Poplar

Vaihtoehtohoidot lapsettomuudelle

88 posts in this topic

Kokeneemmat akupunktioihmiset; tohdinko mä mennä huomenna, pp5 akupunktioon? Kävin siis siirtoa edeltävänä iltana ja hoitaja varasi mulle tuon päivän ja sanoi että se olisi hyväksi. Sanoi myös, että tuolla käynnillä ei kosketa hormonipisteisiin, vaan keskitytään ainoastaan kohtuun.

Nyt mä sitten murehdin, että jos siitä onkin haittaa kun on kuitenkin ne mahdolliset kiinnittymispäivät käsillä. Jos se vaikka laittaa kohtua jotenkin supistelemaan?

 

edit. Ja mulla siis akupunktiomuotona ollut laserakupunktio, jos sillä on merkitystä..

Edited by Speranza

Share this post


Link to post
Share on other sites

T*ssu Oulun seudun akupunktiopaikoista ei ole tietoa, mutta kannattaa googlailla, että löytää varmasti hyvän. Osa kun saattaa olla vähän sinne päin.

 

Piti tulla kirjoittelemaan omista hyvistä kokemuksista tänne. Viime kuussa aloitin siis akupunktion kp15 ja oon melko varma, et se aikaisti mun oviksen. Mulla tulee siis yleensä ovis kp22-28, mutta tässä kuussa se tuli jo kp18. Ikinä ei ole tullut noin aikaisin. Toisaalta tuossa ei jää kuin kolme päivää siitä hoidosta oviksen tuloon, että saattaahan sitä olla vaan tähdet kohdillaan, mutta jotenkin mä uskon, että akupunktiolla oli ainakin pieni osansa. Nyt alkoi tänään uusi kierto ja kävin aamulla akupunktiossa. Normaalisti erittäin ikävät krampit ei ole vielä alkaneet ja en oo tarvinut ollenkaan särkylääkettä, vaikka vuotoa on jo aika paljon. Pelkkä kauratyyny riittää. Mä sain ruokavalio-ohjeiksi sen, että väh. 3 aterialla päivässä lämmintä ruokaa ja aamuisin hirssipuuroa esim. mehukeiton kanssa. Tuon puuron tarkoituksena on lisätä lämpöä kehoon ja vähentää liman muodostumista. Mulla ainakin vatsa voinut hyvin tuo puuron aloittamisen jälkeen. Tää akupunktiohoitaja sanoi, että erityisen hyvä olisi käydä akupunktiossa ennen rankkoihin hoitoihin menemistä, niin saataisiin kehoa vahvistettua. Olo tuon akupunktion jälkeen on rento ja hyvä. Nukun yleensä parin tunnin päikkärit :D Oma akupunktiohoitajani on ainakin saanut useamman naisen raskaaksi, joten oli se sitten hänen tekosiaan tai ei, niin ei tuosta kai haittaakaan ole. Täytyy raportoida sitten lisää, kun tää tädin vierailu loppuu. Ihme olisi jos selviäisin ilman särkylääkkeitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse kävin tärppikierrossa,(joka oli clomifen avusteinen) meridiaanihieronnassa. Hieronta oli todella rentouttavaa, ja hieroja löysi kropastani ne kohdat jotka ovat aiheuttaneet sairastelua yms. Tokihan voi olla sattumaa, että hieronta sattui juuri tärppikiertoon, mutta aiemmissa clomikierroissa ei raskaus kuitenkaan ollut alkanut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akupunktiota olisi kiva kokeilla ihan muutenkin noihin omiin lihasjumiin.

 

Testasko kukaan sitä Macaa? Mietin kun noita myytäisiin kapseleina, vois olla helpompi ottaa. :) Voishan se olla muutenkin ihan jees, ainakin aikamoiset hehkutustekstit siitä löytyy.

 

Gelee Royalesta eikä l-arginiinista ollut meillä ainakaan hyötyä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Syötiin molemmat miehen kanssa macaa joskus pari kolme vuotta sitten, ja aika pitkään vielä syötiinkin.

Ei se hedelmällisyyttä selvästikään parantanut, mutta energiataso niillä kyllä nousi ja miehen libidokin kasvoi (ei ois kyllä tarvinnut.....).

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Eli tää ois sitten meille hyvä! :jere:

Muoks. Mites sun oma libido? Söittekö jauheena?

Edited by Anastacia

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mun oma libido on ollut ihan jäissä lapsettomuuden aiheuttaman stressin ja ahdistuksen takia, eikä siihen millään luontaistuotteilla ole tullut kyllä muutosta :ph34r:

Se jauheen maku on aika hirveä, joten vaihdettiin hyvin vikkelästi kapseleihin. Iherbistä ainakin sai sellaisia, joissa on käytetty luomusti viljeltyä macaa. Navitas Naturals-merkiltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Joo, kapseleita mietinkin. Melkein samoja hintoja näyttäisi olevan suomalaisissakin nettikaupoissa. Kunhan aikaiseksi saan, niin voisin käydä parissa luontaistuotekaupassa hintavertailulla. Ihan mielenkiinnosta voisi tuota testata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitoin tästä jo tuonne endometrioosi-ketjuun, mutta mainitsempa täälläkin. Tuntuu, että Suomeksi on todella vähän tietoa mistään vaihtoehtohoidoista, englanniksi sitäkin enemmän. Tässä siis linkki ruokaohjeisiin, joilla monet ovat saaneet endon häviämään jopa kokonaan ja tulleet raskaaksi.

http://www.endo-resolved.com/diet.html

Muutenkin kuulemma tasoittaa hormonitoimintaa, että ei pelkästään endopotilaille tuo.

 

Kyllähän ruokavalio vaikuttaa hormoneihin, joten itse uskon vahvasti ruokavalion vaikutuksiin.

Olen itsekin huomannut, kun jossain kuussa on vähentänyt sokerin, maitotuotteet ja valkoiset viljat minimiin, niin menkat on olleet niukat ja kivuttomat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menin sitten ostamaan jauhoa, mutta ostin kapseleitakin miehelle. Aika karmiva makuhan tuossa Macassa kyllä on, mutta aika hyvin se on mennyt alas kun oon sekottanut jogurttiin (maustamattomaan). Joskus jos oon pistänyt reilummin, olen lisännyt hilloa tai mehua mukaan hävittämään sen makua.

Hauskaa on kun mies kakoo tuon kapselin kanssa, muka maistuu läpi :D No ainakin sen purkin haju on kammottava :D

Edited by Anastacia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käytin toisen IVFn aikana ja sen jälkeisessä PASissa akupunktio, mutta ne ei auttaneet. En tiedä toimiko jopa päin vastoin kun alkioita tuli vähemmän ja limakalvo oli ohuempi kuin ensimmäisessä ivfssä. Saattaa johtua iästään toisaalta.

kolmannesta ivfstä plussasin ja silloin käytössä oli nämä:

vitamiinicoctail:

Raskausmonivitamiini (solgar/multivita)

L-argiini

Solgarin B 50 complex

Solgarin gentle iron

Gele royal

Maitohappobakteeri

Välillä lisä c vitamiini

Parapähkinät +muita pähkinöitä

Ananaksen ydin

Alkukierrosta ja pari päivää alkionsiirron jälkeen n. viikon minidisperin

 

Alkoholinkäytön vähentäminen radikaalisti (7-10annosta/viikko - max 2/viikko)

Myös melkein kaikki lääkkeet vaihdettiin kolmannella kerralla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelen tätä ketjua.. kiinnostaa erityisesti kokemukset akupunktiosta. Itse olen nyt kolme kertaa käynyt Yulanilla ja ainoastaan positiivista sanottavaa! Ihanan rentoutunut jopa onnellinen olo aina hoidon jälkeen. Ensimmäinen kertani oli kun juuri toipunut kohdunulkoisesta raskaudesta, kipuja oli vielä edelleen koska ultran mukaan vielä hematoomaa munanjohtimessa. Kivut loppuivat akupunktiokäynnin jälkeen. Sitten hän kehotti varaamaan ajan kun kuukautiset alkavat ja tässä kierrossa kävin kahdesti alkukierrossa. Sain mukaan myös jotain lääkkeitä. Meillä vielä yrityskielto metotreksaatin vuoksi eli tässä kierrossa ei raskaus edes mahdollinen mutta innolla odotan onko vaikutusta kierron pituuteen ym. Mulla ollut aikainen ovulaatio ja lyhyt luteaalivaihe ja kierto lyhimmillään 20 päivää. Tässä akupunktiokierrossa ovis tuli (tunnistan oireista) kp 11 tai 12 kun yleensä saattaa tulla jopa kp 9.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now