Sign in to follow this  
Followers 0
Guest heijo

Vinkkejä kaksosarkeen, kun jää yksin kotiin

159 posts in this topic

^ tohon miehen osaan mun mielipide on se, että kaksosvauvojen (yö)hoito on kyllä parityötä! Meillä ei olis tullut kyseeseen, että mä olin hoitanut itkevät, heräilevät vauvat öisin yksin. Miten olisin jaksanut hoitaa heitä vielä päivänkin yksin? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vyöhyketerapeutti kävi ja tuloksia odotellaan. Niilo tuntuu nukkuvan rauhallisemmin ja on oikeastaan nukkunut koko päivän teraperutin lähdön jälkeen. Laurilla vaikutus oli päinvastainen. Niin kuin terapeuttikin sanoi, voi eka hoito tehdä vauvan itkuisemmaksi. Lauri ei ole koko päivänä nukkunut kuin puolen tunnin pätkiä pari. Vatsa tuntuu olevan kipeä koko ajan. Lopetimme semperin syötön ja palasimme tutteliin, kun tuntui että oireet pahenivat semperin myötä. Seuraavaksi kokeilemme tuttelin omneota, jos tarve vaatii.

 

Mun arki helpottui huomattavasti, kun suostuin ottamaan miehen avun yösyötöillä vastaan. Ekan viikon yritin hoitaa syötöt yksin ja olin NIIN väsynyt. Nyt mies hoitaa toisen pojan ja minä toisen. Jos toisen pojan kanssa joutuu valvomaan enemmän, niin sitten vuorottelemme.

 

Niilo oli viime yön mummulla hoidossa ja taas kävi niin, että siellä nukuttiin paremmin kuin kotona. Niilo on ollut se huonompi nukkuja ja kotona on nukkunut vain kahden tunnin pätkiä tai vähemmän. Mummulassa nukuttiin reiluja neljän tunnin unia :blink:

 

Taas toiveikkaana odotan ensi yötä, josko Niilo nukkuisi terapian ansiosta vieläkin paremmin. Voi tosin olla, että yöstä tulee taas kamala, kun odottaa liikoja. Lauri varmaan nukkuu huonosti, kun masuvaivat ovat kovia :unsure:

 

Kurjaa, kun ei pysty helpottamaan toisen oloa. Tulee niin paha mieli, kun toinen huutaa tuskissaan eikä pysty auttamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua alkoi henkilökohtaisesti ottaa jo jossain vaiheessa päähän, kun kaikki kyselivät ja utelivat, paljonko mies osallistuu esim. yösyöttöihin tai -heräilyihin. (=syyllistivät miestä ja samalla muakin) Meillä oli ja on meidän tapa toimia, eikä sille voi mitään. Mä kyllä yritin kovasti ekan pari kuukautta ja säännöllisesti myöhemminkin ottaa miestä avuksi yöllä, mutta kun ei siitä tule/tullut yhtään mitään! On vaan sellainen ihminen, ettei pysty toimimaan järkevästi jos herätellään vähän väliä kesken unien. Ja tulee vaan riita ja se oli vähintä mitä mä siinä tilanteessa kaipasin. Nopeammin pääsin nukkumaan kun syötin/rauhoitin lapset itse.

 

Tietysti olis ollut upeaa, jos mieskin olisi pystynyt osallistumaan. Mutta näillä mennään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo näinhän se on, mitä Zeyakin sanoi, että joka perheessä tehdään just sille perheelle parhaiten sopivalla tavalla. Mä olen meistä se helpommin yöllä heräävä, mutta pakotin silti väsymyksen riivaamana miehenkin heräämään ja auttamaan. Alussa enempi, sit myöhemmin vain vauvoja nostelemaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Jos meillä oltaisiin onnistuttu imetyksessä pojankin kanssa ja jopa yhteisimetyksessä, niin apu olis ollut aivan välttämätön. En voisi kuvitella miten saisin nosteltua lapset rinnalle samaan aikaan. :huh::D

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ voi ei se ole mikään ongelma päivisin, kunhan laittaa molemmat valmiiksi "asemiin". Mutta yöllä unenpöpperössä ja väsyneenä miehestä oli kyllä suuri apu. Itse vain vääntäydyin istumaan, otin imetystyynyn syliin ja mies nosti vauvat siihen :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä en koskaan jotenkin oppinut käyttämään imetystyynyä yhteisimetyksessä, vaan musta se sujui paljon helpommin ilman kun ei tarvinnut asetella mitään, sen kun vain nappasi vauvat syliin ja rinnat suuhun. :rolleyes: Tosin hartiat olikin sitten aina ihan jumissa (ja on edelleen..) ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä taas käytin imetystyynyä yli vuoden! :D Tosin kun vauvat olivat jotain reilu 6kk niin aloin imettää välillä yhtäaikaa myös ilman tyynyä. Ja ihan totta, eihän siinä varsinaista asettelua sen tyynynkään kanssa ole, kunhan nosti vauvat siihen. Alkaa pikkuisen kieltämättä jo hämärtyä osa vauva-ajan muistoista ;) Ja taaperimetysaikoina se kävikin jo erittäin helposti kun tytöt tulivat vain löhöämään syliin tai polvilleen mun eteen. Ai niin mutta nyt menee jo liikaa OT:n puolelle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on kyllä ollu hankaluuksia kaksosten imetystyynyn kanssa. Siinä kun menee ne "siivekkeet" kainaloiden alta sen verran pitkälle taakse, ettei ylety nojaamaan selkäänsä mihinkään, vaan täytyy tunkea hirveästi tyynyjä selän taakse, jotta taas etupuolelta saa sen tyynyn ihan vatsaan kiinni. Musta tuntuu, että mulla on liian pienet rinnatkin yhteisimetykseen, isommat ja riippuvammat rinnat olisi paljon helpompi ylettää vauvojen suuhun, nyt vauvat joutuu vetämään tosi lähelle. Lisäksi tyttö kyllä keskittyisi syömiseen, mutta poika venkoilee ja pyörii ja on tosi vaikeaa saada molempien ote pysymään yhtä aikaa. Siinä ei sitten pysty olemaan rentona vaan koko ajan joutuu jännitämään lihaksiaan. Sitten kun toinen vauva hermostuu, niin saman tien toisellakin vääntyy naama mutruun ja huutokierre on valmis... :rolleyes: Syötänkin mieluummin niin, että imetän toista ja syötän samaan aikaan pullolla toista vauvaa, joka istuu sitterissä. Ja sitten seuraavalla syöttökerralla vauvat toisinpäin.

Edited by Joogini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joogini, teidän tapauksessa voi olla, että yhteisimetys alkaa sujua myöhemmin. Meilläkin se oli helpompaa vauvojen ollessa isompia. :) Ja on myös kaksosäitejä, jotka ovat imettäneet kaksosiaan aina vain eri aikaan. Mulla oli myös selän takana 1-2 tyynyä, että "siivekkeet" mahtuivat olemaan suorina. Tämä on ehkä meidän pienten ihmisten onglema (en kyllä tiedä, minkä kokoinen olet, mutta itse olen pieni). Imetystyynyn etuosan alle voi myös laittaa tyynyä tai vaikka polvitaipeen alle, niin saa vauvoja ylemmäs. Tuohon on monia monia keinoja, joilla voi helpottaa. Mutta vauvojen kasvaessa muuttuvat myös imetysasennot :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua niin harmittaa, kun imetys ei meillä lähtenyt sujumaan. Olisi niin paljon helpompaa hoitaa syötöt imettämällä kuin pulloilla. On tosi hankalaa tietää paljonko pojat haluavat milläkin kerralla syödä. Maitomäärät kun vaihtelevat hurjasti. Joskus menee vain 60ml ja joskus 200ml. Liian paljon ei viitsi kerralla maitoa lämmittää, ettei menis kauheesti hukkaan. Se kun on kuitenkin rahan arvoista tavaraa ja kaksi poikaa syö sitä paljon. Ja jos laittaa liian vähän ja tarvii mennä lämmittään lisää, niin sillä aikaa pojat hermostuu ja syöttö vaikeutuu, kun huutavana he eivät syö.

 

Tänään kävi taas vyöhyketerapeutti tekemässä hoitonsa. Saa nähdä onko mitään vaikutusta. Vähän epäilen.

 

Viime yö oli muuten taas aika paha. Pojat heräsivät usein ja molemmille piti vaihtaa kaksi kertaa kakkavaipat. Niiloa oli vaikea saada taas nukkumaan vaikka teinkin vaihdot melkein pimeässä ja ilman häslinkiä.

 

Mä kysyn huomenna neuvolalääkäriltä, että koska voi alkaa antaa pojille muutakin kuin maitoa. Maito ei pidä heitä enää kylläisenä. Yöllä ja päivällä heräävät kahden tunnin välein syömään vaikka olisivat syöneet edellisellä kerralla reilu 100ml maitoa. Joskus nukkuvat pidempiä pätkiä, mutta harvemmin. Maissivelliä tekis mieli kokeilla, mutta en tiedä sit onko se kuitenkaan hyvästä. Lääkäri varmaan tyrmää heti mun ehdotuksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

heijo, onpa kurjaa noi teidän hankaluudet :( Jospa poikien syömisvälit iän myötä pitenisivät :) He ovat kuitenkin vielä niin pieniä, ettei ole mitenkään erikoista, että haluavat syödä usein. Meillä syötiin niin kauan kuin maidolla mentiin (ja senkin jälkeen) puolen tunnin- 3 tunnin välein ja kolmen tunnin väli oli jo tosi pitkä eikä niitä ollut vielä, kun olivat ihan pieniä. :) Tsemppiä täältä taas yritän lähetellä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joogini mä imetin vauvoja yhtäaikaisesti niin, että laitoin sen imetystyynyn selän taakse ja siivekkeet tulee sivuille.. Niihin tukeutuen sitten otin vauvat mun masua vasten pitkittäin, niin että niillä oli navat vastakkain ja niiden varpaat meni niinkuin mun jalkoja vasten.. Hmm, tajuaakohan tosta yhtään mitään.. :rolleyes: Ja siis se onnistui myös ilman tyynyä kun vaan kannatteli vauvoja itse (hartiat jännittyneenä), mä en sitten edes jaksanut yleensä sitä tyynyä käyttää.. Missään imetysoppaassa en nähnyt kyseistä asentoa, jostain se vain tuli meille käyttöön ja oli tosi kätevä. Ja siis mä olen myös pieni ja pienirintainen.

Heijolle kovasti voimantoivotuksia taas!

Edited by dizo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin oli noita tiheän imun kausia, vaikka niitä olikin aika vaikea erottaa kun imivät aina usein :D Kun olivat esikoiset, oli mulla aikaa imetellä. Usein yhteisimetyksessä olttin tuntikausia, tosin tytöt siinä samalla saattoivat torkkuakin. Mulle ei tehnyt yhtään heikkoa istua rennosti sohalla imettämässä ja lukea tai katsoa telkkaria :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pojat on syöny koko ajan yhtä tiheästi. Jos heille tulee tiheän imun kausi, niin kuinkahan usein he sitten syövät :o

 

Yöt on tällä viikolla taas olleet todella huonoja. Niilo valvottaa niin paljon, että itse en ole saanut unta kuin muutaman tunnin yössä. Vaihdoin hänen maitonsa nyt naniin ja toivon, että se auttaisi vähän. Kurjaa, kun toinen kärsii koko ajan kivuista.

 

Tänään oli ekaa päivää perhetyöntekijä auttelemassa. Hän vei poikia parin tunnin vaunulenkille, jonka aikana nukuin vajaan tunnin ja sitten vähän siivosin. Loppuajan hän piti seuraa toiselle pojalle ja auttoi syötössä. Hän oli soittanut pomolleen ja jättänyt hänelle viestin, että meidän perhe tarvitsee enemmänkin apua kuin kerran viikossa. Kun hän tuli aamulla paikalle, oli pojilla menossa oikein kunnon huutokonsertti ja hän näki, että apu todellakin on paikallaan. Yksin on niin vaikea pärjätä kahden mahavaivojaan parkuvan pikkuisen kanssa. Maanantaina minuun otetaan yhteyttä ja sovitaan paremmin siitä, kuinka usein apua on saatavilla. Helpottaa kuulla, että apua on mahdollisuus saada. On ollut niin kurja olo sen takia, kun pojilla ja itsellä on ollut huono olla. Tulee niin paha olo itselle, kun pojat joutuvat huutamaan niin paljon, kun omat kädet ei riitä heitä rauhoittelemaan.

 

Ehkä se tästä pikkuhiljaa alkaa sujumaan, kun aikaa kuluu :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Todella hienoa, että perhetyöntekijä otti teidät niin tosissaan! Kuinka monta tuntia työntekijä siis oli teidän luona? Oliko mukava ihminen?? Kyllä se vamasti tuosta nyt helpottaa. Tuon perhetyöntekijän avulla jos selviätte pahimmasta ajasta ja kun ne masukivut alkaa helpottaa, muuttuvat päivätkin paremmiksi. Tsemppiä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

se täti oli meillä 3 tuntia, josta 2 pihalla poikien kanssa. ihan mukavalta vaikutti, vaikka en kauaa kerinnytkään hänen kanssaan jutteleen. tiistaina tulee eri henkilö. heillä on tapana, että maks. 3 eri henkilöä käy samassa perheessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mahtavaa, että olet saanut edes pikkuisen apuja!! :) Mä en osannut hyödyntää perhetyöntekijää, vaikka sellaiseen olisi mahdollisuus ollutkin. Ehkä ei vaan synkannyt kyseisen ihmisen kanssa. Toivon kovasti, että apu on mieluista ja olot alkavat kohentua!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää on taas ihan offtopic, mutta tulin tännekin kertomaan, että pojille on varattu huomiseksi lääkäri. Olen melko varma, että Niilolla on maitoallergia. Kaikki oireet sopii maitoallergiaan. Ainoastaan iho-oireet puuttuvat, mutta niitähän ei kaikille tule. Niilon kakkakin on muuttunut vihreäksi ja huuto lisääntynyt. Unista ei tule mitään. Saa nähdä, mitä lääkäri sanoo ja mitä kokeita määrää...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Toivottavasti jotain selviää! Maidoton dieetti imettävälle äidille taitaa olla ensimmäisiä toimenpiteitä kun tuon ikäiseltä aletaan etsiä allergiaa. :( Voimia!!

Edited by Tiitiäinen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei sitä voida kokeilla, kun ei sitä imetystäkään ole enää kuukauteen harrastettu ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0