Mischa

Mikä on lempikestovaippasi ja miksi?

53 posts in this topic

Täällä on jo yksi yleisketju kestovaipoista, mutta olisi kiva saada selkeästi vastausta otsikon kysymykseen. Ehkä vastaukset helpottaisivat myös heitä, jotka vasta harkitsevat kestovaippailun aloittamista :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olen toistaiseksi tykästynyt eniten Fuzzi Bunzeihin, koska ne ovat pehmeitä vauvan ihoa vasten, jättävät märkänäkin ihon kuivemman tuntuisemmiksi kuin kokeilemani sisävaippa-kuorivaippa-yhdistelmät ja lisäksi kuivuvat nopeasti. Huonona puolena kuitenkins se, että ajoittain falskaavat... Mielelläni kokeilisin jotain muitakin vaippamerkkejä ja vaikkapa myös noita sisävaippa-kuorivaippa-yhdistelmiä, jos joku osaisi markkinoida minulle jonkun muun toimivan vaipan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä toimii Fuzzit kanssa parhaiten. Pitkään käytin sisävaippa (aluksi äp-imset, sittemmin Niikin tarrakiinnitteisiä sisävaippoja) - kuorivaippa (mm. äp-kuori) mutta kun poika alkoi neljän kuukauden iässä kääntyä, meni niiden pukeminen semmoiseksi vääntämiseksi, ettei siitä mitään tullut. Fuzzit istuvat meidän isokokoiselle ja reitevälle pojalle hyvin, ja niihin saa helposti tarpeeksi imuja. Nyt kun hän tykkää seisoa, on vaipat suhteellisen helppo pukea seisovalle lapselle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollu kokeilussa ja aktiivisemmassa käytössä toistakymmentä eri merkkiä :P Suosikkeina on pysyny pitempään ulkkareista bumGeniukset ja Blueberryt (molemmat yhdenkoon taskuja) ja kotimaisista Nine-taskut ja Tilkkunekun taskut sekä uusimpana ihanuutena MadeByRiina AIO:t.

 

BG:t ja Blueberryt on aika leveitä, mutta hyvin istuvia. Omat imut on hyvät ja lisää mahtuu. Korkeussäätö on kiva, kun jo pienellä voi käyttää. Nää on ihan parhaita hoitovaippoja, kun eivät vaadi mitään erityisasettelua ja näitä on vaikea saada päälle "väärin".

 

Ninet ja Tilkkunekut puolestaan on kapeita, meillä on reisikumpparittomia versioita. Kiinteämpiä jätöksiä nää ei pidä ihan yhtä hyvin sisällään, mutta ovat silti mun lemppareita, koska onneksi meidän tytöllä voi jonkin verran ennustaa sitä kakkimistodennäköisyyttä, ja pissavaippoina nämä ovat niin siroja eivätkä purista mistään tai jätä rantuja! Näissä käytän imuna bambutaitto + bambutiima.

 

MadeByRiinat ovat ihan oma lukunsa, tässä vaipassa vaan on kaikki. <3 Meillä on vuotosuojallinen AIO käytössä. M-koko menee vielä hyvin, onneksi on reilu malli, koska L:ää vuotosuojallisesta ei kai saakaan (paitsi ehkä tilauksesta?). Tässä on kiinteä imu + pitkä bambuläppä. Aivan ihana ja pomminvarma sekä pisuille että kakoille!

 

Fuzzi ei muhun tehnyt vaikutusta, en allekirjoita yleistä hehkutusta yhtään. Pakko oli kokeilla, kun nyt kaikki sitä ylistää, mutta meillä on kyllä ollu monia paaaljon paremmin istuvia taskuja ja Fuzzi lähti aika nopeesti kiertoon.

 

Muita meillä kokeiltuja on ollu ainakin Bumwear, Sampsukka, Hilivinksis, Niikki, Royalkestot, Myllymuksut, Nunnukka, Muumi sisävaippa+kuori, Lempin Mainio, ImseVimse, harsot jne. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tämänhetkiset suosikit on Ronja&Roope läpällinen ja taskullinen sisävaippa. Samoin Tirsokkaan vastaavanlainen on loistava.

Yövaippana ehdoton ykkönen on Nupsukan tuplaläpällinen sisävaippa, joka on meillä ainoa vaippa, johon ei tarvi lisätä imuja kun vaipan omat imut toimivat niin hyvin pitkälläkin vaihtovälillä.

 

Tosi hyvin palveli myös Eemukan läpällinen sisävaippa, jota meillä käytettiin kunnes tarrat eivät kertakaikkiaan enää ylettäneet kiinni. Vaippa vaan oli niin ihana ja toimiva, että en olisi raaskinut siitä luopua vaikka jäikin pieneksi :)

 

Meillä siis suositaan sisävaippa+kuori -yhdistelmiä. Sisävaippojen on meillä ehdottomasti oltava läpällisiä ja taskullisia, koska meidän megapissijälle ei riitä pelkästään vaippojen omat imut (paitsi tuon Nupsukan tuplaläpän). Taskuihin saa kätevästi lisättyä sitten omia imuja. Läpät taas nopeuttavat kuivumista, kun nuo sisävaipat kuivuvat niin hitaasti. Kakkojen siivoaminen vaipasta on helpompaa, kun läppä ja mahdolliset lisäimut ovat taskun sisällä, jolloin jokaikinen vaipassa oleva lärpäke ei sotkeennu. Ostin muuten juuri yhden kotimaisen AIOn, jossa on läppä ja tasku, mutta läppä on ommeltu niin, ettei sitä saa sinne taskuun. Mikähän idea tuossa on :huh:

 

Taskuvaipat olisivat käteviä nopean kuivumisen vuoksi, mutta meillä ne ei ainakaan vielä ole läheskään niin pomminvarmoja kuin sisävaippa+kuori -yhdistelmä. Fuzzit falskaavat aika herkästi, mutta Nallukka pallukan taskuvaippa toimii paremmin. Ihan suosikkiasteelle se ei kuitenkaan yllä, koska ihan pomminvarma pito siinäkään ei ole. Meillä se on kuitenkin tähän mennessä kokeilluista taskuista toimivin.

 

AIOista Bumgeniuksen XS-kokoinen toimi tosi hyvin aikanaan, mutta jäi nopeasti pieneksi ja S-kokoinen falskaa joskus. Meidän Bumgeniuksissa ei ole taskuja, mutta tuohon S-kokoiseen olen kyllä lisännyt ohuen bambuimun, kun vaipan oma imu ei oikein riitä. Kotimaisia AIOja ei olla vielä kokeiltu, mutta odottamassa on Niikin AIO, joka on vielä liian iso mutta vaikuttaa aika lupaavalta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostovaipoista suosikkini on Fuzzi Bunz. Enää fb:n oma mikroinsertti yksinään ei riitä, mutta esim. Myllymuksujen bambuhampputaiton kanssa menee yövaippanakin.

 

TSI-taskut menivät noiten Fuzzien ohi siinä vaiheessa kun tajusin, miten mukkaan kaavaa istuvammaksi. Tästä tiedosta ei kyllä kenellekään sopivaa vaippaa etsivälle taida olla apua.

 

Seuraava ostos meille voisi olla Made by Riinan AIO kun siitä oon paljon hyvää kuullut. Tai sitten Onnikas. Tavoitteena olis löytää noitten tsi-vaippojen rinnalle joku kotimainen tasku tai AIO.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ostovaipoista suosikkini on Fuzzi Bunz. Enää fb:n oma mikroinsertti yksinään ei riitä, mutta esim. Myllymuksujen bambuhampputaiton kanssa menee yövaippanakin.

 

Heh, meillä tällanen setti pitää pari tunntia...

 

Mun suosikki tällä hetkellä on Bumgenius 3.0 (ja 2.0). istuu ja pitää parhaiten ja helpoin laittaa. Nyt kun ostin muutaman uuden, niin oi taivas, miten hyin ne uudet mut imee. Ei tarvii niiden kaveriksi niin hirveesti muuta. Vissi ero noilla uusilla ja meidän vanhoilla imuilla.

 

Yksi suosikki-imu löytyi myös, kun ostin Stockalta kokeilumielessä 2kpl:n pakkauksen Popolinin cenil-imua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tuota made by riinaa pitääkin kokeilla, näytti kivalta.

 

ite käytettiin melko pitkään 4-5kk ihan harso+äippäpakkauksen kuorta. toimi parhaiten sillon kun meidän neiti on ollut aika laiheliini ihan syntymästään joten reisiä ei ole. tuon harson sai parhaiten vauvan pepun mukaisesti.

 

nyttemmin tsi taskuja kun ovat niin tavattoman helppoja. nyt 10kk iässä olen joutunut vaihtamaan hieman mallia kapeammaksi ja tarrat enemmän eteen kun on niin pirun liikkuva likka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällä hetkellä taskuvaippasuosikit on Fuzzi ja Tuhinatupa-merkkiset, ovat leveitä ja istuvat meitin pojalle tosi hyvin, varsinkin nuo Tuhinatuvat, mutta ei Fuzzeisakaan (kuinka tuo sana taipuu? :D) ole tullut ohivuotoja. Molemmissa myös kauniita värejä ^_^ Fuzzin miinus on se fleece, mikä menee heti niin rumaksi, vaikka ei se ulospäin näy, mutta silti...

 

Taskuvaipoista ollaan kokeiltu Ronja&Roopea, Ronjaa, OnniBumia, Wonderworksia, Green & Comfya, Green Acrea ja joitain tsi-vaippoja, ei kylläkään mun tekemiä :P Kaksi ensimmäistä+jälkimmäistä ovat edelleen käytössä, mutta ei ne mitään luottovaippoja kyllä oo ;)

 

Kokeiluun tulossa BumGenius ja Peapods ainakin vielä :) Ja Green & Comfyn aio odottaa tuolla myös että poju vähän kasvaa...

 

Kun poitsu oli pienii niin käytettiin sisävaippa+kuori-yhdistelmää, parhaat sisävaipat oli kyllä ihan vaan harso tai sitten Disanan nauhavaippa sen jälkeen kun se oli tarpeeksi usein pesty, että alkoi imu pelaamaan ;) Lempparikuorta ei ehtinyt löytymään, käytössä oli ImseVimse ja Hilivinksit, pitivät kyllä, mutta eivät istuneet mitenkään kauniisti+ Imsen reunat ois saaneet kyllä olla jotensakin pehmosemmat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tykkäisin eniten yhdistelmästä sisätasku+villikset, mutta käytännön syistä (hoitopaikka & Miäs) meillä käytetään taskuja. Fuzzeja meillä on ollut joka kokoa aika lailla, kun ollaan niitä saatu kavereilta - niitä käytetään kyllä, mutten ymmärrä niiden hehkutusta.

 

Tällä hetkellä tykkään eniten TSI-taskuista, kaupallisista Sampsukan sivunepillisestä taskusta. Imuksi 6 krs bambua, 4 krs hamppua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika on nyt 4 kk, tähän mennessä ykkössuosikki on ollut Imse Vimsen AIO. Imee hyvin eikä falskaa. S-koko (5-8 kg) on ollut käytössä pariviikkoisesta tähän asti, nyt alkaa käydä pieneksi (poika 65 cm/7,5 kg).

 

Muita suosikkeja Bumgenius 3.0 taskut, Nalle Nöttöset (pul-kuorella tai villiksillä) ja Myllymuksujen kuoret. Noi Myllymuksujen kuoret (M-koko, taitaa olla 5-10 kg) on myös olleet ihan vastasyntyneestä käytössä ja niillä on koon puolesta varmaan kuukausia vielä käyttöikää, eivät ole menneet miksikään pyykissä eivätkä päästä reidestä falskaamaan -> suosikkeja nekin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kokeiluun tulossa BumGenius ja Peapods ainakin vielä :) Ja Green & Comfyn aio odottaa tuolla myös että poju vähän kasvaa...

 

Täältä lähtis yks Peapods toooosi halvalla, jos haluut kokeilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^No mulla on niitä kaks L-koossa, joten ovat vielä liian isoja, niin en tiiä vielä tykkäänkö vai en :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
^No mulla on niitä kaks L-koossa, joten ovat vielä liian isoja, niin en tiiä vielä tykkäänkö vai en :D

 

^Voi olla että joudut odotteleen vielä tovin. ;) Meillä menee M-koko tolle kohta 2-vuotiaalle ihan hyvin. Tossa vaipassa on outoa, että se on reisistä paljon kireempi kuin mahasta. Ja tossa mahassa tosiaan löysää liikaa. Sais olla kireempi. Jos sen meillä laittaa kireimmälle, niin istuu tosi huonosti ja menee runttuun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Jaa, no sit ne ei varmaan tuu istuu meiän hoikkeliini pojalle ikinä, jolla on kuitenkin muskelireidet :D Niitten omat taittoimut on kyllä hyvät!

Share this post


Link to post
Share on other sites

BumGenius. Mennyt koko vaippaiän (pari ekaa viikkoa mentiin lähinnä harsoilla (jatkossakin BumGeniuksen rinnalla) ja nyt ollaan jätetty käyttännössä päivävaippa pois). Vuotanut ainoastaan ollessaan yövaippana ja pari muuta harvaa kertaa. Muiden vaippojen hankkimista / kokeilua ei ole edes tarvinnut harjoitella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollu BumGeniukset käytössä kolme viikkosesta lähtien kertakäyttösten rinnalla. Ollaan oltu (myös mies tykkää käyttää) todella tyytyväisiä, eikä ole ollut tarvetta kokeilla mitään muuta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut käytössä äp:n imse vimset, fuzzit ja tsi-taskut. Parhaita näistä on aivan ehdottomasti fuzzit ja tsi-taskut. Kokeiltiin myös harso+villikset-yhdistelmää, mutta ei ollut meidän juttu.

 

Imse vimsejä käytettiin vaan joku kolmisen viikkoa. Meidän tyttö on tosi isokokoinen, ja imse vimset jäivät melkein heti pieniksi.

 

Fuzzeja kokeiltiin kun saatiin pari niitä lahjaksi. Istuivat tytölle tosi hyvin, ovat superhelppoja käyttää, kuivuvat nopeasti eivätkä falskaa. Muita vaippoja ei tarvinnut fuzzien jälkeen kokeilla, kun ne sopivat tytölle niin hyvin. S ja M-koon fuzzeja ostettiin, mutta kun M-koon fuzzit jäi alle 4kk iässä läskireidellemme pieniksi, alkoi touhu käydä vähän liian kalliiksi ja päätin kokeilla taskuvaippojen itse ompelua. Tsi-taskuihin muokkasin kaavan L-koon fuzzista, ja koska kaava on tytön kropan mallin mukaan muokattu, nämä istuu kaikkein parhaiten. Enää en varmaan valmiita kestoja ostaisi, kun itse tehdenkin saa huipputoimivat, edulliset vaipat.

Edited by iloinen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bumgenius 3.0

 

Kuivuu nopeasti

istuu hyvin (en tunne sellaista lasta jolla ei olisi pitänyt)

Kivat värit

helppo säätää tarroilla

menee koko vaippaiän=tulee halvaksi

hyvä jälleenmyyntiarvo

 

Meillä näitä 20klp. Kotiutumisesta asti ainoana vaippana. Varastanut miehen ja ystävien sydämen (jopa niiden jotka ei ikinä halunneet kestoilla).

Perhetuttu ihotautilääkäri myös ihastui ikihyviksi ja suosittelee näitä kaikille! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Meilläkin suosikiksi nousi Bumgenius 3.0. Istuu tosi hyvin, kuivuu nopeasti ja toivottavasti menee koko vaippaiän.

 

Toisaalta kotona on kiva pitää myös sisävaippa+villahousut -yhdistelmää ja silloin suosikki on Tirsokkaan läpällinen sisävaippa ja BabyIdean villikset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsi -CIO QD+BC :) .

Jos meni liian hankalaksi niin suomennos: itse tehty Cuddle-In-One Quick Dry + Bikini Cut :D . Ihan ehdottomia!!

 

Toinen lemppari on myös tsi, nimittäin vuotosuojallinen pul-taskuvaippa :) . Ei oo kertaakaan falskanneet!

Share this post


Link to post
Share on other sites

BambuNiikki tai Nupsukka tuplaläppä + Imse Vimsen Organic cotton -kuoret. On ollut meillä hyvin toimiva systeemi. Tai sitten en vaan tiedä paremmasta :D

 

Päiväkäytössä on myös muutamia HelppoNiikki -vaippoja, ihan toimivia nekin mutta ei montaa tuntia riitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on nyt yökäytössä KVK:n (kestovaippakaupan) Sleepy -yövaippa. On kahden imuläpän kanssa tosi imukykyinen eikä tarvitse pelätä, että vaippa falskaisi yön aikana. :) Mutuenkin olen nyt oppinu tykkäämään isävaippa-kuorivaippa-yhdistelmistä. Näissähän on siis tuplavarmistus kun ensiksi sisävaippa on reisien ympärillä ja sitten vielä kuori, mutta kyllä reissun päällä nyt Fuzzit ovat edelleen minun lemppareita! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä suosikkivaippoja ovat Sampsukan 1-koon taskut ja TSI-taskut (kestovaippayhdistyksen kaavalla)

 

En kyllä muista olisiko kertaakaan vuotaneet... tai jos ovat, niin silloin on ollutkin sellainen satsi, joka olisi tullut vaikka läpi harmaan kiven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

BambuNiikki tai Nupsukka tuplaläppä + Imse Vimsen Organic cotton -kuoret. On ollut meillä hyvin toimiva systeemi. Tai sitten en vaan tiedä paremmasta :D

 

Pakko päivittää koska lemppari on totaalisesti vaihtunut! :P Nykyään ihan ehdottomat lempivaipat on Ronja&Roope -taskut ja Sampsukan yhdenkoon tasku. Nukkuessa kyllä edelleen suosin sisävaippa + kuorivaippa -systeemiä, öisin kuorina villiksiä.

 

Näköjään aika radikaalisti mielipide vaihtunut puolessa vuodessa. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now