Adelita

Päiväkotilaisen tavarat

41 posts in this topic

Meidän kohta 1,5-vuotiaan pojan syksyisessä tarhanaulakossa on seuraavaa:

- kuravaatteet ja saappat

- villasukat

- varalapaset ja paksummat tumput

- varapipo

(- alkusyksystä laiton mukaan myös villahaalarin, tädit sitten ilmojen mukaan pukivat tai olivat pukematta kun oli käytössä kevyt puku ulkona)

- yksi kokonainen vaatekerta varuiksi (jätetään sinne aina koko isommat, että jos ei tulekaa pitkään aikaan vahinkoa niin ei vaatteet turhaan pienene tarhan lokerossa)

- unirätti ja tutti päiväunia varten

- pyllyrasva jos on vaippaihottumaa

- vaippapaketti

- sisäkengät, viime kesäiset remmisandaalit tällä hetkellä, koska on vasta muutama viikko sitten oppinut kävelemään ja ne tukevat nilkkaa vähän

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kaikkia tavaroita kahdet kappaleet. Toiset kotona ja toiset päikyssä.

 

Kurahousut, sadetakki, kurahanskat ilman vuorta, kurahanskat vuorella ja kumpparit. Sitten on vaihtovaatteina kasa sukkia, 3 housut, 3 paitaa, 2 lapaset, 2 villasukat (kumppareihin), kypärämyssy, hattu, nahkatossut ja neuletakki. Lisäksi päivittäin tuodaan lisää vaippoja ja iltaisin viedään likaiset vaipat pois. Tilanteen mukaan pesen kuraset vaatteet päikyssä tai tuon kotiin isompaan pesuun.

 

Me päädyttiin tähän järjestelyyn kun ollaan liian lahoaivoja ja muuten jotain oleellista voisi unohtua kotiin. Me kun ulkoillaan iltaisinkin ja viikonloppuisin satoi tai paistoi.

Edited by Xanti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 2-vuotias aloittelee päiväkotoilua.

 

Mua pohdituttaa, että kuinka paljon noita varavaatteita pitää kaapissa olla. Poika käyttää edelleen vaippoja, joten varsinaisia pissavahinkoja ei käy. Tai no välillä tietenkin pissa ei osu pottaan vaan menee vaatteille mutta siis ymmärtänette :blush: . Ruokaillessa käyttävät ruokalappuja, joten siitäkään ei kamalasti sitä sotkua synny.

 

Riittääkö esimerkiksi pari paitaa + parit housut ja jonkun verran sukkia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tytöllä on pieni hoitoreppu, jossa on aina pari vaatekertaa. Parit housut, pari paitaa, pari bodya ja parit sukkahousut. Niin, ja parit sukat. Tämän laukun vien aina maanantaina ja otan mukaan sitten viikonlopuksi, muuten on hoidossa.

 

Lisäksi hoidossa on sellaisina jota ei ikinä kotiin oteta; yhdet villasukat, talvikumpparit ja kurahousut (kun oli tuossa vielä ihan hetki sitten niin märkää keliä) ja perusrasva. Perusrasvakin vaan sen takia, kun tyttö on atoopikko. Vaippapaketti tietty aina viedään ja ilmoittavat kun rupeaa olemaan loppumassa.

Varmaan tässä nyt ilmojen kylmetessä tulee sinne vietyä esim. villahaalari, lapaset jne. Nyt on vasta kaksi viikkoa hoitoarkea takana joten ei oo sitten ehtinyt vielä kertymään mitään enempää.

 

Unilelu kulkee aina mukana aamuisin hoitoon ja iltapäivisin takaisin kotiin. Mutta sitäkin vois ruveta miettimään jos ostais toisen samanlaisen niin ei sitten kuluisikkaan niin nopeasti, kun on tytölle tosi tärkeä sekä hoidossa että kotona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole hoidossa (ryhmis) muita varavaatteita kuin yksi paita, yhdet housut ja yhdet sukat. Pari kertaa ovat housut joutuneet vaihtamaan kun kakka on tursunnut vaipasta, mutta muuten niitä ei ole käytetty. Muuten pysyväissäilytyksessä on hoidossa on unilelut ja kerhotossut.

 

Märillä keleillä viedään maanantaisin kuravarusteet hoitoon ja otetaan ne viikonlopuksi kotiin. Pojalla on hoitokassi, jossa kulkee ulkovaatteet (hoitopaikka on niin lähellä, ettei tartte kuin poika kietaista peittoon ja kantaa hoitopaikkaan) ja jos olen epävärmä kuinka paljon ulos tarvitsee olla vaatetta niin laitan sinne varapaidan ja sukkikset.

 

Joskus poika haluaa viedän autoja tai kirjoja hoitoon ja saa niitä ottaa. Yritän, ettei ottaisi mutta en rupea lähteissä huudattaan jos ei anna millään periksi. Tuonne voi hyvin ottaa omia tavaroita mukaan kun on aina samat kaksi hoitajaa ja vähän lapsia niin tavarat aina löytävät takaisin kotiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on päiväkodissa lokerossa pojalle vaihtovaatteita (kahdet sukkikset, kolme bodya ja kolmet housut), nimikoidut tutit rasiassa, unikoira, kuravaatteet (kurahanskat, housut ja talvikumpparit) ja tossut. Poika käyttää kestovaippoja ja opettelee vasta syömään, joten niitä vaatteita menee. Villapuku kulkee meillä mukana kotiin ja laitetaan se aamulla matkaan jo lupaavat reilumpia pakkasia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pojan päiväkotivarustukseen kuuluu nämä: kurahousut, sadetakki, tossut, unilelu, vaihtovaatetta (parit-kolmet housut, pari-kolme paitaa ja sukkia), lapaset, rukkaset ja syksyllä oli myös kumpparit + villasukat. Näitä ei tuoda kotiin muuten kuin pesua varten (paitsi jos ovat päällä iltapäivällä kun haetaan, niin sitten kulkeutuvat kotiin tietty). Päivittäin kulkee kodin ja päiväkodin väliä vain kestovaipat.

 

Varavaatteiden määrästä voisin sanoa sen verran, että ainakin pari vaatekertaa on hyvä olla. Meillä esim. eilen tuli pyykkipussissa kolmet housut, kaksi paitaa ja tossut.. Jalassa pojalla oli päiväkodin varapöksyt, kun kaikki omat oli käytetty ja liattu. En tosiaan tiedä miten se on onnistunut, mutta epäilen, että käsiä pestessä paita saattanut kastua, on voinut kaatua ruokaa/juomaa syliin ja potalla pissit lorisee aika usein housuille, jos aikuinen ei oo vahtimassa suihkun suuntaa. :P Meilläkin siis päiväkodissa vielä vaippa käytössä eli ei sinänsä pissavahinkoja pitäisi syntyä. Onneksi niillä on päiväkodissa jotain yhteiskäyttöisiä varavaatteita tälläisten päivien varalle. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kiitos vastauksista!

 

Päädyin viemään päiväkotiin parit paidat, parit housut, pari pari sukkia, vararukkaset, silkki-villatumput kylmien säiden varalta, kurahousut, unikaverin sekä oman päiväunipeiton. Kotoa raahataan mukaan villahaalaria. Varahaalarinkin päädyin pitämään kotona.

 

Kokemus varmaan osoittaa mitä oikeasti tarvitaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

5v kaksosilla päiväkodin naulakossa/lokerossa ovat:

-kuravaatteet

-vaihtovaatteet

-unilelut

-saappaat

-sisätossut

 

2v pojalla lokerossa/naulakossa:

-vaipat

-vaihtovaatteet

-unilelu

-kuravaatteet

-saappaat

-sisätossut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käytiin eilen tutustumassa päiväkodissa. 

Päiväkodille säilöön menevät: vaipat, vaihtovaatteet, kuravaatteet ja tuttipullo. 

Repussa mukana kulkevat: unilelu ja villavaatteet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perhepäivähoitajalla hoitorepussa on:

- kurahousut, takki ja rukkaset

- saappaat

- vaihtovaatteita pari settiä

- tumppuja, villasukkia, rukkasia, kauluri - valmiina kylmemmille ilmoille

- unilelu,tutit, vaippoja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko hoitopaikassa siis pakko olla kuravaatteet,jos on esim. vedenpitävä haalari? Meillä pojat 3v ja 5v aloittamassa keväällä hoidon, enkä ole koskaan käyttänyt kuravaatteita heillä :blush:  Ilmeisesti ne on sitten hankittava..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä en koskaan laittanut pojalle kuravaatteita kun oli kotihoidossa, koska pojan haalarit ovat vedenpitäviä. Mutta nyt kun poika aloitti tammikuun alkupuolella tarhassa, niin hommasin heti ekan päivän jälkeen kuravaatteet. Poika oli aivan järkyttävän likainen, hiekkaa ja kuraa oli joka paikka, siis ihan joka paikka täynnä. En tajua. Toki haalarin voisi pestä joka päivä, mutta paljon helpompi on käyttää kuriksia.  

Edited by Arby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pojalla on kyllä Moloa ja PoP:ia tarhassa päällä, mutta olen vain tyytyväinen nyt kun laittavat sitten kurikset siihen päälle suojaamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Molemmilla omat reput. Repusta löytyy vain vaihtovaatteet. Naulakossa säilytetään ulkovaatteita. Kuravaatteet ja esim. luistimet ja kypärät säilytetään omassa tilassaan, ei naulakossa. Jumppavaatteet viedään omassa repussaan jumppapäivinä. 

 

Edited by Mintsu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now