Monalisa

Ensimmäinen syntymäpäivä

518 posts in this topic

Miten saa kestävimmän kermavaahdon? Jossain ohjeissa näytetään käytetyn Flora Vispiä..? Onko jotain muita kikkoja kestävän pursotuksen saloihin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä olen vatkanut aika kovaksi (jämäkäksi) kermavaahdon. Mutta en kuitenkaan siihen asti, että alka näyttämään piimältä. Ja sitten koittanut nopeasti pursottaa, sillä kerma ainakin minulla aika äkkiä alkaa vetistyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^Vaniljakreemijauheella, n. 1rkl yhtä kermapurkkia (käytän itse aina juuri Flora Vispiä) kohden. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Millä te olette kerman värjänneet esim. siniseksi

Ihan elintarvikevärillä värjäsin. Sitä saa nestemäisenä ainakin peruskaupoista ja jauhemaista saa sitten ilmeisesti apteekista.

 

Miten saa kestävimmän kermavaahdon? Jossain ohjeissa näytetään käytetyn Flora Vispiä..? Onko jotain muita kikkoja kestävän pursotuksen saloihin?

Mä käytän aina Flora Vispiä

Edited by teaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos paljon kermavaahtovastauksista!! :) Joutuu ehkä tekemään yhden harjoituskakun ennen H-hetkeä :P Muoks. Saako sitä vaniljakreemijauhetta ihan normikaupasta?

Edited by Tiitiäinen

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Juu, ainakin ihan meidän lähi-Citarista löytyy, sieltä muiden leivontatarvikkeiden joukosta. Myydään isossa (500g) purkissa. Itse ajattelin ekaa kertaa ostaessani, että apua, tuleeko tämä käytettyä, mutta kummasti sitä on kulunut niin kakkuihin kuin muihinkin leivonnaisiin, ja siitähän saa tehtyä veden kanssa myös ihan vaniljakreemiä, kuten nimikin sanoo. :)

vaniljakreemijauhe.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä myös kovasti jo suunnittelen meidän pojan 1 v synttäreitä. Ajattelin pitää pojalle Nalle Puh synttärit, kun poika aina hihkuu innosta kun näkee nallepuhin ja nasun kuvat. Ajattelin teettää synttärikutsut ifolorilla ja liittää pojan kuvan NallePuh korttiin. Muita suunnitelmia ei vielä ole, mutta onhan tässä aikaa...Täältä saa hyviä vinkkejä! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä juhlittiin Poitsun ensimmäisiä synttäreitä tänä viikonloppuna viidakko teemalla...

Teema löytyi kestovaippojemme kuvista ja horoskoopiltaanhan poika on leijona. ;)

 

kukat

IMGP2865-1.jpg

 

Kakku ja muffinit ja lisäksi tarjolla oli kruunun ja vasaran muotoisia pikkuleipiä ja banaanikakku. Suolasista löytyi voileipäkakkua, jo aiemmin esitelty "cocktailsiili", cocktailpiirakat ja pizzaa kun voileipäkakut loppui...

IMGP2876-1.jpg

 

Tilasin ilmapallokeskukselta hiukan palloja tuomaan juhlatunnelmaa teeman mukaisesti

IMGP2882-1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tilsu: Meillekin on tulossa ekoihin synttäreihin viidakkoteema :D Eilen tilasin jo ekoja juttuja, niin ei mee kaikki rahat sitten kerralla... :rolleyes:

 

Tälläset lähti tilaukseen:

 

Ilmapalloja:

30-92035.jpg

 

Banneri:

33-129767.jpg

 

Kutsukortit:

33-499765.jpg

 

Muutama tälläinen...

33-63776-051.jpg

 

Pikkusuolasille tälläiset:

 

35-439963.jpg

 

Sitte samalla kuvioinnilla mikä on kutsukortissa, niin sellaisia pahvimukeja, -lautasia sekä lautasliinoja myöskin :) Ehkä mä vähän innostuin liikaa, mutta lisää shoppailuita on tulossa... B) Tarjoiluihinkin on jo monta ideaa!

Edited by Suvi

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ kiva teema!! :D

 

Meilllä oli lautaset ja mukit ilmapalloaiheisia, mutta servetit ja muut koristeet sitten tuota viidakkoteemaa. Ovessa oli ilmapallojuliste, jossa luki "The party is here!", sillä kotitiemme varteen olimme vieneet myös reittioppaiksi foliopalloja. Kotiin vielä pumppasin isoja muovipalloja 30-40kpl lasten iloksi.

 

Täytyy kyllä myöntää, ettei esikoisen synttäreihin ole kyllä ihan näin paljon panostettu (vaikka nekin aina täydellä sydämellä kanssa suunniteltu)... Mutta nyt oli pakko laittaa "kaikki peliin" jos vaikka onkin viimeiset 1v. bailut mitä tulee järjestettyä... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Miten saa kestävimmän kermavaahdon? Jossain ohjeissa näytetään käytetyn Flora Vispiä..? Onko jotain muita kikkoja kestävän pursotuksen saloihin?

Mä teen perus kuohukermasta ja rahkasta seoksen ja käytän sitä. Raikasta ja hyvää ja saa helposti ja kestävästi pursotettua. Kermarahkaa käytän yleensä myös kakkujen sisällä, enkä koskaan käytä liivatetta, mutta hyytyy silti just sopivasti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi mitä ideoita täällä :) Mie saan vieläkin päänsäryn kun mietin että mitä kakkua sitä vääntäis pojan synttäreille parin viikon päähän... :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

tilsu ihana toi teidän viidakkopöytäkoriste!

 

Taas iski suunnitteluinto kun täältä saa hyviä ideoita! :D JA synttäriovikoriste pitää kans tehdä. Kukahan siitä mainitsi... Taisi olla... *käy lunttaamassa* Tilsu myöskin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi jehna, edessä olis pian sekä 1-vuotis- että 2-vuotiskekkerit samalla kertaa!

 

Kutsut tilasin Ifolorilta kun se palvelu on niin helppo ja edullinen. Nyt pähkin kakkujen kanssa. Viimeksi ostin Stockalta kun resepti tuli tulkittua yön pimeinä tunteina vähän väärin ja kakku lensi roskiin.. Pitäiskö tilata vaan jostain leipomosta kun sitten taas joudun tekemään suolaista aika paljon itse. Löytyiskö kellään ideoita suolaisista jotka voi tehdä edellisenä päivänä? Perus lihapulla, karjalanpiiraslinja on käytetty jo loppuun ja nyt olis kiva kuulla muilta ideoita!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Suolasia piirakoitahan voi paistaa valmiiks jo edellisenä päivänä/päivinä, eikä niitä välttämättä tarvitse lämmittää tarjolle laittaessa. Meillä maistui esim. tällanen kylmäsavulohi-katkarapupiirakka oikein hyvin (pohjassa oikasin ja otin kaupan valmispohjan ;)) :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

PossuJossulle kiitokset idoeoista. Kävin katsoon noita monkey-kertiksiä, mut niitä ei voi tilata Suomeen. Oltais sellaiset tilattu muuten.

 

Aivan ihania ideoita on tullut tänne! Mullehan alkaa tuleen synttäriahdistusta kohta, kun tuntuu et aika vaan menee kovasti eteen päin ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaako joku kertoa, kuinka pitkään marsipaanista muotoillut koristeet pysyvät hyvinä? Eli kuinka paljon etukäteen niitä voi tehdä? Ja onko joku muu massa parempaa koristeiden muotoiluun...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä useita kuukausia. Eli jos synttäreitä varten ajattelit, hyvin uskallat jo tehdä valmiiksi. :) Marsipaani on omasta mielestäni helpointa materiaalia koristeita varten, koko kakun kuorrutuksessa suosin vaahtokarkkitaikinaa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihana tuo viidakko-teema! Sellaista olin omalle pojalleni jo vähän miettinyt, lähinnä tuo täytekakun teko & koristelu mietityttää...

 

Tilsu, miten teit tuon leijonakakun? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

tanttaloora:

 

Meillä mies tekee aina kaikki kakut, joten itse en tuollaisia osais tehdä... :D

Mutta mies käytti kaupan valmispohjia (2kpl), joista muotoili mallin. Kuorrute oli sokericremeä, minkä mies värjäsi elintarvikeväreillä (jakoi siis kuorrutteen kahteen osaan...). Yksityiskohdat mies sitten piirsi vapaalla kädellä geelillä (muistaakseni). Mallikuvana käytti esim. Confetin sivuilta löytynyttä kakkukuvaa, ja sieltä voi ostaa myös tuollaisia kakkuvuokia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now