukavantuntuista materiaalia.

 

506-body-elephant_300.jpg

 

Ihanan pehmeä body vauvalle. Pitkät hihat ja painatus edessä. Oh Soy malliston vaatteet on valmistettu soijakuidusta ja luomupuuvillasta. Painatukset on suunnitellut INK + WIT ja ne on painettu vesipohjaisilla väreillä. Babysoyn yksinkertaiset mallit ja kauniit värit luovat ihanan peruspuvuston eko-vauvan tarpeisiin. Materiaalina luonnon oma tuote - soijaproteiinikuitu.

 

Soijakuitu: Soijakuitu valmistetaan soijapavun proteiinista. Sen tuotanto rasittaa luontoa vain vähän, koska kuidun tuottamiseen ei tarvita raskaita kemiallisia prosesseja. Soijakuitu on biologisesti hajoavaa.

 

Soijakuitu on kevyttä, pehmeää ja laadukasta - tunnultaan silkin ja kashmirvillan tapaista ja miellyttävän tuntuista ihoa vasten. Babysoy on yhdistänyt soijakuidun puuvillan kanssa, jolloin materiaali on imukykyinen ja hengittävä, ja välittää kosteutta hyvin.

 

Materiaali: soijakuitu ja luomupuuvilla

 

 

Tuokin body maksaa 23e. Ja mallisto on todella suppea, ainakin bebesissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Käytetythän ne tosiaan aina ekologisin vaihtoehto on, on siitä tässäkin ketjussa ollut jo aiemmin mainintaa. Mutta jatkokäyttöä ajatellen on tietysti järkevintä ostaa ne uudet mitkä ostaa mahdollisimman laadukkaina. Saatiin juuri miehellä käytössä olleita 70-luvun vauvanvaatteita, kotimaista laatua ja osa kuin uusia! Ja aivan nykymuodin mukaisiakin vielä! :girl_smile:

 

Beibamboon vaatteet ovat myös ekologinen vaihtoehto, sekä materiaaliltaan että ideologialtaan, sillä vaatteita voi myös vuokrata.

 

Ideaparkissa on muuten lastenvaateliike Ballot, jossa on laadukkaita ja ekologisia uusia vaatteita, mutta lisäksi oma puolensa käytetyille vaatteille. Hinnat ovat ehkä hieman kirppishintoja korkeammat, mutta todella kohtuulliset siihen nähden, että vaatteet ovat siististi esillä kokojen mukaan, ja keskimäärin kuitenkin laadukkaampia kuin kirppiksillä. Verkkokauppakin näyttää olevan, mutta siellä on vain uusia vaatteita.

Edited by Salama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

 

vauva.info:n lukijana ajattelin teille kertoa, että olen perustanut verkkokaupan.

Ajattelin ilmoittaa siitä teille täällä, koska kyselitte ekologisten kauppojen perään.

 

 

KaksiKuningasta-verkkokaupasta löytyy kivoja ekologisia lastenvaatteita 0-12v.

 

www.kaksikuningasta.fi

 

ps. pahoittelut, jos joku pahastuu mainoksesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oon juuri sekoamassa tuolla englantilaisen Greenbaby.com kaupan ale-listalla... Käsittämättömän halvalla tosi kivan näköisiä vauvan ja lasten vaatteita! Kiitos vinkistä! (toivotaan vielä että lähetys toimii jne :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greenbabyn tuotteita saa nyt suomalaisesta nettikaupasta. Käykää katsomassa : www.jollyver.fi. Lyhyet toimitusajat,ja hinnatkin on ihan ok. Onhan tuotteet 100% luomupuuvilla ja reilun kaupan periaatteella tuotettuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now