MissPiggy

Mitä taaperoperheessä syödään tänään?

295 posts in this topic

Kiitos Tiity ohjeesta! Otin tänään sun ohjeen, muokkasin sitä suunnilleen niin paljon kuin mahdollista on, jotta sitä voi vielä samaksi ruuaksi kutsua :D ja hyvää tuli!

 

Meidän versio siis sisälsi:

 

600 g sikanautajauhelihaa

sipuli

kesäkurpitsa

paprika

500 g tomaattimurskaa

4 dl ruokakermaa

yrttejä (basilika, oregano ja timjami) ja pippuria (pippurisekoitusta kai, mies laittoi)

 

vajaa 500 g tummia fusilleja (keitettiin pussillinen, mutta ei mahtunut kokonaan vuokaan, niin osa jäi rannalle :grin: )

 

On aivan mainio perusohje ja tosi helposti muokattavissa! Kiitos vielä! :girl_in_love:

Edited by Kärpänen

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meinasinkin tulla kirjottamaan, että pussillinen makaronia oli vähän liikaa, ainakin mun makuun. :) Mä en muuten keitä niitä makaroneja ensin, vaan heitän ne raakana sekaan.. Kypsyvät sit uunissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^No ni, vielä helpommaksi menee tämän ruuan valmistus! :grin: Pitääpä tuota kokeilla ensi kerralla!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin tulin kehumaan Tiityn reseptiä. Viikonloppuna sitä tehtiin ja hyvin maistui kaikille. Todella helppo oli tehdä ja varmasti tuosta tulee vakioresepti, jota mies saa arkisin tehdä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:) Hauska, että lasagnette on ollut mieluisaa!

 

Meillä syödään tänään tällaista:

- lihapullat uunissa (aikuisille nauta-kermaviili-sipulikeittoaines-kananmuna-systeemillä ja allergikko-pojalle lampaanjauhelihasta ilman maitoa ja kananmunaa)

- bataattia, porkkanaa ja perunaa lohkottuina, öljyllä siveltyinä, uunissa. Päälle hiukkasen ranskanperunamaustetta.

- kermaviilikastike/ketsuppi ja varmaan vähän jotain salaattia.

 

Eilen oli laiskuuspäivä ja ruokana oli grillibroileria (kaupasta valmiina), tsatzikia (ei pojalle, kaupasta valmiina myös) ja fetasalaatti (sen tein sentään itse). Pojalle broileria, makaronia ja salaattia ilman fetaa.

 

Huomenna ruoka pitää saada nopsaan pöytään, joten voisi vaikka tehdä broilerisuikaleista, vihanneksista ja valmiista sweet&sour-kastikkeesta wokkia ja sen kanssa vaikkapa ohrahelmiä tai jos oikein kiire tulee, niin nuudelia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leipäjuustocurrya ja ohrasuurimoita. Sinnikäs chilin syönti raskaus- ja imetysaikana kannatti, koska poika syö hyvin meidän kanssa samoja ruokia (tosin himmailin kyllä chilissä vähän).

 

Huomenna syödään porukalla paputomaattikeittoa ja poika saa toisena ruokana makaroonilaatikon jämät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maailman helpointa pinaattista kasvissosekeittoa:

 

8dl vettä

500g peruna-sipulisekoitusta

250g kasvissuikaleita

150g jauhettua pinaattia

½-1 kasvisliemikuutio (voi korvata suolalla ja mausteilla maun mukaan)

200g sulatejuustoa

 

Shoppaile siis ainekset pakasteosastolta, keitä kypsäksi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto ja kuumenna sen verran, että juusto sulaa. Tosi helppoa ja maistuu meidän pojalle älyttömän hyvin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuota pitääkin kokeilla kun meilläkin poika tykkää keitoista.

 

Aamupalaksi koko perheelle rahkasmoothiet

Lounaaksi kiinalaisen take awayn jämiä

Päivälliseksi feta-kikhernepihvejä, kermaviilikastiketta ja jotain lisuketta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika jo päiväkodissa ja illoiksi on tapana tehdä ruoka valmiiksi edellisenä iltana ja mielellään kahden päivän ruoka kerralla. Tällä viikolla on syöty

 

Kasvissosekeittoa maanantaina ja tiistaina

Nakkikastiketta ja perunamuusia (ja vihersalaattia) keskiviikkona ja tosrtaina

Couscoussalaattia halloumijuustolla ja naanleipää perjantaina

Tänään lauantaina syödään siideripossukastiketta ja jotain perunalisäkettä (ja vihersalaattia)

Huomenna sunnuntaina lohikeittoa ja ruisleipää

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulin katselemaan ideoita, tuttua tuo että helposti tulee tehtyä samoja ruokia. Tämän tyyppistä taidankin tehdä tässä joku päivä (enpä olekaan couscousia käyttänyt aikoihin) :

 

 

Mut tohon alkuperäiseen kysymykseen, meillä syödään tänään taas kasvis-broiler-couscousia, pojan herkkua!

Kesäkurpitsaa, paprikaa ja parsakaalia pilkotaan ja kuullotetaan öljyssä. Lisätään kanalientä, kuumennetaan ja lisätään broilersuikaleet kiehuvaan nesteeseen. Kulhossa valmistetaan paketin ohjeen mukaan couscous, ja kun se on kypsää, lisätään kasvikset ja kypsät kanat joukkoon.

Ihan sairaan hyvää. Ja valmistuu alle puoleen tuntiin!

 

Meillä poika tykkäsi tosi paljon lohi-katkarapu-pastasta, jota syötiin muutama päivä sitten. Tumman, keitetyn kierrepastan kanssa sekoitin "kastikkeen", jossa lohta, katkarapuja, herneitä, vähän pakastepinaattia ja kermaa. Mausteina tuoretta tilliä, mustapippuria, chiliä. Hieman myös juustoraastetta. Erityisesti herneitä poika poimi ruuasta innoissaan.

 

Muita ruokia joita ollaan syöty lähipäivinä: kasvissosekeitto, riistakäristys & perunamuusi (ja keitetyt porkkanat, salaatti), lasagne (ja salaatti). Lasagneen käytin pinaattisia lasagnelevyjä, ja ne olivat tosi hyviä, pastasta tuli varsin mehevää. Tomaattikastikkeeseen jauhelihan lisäksi porkkanaraastetta jne.

 

Salaattia ei kylläkään poitsu juuri syö, paitsi tomaatista ja kurkusta tykkää, mutta ei niitäkään suuria määriä mene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on viime päivinä syöty

- fried ricea (pilkoin pieneksi luomuporkkanaa, -paprikaa, -kaalia, -valkosipulia, -tofua, kukkakaalia ja sipulia, ja vokkasin niitä keitetyn jasmiiniriisin kanssa, maustoin green curry -tahnalla ja luomusoijakastikkeella)

- porkkanakeittoa (taisin laittaa sinne myös kukkakaalin jämät, ja mukana oli myös kaurakermaa, maustoin suolattomalla kasvisliemikuutiolla ja pippurilla)

- vege-kuskus-quinoaa (paistoin Pirkan grillivihanneksia uunissa grillivastuksella ja keitin kaveriksi quinoaa ja täysjyväkuskusia, maustoin harissa-tahnalla, tandoorimausteella, hunajalla, suolalla ja pippurilla)

 

Tänään olisi tarkoitus tehdä luomutäysjyväpastaa ja kastike luomutomaattimurskasta, punaisista linsseistä ja kikherneistä. Varmaan soseutan tuon kastikkeen, muuten esikoinen ei meinaa kikherneitä syödä. Olisi minusta kyllä hyvää sellaisenaankin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Vähän samanlaisista ainesosista mäkin tein tänään ruokaa, tein nimittäin linssilasagnea. Muuten aikalailla tuon reseptin mukaan, paitsi kastikkeeseen laitoin lisäksi puolikkaan kesäkurpitsan raastettuna ja maustoin hieman erilailla, basilikaa ja chiliä lisäksi. Tuli tosi hyvää ja myös meidän poika tykkäsi kovasti.

 

Couscousiakin tuli kokeiltua, mutta ei oikein pojalle uponnut, no joskus toiste sitten taas. Viime päivinä syötiin myös uunilohta, perunamuusia ja keitettyä parsakaalia. Niin joo ja kanakeittoa, joka jäi aikalailla mun ja miehen syötäväksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juksu, kiitos tuosta linssilasagne-ohjeesta! Tein tosin vähän mukaellen, eli itsekkin laitoin kesäkurpitsaa ja myös hieman jauhelihaa sekaan, sekä tein vaalean kastikkeen erikseen ja siihen heitin tuorejuuston jämät. Mutta todella hyvää oli! Niin ja oreganoa laitoin aika reippaasti myös... Lisää linssireseptejä kiitos! :D Tuossa vähän aikaa sitten tein lasagnea itse tehdystä pestosta, tonnikalasta ja oikein juustoisesta kastikkeesta, joka oli myös aika hyvää. En enää kyllä muista mitä kaikkea siihen heitin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä syödään siskonmakkarakeittoa

 

Pitää hehkuttaa, että onnistuin tekemään niin hyvää porolasagnea, että poika 1v2kk söi sitä myös hyvällä ruokahalulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^Nattunen, mä kokeilin tällaista linssimuhennosta (syötiin riisin kanssa), siitä tuli ihan ok, mutta ei läheskään yhtä hyvää kuin se linssilasagne.

 

Meillä syödään tänään lohikeittoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kai se on myönnettävä... tänään meni lounaana hampurilaiset ja päivällisenä pizzaa ja makkaraperunoita :blush: Teinpä kuitenkin hampparipihvit- ja sämpylät itse ja siitä tuli ihan superäiti olo :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä syödään tänään Thai-seiti-katkarapu hässäkkää ja riisiä. Joskus näin jossain lehdessä ohjeen thai-siikaan mutta hukkasin sen lehden ja tein nyt sitten omasta päästä vähän muistellen.

 

Tähän tuli

ruokaöljyä 1rkl

punaista curry-tahnaa 4tl

inkivääritahnaa 2 tl

sitruunamehua luraus

ananaspaloja 2 tölkkiä

kookosmaitoa 1 tölkki

paprikaa

tabascoa

currya 1tl

seitipaloja 300g

katkarapuja 300g

ihan pikkasen suolaa

(kalaliemikuutiokin kävisi hyvin)

 

(Seuraavalla kerralla laitan tuoretta chilipalkoa ja tuoretta inkivääriä sekä kesäkurpitsaa, sekä korvaan sitruunan limellä)

 

Hyvää tuli :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kuulostaa herkulliselta!

 

Eilen syötiin lounaaksi edellisen päivän jämät; uunissa kypsennettyä broileria, riisiä ja pinaatti-kikhernemuhennosta. Pojan lempparia taisi olla kikherneet, ne poimi ensimmäisenä ruuasta suuhunsa. Päivälliseksi tein uunimunakkaan, johon tuli munien lisäksi maitoa, kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia, raastettua juustoa, persiljaa, mustapippuria ja suolaa.

 

Pinaatti-kikhernemuhennos

 

n. 250g tuoretta pinaattia

Kypsiä kikherneitä 1 tetra

2 sipulia

muutama valkosipulinkynsi

n.1 1/2 sitruunan mehu

mustapippuria, suolaa

oliiviöljyä reilusti

 

Kuullota sipulia öljyssä. Lisää valkosipuli, kypsät kikherneet ja hienonnettu pinaatti ja mausteet. Kypsennä (n. 30 min?) ja lisää lopuksi sitruunamehu.

 

Tänään oli lounaana myös kaikenlaista sekalaista jämää, ja päivälliseksi teen lasagnea (taas :P ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tällänen pikaruoka tänään, kun kaupassa oli pian vanhenevaa vuohenjuustoa halvemmalla ;)

 

"parsakaali-vuohenjuustopasta"

 

1 parsakaali

1/2 pakettia vuohenjuustoa

1 prk ranskankermaa

2 valkosipulin kynttä

mustapippuria

 

Keitä parsakaali (varsineen päivineen) pehmeäksi, soseuta sauvasekoittimella, lisää hienoksi pilkottu valkosipuli, vuohenjuusto, ranskankerma ja pippuri, lämmitä hetki, tarjoa pastan kanssa (parmesania päälle).

 

Kaveri, jolta reseptin/idean sain, tekee ilman vuohenjuustoa, mutta meidän 1-v tytsy rakastaa juustoja ja noin tuo on mustakin maukkaampaa. :)

 

Toissapäivänä syötiin tätä mahtavaa keittoa.

Edited by tepsu

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kuulostaa hyvältä! Pitänee kokeilla :)

 

Meillä tänään ruokalistalla:

 

Lounas: Kinkkukiusaus

Apetit peruna-sipuli suikale 500g

Palvikinkku paketti (95% lihaa, ei kamaraa hyhhyh)

2,5dl Ruokakerma

 

Päivällinen: Ananaskanaa

Kookoskerma purkki

Kana 560g

Ananasmurska purkki 2kpl

Red curry paste teelusikallinen-kaksi

Inkivääri teelusikallinen-kaksi

Valkosipulia reilusti

 

Täältä pitää tulla etsimään ruokavinkkejä arkeen useammin... Itse teen ruoat koko viikolle, sekä lounaan että päivällisen, joten työsarkaa riittää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomenna on taas kauppapäivä ja mietin ensi viikon ruokalistaa. Tälläiseen päädyin:

 

LA: viipaleperuna-jauhelihavuoka

SU: kanankoivet ja riisiä

MA: vappuaaton kunniaksi herkutellaan ranskalaisilla (joita poika ei ole ennen kotona saanut) ja lihapullilla, nakeilla, perunasalaatilla ja patongilla. Mietin jos tekisi vielä lisäksi sellaisen cocktailtikku-siilin, johon voisi laittaa ainakin juustoa, viinirypäleitä, melonia, kurkkua, paprikaa...

TI: kalakeitto

Kun edelliset on syöty: makaroonilaatikko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä syötiin tänään ja eilen jauhelihapihvejä ja perunamuussia :D Eli yllättävän perinteistä...Pihvit oli tosin vähän erilaisia kun en perinteisistä pihveistä pidä. Eli tein vähän heittämällä kaapista mitä löytyy...

 

Naudan jauhelihaa 500g

kermaviiliä 1prk

Ranskalainen sipulikeittopussi (tämän jätän ensikerralla pois, oli liian suolaista)

n. 1dl korppujauhoja

Puolipurkkia kevyt paahdettu chili tuorejuustoa tai afrikanpaprikat (viola), en muista kumpaa meni :D Kumpikin kävisi

Punaista currytahnaa 2rkl

tomaattipyrepurkki (pieni) /ketsuppia

Runsaasti tuoretta basilikaa pilkottuna (noin puoli ruukkua?)

Oreganoa n. 1rkl

Mustapippuria

Persiljaa kuivattuna

 

Tähän vois käydä aurinkokuivattutomaatti ja feta sekaan taikinaan. Mutta feta tekisi tästä todella suolaista. En siis lisännyt suolaa laisinkaan ja silti se maistui suussa suolaiselta.

 

Käytin pihvit nopeasti pannulla ja laitoin vielä uuniin kypsymään. Näiden kanssa oli siis perus pottumuussia ja rakuuna-hunaja-porkkanat.

Edited by Nattunen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyttö pyysi tänään moneen kertaan lisää ruokaa ja hoki pitkään ruokailun jälkeen "hyvää, hyvää". Pitänee siis kirjata ylös niin itsekin muistaa myöhemmin mikä on uponnut hyvin.

 

Ensin paketti pekonia pannulle ja pastavesi kiehumaan (johon sitten noin litra pastaa)

Kun pekonit ovat kunnolla ruskistuneita, nosta ne talouspaperin päälle valumaan ja vaihda tilalle paketillinen kanafileitä (pilko halutessasi ne sopiviksi paloiksi) (tai siirrä ensin pekonit syrjään ja anna pekonien paistua vielä siinä vierellä.

n. viiden minuutin kuluttua käännä kanafileet ja lisää pannulle paketillinen (yrtti)tomaattimurskaa ja muutama tomaatti viipaloituna (tai pilkottuna pienemmäksi jos tarpeen). anna muhia kannen alla noin 10-15 minuuttia ja loppuvaiheessa lisää kourallinen tuoretta oreganoa (tai muuta yrttiä).

Kun pasta on kypsää, sekoita keskenään ja tarjoile :g_feedbaby:

 

Pari viikkoa sitten tehtiin melko samaa, mutta mausteena chilikastiketta ja pastan sijasta heitin pannulle kanojen alkaessa olla kypsiä vajaan desin per aikuinen (lapselle puolikas) ja saman verran vettä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvän kuuloisia ruokia ja reseptejä taas täällä! Tuota keittoa tepsun laittamasta linkistä pitää ainakin kokeilla. Me syötiin tänään jauheliha-spagetti-vuokaa, poika on aivan ihastunut pitkän spagetin syömiseen. Vuokaan tuli:

 

400g jauhelihaa

(tomaattimurskan jämät)

1 1/2 sipulia, pari valkosipulinkynttä pilkottuna

useampi tomaatti (n.4) siivuiksi viipaloituna

juustoraastetta

spagettia

purkillinen kermaa

tuoretta basilikaa hienonnettuna

suolaa, pippuria, paprikajauhetta

 

Keitä spagetti (katko ensin kahtia). Paista pannulla sipulit ja jauheliha ja mausta, laitoin sekaan myös kaapissa olleen jämän tomaattimurskasta. Sekoita kypsä pasta ja jauheliha, ja laita seosta vuokaan kerros. Seuraavaksi kerros tomaattiviipaleita, joiden päälle hienonnettua basilikaa ja juustoraastetta. Sitten vielä toiset kerrokset pasta-jauhelihaseosta ja tomaatteja jne, lopuksi purkillinen kermaa. Paista uunissa sen verran, että pinta saa hieman väriä.

 

Eilen me syötiin kalakeittoa kampelasta, ja päivällisellä nopea kastike & pastaa. Kastikkeeseen tuli sipulia, valkosipulia, tomaattimurskaa, vuohenjuustoa ja hienonnettua pinaattia (olin laittanut pakkaseen jämät tuoreena ostetusta).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now