Coordinator

Vaippa kastuu yöllä läpimäräksi

24 posts in this topic

Meillä on ilmennyt viime aikoina omituinen ongelma. Eli yöksi laitettu vaippa on usein aamulla falskannut niin, että yöpukukin on kostea. Vähän aikaa sitten tällaista ei ollut, vaan vaipan sai vaihtaa vaikka vasta aamumaidon jälken, ja silti vaatteet olivat kuivat. Siirryimme isompaan vaippakokoonkin (Libero 10-16 kg, poika alle 11 kg).

 

Muutenkin tuntuu, että vaipat ovat nyt järjestään märempiä kuin aikaisemmin.

 

Onkohan tämä joku diabetes vai ihan normaalia kehon toiminnan vaihtelua? Poika ei kyllä juo enempää kuin ennenkään, vesikin menee alas melkoisen nihkeästi.

 

Ja käytännön kannalta, minkä vaipan oikein laittaisin, että imukyky riittäisi läpi yön?

Edited by Coordinator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän neidille tuosta tuli vallan "ongelma"yhdessä vaiheessa, kun piti keskellä yötäkin vaihtaa vaippaa.

Yritettiin sitäkin, ettei anneta paljon juomista ennen nukkumaanmenoa, ainoastaan vaan se unimaito.

(juu ja kokeiltiin eri vaippamerkkejä ja vaikka mitä...)

Meillä tuo alkoi kun neiti oli kylläkin 1,5-2 vuoden välissä.

 

Tuolla toukotaaperot 2007-ketjussa sitä sitten kyselin ja oli muillakin samaa. Ehkä tämä on vaan joku vaihe taaperoilla.

Ei tietysti välttis tule kaikille.

Olivat ratkaisseet asian niin että yöksi kaksi vaippaa ja siihen meidänkin oli mentävä vaikka tuntuikin tuhlaukselta. <_<

Alle Liberon teippivaippa ja päälle kokoa suurempi housuvaippa. Tätä jatkui se pari kolme kuukautta.

Nyt kun neiti on jotenkuten oppinut potalle niin tämäkin "vaiva"on jäänyt :)

 

Meillä oli pakko tehdä joku ratkaisu, koska melkein joka yö meni kaksi yökkäriä ja lakanatkin vaihtoon ja yöunetkin kärsivät pahasti koko perheellä. Tuohon yökkäri/lakana/kuiva vaippa/uudelleen nukahtaminen-rumbaan kun meni helposti pari tuntia <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taitaa olla ihan normaali ilmiö, nimittäin meilläkin on kaksi yöllistä superpissaajaa. :P

Käytämme kestovaippoja ja teen yöksi aina niin paksun ja tuhdin paketin kuin mahdollista käyttäen kaikkein imuisampia materiaaleja, mutta ei... Aamulla molempien vaipat ovat painavia kuin myllynkivet ja aivan litimärkiä! Tosin muksuja asia ei tunnu juurikaan haittaavan, joten en ole asiaan kiinnittänyt sen enempää huomiota. Vain pari kertaa on kosteus päässyt hiipimään yöhaalariin asti, kun vaippakuori on ollut vaipan päällä huonosti. Ikää natiaisilta löytyy ~1v4kk, mutta he juovat edelleen isoja määriä maitoa kerrallaan (iltapuuron jälkeen menee vielä 180-200 ml!). Pitäisiköhän maidon määrää ylipäätään alkaa jo vähentää, sillä nestettä tulee varmasti ruuastakin ja vettäkin tulee hieman juotua ulkoilun/saunan jälkeen?...

Edited by Isabelleza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin oli tuota pissaongelmaa joskus Vilpsun täytettyä vuoden. Nyt ongelma on poistunut, vaikka maitomääriä, iltapissoja tms. ei ole muutettu. Kaipa tuo kuuluu tuohon ikään?

 

Meillä käytetään päivisin kestoja ja yöllä kertsejä. Pahimpaan superpissa-aikaan harkitsin vakavasti siirtymistä takaisin yökestoiluun, mutta pysyttiin Miähen toiveesta edelleen kerseissä - kompromissi vaan piti tehdä: kokoa suurempien kertsien päälle vetäistiin yöksi villikset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä auttaisiko nesteen vähentäminen, koska meillä ainakin käy niin, että jos ei illalla juo, niin herää yöllä janoisena. Pääasiassa pojalla on kestovaipat, joissa imu on riittänyt, eikä vaatteet ole päässeet kastumaan. Satunnaisesti kertiksiä käytettäessä ongelmaan auttoi se, että siirryttiin käyttämään isompaa vaippakokoa yöllä. Aiemmin käytössä oli siis joku 17 kg asti sopiva, nyt 12-22 kg painoisille tarkoitettu (poika on n. 14-kiloinen).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuttu juttu täälläkin. :rolleyes: Itse lisäsin alkuun imuja vaippaan, mutta sitten siirryttiin käyttämään yöllä kertiksiä ja ne pitävät, jos aamulla vaihtaa heti herättyä. Muuten niistäkin tulee jo yli, jos ehtii aamupissat samaan vaippaan tekemään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksistanne :) Huojentavaa, että muillakin on ollut samaa ilmiötä.

 

Mun luonteellani kaikki "poikkeava" on heti mahdollinen merkki jostakin sairaudesta, mutta täähän voi olla siis ihan vaaratontakin. Lähinnä sitä ihmettelin, kun tämä alkoi vähän yhtäkkisesti (eli poitsu ei ole ollut runsas yöpissijä koko ikäänsä). Itse olen niin paljon joutunut terveysasioita selvittelemään omalla kohdallani, että valitettavasti nytkin osasin heti epäillä jotain tyyliin "munuaisten konsentrointikyvyn aleneminen"...

 

Ajattelin kuitenkin mainita asiasta neuvolan terkkarille, kun kohta varaan aikaa 1v3kk -käynnille.

 

Ehkäpä sinne kertisvaippaankin voisi laittaa harsonpätkän tai jonkun muun lisäimun, kun kaksi vaippaa päällekkäin tuntuu aikamoiselta paketilta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah, olihan tästäkin keskustelu. Meilläkin on nyt samaa ongelmaa. Pikkumies nukkuu putkeen 12h eikä märkä vaippakaan herraa häiritse, mutta ei ole tietenkään kovin kiva, kun pojan yöpuku on aivan pissassa aamuisin ja sänky toki myös. Ja joka paikka haisee pissalle... :( Pitää nyt ekana kokeilla isompia vaippoja ja seuraavaksi villiksiä vaipan päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on käytössä tavallisesti Liberon 6 koon vaipat, mutta ne alkoivat falskaamaan aina öisin. Toisinaan jouduin vaihtamaan vaippaa ja yökkäriä yöllä kun poika heräsi märkään. Sain siskolta kokeiluun Liberon 7 vaippoja ja ne on toimineet loistavasti eivätkä ole kertaakaan falskanneet. Niitä käytetään siis vaan öisin kun muuten ne on vielä ihan superisoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kannattaa kokeilla halppis vaippoja, niissä on paljon enemmän täytettä kuin liberoissa ja pamperseissa ;) Meillä kastui pampersit aina läpi asti kun poika käytti vielä vaippoja, mutta euroshopperit piti hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vieläkin tuo vaiva, ikää tytöllä 1v9kk. Meillä on päivisinkin aika taistelua vaipan ja pottailun suhteen ja mun tekis jo mieli luovuttaa... Joo, tiiän, ei saa hätäillä...

 

Meillä ollu tytöllä pampersit parhaita, liberot falskaa tosi usein. Lidlin vaipatkin on hyviä käytössä mutta öisin ne kyllä lähes aina falskaa, meillä siis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pampersit ikään kuin "hikoili" läpi eli kosteana oli sänky vaikka muuten hyvin piti. Nyt käytetään liberoita ja housuvaippa ei yöllä ime tarpeeksi, vaan monesti kun aukaisee niin siellä saattaa olla yläosassa ihan reilusti pissaa "pussissa" joka ei oo imeytyny mihinkään. Teippivaipat toiminu paremmin. 1v7kk on poika ja nyt on riittäneet 5 koon vaipat.

Kun iltapuuroannosta kasvatettiin niin väheni maidon tarve niin ei ihan niin usein kastu sänky. Mut 2-3kk sitten oli jopa joka yö märkänä kaikki...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli myös jokin aika sitten sama ongelma ( poika silloin 1.2-1.4 v). Johtui varmaan "yömaidosta" (pullo jätettiin illalla sänkyyn ja poika joi yöllä). Aluksi vaihdoin vaipan aamuyöstä, jotta lakanat säästyisivät. Tämä oli kuitenkin pidemmän päälle rasittavaa :angry: . Jätettiin "yömaito" pois ja pissa ongelma poistui. Poika oppi myös nukkumaan paremmin :) . Nyt nukkuu koko yön heräämättä ja vaippakin on aamulla suht kuiva. Heti herättyä käy potalla pissalla.

 

Pari yötä meni totutellessa ilman maitoa. Rauhoittui kuitenkin kun annettiin lasista vettä. Nyt iltaisin ennen nukkumaanmenoa juo n. 100 ml vettä, eikä yöllä sitä kaipaa. Neuvolan lääkäri oli sitä mieltä, että kyse oli "huonosta" tavasta eikä niinkään janosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haa, jonkin aikaa pysyivät yövaipat "normimärkinä", mutta nyt parina viime yönä on tyttö taas pissannut ihan julmetusti. Aamuisin on unihaalarin lahkeet märkinä! <_< Eilen illalla tosin todistin neidin janoa, kun hän joi ensin oman maitopullonsa (n.1,5 dl) tyhjäksi ja sitten vielä loput veljen pullosta (n.0,5 dl). Enemmänkin olisi varmaan mennyt... :rolleyes:

 

Eli jotenkin tuon pissaamisen täytyy olla yhteydessä päivän aikana syötyyn ruuanlaatuun (ns. vesipitoista ruokaa?! tai "janottavaa", esim. mausteista ruokaa?!) ja juomisen määrään. Tänä iltana ei neiti ainakaan saa kuin desin maitoa puuronsa kyytipojaksi! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun vuosikas oli just ripulitaudissa ja sairaanhoitajan kans juttelin siitä nestemäärästä, mitä lapsi tarttee päivässä, niin pitäs 12 dl mennä ainakin kaikkiaan. Eli ruokien ja juomien nesteet mukaan luettuna. Terve lapsi voi tätä enemmänkin juoda päivässä, joten kai sitä pissaakin sitten tulee.. :D

Meillä kans on vaippa joskus päästänyt ohi, mutta on varmaan ihan normaalia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapset usein pissii alkuyöstä pois päivän nesteet, eli jos samassa vaipassa on tää jättipissa ja aamun jättipissa niin ei ihme jos falskaa. Meidän poika on ollut 2 v 2 kk iästä saakka öisin ilman vaippaa ja toimii hyvin, kun potatamme pojun just ennenkuin itse mennään nukkumaan. Silloin tulee aina jättipissa, aikalailla riippumatta siitä onko juotu paljon vai vähemmän. Ja aamulla sitten aamupissat pottaan.

 

Eli falskaavista vaipoista pääsee kun potattaa lapsen iltamyöhällä, kiikuttaa potalle heti heräämisen jälkeen tai sitten vaan etsii sopivan vaippamerkin/tunkee PALJON imua vaippaan. Ei ehkä yhtään yllätä, että suosittelen itse tuota alkuyön potatusta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika ei vielä pottaile, mutta ylivuotavista vaipoista päästiin eroon vaihtamalla vaippamerkkiä/suurempaan kilomäärään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menee ehkä jo vähän OT, mutta missä teippivaipoissa on isoin ympärysmitta? Rainbow-vaippojen Junior-koko (12-22 kg) käytössä ja menee suurimmassa tarpeessa (= saunan tai uimisen jälkeen, kun pojalla on maha täynnä vettä) ihan juuri ja juuri vielä kiinni. Liberollahan on 7-koko ja Pampersin 5-koko menee ilmoitusten mukaan 25 kg asti, mutta eihän tuo Enskakaan vielä 22-kiloinen ole ;)

 

Muoks. Lisään vielä, että Rainbow-vaipan leveys takaa äärimmilleen venytettynä, tarrakohdan ulkoreunasta mitattuna on n. 45 cm ja edessä se tarrojen kiinnitysalueen leveys 15 cm.

Edited by Miinanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli ihan sama ongelma, sitä kesti varmaan puoli vuotta ennenkun poika rupes pikkuhiljaa oppimaan kuivaks. Me ostettiin koko ajan vaan isompia vaippoja yökäyttöön, eikä mikään kestänyt. Lopputulemana meillä oli villikset yökertsin päällä (päivisin kestoillaan). Toi alko jotenkin ihan yhtäkkiä ja loppu ihan samallailla -yhtäkkiä. Ensin oli vaippa läpimärkä ja aina oli petivaatteet märät jos ei ollut villiksiä päällä, sitten alko yövaippa olemaan rutikuiva aamulla vielä :rolleyes:

 

Meillä ei ollut eroa sillä tekikö pojat iltapissat pottaan vai ei, joka tapauksessa aamulla oli sänky märkä. Ja tosiaan käytiin läpi vaikka mitkä vaippamerkit, meillä piti parhaiten S-ryhmän ekologiset vaipat, jossain megakoossa, mikä niiden nimi sitten onkaan. Toikin on varmasti ihan yksilöllistä kyllä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on 4-vuotias poika (17 kg), joka tarvitsee vielä yöllä vaipan. Aamulla vaippa on läpimärkä ja viime aikoina on usein tullut ylikin, eli aamulla yöpuku ja sänky märkä. Käytössä on Muumi-teippivaippa 6 (12-25 kiloa), joka on ollut käytössä pitkään ja toiminut tähän asti hyvin. Mitä vaippaa suosittelette? Yöllä herättäminen ja vessassa käyminen ei ole vaihtoehto. :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tytöllä alkoi 2,5 vuoden paikkeilla yövaippojen kanssa olemaan tuo sama ongelma, että mikään vaippa ei enää yöksi riittänyt. Peti oli märkä lähes joka aamu ja aloin jo oikeasti tympääntyä jatkuvaan petivaatteiden pesuruljanssiin. Käytössä oli pääasiassa Liberon teippivaippa, joka mielestäni on meillä paras yövaippa. Testailin paria muutakin merkkiä, mutta ongelma pysyi. Sitten ostin Liberon teippivaipasta yhtä kokoa suurempaa ja laitoin sen normaalisti käytössä olevan päälle. Tämä auttoi, tytöllä on siis yöllä päällekkäin kaksi teippivaippaa, eipä näytä häntä häiritsevän ja peti pysyy kuivana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now