MissPiggy

Mitä taaperoperheessä syödään tänään?

295 posts in this topic

Kyselempä nyt täällä, että minkälaisia taaperolle maistuvia salaatteja tai muita kasvislisukkeita teette? Olen tosi huono tekemään salaatteja ja raasteet tuntuu tällä hetkellä huonosti uppoavan pojalle. Salaatit jää sen takia vähille kun tuntuu, että varsinaiset salaatti salaatit menee hirmu nopsaa huonoksi. Usein tulee sitten pilkottua ruuan lisäksi vain kurkkua, tomaattia ja/tai paprikaa. Kaikkiin ruokiin yritän upottaa edes vähän vihanneksia, että niitä tulisi sitä kauttakin. Jossain vaiheessa poika söi mielellään keitettyjä vihanneksia, mutta sitten tuli stoppi. Pitäisi niitä kyllä taas yrittää.

 

Aiheessa pysyäkseni vastaan, että meillä syödään tänään he-ma-palla höystettyä makaronilaatikkoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä uppoaa hyvin tomaatin lisäksi ainakin pilkottu avokado sellaisenaan.

Useimmiten meillä on kastikkeen seassa lihan kaverina (ja usein tomaatin, sipulin & paprikan) lisäksi uponnut ihan hyvin ainakin kesäkurpitsa, munakoiso ja pinaatti.

 

Vappuna syötiin ihan vain purkista, huomiselle on suunnitteilla ihan perus lasagne ja täksi päiväksi kotona odottaa kananuijia (sekä varmaan lohkoperunoita ja pakaste herneitä&papuja), niitä ehkä voi vähän poistaa luista ennen 1,5-vuotiaalle antamista. Toisaalta innoissaan tuo järsi myös lampaanviulusta lihan rippeitä, mitenkähän kävisi jos antaa vain tytölle kokonaisen nuijan käteen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen käyttänyt hyväksi täällä esiteltyjä ruokia, ja eilen tein tepsun laittamasta reseptistä kiherne-tomaattikeittoa. Tuli aivan älyttömän hyvää, ja oli niin helppo ja nopea tehdä että varmasti jää meidän arkiruokiin! Maustoin tosin hieman eri tavalla kun kaikkea ei ollut ja käytin jotain Nepalista tuomiani mausteita. Limeäkään mulla ei ollut, mutta laitoin lorauksen ihan vaan sitruunamehutiivistettä. Inkivääriä sattui olemaan jääkaapissa ja se sopi myös hyvin.

 

Tänään syötiin lounaaksi tuon keiton jämät kastikkeena tumman kierrepastan kanssa. Päivälliseksi tein Nattusen inspiroimana jauhelihapihvejä & perunamuusia, perunamuusin joukossa oli myös porkkanaa. Oma tuunaukseni perus jauhelihamureketaikinaan oli puolikas raastettu kesäkurpitsa, vuohenjuuston jämät muruina ja silputtua tuoretta basilikaa. Sipulia oli tietty myös, mausteina chiliä, mustapippuria, paprikajauhetta ja suolaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä laitan mitä me aiotaan syödä huomenna, nimittäin broileri-pestolasagnea. Kana-sipuliseokseen lisäksi raastettua kesäkurpitsaa (se toinen puolika mikä on jäljellä jääkaapissa :grin: ), kun on pienempi määrä broileria.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lounaaksi ruisspagettia ja jääkapinpohjalta kyhättyä kastiketta johon tuli kuutioitua tomaattia, siivutettua valkosipulia, tuorejuustoa, vettä ja mausteita

 

Päivälliseksi perunamuussia, uunimakkaraa, tomaattia, porkkanaraastetta ja kermaviilikastiketta

 

Huomenna jotain tofusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään syötiin kanafajitoja.

Ollaan aiemminkin tarjottu, silloin vain tytölle lautaselle kaikkea pilkottuna pieneksi, mutta nyt 1,5-vuotiaalle oli äärettömän hauskaa rullailla itse noin neljänneksen kokoiseen palaan kana-paprika-maissi-hässäkkää, guacamolea ja juustoviipaletta ja haukata siitä. Suurin tulisuus meille vahemmille tuli sitten salsasta ja chiliviipaleista, joita ei tytölle annettu.

 

Eilen oli keitinperunoita ja currymaustetun paprika-munakoiso-sipulihässäkän päällä pannussa kannen alla haudutettua lohta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Libanonilaistyyppistä vuokaa (basmatiriisin kanssa):

 

1 munakoiso viipaleina

2 perunaa viipaileina (yksikin voi riittää)

oliiviöljyä, suolaa, vettä

 

jauhelihaa 600g mutta voi tehdä pienemmälläkin määrällä

1/2ps pinjansiemeniä, paahdettuina

iso prk paseerattua tomaattikastiketta (lisäksi meni myös vähän tomaattimurskaakin)

n. 3 tomaattia viipaleina

suolaa

kanelia, jauhettua inkivääriä ja neilikkaa

+ muita sopivia mausteita maun mukaan, käytin jotain oriental-maustesekoitusta, juustokuminaa

 

Laita vuokaan (itse tein yhden ison + pienen vuuallisen) viipaloidut munakoisot ja perunat, päälle oliiviöljyä, hieman suolaa ja pikkuisen vettä. Kypsennä uunissa 300 asteessa, mutta älä anna kuivua (lisää tarvittaessa vettä).

 

Paahda pinjansiemenet kevyesti, laita sivuun. Paista jauheliha, ja mausta. Sekoita joukkoon pieni osa paseeratusta tomaatista & pinjansiemenet. Laita jauhelihaseos vuokaan kypsien munakoiso- ja perunaviipaleiden päälle, jauhelihan päälle tomaattisiivuja kerros. Ripsauta tomaateille pikkuisen suolaa, ja laita päällimmäiseksi paseerattua tomaattikastiketta. Yksi purkki ei oikein riittänyt näin isoon määrään, joten laitoin lisäksi tomaattimurskaa ja vettäkin, mutta yleensä yksi purkki on ollut ok. Sitten vuoka vielä hetkeksi uuniin, niin että tomaatitkin kypsyvät. Syödään basmati tms. riisin kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä syötiin appiukon itse savustamaa lohta, aikuisille sen kanssa varhaisperunoita ja pojalle eilistä pestolla höystettyä perunapurjososekeittoa joka oli jääkaapissa sopivasti kiinteytynyt muusin paksuiseksi :) Hyvin maistui, pyysi vielä lisääkin "kalaapalaa".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neiti syö naikkikeiton jämiä. Itsestäni en tiedä.. Mies on iltamenoissa eikä syö päivällistä kotona..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyhäsin tänään broilerpata/keitto tyylisen viritelmän, johon paistoin ensin broiskusuikaleita, sekaan laitoin reilusti sipulia ja valkosipulia ja maustoin yrttisuolalla, currylla, paprikajauheella ja pippuriseoksella, sitten kanat kattilaan ja vettä päälle niin että peittyy. Sillä aikaa kun kiehuivat, pilkoin pari porkkanaa, tomaatin, puolikkaan paprikan ja purjoa ja pyöräytin pannulla ja lisäsin kanojen kanssa kattilaan. Kiehuivat niin että kasvikset kypsyivät, sillä aikaa keitin kukkamakaronia ja lopuksi heitin pari lusikallista pippurituorejuustoa sulamaan kattilaan. Lopuksi sekoitin makaronit kanojen&kasvisten kanssa ja avot, kelepas :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lounaaksi syötiin peruna-porkkanamuusia, uunilohta ja keitettyä parsakaalia (jämät eiliseltä). Päivälliseksi teen leipäjuustocurrya, laitan lisäksi myös pakasteherneitä koska poika tykkää niistä niin kovasti (myös leipäjuusto kuuluu herkkuihin).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä näin sade ja flunssapäivän kunniaksi tehtiin pinaattikeittoa. Se on niin ihanan simppeli ja pinaattia aika usein pakkasesta löytyy, että se on sellainen hätäruoka, jos tuntuu ettei mihinkään ole aineksia eikä kauppaan jaksaisi raahautua. Mukaan keitettyä kananmunaa ja kaivoin pakkasesta vielä kaurapuuron jämästä tehtyjä sämpylöitä. Itse teen sen rasvattomaan maitoon ja lisään pikkasen kermaa.

 

Muoks. lopusta pinaattikeitosta tein ihania feta-pinaattilettuja :)

Edited by Nattunen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lounaaksi syötiin lohipastaa, jota oltiin myös eilen syöty päivällisellä. Kastikkeeseen tuli:

 

kevätsipulia pilkottuna

porkkanaa ohuina suikaleina

suikaloitua lohta

hieman pakastepinaattia

kermaa

koskenlaskijajuustoa pikkuisen (voimakas)

katkarapuja

suolaa, mustapippuria, chiliä

tuoretta tilliä (tai siis pakkasesta otettua kylläkin)

 

Kattilassa ensin oivariiinin kanssa kuullottelin sipulia ja porkkanoita hetken, sitten lisäsin lohen. Hetken päästä kermaa ja muutama kuutio pakastepinaattia, ja mausteita. Keitä niin että lohet kypsyvät. Sitten koskenlaskijaa ja katkarapuja, kuumenna että juusto sulaa. Lopuksi hienonnettu tilli. Syötiin nauhapastan kanssa.

 

Päivälliseksi ajattelin lohkoperunoita & kasvispihvejä, joihin tulee ainakin porkkanaa, kesäkurpitsaa, kevätsipulia ja sipulia, tuoretta basilikaa. Lisäksi kananmuna, mausteita, ranskankermaa ja vehnäjauhoja.

Edited by Juksu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Syötiin kaverin luona makaronilaatikkoa lounaaksi. Päivälliseksi eilisiä kasvispihvejä & perunoiden jämät, ehkä teen lisäksi jonkun munakkaan koska ruokaa ei jäänyt kovin paljoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me syötiin tänään bataattia ja porkkanaa keitettynä (maustettu rakuunalla ja hunajalla) Sitten grillattiin kanaa ja maissia. Myös salaattia oli, tosin se ei neidille kelvannut.

 

Eilen meilläkin syötiin makaroonilaatikkoa, johon laitoin sekaan maissia kun se on nyt niin kova hitti.

 

Viikonloppuna olisi tarkoitus tehdä nokkoskeittoa ja porkkanasämpylöitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lounaana syötiin tänään retkieväitä; riisipiirakkaa, uunimunakasta (seassa vähän aurinkokuivattua tomaattia paloina ja rosmariinia mausteena) ja omenaa.

 

Päivällisenä on eilen tehtyä linssilasagnea, johon olenkin pari sivua aiemmin linkannut reseptin. On ihan pojan lempiruokaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli alkuviikosta nokkoslättyjä. Tällä perusreseptillä tein nyt, kun grahamjauhoista ei musta tule niin hyviä ja tavallinen vehnäjauho tuntuu liian pullajauholta. Samalla reseptillä tehdyt pinaatti- ja porkkanalätyt on herkkua myös. Ainoa huono puoli on, että paistamisessa kestää niin kauan :( Päälle mustaherukkahyytelöä ja rinnalle salaattia.

 

Tänään syötiin vähän sovellettuna tätä parsapastaa. On kyllä voita ja kermaa niin, että ravintoterapeutti kauhistuisi, mutta hyvää oli ja tyttökin tykkäsi. ;)

Edited by tepsu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tämän rakettispagettipussin kyljessä olevan kinkkupaistoksen ohjeen mukaan tein ruokaa eilen ja hyvää oli! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viime päivinä ruokalistalla on ollut:

 

- lohimedaljongit, paistettua kesäkurpitsaa, runsas salaatti (josta taaperomme napsi vain parhaita paloja eli vesimelonia, paahdettuja pinjansiemeniä, aurinkokuivattua tomaattia & vuohenjuustoa B) ) & lisäksi olin keittänyt poikaa varten tummaa kierrepastaa, koska arvasin että salaatti ei varsinaisesti tee kauppaansa..

- pastaa & itse tekemääni pestoa

- kalakeittoa tuoreesta seidistä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tein kanakeittoa 3l kattilallisen täyteen: perunoita, porkkanaa, broilerin paistijauhelihaa maustettuna reilusti currylla ja ripauksella mustapippuria, keittojuurespussi, n. 1,5dl maissia, puolikas kasvisliemikuutio, n. 10 kokonaista maustepippuria, puolet valkosipuli-creme bonjourista ja 2dl ruokakermaa. Maistui hyvin!

Edited by Molly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lounaaksi nopeasti tummaa kierrepastaa & kastiketta (tomaattipohjainen, vähän sitä sun tätä) pakkasesta. Lisäksi tein salaatin, jonka arvelin kelpaavan myös pojalle: raastettua omenaa, avocadoa palasina, raejuustoa ja vadelmia puolijäisinä pakkasesta (itse poimittuja, eli suomalaisia siis).

 

Päivälliseksi aion tehdä jauheliha-perunasose-laatikkoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lounaaksi syötiin nakkikeittoa. Päivälliseksi kikhernepihvit, jogurttikastike, uusia perunoita, salaatti varmaan taas joku raejuusto-avocado-juttu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä syötiin tänään sellainen pika-safka a.k.a väsyneen ja raskaana olevan äidin, pakko-saada-ruokaa-nyt! niminen ratkaisu, elikkä nuudeli-kookos-kanakeittoa.

 

Tämä nopea hässäkkä sisälsi:

kanasuikaleita

nuudelia

kookosmaitoa

herne maissi paprikaa

inkivääriä

tuoretta chiliä

mausteita (punainen currytahna yms)

 

ananasta piti laittaa, mutta unohdin!

 

Tyttö tykkäsi kovasti vaikka olikin hieman tulista, pistin neidille raejuustoa sekaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli jääkaappi aikas tyhjä kotiin palatessa juhannuksen vietosta. Tein pastalle seuraavanlaisen kastikkeen: purjoa, pinaattia & herneitä pakkasesta, vähän ruokakermaa ja vuohenjuustoa. Ei muita mausteita kuin mustapippuria.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now