Sign in to follow this  
Followers 0
Guest heijo

Vinkkejä kaksosarkeen, kun jää yksin kotiin

159 posts in this topic

bongasin tämän ketjun ja jäi kyllä kiinnostamaan heijon perheen tilanne? kuinka selvisitte? Entäs sitten alkuperäiseen aiheeseen, onko lisää vinkkejä arkeen kolmisin? itsekin kohta jään yksin, ja oon kyllä aatellu, että pitää kai vaan yrittää olla luova, sietää itkua ja lähteä neljän seinän sisältä vaikkei aina jaksaiskaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille kuuluu nykyään hyvää. Pojat nukkuvat loistavasti verrattuna aikaisempaan. Noin 9kk:n iässä unet muuttuivat parempaan. Pahimmat häiriöt uniin johtuivat hampaista ja korvakierteestä. Nyt, kun ylä- ja alaetuhampaat ovat kaikki puhjenneet ja korvakierre toistaiseksi katkennut, yöt ovat hyviä ja on saatuo huokaista helpotuksesta.

 

Kannattaa tosiaan lähteä kotoa ihmisten ilmoille, vaikka aina ei jaksaisikaan. Mä tein pahimpaan aikaan kaksi 2,5h nukutus/kävelylenkkiä päivässä vaikka olikin vain 2h yöunia takana. Saimpahan pojat nukkumaan hyvin päikkäreitä ja itse raitista ilmaa. Samalla sai päivää kulutettua eteenpäin, kun odotteli miestä kotiin avuksi. Hoidin kauppareissutkin noiden lenkkien aikana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiinteiden syömisestä (kaksi ruokailijaa, yksi syöttäjä):

 

Meillä meinasi yhden syöttäjän ruokailut (joita meidän perheessä on arkipäivisin 4/5) mennä melkoiseksi showksi, kun pikkuneiti kikkaili koko ruokailun ajan: paiskoi kohti tulevaa lusikkaa (> ruuat pitkin lattioita), kaivoi ruokaa pois suusta, kurotti syöttötuolista sylkemään ruuan lattialle jne...

 

Nyt, kun motoriikka on kehittynyt tarpeeksi olen antanut neidille oman lusikan käteen ja laittanut ruuan toisella lusikalla siihen. Neiti laittaa hienosti hymyillen oman lusikkansa suuhun ja syö kaiken! Lounaalla ja päivällisellä olen antanut riisikakun palasen käteen molemmille, ja nakertavat sitä tyytyväisenä ruokalusikallisten välillä. Parempi tämä, kuin ne sirkusesitykset, joita jouduin aikaisemmin esittämään girl_crazy.gif.

 

Hätätilanteissa olen jopa antanut ruuan samasta lusikasta, ettei tarvitse joka lusikallisella vaihtaa. Niin ja tosiaan lämmitän koko ruokasatsin samalla lautasella ja syötän siitä molemmat. Tulee vähemmän tiskiä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Joko oot libra testannut ton? Manduca+toinen sylissä on aika vaikee. Tosin muksut vielä mahtuu hienosti kaukaloihin mutta alkaa painaa jo aika pirusti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on menty autolle rattailla. Oon kantanu pojat kerrostalon kolmannesta kerroksesta hissin avulla kellariin, sieltä rattaisiin ja sit kävelty autolle. Pojat autoon, rattaat auton peräkontiin ja eikun menoksi :girl_crazy: Nyt toi kantaminen alkaa oleen aika hankalaa, vaikka ei olekaan pitkä matka hissille ja kellariin. Noi pojat alkaa oleen jo sen verran painavia, että ei jaksa kantaa. Varsinkaan, jos on kasseja ym. mukana. No, kohta noi käveleekin jo kokonaan itse, niin helpottuu se ongelma :girl_wink:

 

Kuulin sellaisen vinkin, joka sopii kaikille (myös meille, jos olisin aikasemmin tajunnut), jotka asuvat kerrostalossa ja hissi on niin pieni, että tuplat ei mahdu. Ostaa yksöismatkarattaat (ne yleensä mahtuu pieniinkin hisseihin). Toinen lapsi rattaisiin ja toinen syliin/kantoliinaan :girl_crazy: Kuulostaa toimivalta ratkaisulta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

En oo vielä ehtinyt kokeilemaan kantoliinasidontaa, eikä ole ollut vielä tarvettakaan. Jos olisin tänään joutunut menemään yksin neuvolaan, niin sitten olisi tarvinnut kokeilla (meidän neuvolassa rattaat pitää jättää tuulikaappiin). Meilläkin mennään nyt vielä kaukaloissa (tosin poikanen siirretään turvaistuimeen kunhan tilaus saapuu), mutta 8 kg + kaukalo ja 10 kg + kaukalo on aika paljon painoa kantaa yksin autolle...

 

Mä oon muutenkin harkinnut ostavani yksösrattaat (joko avorattaat tai kuomurattaat) ja niihin vuoden päästä seisomalaudan. Nyt niitä voisi käyttää jos kulkee pelkästään yhden kanssa tai juuri heijon ehdotuksen mukaan toinen kantovälineessä ja toinen rattaissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä "hiukan" jännitän miten pärjään yksin kaikkien lasten kanssa. Kun kaksoset syntyy, isoveli on 2,5v ja isosisko 1,5v.

Tarhaan en haluaisi isompia laittaa ja muutenkin lähin tarha on tietääkseni 40km:n päässä, joten sinne vieminenkin olisi

aikamoinen rumba. Vähän tuntuu siltä, etten pääse kauppareissulle yksin kaikkien lasten kanssa ja muutenkin ei me

mahduttas tohon mun pikkuautoonkaan... Mies joutuu yrittäjänä oleen aika paljon ajoittain pois kotoa...Tukiverkostoa ei täällä ole kun ollaan asuttu niin vähän aikaa... No pitänee turvautua kunnan tarjoamaan apuun ajoittain. Tai sitten musta kasvaa joku ihme "superäiti" :girl_haha: No onneks on jo jonkinverran kokemusta tosta lastenhoidosta että josko se auttais.

 

Niin ja asutaanhan me täällä ns. metsässä, ei tarvi pelätä autoja, lapset voi touhuta rauhassa pihalla ja jos vauvat nukkuu hyvin niin kyllähän me täällä pärjätään, kaapit vaan täyteen ruokaa ja turhat siivousvimmat pois niin kyllä se siitä :D

 

-Lisbe rv20+4

Pyry 2v 3kk, Pilvi 1v 2kk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0